Keresés

Részletes keresés

kisibolya Creative Commons License 2002.02.10 0 0 71
Az MSZMP utolsó kongresszusán részt vett Csoórival és más prominens személyiséggel együtt,aláírásokat gyüjtöttünk Tőkés Lészló kiszabadítása érdekében...aláírta.

Akkor igen segítőkész volt.

Nyugodj békében!

Gonda László Creative Commons License 2002.02.10 0 0 70
"Mindenkit szeretett, ellenségeit is szeretettel akarta legyőzni."

Nagyon szépen fogalmaztál. Így volt, igy igaz.

48 éves volt és valóban ott esett össze a ház elött. A szive. Ilyen gyorsan megy. A Heszlmann Imre u.5 elött. Szegény özvegy édesanyja kb.2 órát láthatta ott feküdve. Állandóan úton volt, mert küldetés tudata volt. Kizsákmányolta a testét. Fáradthatatlan volt.

Gondold el, hol van egy ilyen embernek ma helye ebben a világban?

Előzmény: Gyéressy Ádám (68)
sancho1 Creative Commons License 2002.02.08 0 0 69
Hát elég régen történt, most esett le a tantusz ?
Nyugodjon békében! Ismertem személyesen, jó véleményem volt róla, bár kissé tudálékos volt. Úgy tudom cukorbeteg volt, túlerőltette magát és hazafelé menet a háza előtt összeesett, nem bírta a szíve.:( Nagyon fiatal volt! Ami érdekes volt, hogy saját oldalán az MDF-ben több furója, ellenzője volt, mint bárhol máshol. Nagyon logikus és összeszedett volt. Szoclibnek ismerhettetek meg, ezért mondom, nem szeretnék rossz szót hallani, az oldalamról róla! Ami érdekes, hogy egy volt MDF polgármester helyettesnek említettem a halálát, aki most Martonyi körül legyeskedik, a válasza az volt, hogy sok kárt tett, nahát az ilyen hozzáállás riasztó!
Gyéressy Ádám Creative Commons License 2002.02.08 0 0 68
Örülök, hogy megkaptam az élettől a lehetőséget, személyesen ismerhettem Ivánt. Még közös külföldi utunk is volt. Jóval fiatalabbként sokat tanultam tőle. Régebben azt mondogattam: kétféle ember van hazai közéletünkben. Az egyik gyűlöli, a másik szereti T.I-t.
Igazi keresztény volt, a szó legszorosabb értelmében. Mindenkit szeretett, ellenségeit is szeretettel akarta legyőzni.
A szomszédos országokkal,ill. népekkel kapcsolatban többször elmondta: Szt. Istvánt kell követni. Minél többet adjunk nekik. Az idő meghozza ennek gyümölcsét. Lehet, sokszor naív volt. De az ő világképében az emberek olyanná alakultak, hogy a másik naivitásával nem éltek vissza.
Többször mesélt nekem a szeretet-gazdaságról, s az ilyenben működő bankok milyenségéről. Abban maradtunk, egyszer hosszabban beszélgetünk erről, ellát szakirodalommal. Erre már nem kerül sor.
Természete minden hibája ellenére nagy veszteség.
Hiányzol Iván közéletünk rejtettebb zugaiból, ahol az utóbbi időkben ténykedtél.
Könyörögj érettünk!
wizes Creative Commons License 2002.02.08 0 0 67
Nagy Emberek titkon mennek el.
Így jó!
WG.
Előzmény: Gonda László (66)
Gonda László Creative Commons License 2002.02.08 0 0 66
Ma ismertem meg egy barátját, akinek ugyanez volt a véleménye mint az enyém. Erről a topicról itt értesültem.

Ha még van a temetési beszéd, akkor egyszer talán idemásolom. December 1-én, Vörösmarty Mihály születésének 200-ik évfordulóján, temettük. Kőhalmi László (a "Duna TV szülőattya") barátja írt egy lélekemelően csodálatos halotti beszédet.

Aki azt hallotta és ismerte őt, az tudja csak igazán ki volt T.I., kit veszített a nemzet.

Élete másokról szólt, nem önmgáról. A gyerekeket nagyon szerette, pedig neki nem adatot meg. A nőket és az emberséges embereket tisztelte. A butaságot nem bírta. Türelmetlen volt, ha lopták drága idejét, nem hagyta szó nélkül. Kellemtlenűl őszinte volt. A gyenge belső tartással rendelkező emberek nem szerették. Vagy nagyon szerették, vagy nagyon nem. Nyughattalanul gyűjtötte az információkat. Mindenhez volt helyes, jó hozzászólása. Mindenhez. Hihetelen széles, távlatokban gondolkozó ember volt. A szellem magaslataiból egyszerűen nem vett sok földi dologról tudomást. Utolsó közös utunkon Bethoven 9-két hallgattuk az autóban. Úgy embert zenét élvezni még nem láttam. Hatalmas tudással és képességekkel volt megáldva. Sajnos élete nem igazán volt sikeres, de bennünk tovább él.

Timkó Iván, számomra is pótolhatatlan ember. Rettenetesen hiányzik! Csak még egyszer beszélgethetnénk veled Iván! Az igazság és a nemzet felemelkedése érdekében nem ismert kompromisszumot. A barátainak és nemzetének élt.

Nem volt könnyű ember, mert nagy tudással és analizáló képességgel rendelkezett. A sokat tudó ember élete nagyon nehéz, mert az emberi irigység kikezd minden nemeset, amit egy ilyen ember kezébe vett.

Amikor a pápa Bukarestben járt, íratott velem egy levelet, mielött erdélybe mentem. Kért, h. adjam át xy-nak. A lényege a levélnek az volt, hogy a katolikus és ortodox egyház közeledése érdekében történik a pápa "közönye" az erdélyi katolikusokkal szemben. Ez is volt az ára a találkozónak, amit a román ortodoxia kért.

Javaslata, pedig egy erdélyi küldöttség összeállítása és ezen küldöttség zarándoklása Bukarestbe volt. Nem megsértődni, hanem megérteni és támogatni kell a történelmi megyegyezés elősegítésért tett lépéseket.

Ez az út után történt meg az első, róma által szentté avatott ember elismerése. Majd 1000 év útán az első katolikus szent, akit az 1053-ban kivállt ortodoxia elismert: a mi SZENT ISTVÁNUNK volt!! Ma is az egyetlen. Tudtommal.

3 hete jártam édesanyjánál. Egy fantasztikus könyvtár maradt utána. Mint annyi nagy szellemünket nem becsülték őt sem eléggé. Tisztelet a kivételnek.

Élete utolsó 5 évében teljesen állás nélkül vegetált, de fáradthatatlanul dolgozott a nemzet fölemelkedéséért. Nem kimélte önmagát sem. AZ egészségével sem törődött. Barátaiban tovább él az ő hite, humanitása. Szerencsére többek között miniszterek, államtitkárok tanultak nála emberséget, a tudás tiszteletét, tolleranciát. Az értelem és humánum vezérelte.

Amikor ő jelen volt a törzsasztalnál, akkor értelmes, egymás szavába nem vágó, ertelemcsiszoló viták, beszélgetések voltak. Ha ő nem volt, akkor többnyire 5-10 pár beszélgetett egy nagy káoszban.

"Porból jöttünk, porrá válunk.
Földből jöttünk. Földbe szállunk"

Voltak utolsó szavai a papnak.

Lelkemben tovább élsz. Fiadnak érzem magam.
Nyugodjál békében.

Előzmény: pernahajder (20)
pernahajder Creative Commons License 2000.12.09 0 0 65
Hagyd, úgyse érti. :(
Előzmény: Unoka (64)
pernahajder Creative Commons License 2000.12.08 0 0 63
Hát maga megbolondult, hát maga megbolondult, hogy mindent kétszer mond, hogy mindent kétszer mond? (Karinthy)
Carella Creative Commons License 2000.12.08 0 0 62
szamárság, pernahajder!

1989-91-ben nem az életszínvonal csökkenése, hanem az eladhatatlan könyvek túltermelése miatt halmozódtak fel a készletek - nem csak a terjesztőknél, hanem a kiadóknál és a papírgyárak malmaiban is.

Ennél már csak az nagyobb szamárság, hogy a szadesz érte el a Szépirodalmi tönkremenetelét, merthogy megszerezte az Írók boltját.

Ez a kijelentésed feltette az i-re a pontot. Egyike vagy azoknak itt az indexen, akiknek nem számít se Isten, se ember, se tények, se adatok, se hírek, se semmi, csak
1. a szadesz menjen a francba
2. a vitapartner nincs jól
3. a szadesz menjen a francba.

Ergo: nincs miről beszélnünk a továbbiakban.

Ja, és mindez a Timkó felett érzed gyászod égisze alatt...

hát tudod!

Carella Creative Commons License 2000.12.08 0 0 61
szamárság, pernahajder!

1989-91-ben nem az életszínvonal csökkenése, hanem az eladhatatlan könyvek túltermelése miatt halmozódtak fel a készletek - nem csak a terjesztőknél, hanem a kiadóknál és a papírgyárak malmaiban is.

Ennél már csak az nagyobb szamárság, hogy a szadesz érte el a Szépirodalmi tönkremenetelét, merthogy megszerezte az Írók boltját.

Ez a kijelentésed feltette az i-re a pontot. Egyike vagy azoknak itt az indexen, akiknek nem számít se Isten, se ember, se tények, se adatok, se hírek, se semmi, csak
1. a szadesz menjen a francba
2. a vitapartner nincs jól
3. a szadesz menjen a francba.

Ergo: nincs miről beszélnünk a továbbiakban.

pernahajder Creative Commons License 2000.12.08 0 0 58
Folytatás:

3. Soha nem írtam, hogy Turcsán igazgató volt. Azt írtam, hogy az élére került, lehet, hogy itt pontatlan voltam és "csak" irodalmi vezető lett, de hétfőre ezt is tisztázom.

4. Szó, ami szó, Timkónak semmi köze a Szépirodalmi csődjéhez, azt az Irók Könyvesboltjának megszerzése révén a Szadesz-közeliek érték el.

5. ERGO: A BOCSÁNATKÉRÉSSEL TOVÁBBRA IS TARTOZOL.

Előzmény: pernahajder (57)
pernahajder Creative Commons License 2000.12.08 0 0 57
Szamárság Pixy.

1. Az MKM (és nem Műv.Min) bele se szólhatott a bizományosi szerződésekbe. Mindössze arról volt szó, hogy a fix szerződések - a piaci helyzet kialkulása következtében - megszűntek, és piaci alapokra helyeződött a könyvterjesztés. Ennek nem Timkó, hanem a rendszerváltás "az oka".

2. A terjesztők és a kiadók közötti jogviszonyokat épp a terjesztők helyezték a fix-ről a bizományosira. A bizományosi szerződésnek pedig éppen az a sajátossága, hogy a terjesztő csak az eladások függvényében fizet. Közismert: az életszínvonal csökkenése akkoriban elsősorban épp a könyvpiacon éreztette a hatását, a terjesztőknél felhalmozódtak az eladhatatlanná vált könyvek, így éppen a bizományosi szerződések miatt a kiadó nem juthatott az ellenértékhez. (Remélem érthető voltam, mert azt látom: Te nem vagy igazán tisztában a bizományosi szerződések lényegével. Erre a következteésre abból jutottam, hogy azt írod: "a Műv. Min.-ben ő intézte el, hogy a terjesztők ne fizessenek a kiadóknak - bár akkor még éltek a bizományosi szerződések.")

Előzmény: Törölt nick (56)
pernahajder Creative Commons License 2000.12.08 0 0 55
Jó annak, aki nem tud róla.
Előzmény: Carella (54)
Carella Creative Commons License 2000.12.08 0 0 54
Olvastam a 35. sz. mexólalásodat (ha a te stílusodban vitáznék, akkor most hozzátenném, hogy "az sem különb, mint a többi" ;o))))) de én sem megsértődve nem vagyok, sem indulataim nincsenek veled kapcsolatban (Timkóval szemben sajnos vannak)

tehát a 35. sz. hozzászólás számomra nem cáfolja pixy kijelentését, miszerint Timkó rengeteget ártott a Szépirodalminak. Megjegyzem nem is erősíti meg pixy kijelentését semmi.

És - mielőtt tőlem is megkérded - amúgy jól vagyok, köszönöm.

Előzmény: pernahajder (53)
pernahajder Creative Commons License 2000.12.08 0 0 53
Carella, a 35. sorszámú megszólalásomban cáfoltam Pixy megjegyzését. Leírtam röviden, hogy mi történt a valóságban. Persze a Te szemedben én senki vagyok. Bár én csak úgy gondolom, még nem tudsz rendesen olvasni. Sebaj. Majd megtanulod. Van akinek egy év elegendő, van akinek 30 is kevés.

Erkölcsi szintedet pedig beírásaid jelzik.

Előzmény: Carella (52)
Carella Creative Commons License 2000.12.08 0 0 52
Úgy látom, Pixy mindössze annyit állított, hogy Timkó rengeteget ártott a Szépirodalmi Kiadónak. Ezt eddig nem cáfolta senki.
Miért is kellene bocsánatot kérni?

Pernahajder, te kegyelet címszó alatt virtuális személyeket fikázol. Úgy tűnik, a topik elhalna, mert senkit nem érdekel, de te mesterségesen életben tartod, amiben nyilván nem a megemlékezés, a fájdalom, vagy a gyász vezet, csak egy szimpla kis anyázást akarsz generálni.
Ez sokkal undorítóbb, mint amikor valaki egy halottról rosszat mond.

Lelked rajta.

pernahajder Creative Commons License 2000.12.08 0 0 51
Pixy még mindig nem kért bocsánatot azért, mert hazudott az elhunyt Timkóról.
Előzmény: Törölt nick (25)
pernahajder Creative Commons License 2000.12.05 0 0 50
Pixy!!

Talán egy mea culpát, az elhunyt Timkó valótlan vádolása miatt!!!

Előzmény: Törölt nick (34)
lhv-user Creative Commons License 2000.12.03 0 0 49
Oké.
Sztálinnak szép bajusza volt, Hitler pedig mindig szép rendben tartotta a ruháit. Kádár Jénos aranyosan tudott integetni a tribünről, Haynau nagyon szerette a sört, Néró nagy zeneértő volt, a rendőrgyilkos (jajj, ezt csak az azonosíthatósága miatt) Soós pedig 1000 fekvőtámaszt csinált a kivégzése előtt.

Így jó?

Előzmény: HJM (47)
wizes Creative Commons License 2000.12.02 0 0 48
De hány halottról mondanak valamit!
Jót? :szinte soha
Rosszat?
Rengeteget!
Miért?
Előzmény: HJM (47)
HJM Creative Commons License 2000.12.02 0 0 47
Holtakról jót, vagy semmit...
:-((
Előzmény: Carella (8)
Robin Food Creative Commons License 2000.12.01 0 0 45
Kegyeletsértő barom vagy, carellával egyetemben.
Előzmény: HitetlenTamaska (3)
lujza Creative Commons License 2000.12.01 0 0 44
Meglehet, hogy igy volt, mindegy most már.

Ami volt, elmúlt, ami meg el lett szúrva, az úgy marad...

Előzmény: Székely Kecskés János (36)
Carella Creative Commons License 2000.12.01 0 0 42
Nem, én pernahajder álnéven szoktam lopós MVSZ funkcik koszorújára gyűjteni.
Előzmény: pernahajder (41)
pernahajder Creative Commons License 2000.12.01 0 0 41
Mi volt ebben a korrupció?
Az hogy karitatív céllal gyűjteni akart, de nem sikerült? Felétek ezt nevezik korrupciónak?

Amúgy igaz-e ez a mese? Timkó nem járatta volna le magát ilyen badarsággal.

Nem Te voltál véletlenül, Timkó álnéven?

Előzmény: Carella (38)
feneszelid Creative Commons License 2000.12.01 0 0 40
Hitetlen Tamáska:

"Nem is lehet a világon annyi rosszat elkövetni, mint szintiszta küldetéstudatból."

Feneszelid:

"A te küldetésed pedig az igazmondás, nemde?"

Hitetlen Tamáska:

"Nem kedves feneszelid, egy hitetlennek nem lehet küldtése, ö egy kisfiut játszik a idönként rámosolyog a meztelen király bácsira."

Feneszelid:

"No csak ne szabadkozz.. "

-- Creative Commons License 2000.12.01 0 0 39
Te pedig a KGB, vagy Szeku képviseletében voltál jelen?
Előzmény: Carella (38)
Carella Creative Commons License 2000.12.01 0 0 38
Utolsó emlékem erről a legkevésbé korrupt, velejéig tisztességbecsületes alakról:

Valahol Budapesten, egy katolikus szerzetesrend klubhelyiségében egy másik rend azóta megszüntetett gimnáziumának öregdiákjai találkoznak. Mind általában az ilyen rendezvényeken és mint általában hívatlanul megjelenik Timkó Iván.
Körbeszimatol.
Az öregfiúk éppen arról beszélgetnek, hogyan támogathatnának anyagilag egy karitatív missziót. Röpködnek a felajánlások, 1000 és 20.000 Ft között. Timkó figyel.
A kötetlenné váló beszélgetés legjobb pillanatát kihasználva elkezdi agitálni a legvastagabbnak tűnő felajánlókat, hogy segítsenek az obi ugorokon, akik rokonaink, és egymás után halnak meg tébécében. Ő begyűjti a pénzt és eljuttatja hozzájuk.
Senki nem reagál, kedvesen meghallgatják.
Amikor Timkó elnézést kér és távozik, utána néznek össze, hogy hát ezt meg ki hívta ide és már megint mi ez a marhaság?
A MVSZ pénzecskéje nem volt elég?

Kiss Klaudia Creative Commons License 2000.12.01 0 0 37
"Timkó tisztességes volt, a legkevésbé sem korrupt"
Korszerűtlen alak. Erre mondaná Tamás Gáspár: mucsai.
Előzmény: Székely Kecskés János (36)
Székely Kecskés János Creative Commons License 2000.12.01 0 0 36
Kedves Lujza!

Katát nagyon kedvelem, nagyon jóban voltunk, vagyunk. (Anno én fedeztem fel az ÉS-ben, illetve segítségemmel fedezte fel Száraz györgy, de hát ezt már megírtam)

Timkóval nem voltam jóban, kerültem.

De. Timkó tisztességes volt, a legkevésbé sem korrupt, és igen nagy tragédiája, hogy mindenki a sértett Beke szemüvegén néz(ett) rá. Mondhatni, Kata (valszeg eredeti akaratával ellentétesen) "kivégezte" Timkót. Pedig csak nem értette mi az a politikai államtitkár.

Szerencsétlen történet.

Előzmény: lujza (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!