Érdemes vele sietni, mert a könyvhét után egy darabig nem kerül könyvesbolti forgalmazásba, és mivel limitált példányszámról van szó, el is fogyhat. Ha sikeres lesz a kiadvány, akkor könnyen lehet, hogy a kiadó elkezdi újra Sandmant, ami annak idején négy rész után leállt az Alexandránál.
én szinkronos 2D-ben láttam. a szövegfordítás Speier Dávid műve, és ő nagyot nem bír hibázni, de most sziporkázás sem volt azért.
alapvetően nagyon szépre sikerült a film, de egy kicsit hosszú: érzésem szerint kb. az utolsó 20 perc volt cselekményben eléggé klisés, mintha a végére elfogytak volna az ötletek.
Menjen mindenki mozizni, mert nagyon jól sikerült a Coraline filmváltozata! :) És aki látta szinkronosan vagy 3D-ben, az nyilatkozzon már, mert kíváncsi vagyok, hogy sikerült (szeretnék én is 3D-zni, de majd csak később lesz rá elég tőkém). Akit esetleg eredeti nyelven érdekel a film, az a MOM Parkban nézheti meg angolul.
Oké, köszönöm, akkor ezt próbálom. Meg esetleg benézek pár antikváriumba találomra, hátha. :) Most fogok csak igazán elmerülni a műveiben, sok mindent még nem olvastam tőle. :))
Sajnos ritka mint a fehér holló :( A Nyugati aluljárójában láttam már belőle, de csak egyszer. Érdemesebb inkább vaterán vagy teszveszen körülnézni, én is ott leltem rá. Három vagy négyhavonta valaki mindig feldobja licitre, megéri tehát gyakran nézegetni.
nem csak a beszélő nevek miatt érdemes angolul olvasni annak, aki rendesen bírja a nyelvet: általában nagyon jó a nyelvezete, és az mindig kérdéses, hogy a fordító mennyire bírja ezt átadni.
Hello! Így idegenként :) Én a Sosehollal kezdtem (egész pontosan a Csillagporral, de azzal film formájában), és most olvasom az Amerikai Isteneket. Bevallom nekem az előbbi sokkal jobban tetszett, 1 nap alatt a végére jutottam, annyira nem bírtam letenni. Szóval én azt ajánlom :)
Most olvasom az Amerikai Isteneket,magyarul van csak meg sajna.Sok érdekes név,szójáték miatt így veszítek kicsit az élvezetből. No mindegy. Eddig tetszik,tervezem,hogy elolvasok egy másik Gaiman művet. Mit ajánlotok másodiknak?
Látom, bedöglött a topic, de azért megpróbálok új életet lehelni bele :)
Viszonylag friss rajongónak számítok, 2007 augusztusában olvastam első Gaiman-könyvemet, az Amerikai isteneket. Azóta megvolt a teljes Sandman, a föld alól is kerítettem egy Tükör és füstöt a házi könyvtáramba, illetve megnéztem és elolvastam a Csillagport, valamint volt már szerencsém az Anansi Boyshoz és most olvasom a Fragile Things-et.
Nyitnék egy kérdéssel: csak én vettem észre, vagy Gaiman tényleg kezd alulteljesíteni önmagán? Értem ez alatt azt, hogy esetleg a sok más teendője (Csillagpor film, Coraline film, Beowulf script) annyira leköti az idejét, hogy egyszerűen nem képes íróként olyan minőséget teljesíteni, mint anno? Ez először az Endless Nights-nál tűnt fel (biztos vagyok, hogy nem ez a kötet fogja növelni a Sandman hírnevét), aztán az Anansi Boysnál is érződött a színvonalesés (így az AG után főleg), most pedig a Fragile Things kapcsán érzem azt, hogy a Tükör és füsthöz viszonyítva sokkal hullámzóbb a novellák minősége. Mondjuk tény, hogy itt már érezni Gaiman "klasszicizálódását", hogy profibb módon műveli az írást, de mintha mégis rosszabb lenne, mint a régi Gaiman volt. Ötletek? :)
"Neil Gaiman, a Hugo és Nebula díjas Amerikai istenek szerzője jelenleg a Hellboy 2 című film forgatásán, Magyarországon tölti a napjait.
Június huszadikán érkezett a lányával Budapestre, és távozása előtt rajongói találkozhatnak vele a Sárkánytűz boltban (Bp. IX. ker, Ferenc körút 40.), július negyedikén, szerda este 19 órakor."
" 'There are clouds between us and them,' pointed out Isten of the Hungarians. He had a fine black mustache, a large, dusty black hat, and the grin of a man who makes his living selling aluminum siding and new roofs and gutters to senior citizens but who always leaves town the day after the checks clear whether the work is done or not."
Magyarok istene: hááát.... B-) Egyébként az eredetit olvasta valaki? Nem lehet, hogy van olyan fordítói utasítás, hogy oda mindig az aktuális ország nevét kell írni?
Most hozta meg a posta az Anansi Boys-t. Túl vagyok az első 20 oldalon, eddig jó.
Antikváriumokban érdemes nézegetni, jómagam az elmúlt 1 év folyamán 2x is vettem, darabját 500 forintért. Pesten a Múzeum körúti antikváriumok valamelyikében gyakran szokott lenni.