Keresés

Részletes keresés

CHARLI Creative Commons License 2000.11.27 0 0 4
De miért?
Előzmény: onogur (3)
onogur Creative Commons License 2000.11.27 0 0 3
Nagy élmény volt a 80-as években hajókiránduláson részt venni Esztergom felé. Az Ipoly torkolatától kezdve azt láthattad, hogy 500 méterenként van egy "magasles" a szlovák oldalon.
A komáromi hídon, ha mentél át, a híd tetejéről láthattad az út folytatását, azonban a határetkelő után egy bazi nagy betonfal állta az utadat. El kellett menni nyugati irányba úgy két kilométert ( ősfákat kerülgetve!!! ), majd egy hajtűkanyar után visszaérkeztél a kiindulóponthoz, csak a fal túloldalára.
Hát igen, rossz volt a lelkiismeretük az elvtársaknak...
Előzmény: CHARLI (-)
aggályos Creative Commons License 2000.11.27 0 0 1
mert le akarták nullázni hazánkat
CHARLI Creative Commons License 2000.11.27 0 0 0
mondja el valaki, miert szokták 0-ni?
CHARLI Creative Commons License 2000.11.27 0 0 topiknyitó
Kipróbáltam én is a nemrég megnyitott csanádi román-magyar határátkelőt. Döbbenetes, hogy pl. a Temesvár-Szeged út kb. egy órával rövidült le (a másik útvonal Temesvár-Arad-Makó-Szeged lett volna). Döbbenetes, hogy nincs vasút, egy egysávos út van és döbbenetes, hogy fizikailag közel levő helyek mennyire el vannak szigetelve, mesterségesen. Tényleg ennyire féltek a magyaroktól Európa urai, ennyire tönkre kellett tenni egy szemmel láthatólag valamikor virágzó vidéket? Eddig csak hümmögtem, amikor Trianon szóba került, de ez az értelmetlen rombolás valahogy fájt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!