Keresés

Részletes keresés

azisbaj Creative Commons License 2025.12.29 0 0 1051

Értékelem a szándékodat, de be kell látnom, hogy itt is ugyanúgy zajlik minden, mint bármelyik hivatalban. Mindig a másik irodába/ügyintézőhöz/asztalhoz küldözgetnek. Én naívan feltételeztem, hogy ez egyablakos rendszer. 

Előzmény: embim (1047)
azisbaj Creative Commons License 2025.12.29 0 0 1050

"Orvoshoz nyilván nem megy, még a végén bezárják és teletömik gyógyszerekkel." 

Ha oda a munkája, oda az egzisztencia. Onnantól csak idő kérdése a híd alá... 

Előzmény: híg ember (1046)
azisbaj Creative Commons License 2025.12.29 0 0 1049

Te jó nagy segítség vagy. Egy ilyen témájú topikban a fogalmazáson akadsz fenn. 

Előzmény: elterito (1045)
embim Creative Commons License 2025.12.29 0 0 1048

3. területileg illetékes Család-es gyermekjóléti Szolgálatoknál is szokott lenni ingyenes pszichológus

4. megyei kórházakban pszichiatria, de van egyes szakrendeléseken pszichológus is.

Előzmény: embim (1047)
embim Creative Commons License 2025.12.29 0 0 1047

Hali

1. Ha barmi ilyesmi rád vonatkozik vagy ismersz ilyet, hivd nyugodtan: 116 123

2. https://kek-vonal.hu/fiataloknak

Véleményeket találsz a neten. Én a redditet futottam most át, tök vegyes.

Előzmény: azisbaj (1044)
elterito Creative Commons License 2025.12.29 0 0 1045

mégis mit tudnak segíteni ezek a szolgálatok? 

Mivel nem vagyok ezek a szolgálatok, és itt tán

kevesen azok, meg kéne kérdezni a szolgálatok

közül valamelyiket vagy többet is.

Előzmény: azisbaj (1044)
azisbaj Creative Commons License 2025.12.29 0 0 1044

Ezek a különböző lelkisegély szolgálatok mit tudnak segíteni egy olyan emberen, akinek látszólag semmi oka az öngyilkosságra? Tulajdonképpen mindene megvan: család, lakás, autó, viszonylag kevés és szabad munkával viszonylag jó kereset, és nincs hitele, tehát ez sem ok. Nincsenek célok, nem is akar, már azt sem tudja megfogalmazni, hogy mire vágyik, mert igazából semmire. Egyszerűen belefáradt, és ki akarna szállni. De persze nem teszi meg, nincs hozzá mersze, gondol az itt maradókra, és nem is akarja megtenni, egyszerűen várja a végét, de az még messze van. Orvoshoz nyilván nem megy, még a végén bezárják és teletömik gyógyszerekkel. Ez mennyivel lesz jobb élet? És valószínűleg egyenes út a hajléktalansághoz. Úgyhogy a kérdés adott: mégis mit tudnak segíteni ezek a szolgálatok? 

zrkkvl Creative Commons License 2024.04.02 -1 0 1043

"Utánaolvastam, kínhalál, fájdalom és hosszú haláltusa. És mégis nem állt fel?"

Én ezt egyszer végigcsináltam. Nem teljesen úgy van ahogy elképzeled. Ha számodra az élet szenvedés, akkor a halál az utolsó remény arra, hogy megszabadulj a szenvedéstöl. Ez ad eröt, hogy végigcsináld.

Ha jobban tartasz az életben rád váró szenvedésektöl, akkor a haláltusa bár valóban nem kellemes, de mégis a kisebbik rossz.

Mivel végigcsináltam, tudom hogy csak az "én"-töl tudsz megszabadulni. A VAGYOK örökkévaló, attó nem tudsz megszabadulni. Bár az "én"-nek hiszed magad, attól még a VAGYOK is vagy. Ha meghalsz újra kell születned. A VAGYOK (az élet, vagy ahogy a keresztény vallás hívja, az Atya) újra fogja teremteni az "én"-t, a Fiút. A Fiúnak nincs hatalma az Atya felett.

Az élet az Atya, a VAGYOK.

Az életforma a Fiú, az "én". Mindkettö vagy. Az élet meg akarja tapasztalni önmagát ezért életformákat hoz létre, hogy azokon keresztül tapasztaljon. Az Atya éntelen, tehát Isten nem egy konkrét lény, hanem energia. Nem egy lény hozza létre a világot, ez butaság.

Szubjektivitás nélkül nincs tapasztalás, tehát Fiúra, "én"-re mindeképp szükség van, hogy legyen én és legyen világ.

A halál tehát nem simán megsemmisülés, hanem egyben születés is. Az "én" visszahúzódik a VAGYOKBA, majd újra létrejön. Csak a létrejövö "én" már nem ugyanaz az életforma lesz mint aki meghalt, de ugyanaz a VAGYOK.

Valószínüleg ezzel nem minden "én" fog egytérteni, valaki szerint egyszerüen csak hülye vagyok. Ez teljesen rendben van, hiszen szubjektív módon fogjuk fel a valóságot.

Szerintem az Atya és a Fiú nem a nemiségre utal, hanem az ös-leszármazott viszonyra.

Ha már itt tartunk akkor a Lélek szó kapcsolatot jelent. A szeretet alapú kapcsolat a szent kapcsolat, vagyis a Szent-Lélek.

Ha az emberek képesek lennének szeretetben élni akkor nem biztos, hogy lenne öngyilkosság. Ennek a szerencsétlennek is ez volt a baja az élettel, nem kapott szeretetet.

Mert nem csak kenyérrel él az ember.

Előzmény: Geryson (1028)
polária Creative Commons License 2024.03.24 0 0 1042

rhemaáb Creative Commons License 2024.03.23 0 0 1041

callforhelp.hu/chat – Online lelkisegítségkérési lehetőség, CallForHelp kezdeményezés

Előzmény: rhemaáb (1040)
rhemaáb Creative Commons License 2024.03.23 0 0 1040

https://www.ppk.elte.hu/tanacsado/sos

itt a "kék vonal"-nál chat funkcio is van

Imádkoztam érted !

Mi a véleményed az imádságrol.Minimum nyugtató hatásu.Kedvencem a Hiszekegy.

polária Creative Commons License 2024.03.23 0 0 1039
polária Creative Commons License 2024.03.23 0 0 1038
rhemaáb Creative Commons License 2024.03.23 0 0 1037
Előzmény: Zara8710 (1036)
Zara8710 Creative Commons License 2024.03.23 0 0 1036

Tudtok valami ilyen online felületet,

chat, ahol lehet beszélgetni valakivel?

rhemaáb Creative Commons License 2024.03.19 0 0 1035
rhemaáb Creative Commons License 2024.03.18 0 0 1034

Magyarországon számos lelkielsősegély-szolgálat működik,  ingyenes elérhető telefonszámok az alábbiak:

• Magyar Lelki Elsősegély Szolgálat: 116-123
  • Kék Vonal (24 év alattiaknak): 116-111
  • Kék Vonal (24 év alatti fiatalért aggódó felnőtteknek): 116-000
  • Országos Kríziskezelő: +36 80 20 55 20
  • Caritas Lelkisegély: +36 80 505 503
  • DélUtán (időseknek): +36 80 200 866
  • Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között
Aventinus Creative Commons License 2024.03.17 0 0 1033

Tudunk róla. Nem véletlenül kezeljük sokkal szigorúbban, mint egy átlagos topikot.

Előzmény: Zara8710 (1029)
elterito Creative Commons License 2024.03.17 0 0 1032

Pontosabban: ez a topik

Előzmény: elterito (1031)
elterito Creative Commons License 2024.03.17 0 0 1031

Én sejtem hogy létezik ilyen.

Egyet mondok: ez a fórum

szart ér.

híg ember Creative Commons License 2024.03.17 -1 0 1030

Én nemigen. Miért...?

Zara8710 Creative Commons License 2024.03.17 -1 0 1029

Sziasztok 

Tudtok olyan emberről,  aki ezen a fórumon volt és öngyilkos lett?

Geryson Creative Commons License 2023.11.16 0 0 1028

Sziasztok! Fura egy tapasztalásunk volt a héten: találtunk egy pár hetes, akasztott hullát. Ami furcsa, hogy a személy behajlított lábbal volt és azóta sem tudjuk megérteni (nyilván elég erősek még az emlékképek a fejünkben), hogy hogyan lehetett az, hogy a fulladáskor nem kapcsolt be az életösztön és állt fel azonnal? Erre azt mondta a mentős, hogy radiátorcsőre is fel tudod magadat akasztani. De hogyan lehet ez szerintetek? Egyszerűen nem is értem...

Az idegenkezűség teljesen kizárt, ez volt a személy utolsó terve, mi után az Édesanyját elvesztette és semmi más jövője nem maradt - évek óta hallottunk erről a tervéről. Erős alkoholistáról beszélünk, így talán azzal tudta tompítani önmagát. De ennyire le lehetne szadálni önmagad, hogy egyszerűen ne akarj felállni?

Utánaolvastam, kínhalál, fájdalom és hosszú haláltusa. És mégis nem állt fel?

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.13 0 0 1027

Új célt kell adni az életednek, pl. megírhatod az élettörténetedet, vagy kitűzöd, hogy alkotsz valami különös eszközt, vagy írsz egy fantasztikus novellát, ...stb.

Előzmény: csengo70 (978)
Aventinus Creative Commons License 2022.07.13 0 0 1026

Ez a topik nem hitvitára vagy offolásra való, aki mégis ebbe bonyolódik, számíthat a szokásosnál súlyosabb büntetésekre.

Törölt nick Creative Commons License 2022.07.12 0 0 988

Szia!

Szerinted az miért lenne számodra megoldás?

6Boci Creative Commons License 2022.07.12 0 0 980

Nem tudom miben hiszel, vagy miben nem hiszel, de ajánlom neked hogy olvass el pár öngyilkosságot túlélt ember beszámolóját, pl ezt:

https://www.nderf.org/Hungarian/suicide_hke.html

Vagy ezt:

https://hu.greatplainsparanormal.com/6345734-a-dying-journey-to-the-depths-of-hell-and-back-suicide-of-angie-fenimore-alternative-view

PryncE-Charming Creative Commons License 2022.07.09 -1 0 979

A gyerekeiddel b@sznál ki, ha megtennéd. Meg plusz azokkal akiknek fontos vagy. Lehet te nem is tudod, hogy fontos vagy nekik.

Más. A Baptista Egyháznak van olyanja, hogy Új Esély alapítvány. Szerintem keresd fel őket,  veszteni nem veszítesz vele semmit

csengo70 Creative Commons License 2022.07.08 0 0 978

Feltétlenül el fogom dobni az életemet. Még nem tudom h mikor lenne a legjobb megtenni. Eddig nem tettem meg mert 17 és 19 éves gyerekeim vannak. Mindig is járt ez a fejemben de a válás óta rendszeresen és egyre biztosabb vagyok benne. Nem tudom mondani senki olyat ami segitene. Pontosabban egy nő van de ő az nem fogja mondani. 

máshol_máskor Creative Commons License 2022.02.05 0 1 974

Igazad van abban, hogy az ember önmagáé, van is egy ilyen c könyv.
El is olvastam, logikus az érvelése, hogy vannak olyan élethelyzetek amikor érthetőnek, elfogadhatónak tűnik valamilyen folyamatos szenvedést okozó élethelyzetből ilyen módon kilépni, de az is lejön belőle, hogy egy súlyosan depresszív ember önszuggesztiója is volt egyúttal. 
Másrészt nem vagy egyedül ezzel, mindenkinek voltak, vannak és lesznek az életben olyan időszakai amikor a kilépésre vágyik, arra, hogy csak már legyen vége, ne érezze a szenvedést ami kitölti mindennapjait. 
Jó hír ebben a tekintetben, hogy vágyad az életed befejezésére teljesülni fog, mivel előbb-utóbb úgyis meg fogsz halni, hiszen senki nem él a testében örökké. Ezért igazából felesleges siettetni, vagy tevőleg előmozdítani, ha csak kivárod akkor is bekövetkezik, hiszen múlandóság van, semmi nem tart örökké, ahogy a boldogság, úgy a szenvedés sem. Ezért ha addig csak szemlélődsz a világban, vagy megpróbálod a hiányzó tartalommal megtölteni az életed, közben is van időd tehát körüljárni a témát. Azt érdemes lenne azért átgondolnod, hogy az addig hátralévő időt el tudnád-e tölteni úgy, hogy ha boldog nem is, de legalább elégedett légy az életeddel? :)
Ha például tudnád biztosan, hogy másfél hónap múlva meghalsz mert elvisz egy infarktus, akkor hogyan töltenéd a hátralévő idődet? Mik azok a konvenciók, kötelességek, kötelezettségek mások elvárásai irányodban, és önmagaddal szemben támasztott elvárások, amik úgy érzed gúzsba kötnek, és amiket leráznál magadról, ha tudnád, hogy véges az időd? Mi az amit szivesen csinálnál, akár apró örömök, mondjuk beülni egy kád forró vízbe egy jó kis borral, és egy könyvvel, esetleg kimenni hajnalban sétálni és átélni a hajnalt, vagy van-e olyan hely ahová elmenni mindig is vágytál?
Van-e bakancslistád? 
Akiket én ismertem és megtették, azok vagy betegség miatt tették meg mert állandó testi fájdalommal éltek, vagy meghasonultak önmaguktól, mert olyanná váltak amit maguk is súlyosan elítéltek. Egy másik ismerősöm meg nem tartotta jó embernek magát, ő időben rájött, hogy nem az a lényeg, hogy milyennek tartja magát, hanem ha lehetősége van olyan életet élni ami csökkenti a szenvedést a világban ahelyett, hogy növelné, akkor miért ne tenné? Szóval szerintem ne siesd el, ráérsz ezt jól átgondolni, meghalni meg fogsz egyszer mindenképpen, ezt akár ki is pipálhatod. 

Előzmény: Törölt nick (971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!