Keresés

Részletes keresés

sendmailto Creative Commons License 2000.12.05 0 0 188
1000 éve.....vn egy mondás:jézus koporsólyát sem őrizték ingyen /a saját hivei/.Soha nem hagyom magam egy ilyen ideológiával "megfertőzni magamat"mint a vallás.Sajana gyerekkoromban nem kérdeztek meg:milyen vallást szeretnél kicsim?No more,Mr.Fuckin'nice Guy!
zöld agyar Creative Commons License 2000.12.05 0 0 187
Kedves Geyza!

Szívesen tettem mert tudtam hogy a barátomnak ez fontos. A pap nagyon rendes volt,igazi ember volt. Megfogta a munka végét, közvetlen volt a hívekkel és gyarapodott a hívek száma is. A híveknek nagy terem készült hogy közös foglalatosságoknak helye legyen és ez így helyes. Példát mutatott a híveknek és ők követték is őt.

Még érdemes pár szót ejteni erről a papról: mikor a barátom családjánál temetés volt nem fogadott el adományt, de ki nem segítette a hitközséget szívvel lélekkel attól igenis bevasalta a hozzájárulást. Természetesen nem követelte hanem rávezette a rég nem látott hívet a kötelességére. Hogy a szavaival éljek ne csak farsangkor jöjjön.
A keresztelőknél igenis számonkérte a szülők egyházi esküvőjét és a keresztszülőknek is komoly szándékkal kellett érkezniük. Ez igencsak fontos, ne csak azért menjenek a templomba mert jól mutat a családi albumban a fotó. A keresztszülőknek kell gondoskodniuk a született gyermek keresztény neveléséről. Ez egy komoly fogadalom amit sokan nem vesznek komolyan.
Többen a hívek közül a pincében (alagsorban) kriptát akartak létrehozni, mire a pap megmondta nekik határozottan ez a templom az élőknek készül.

zöld agyar

Előzmény: Geyza (185)
Tamás Creative Commons License 2000.12.05 0 0 186
Baromira sok időd lehet, hogy állandóan a katolikus egyház dolgaival meg a zarándokutakkal foglalkozol, pedig nem is vagy hívő.

Nincs semmi dolgod?

Úgy tűnik, számodra ismeretlen dolog energiát fektetni az általad nem kedvelt dolgok megismerésére, hogy aztán megalapozottan nyilváníts róla véleményt... Bár biztos sok eredeti jut az eszedbe...

Előzmény: Geyza (183)
Geyza Creative Commons License 2000.12.05 0 0 185
Kedves Agyar!

Közöm maximum annyi volt hozzájuk hogy mentem segíteni a templom építésnél.
Ez szép volt Tőled. Remélem, nem bántottalak meg, mert kissé felment bennem a pumpa.

Szia!
Géza

Előzmény: zöld agyar (184)
zöld agyar Creative Commons License 2000.12.05 0 0 184
Kedves Geyza!

Az egyik barátom és a felesége utazott velük innen vannak az információim. Még újságcikk is jelent meg az útjukról, rajta van a neten is. Az ő közösségük nem kér senkitől támogatást (anyagit) helyet biztosít a kat. egyház hitéletükhöz.
Közöm maximum annyi volt hozzájuk hogy mentem segíteni a templom építésnél. A hívek maguk bővítették a templomukat, ki miben tudott segíteni. Főleg kétkezi munkával tették, aki tudott hozott segítő kezet, mint a barátom tette.

Előzmény: Geyza (183)
Geyza Creative Commons License 2000.12.05 0 0 183
Baromira sok időd lehet, hogy állandóan a katolikus egyház dolgaival meg a zarándokutakkal foglalkozol, pedig nem is vagy hívő.

Nincs semmi dolgod?
Javaslom: csak akkor szólj, ha valami eredeti jut az eszedbe.*

Üdv: Géza
* Azt, hogy az értékes tárgyakat őrizni kell, nem sorolom az eredeti ötletek közé.

Előzmény: zöld agyar (182)
zöld agyar Creative Commons License 2000.12.05 0 0 182
Kedves Geyza!

Ha a híveknek fontosak ezek a tárgyak gondoskodjanak a biztonságáról is. A védett tárgyakat pedig őrizzék megfelelően.

A 40 prédikátor alapjául szolgáló naplót ajánlom figyelmedbe. A lélkészt egy szegény faluba küldték, nem félt hogy éhenhal, kapott a hívektől élelmet fedelet a feje fölé. Nem reklamált boldogan tette és örült hogy hívei között volt.

Egy életkép 2000 márciusából. A pápa zarándokútra hívta a híveket Izraelbe. Egy magyar közösség is elutazott, melyet a hívek maguk finanszíroztak. A közösség tagjai (anyagi)képességei alapján annyit adott amennyit tudott. Nehezen de összejött a pénz. Sátorban laktak a Kineret partján, kempingágyakon, legjobban az útért nem fizető papok közül(7) reklamáltak, hogy milyen ellátás ez, míg a HÍVEK rá nem szóltak ez egy zarándok út. El is szégyelték magukat - nem mind a hét reklamált.

zöld agyar

Előzmény: Geyza (181)
Geyza Creative Commons License 2000.12.05 0 0 181
Marhaság No. 2.

Az egyházak műkincsei a magyar nép közös vagyonát jelentik.

Előzmény: zöld agyar (180)
zöld agyar Creative Commons License 2000.12.05 0 0 180
Kedves Geyza!

A hívek most hitéletet gyakorolnak vagy műkincseket gyűjtenek. A hitélet gyakorlásához nem kellenek vagyonok, "ne gyűjtsetek földi kincseket!" Nekem ismerős ez az idézet, ha akarod kikeresem pontosan melyik evangéliumban van, de Jézus mondta.

zöld agyar

Előzmény: Geyza (179)
Geyza Creative Commons License 2000.12.05 0 0 179
Ez egy nagy marhaság.
Ha a hívek szegények, akkor adják el a festményeket meg a szobrokat...
Továbbá, ha a szülőknek nincs pénzük, ne menjen a gyerek iskolába...

Meg akinek nincs pénzre műtétre, forduljon fel...

Ne haragudj: muszáj akkor is mondani valamit, ha nincs semmi mondanivalód?
Ha hallgattál volna, stb....

Előzmény: zöld agyar (177)
HJM Creative Commons License 2000.12.05 0 0 178
Hmmm....
Rendkívül érdekes és... logikus okfejtés..

van nagy vagyon... (miből?)
örzésére nincs pénz...(miért? a vaqgyonból nem futja?)
adjon rá pénzt a köz, hogy megmaradjon a tulaj vagyona.... (ügyes...)

Geyzám, Geyzám...
hidd már el, hogy "nem tollas hátam"...

(de Csütörtökön meg is nézheted! ;-)) )

Írod még:
"...Sőt, gyakran a pap élete sincs biztonságban. ..."

Sajnos ebben igazad van...
ugyanúgy nincs biztonságban mint bármely más egyszerű állampolgár, akinek még annyi vagyona sincs mint a papnak.

(Azt viszont csak nagyon csendben jegyzem meg, hogy nagy valószínűséggel nagyságrendileg több egyszerű és szegény állampolgár van veszélyben, mint pap, vagy többet öltek/ölnek meg közülük. Természetesen ha egy papot ér támadás vagy sérelem annak nagyobb a visszhangja. Hangsúlyozom!!!! minden ember élete és testi épsége egyenként és külön-külön felmérhetelenül fontos! De a tény az tény.)

Előzmény: Geyza (176)
zöld agyar Creative Commons License 2000.12.05 0 0 177
(Mivelhogy noncsenek pl. földbirtokaik, mint régen.)
Az egyháznak nem gazdálkodnia kell,más az ő feledatuk. A kötelező tized ami régen volt erőszakkal beszedett jövedelem volt , - igaz ez nem azt jelenti hogy törvénytelenül el kell szedni tölük. Az egyház vagyona abból legyen, ha a hívek úgy gondolják hogy szükség van rá adják össze.
Előzmény: Geyza (176)
Geyza Creative Commons License 2000.12.05 0 0 176
Sőt, gyakran a pap élete sincs biztonságban.
Egyszerűen nincs pénz olyan korszerű biztonsági berendezésre vagy őrzésre, amire az értéket tekintve szükség lenne.
Én nem a megélhetési bűnözőktől félek elsősorban, hanem az igaziaktól.:((

Ez a gond: Az egyházakra óriási vagyonok vannak bízva illetve óriási vagyonokat használnak, de ninvcs meg az ehhez szükséges jövedelmük. (Mivelhogy noncsenek pl. földbirtokaik, mint régen.)

Mivel az egyházak óriási nemzeti kincseket őriznek, a nemzetnek kötelessége hozzájárulni anyagilag is ehhez.

Előzmény: speaker (172)
zöld agyar Creative Commons License 2000.12.05 0 0 175
Szép összeg a majdnem 1 mrd. de mire elég, mennyire lenne szüksége a kat. egyháznak?

Amennyiben 4 millió munkavállaló van akkor kevesebb mint 10% támogatja az egyházát. Ehhez még hozzá kell számolni akika gyermekük iskoláját vagy érintettségük révén karitatv szervezetüket támogatják, de az alacsony %-os arány elgondolkodtató.

Előzmény: mégjobb (174)
mégjobb Creative Commons License 2000.12.05 0 0 174
A konkrét, (már sokszor publikált) számok:

EGYHÁZAK RÉSZESEDÉSE A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ EGY SZÁZALÉKÁBÓL

____Megnevezés___________________________Felajánlók__Felajánlott

_________________________________________száma_(fő)__összeg_(Ft)

1.__Magyar_Katolikus_Egyház_______________333.383____995.397.244

2.__Magyarországi_Református_Egyház_______107.387____334.608.499

3.__Magyarországi_Evangélikus_Egyház_______30.534____105.883.946

4.__Hit_Gyülekezete_________________________8.209_____17.853.396

5.__Mo-I_Zsidó_Hitközségek_Szövetsége_______5.791_____37.980.247

6.__Krisna-tudatú_Hívők_Közössége___________5.505_____16.709.778

Előzmény: zöld agyar (173)
zöld agyar Creative Commons License 2000.12.05 0 0 173
Lehet, hogy félnek de alaptalanul. A munkáltatónak lezárt borítékban kell átvenni, hogy hova kívánja adni a dolgozója az 1 %-t, de ha ez nem megfelelő eljuttathatja adószámmal az Apeh-nak is közvetlenül.

Vélhetően az 1%-ok olyan kis összegek lennének a hívektől még ha mind a 6 millió odaadná hogy fenntartásra nem lenne elegendő.

A híveknek pedig ha igénybe akarják venni az egyházuk szolgáltatását akkor nyugodtan áldozzanak is ezért. Tettekkel és anyagiakkal is. Ne várják el a társadalomtól hogy teljes egészében finanszírozza az egyházukat, mikor csak a nagy ünnepeken kívánja kivenni részét az egyházi életből.

Előzmény: Geyza (163)
speaker Creative Commons License 2000.12.05 0 0 172
Sokszor azért nincsen, -legalábbis az én falumban ezt tapasztalom,- hogy amikor összegyűlik valamennyi, jönnek a garázda megélhetési bűnözők, feltörik a templomot és elviszik az értékeket. Az állam úgy szedi be a hívők pénzét, hogy nem garantálja a jogbiztonságot.
Előzmény: Geyza (166)
HJM Creative Commons License 2000.12.05 0 0 171
OFF ON
Természetesen már írni/számolni se tudok kora reggel, álmosan...

1000 Ft/hó -val jó a havi 6 milliárd és az évi 72
(lemaradt egy nulla)
100 Ft-al havi 600 millió /évi 7,2 milliárd
Ez is nagy pénz lenne!

sorry
OFF OFF

Előzmény: HJM (170)
HJM Creative Commons License 2000.12.05 0 0 170
Jó reggelt mindenkinek.

Hmmm... számoltam egy kicsit..

6 millió hívő x havi 100 Ft egyházadó =

6 milliárd Ft havonta / 72 milliárd évente

Ez több mint háromszorosa lenne annak mint amit idén egyházak az állammtól kaptak...

Persze csak akkor, ha valóban van ennyi "hívő"
;-))

Tamás Creative Commons License 2000.12.04 0 0 169
Ami az 1%-kal kapcsolatos félelmeket illeti. Nem hiszem, hogy nyilvántartanák, felhívom a figyelmedet, hogy a mostani kormány inkább csippantja az egyházakat, mint az előző, úgyhogy ilyen félelmek elővezetése, hogy úgy mondjam, nem időszerű.

Mostmár az is vaj, ha a hívő költ az egyházi szertartásra? Eddig az volt a bajod, hogy nem költ.

Légy oly jó, és áruld el Nekem, mikor volt az a bajom? Nem emlékszem rá, hogy valaha ez lett volna a bajom...

A kereskedelmi tv-k úgy ahogy vannak

Mint nyilván tudod, vannak keresztény kereskedelmi médiumok is. Akkor azok is gyalázatosak, stb.? Ha nem, miért nem? Szerintem igen, sőt, gyalázatosabbak, mint a vallási köntösbe nem bújó kereskedelmi médiumok, ugyanis vallásba csomagolni a reklámot, hát...

kizárólag szexuális izgalom keltését célozza, a nemiség állatias részét hangsúlyozza

Bocsánatodat kérem, de az ember is állatból van, akár tetszik, akár nem, és sokszor bizony nem gyermekteremtő célzattal létesít nemi kontaktust, hanem mert... mert nagyon akarja. :-) Ez egy állatias ösztön, mégis emberi tulajdonság.

Visszakérdezek, hol van leírva a bibliában, hogy a vallást nem szabad támogatni?

Nincs leírva sehol, de nem is állítottam ilyet. Ellenben Te mondtál valamit, amit én szerettem volna bibliai érvekkel igazoltatni, de ez úgy tűnik nem fog menni...

az ember a teremtés célja, értelme

Ugyanakkor az egyház (ami ugye emberekből áll) célja csak isten szolgálata. Nincs itt egy kis önellentmondás? Most akkor melyik van melyikért?

Előzmény: speaker (157)
Geyza Creative Commons License 2000.12.04 0 0 168
De az se szerencsés, hogy te mindenbe beleütöd az orrod.
Környezetszennyezés...
Előzmény: Tamás (165)
PuPu Creative Commons License 2000.12.04 0 0 167
Hát győzzék meg a híveiket, - jelöljék meg a konkrét célt, majd akkor kapnak az 1%-ból is.
Ha a nép azt hiszi, hogy a lóvé megy a többihez a bitangkasszába, - esetleg Rómának, - akkor inkább a helyi óvodának adja...
:O)))
Geyza Creative Commons License 2000.12.04 0 0 166
A köz tudata lehet, hogy az - egyes csoportok mindent meg is tesznek érte, hogy így legyen - a valóságban nem ilyen rózsás a helyzet.
Nem a Bazilikából meg a debreceni Nagytemplomból állnak csak a történelmi egyházak.
Egy csomó kisebb templom helyrehozatalára nincsen pénz.
Előzmény: PuPu (164)
Tamás Creative Commons License 2000.12.04 0 0 165
Nem biztos hogy szerencsés, ha a paranoidok félelmeit mindig komolyan veszik...
PuPu Creative Commons License 2000.12.04 0 0 164
Gondolom, attól tartanak, hogy Kovács László újranyitja Recsket, - amilyen véresszájú komcsi...
Ez csak a duma, - az igazság az, hogy az emberek oda szeretnek adni, ahol nincs, - és a történelmi egyházak nincsenek a nincstelenek között nyilvántartva a köztudatban.
:O)))
Geyza Creative Commons License 2000.12.04 0 0 163
Szerintem is marhaság, de én konkrétan ismerek olyanokat, akik azért nem ajánlják fel az 1%-ot az egyháznak, mert félnek valamilyen nyilvántartástól.
Előzmény: AmBesten (160)
AmBesten Creative Commons License 2000.12.04 0 0 162
Ez jóóóó. :-)))
Előzmény: Derek (161)
Derek Creative Commons License 2000.12.04 0 0 161
"A kommunista hatalomátvételnek sem a bel- sem a külpolitikai feltételei nem adottak. "

Na meg ahhoz kommunistak is kellenek, nameg aztan a mi "kommunistaink" igencsak megszerettek a kapitalizmust.

Előzmény: AmBesten (160)
AmBesten Creative Commons License 2000.12.04 0 0 160
Hát én még nem hallottam olyat, hogy az emberek félnek felajánlani az adójuk 1 százalékát az egyházaknak, mert félnek a kommunistáktól. :-)))
Speaker ezt Te csak úgy mondod. Persze lehet, hogy van egy-két idős ember, aki mindenféléket gondol és lelkében az 50-es évek megpróbáltatásáit hurcolja, de semmiféleképpen nincs szó kommunista hatalomátvételtől félő tömegekről.

A kommunista hatalomátvételnek sem a bel- sem a külpolitikai feltételei nem adottak.

Az emberek annak adják az egy százalékot, akinek akarják. Az egyházaknak ennyien akarják.

HJM Creative Commons License 2000.12.04 0 0 159

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!