Mr_ricsi: 95 alá okés, hogy kell. De írja 98SE alá is, hogy rakjam fel.
Jó ME & over alá nem kell, hülye voltam. Most XP-m van, úgy tűnik jól ír.
Hali.
Az a problémám, hogy a gépem nem ismeri fel a 40 Gb winchestert. Alaplap tipusa: Acorp 6LX68, biost frissitettem, de az sem segített. Egyébként a legújabb bios frissítés is elég régi amit találtam az Acorp honlapján. Valaki tud megoldást?
Hiba 2: Ha a tápot jónak tekintem, akkor a legkézenfekvőbb, hogy a CDrom tápcsatija ki van tágulva, vagy egyéb okból kontakthiba van. (kontakthiba lehet a cd belsejében is.)
Hiba 3: az áramtalanított IDE-eszköz nem egyenlő az IDE-kábelről lehúzottal. Akinek kapcsolós rack-je van, kipróbálhatja: a kikapcsolt, de bentlévő vinyó teljesen megkeveri az IDEvezérlőt!
"egy Intel Ultra ATA Storage Driver nevű progi, amit elvileg fel kéne telepíteni. Legalábbis az ABIT szerint."
Az Abit jól javasolja, csak azt nem nézted, hogy Windows 95 alá! 98-ra és az utániakra viszont nem szabad telepíteni.
Úgy tűnik valamelyest megoldódott a probléma.
Az alaplapomhoz járó leíráson szerepel egy Intel Ultra ATA Storage Driver nevű progi, amit elvileg fel kéne telepíteni. Legalábbis az ABIT szerint. Meg is tettem (én hülye?). Ma adtam neki egy uninstallt, és csodák-csodája: nem fagyott a gép írás közben. Bár a szoftver telepítésekor hibát küldött a gép, de ez bármi lehet. Legalábbis ajánlom neki. Ha meg nem, hát így jártam. Köszi a segítséget.
Volt olyan, hogy új win98-at kellett telepiteni és nagyon fontos dolog: állítsd a képkímélőt és egyébb dolgot (HDD leállítas, stb.) minnél magasabb értékre!
Továbbá: kapcsold be a HDD-re a DMA-t!
A hiba az volt, hogy sok CD-t rontott.
Az előfordul, hogy ha lemezt cserelsz, egy drabig olyan mintha a gép kifagyott volnt, de ez csak pár másodperc.
Sziasztok.
Volna egy problémám a CD-írással.
Új gépet vettem x. hónapja, de mióta meg van, nem tudok CD-t írni, mert folyton lefagy a gép írás közben. Jobb esetben csak a tesztírás közben. Arra gondoltam meghibbant a CD íróm, mivel csak ekkor fordul elő a fagyás. Próbáltam már 98SE, ME, 2000 alatt is, az eredmény ugyanaz. XP-t meg nem akarok felrakni csak ezért kipróbálni.
Valóban az íróm a hibás vajon? Remélem tudtok segíteni.
Köszönöm.
Koszi!
De a tapkabel problematol tekintsunk el, az egyertelmu taphiba.
De miert irja ki, hogy primary hard disk fail, ha lehuzom a CD-t? Es miert villog a CD fel orat. mielott elindul?
Nem lehet, hogy itt 3 kulonbozo hiba van? (Tap, Cd es meg valami?)
Volna egy erdekes problemaja a kicsike PC-mnek, es a szaktudasotokra szamitok. A problema osszetettnek tunik. A tenyallas:
Hiba 1. Gepet bekapcsolva elsore aramot sem kap. Ekkor ki-be huzogatom a tapkabelt, ami utan tobbszori imadkozasra vegre elindul. Am az elindulas sajnos a legtobbszor a kovetkezokben merul ki:
Hiba 2. A CD-ROM szaggatottan villog, vagy masfel percig. Van, hogy kevesebb, van hogy tobb, de vegul legtobbszor elindul a gep (tehat a villogtatas utan egyet nagyon hosszan villan, majd kialszik, es felporog a gep.) Van azonban, hogy nem indul el, hanem villog vegtelensegig, ilyenkor gepkikapcsolas, es vissza a Hiba 1. pontba (tapkabel ki-be huzogatas, bekapcsolas, villodzas, imadkozas, es elindul). A gep nem a CD-ROM-rol boot-ol a setup beallitasai szerint, hanem C, A, SCSI a beallitas!
Hiba 3. Ha az egesz CD-ROM ugyet megelegelven lehuzom a CD-ROM tapjat a CD-RPM-rol, akkor a "Primary hard disk fail" cimu hihetetlenul hangzo uzenetet kapom, es a gep termeszetesen nem indul. A CD-ROM primary slave-kent van jumper-elve!
Feladvanyokat az index.hu Torzsasztalara a "Mi ment tonkre?" topicba varja elkeseredett felhasznalonk. Nyeremenyek igeny szerint :-)