Belekerült 1,1 kg paprika és 3 befőttesüveg házi paradicsomlé, ezt megfőztem.
Hozzáadtam 1/2 kg tarhonyát és kb fél liter vizet és továbbfőztem. Innentől már kevergetni kell, nehogy leégjen a tarhonya. Ahogy sűrűsödik töltögetni kell még bele vizet.
Hozzáadtam 1 púpos evőkanál fokhagymakrémet és 9 tojást. Még egy kicsit főztem és kész. Nagyon jó lett.
Éppen a konyhában ügyködtem, melegítettem a vacsorát. Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén. »Hogy vagytok ti ott Magyarországon?« – szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni. Érdeklődtem az amerikai kampány állásáról. Azt mondta, éles a kampány, de nyerni fog.
„Késő este gyanútlanul vacsoráztam a feleségemmel, amikor az Egyesült Államok elnöke lerohanta a Cinege utcai konyhánkat egy telefonhívás keretében” – hallható Orbán Viktor szombati TikTok-videójában.
Orbán mindenkit megnyugtatott: „természetesen helyesen képviselte” a magyar nemzeti álláspontot, ezután a lecsóját is nyugodtan el tudta fogyasztani, és így békésen térhetett nyugovóra.
Gondolom, hasonlóan, mint én. A (szalonna)zsírra hagyma, só, majd paprika (vegyesen fehér és piros/narancssárga), he paprika és nagy lángon, kevergetve zsírjára sütöm. Mikor majdnem puha, rá a paradicsom, ismét nagy láng, szinte zsírjára sütöm és akkor megy bele a tojás.
Az én lecsóm nem "paprikaleves" :) villával esszük, nem kanállal.
Az általam korábban is említett késhegynyi paprika őrlemény csupán arra való, hogy a lecsó levén úszkáló zsiradék karikák élénkebb színűek legyenek. A friss paprika, paradicsom hagymával aláfestett gyönyörü, üde ízeit ez a mennyiség semmiképpen sem módosítja.
Ajánlatom: a lecsós sertésszelet galuskával (vagy más tésztával) körítve, maga a gyönyörűség.