Keresés

Részletes keresés

_kitsilatzi Creative Commons License 2018.06.01 0 0 76

Már csak pár napig, június 5 éjfélig lehet 35%-os kedvezménnyel előrendelni a Fumaxnál a teljes Death gyűjteményt:

http://fumax.hu/termek/neil_gaiman_death_-_halal_teljes_gyujtemeny_elorendeles.html

Érdemes vele sietni, mert a könyvhét után egy darabig nem kerül könyvesbolti forgalmazásba, és mivel limitált példányszámról van szó, el is fogyhat. Ha sikeres lesz a kiadvány, akkor könnyen lehet, hogy a kiadó elkezdi újra Sandmant, ami annak idején négy rész után leállt az Alexandránál. 

seci Creative Commons License 2017.04.04 0 0 75

Olvassa ezt a topikot meg valaki?

Aprilis 30-an indul az American Gods sorozatkent...

-seci

Eördögh Creative Commons License 2009.03.14 0 0 74
én szinkronos 2D-ben láttam. a szövegfordítás Speier Dávid műve, és ő nagyot nem bír hibázni, de most sziporkázás sem volt azért.

alapvetően nagyon szépre sikerült a film, de egy kicsit hosszú: érzésem szerint kb. az utolsó 20 perc volt cselekményben eléggé klisés, mintha a végére elfogytak volna az ötletek.
Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 73
Menjen mindenki mozizni, mert nagyon jól sikerült a Coraline filmváltozata! :)
És aki látta szinkronosan vagy 3D-ben, az nyilatkozzon már, mert kíváncsi vagyok, hogy sikerült (szeretnék én is 3D-zni, de majd csak később lesz rá elég tőkém).
Akit esetleg eredeti nyelven érdekel a film, az a MOM Parkban nézheti meg angolul.
ORSY Creative Commons License 2009.03.05 0 0 72
Oké, köszönöm, akkor ezt próbálom. Meg esetleg benézek pár antikváriumba találomra, hátha. :)
Most fogok csak igazán elmerülni a műveiben, sok mindent még nem olvastam tőle. :))
Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.05 0 0 71
Sajnos ritka mint a fehér holló :( A Nyugati aluljárójában láttam már belőle, de csak egyszer. Érdemesebb inkább vaterán vagy teszveszen körülnézni, én is ott leltem rá. Három vagy négyhavonta valaki mindig feldobja licitre, megéri tehát gyakran nézegetni.
Előzmény: ORSY (70)
ORSY Creative Commons License 2009.03.05 0 0 70
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, Budapesten melyik könyvesboltban/antikváriumban érdemes keresni a Tükör és füstöt? Nagyon szeretnék rálelni. :)

Köszi előre is!
Eördögh Creative Commons License 2008.12.20 0 0 69
nem csak a beszélő nevek miatt érdemes angolul olvasni annak, aki rendesen bírja a nyelvet: általában nagyon jó a nyelvezete, és az mindig kérdéses, hogy a fordító mennyire bírja ezt átadni.
Előzmény: dogmeat (66)
dogmeat Creative Commons License 2008.12.20 0 0 68
Kösz,kiveszem!:)
Előzmény: ody42 (67)
ody42 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 67
Hello! Így idegenként :) Én a Sosehollal kezdtem (egész pontosan a Csillagporral, de azzal film formájában), és most olvasom az Amerikai Isteneket. Bevallom nekem az előbbi sokkal jobban tetszett, 1 nap alatt a végére jutottam, annyira nem bírtam letenni. Szóval én azt ajánlom :)
Előzmény: dogmeat (66)
dogmeat Creative Commons License 2008.08.20 0 0 66

Most olvasom az Amerikai Isteneket,magyarul van csak meg sajna.Sok érdekes név,szójáték miatt így veszítek kicsit az élvezetből. No mindegy. Eddig tetszik,tervezem,hogy elolvasok egy másik Gaiman művet. Mit ajánlotok másodiknak?

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 65
Június 7-én jön a Sosehol (Nevewhere).
Ízelítő és borító az Agave honlapján ;)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.06 0 0 64
Sziasztok!

Látom, bedöglött a topic, de azért megpróbálok új életet lehelni bele :)

Viszonylag friss rajongónak számítok, 2007 augusztusában olvastam első Gaiman-könyvemet, az Amerikai isteneket. Azóta megvolt a teljes Sandman, a föld alól is kerítettem egy Tükör és füstöt a házi könyvtáramba, illetve megnéztem és elolvastam a Csillagport, valamint volt már szerencsém az Anansi Boyshoz és most olvasom a Fragile Things-et.

Nyitnék egy kérdéssel:
csak én vettem észre, vagy Gaiman tényleg kezd alulteljesíteni önmagán? Értem ez alatt azt, hogy esetleg a sok más teendője (Csillagpor film, Coraline film, Beowulf script) annyira leköti az idejét, hogy egyszerűen nem képes íróként olyan minőséget teljesíteni, mint anno? Ez először az Endless Nights-nál tűnt fel (biztos vagyok, hogy nem ez a kötet fogja növelni a Sandman hírnevét), aztán az Anansi Boysnál is érződött a színvonalesés (így az AG után főleg), most pedig a Fragile Things kapcsán érzem azt, hogy a Tükör és füsthöz viszonyítva sokkal hullámzóbb a novellák minősége. Mondjuk tény, hogy itt már érezni Gaiman "klasszicizálódását", hogy profibb módon műveli az írást, de mintha mégis rosszabb lenne, mint a régi Gaiman volt. Ötletek? :)

Tisztelettel:
Krisztián
Raziel567 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 63

Off:

Az alábbi 3 Sandman kötet eladó (zsír újak) 5k Huf-ért/ db:

1. The Wake (Sandman, Book 10)

2. Sandman: The Dream Hunters

3. Sandman: Endless Nights

Érdeklődni a

forster kukac freemail.hu-n lehet.

Raziel567 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 62

Hello!

A Stardust-ból készült filmet látta már vki?

DuDoR Creative Commons License 2007.07.01 0 0 61

"Neil Gaiman, a Hugo és Nebula díjas Amerikai istenek szerzője jelenleg a Hellboy 2 című film forgatásán, Magyarországon tölti a napjait.

Június huszadikán érkezett a lányával Budapestre, és távozása előtt rajongói találkozhatnak vele a Sárkánytűz boltban (Bp. IX. ker, Ferenc körút 40.), július negyedikén, szerda este 19 órakor."

www.scifi.hu

Eördögh Creative Commons License 2006.11.02 0 0 60
na, itt már majdnem jó :-)

én egy korábbi kiadást láttam:

Előzmény: paca.e (59)
paca.e Creative Commons License 2006.11.01 0 0 59

(Sandman #064_p6)

paca.e Creative Commons License 2006.11.01 0 0 58

" 'There are clouds between us and them,' pointed out Isten of the Hungarians. He had a fine black mustache, a large, dusty black hat, and the grin of a man who makes his living selling aluminum siding and new roofs and gutters to senior citizens but who always leaves town the day after the checks clear whether the work is done or not."

Előzmény: Filburt (57)
Filburt Creative Commons License 2006.10.25 0 0 57
Magyarok istene: hááát.... B-)
Egyébként az eredetit olvasta valaki? Nem lehet, hogy van olyan fordítói utasítás, hogy oda mindig az aktuális ország nevét kell írni?

Most hozta meg a posta az Anansi Boys-t. Túl vagyok az első 20 oldalon, eddig jó.
rassszista Creative Commons License 2006.01.16 0 0 56
Amit a magyarok istenéről ír, az nem túl hízelgő. Neil ezek szerint ilyennek lát minket?
Filburt Creative Commons License 2005.03.27 0 0 55
Miért így végződik az Amerikai istenek? Árnyéknak még egy csomó dolga lett volna, erre inkább lelép....

Filburt
Sorsha Creative Commons License 2004.08.30 0 0 54
Antikváriumokban érdemes nézegetni, jómagam az elmúlt 1 év folyamán 2x is vettem, darabját 500 forintért. Pesten a Múzeum körúti antikváriumok valamelyikében gyakran szokott lenni.
Előzmény: IraGaines (42)
Noir81 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 53
Na azaz a könyv amit ha látnék megvennék megint. De újkönyvről nincs semmi hír? :(
Dohi Creative Commons License 2004.08.30 0 0 52
azert :)
Előzmény: Eördögh (51)
Eördögh Creative Commons License 2004.08.30 0 0 51
ehe, tényleg 99-es... áldott legyen az elfekvő készlet fogalma.
Előzmény: brainoiz (50)
brainoiz Creative Commons License 2004.08.30 0 0 50
hahó,

"az elmúlt hetekben jelent meg a Tükör és füst puhakötésben, extraigénytelen külsővel, aluljárós könyvesstandokon érdemes keresni."

hát, inkább 1999-ben volt az... :) de gondolom, mind a mai napig felveti egy-egy aluljárós könyvesstand kínálata.

(Feltéve, ha a Beneficium-féle kiadásról beszélünk, fekete borító, nőalak inverzben, lángokkal, ilyesmi...)

üdv,

br.
Előzmény: Eördögh (48)
Dohi Creative Commons License 2004.08.30 0 0 49
hmm, online sehol nincs, ugy tunik. talan kesobb...
Előzmény: Eördögh (48)
Eördögh Creative Commons License 2004.08.30 0 0 48
az elmúlt hetekben jelent meg a Tükör és füst puhakötésben, extraigénytelen külsővel, aluljárós könyvesstandokon érdemes keresni.
Előzmény: Noir81 (47)
Noir81 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 47
Új könyvről semmi hír? Rég jelent már meg az Istenek :((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!