Keresés

Részletes keresés

Böde Creative Commons License 2008.02.22 0 0 16
2 konzervet inkább.
Előzmény: Nerdy (3)
Böde Creative Commons License 2008.02.22 0 0 15
A chillis jobb.
Előzmény: Mulan (8)
Böde Creative Commons License 2008.02.22 0 0 14
A gomba jó.
Előzmény: Nerdy (10)
Böde Creative Commons License 2008.02.22 0 0 13
Próbáld ki ! Tényleg tuti.
Előzmény: Nerdy (10)
Böde Creative Commons License 2008.02.22 0 0 12
Nem nagyon...
Előzmény: Csilla (11)
Csilla Creative Commons License 2000.11.29 0 0 11
Köszi majd kipróbálom jövőre. Üvegben való eltevésre nincs senkinek tipje?
Előzmény: Farkasokkal Táncoló (1)
Nerdy Creative Commons License 2000.11.28 0 0 10
Elolvastam a gombásodat, nagyon jól néz ki, feltétlenül ki fogom próbálni. Köszi.
Mulan Creative Commons License 2000.11.28 0 0 9
Pardon: nem főttek úgy össze az ízek
Előzmény: Mulan (8)
Mulan Creative Commons License 2000.11.28 0 0 8
Én is próbáltam konzervvel - natúrral is, chilissel is, mer nem kell áztatni, télen is gyorsan van - de nem lett olyan jó, a főttek úgy össze az ízek. (Azért persze meg lehetett enni, de jobb lett a "házi" technológiával.) Ha érdekel, egy gombás chili receptem van leírva - szvsz a jellegzetes ízt az adja, hogy a bab együtt fő a hagyma-paprika-paradicsom-füstöltizé alappal.
Előzmény: Nerdy (7)
Nerdy Creative Commons License 2000.11.28 0 0 7
Szia Mulan!
Sajnos olyan tippem nincsen, mert én ezt mindig konzervből készítem, és annak már van valamilyen szaftja-leve, ami szerintem fontos mert, jó ízt ad neki. De, hogy mi lehet benne, nem tudom. Egyébként talán fagyasztani kellene. De nem biztos, hogy úgy lehet fűszerezni, mint azt a fekete babbal a "gyárban" teszik. Ha valakinek sikeült szóljon, kipróbáljuk.
Mulan Creative Commons License 2000.11.28 0 0 6
Köszönöm szépen, biztosan nagyon finom, és el is teszem a gyüjteményembe - most úgyis éppen szezonja van a sárga húsú töknek, és szerintem a kérdező is ki fogja próbálni.:-)))

A babos kérdés viszont az volt, hogy hogyan kell eltenni a babot télire úgy, hogy azut. chilis babnak is fel lehessen használni. Ilyen válaszod nincs véletlenül?

Előzmény: Nerdy (5)
Nerdy Creative Commons License 2000.11.28 0 0 5
Ez chilis babra. Érdemes megpróbálni, nagyon fincsi.
Mulan Creative Commons License 2000.11.27 0 0 4
Nerdy, kedves, nagyon szépen köszönöm, de ez most melyik kérdésre válasz?
Előzmény: Nerdy (3)
Nerdy Creative Commons License 2000.11.25 0 0 3
Szia, megy a recept!
Egy fazékba olajat teszünk, majd apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd apró kockára vágott húst teszünk bele.
Fedő alatt sütjük egy kicsit, majd kockára vágott gombát, chilit, borsot, kockára vágott SÁRGA tököt ( lehet sárgarépával helyettesíteni), pirospaprikát és vegetát szórunk bele. Kevés vizet teszünk rá, majd lefedjük, és puhára pároljuk/főzzük. Vigyázni kell mert a leve elfőhet, pótold vizzel. Amikor kész, beleöntünk:
1 konzerv chilisbabot
1 konzerv zöldborsót
1 kukoricát
Ezzel éppencsak összerottyantyuk
Legjobb ha főtt tésztátval tálalod.
Az asztalnál tejfölt is lehet beletenni.
Jó étvágyat!
Előzmény: Mulan (-)
Mulan Creative Commons License 2000.11.23 0 0 2
Köszönet a szólásért, igyexem majd Csilla figyelmét felhívni rá, jövőre még jól jöhet.

A paszulykonzerválási módszered egyébként kísértetiesen emlékeztet az enyémre, csak én "üres vízben" felrottyantom, lehalászom a "többletet", és utána főzök belőle fűszerezve, zöldségelve leveskét. Ugyanígy cselekszem más blanchírozva fagyasztandó zöldségfélékkel is; vétek lenne elönteni a levét.

Olyan kérdéseket kezdtem ide gyűjteni, amire "elfelejtettünk" válaszolni, de vannak olyanok is, amire én nem tudok, másnak meg talán fel sem tűnt - pedig széles nemzetközi összefogással még az ándzsikát is összehoztuk, ugye:-))).

Pl. az a birsalmás nyírségi kacsaleves, a borsmártások...

Előzmény: Farkasokkal Táncoló (1)
Farkasokkal Táncoló Creative Commons License 2000.11.23 0 0 1
Uff!

Farkasokkal Tancolo a kovetkezokeppen banik el a babbal:

Egy rettenetes meretu konderban felteszi a babot foni, minthacsak tejfolos bablevest keszitene. (So, baberlevel, esetleg sargarepa, kolbasz) Csak a bab sokkal tobb, mint ami a levesbe kellene.

Mikor a bab mar majdnem megfott a nagyjat egy tesztaszurovel kihalassza a levesbol, lecsepegteti es miutan kihult, muanyag dobozkakban lefagyasztja.

Farkasokkal Tancolo nagyon vigyaz arra, hogy a bab ne foljon meg tulsagosan, inkabb maradjon
egy kicsit kemenyebb, kulonben a chiliben szetfo. A fagyasztott bab kiolvasztas utan (mikro) hasonloan hasznalhato, mint a konzerv bab.

A maradek babot+levet behabarja bablevesnek.

Uff!

Előzmény: Mulan (-)
L. W. Creative Commons License 2000.11.23 0 0 0

MIcsodaaaaa?...

0barab válasz a nemnulla kérdésekre, amit Mulan még tennnap ideidézet???

(L.)

Mulan Creative Commons License 2000.11.22 0 0 topiknyitó
Nézegetek itt, hamár ... találtam kérdéseket, amelyekre választ nem

GPF
válasz erre | adatok | e-mail 2000-09-14 10:04:03 (1506)

Az egyik kedvencem az orosz falusi húsleves. Ez egy nagyon tartalmas húsleves, többféle húsból, s mikor már kész,
egyszemélyes csuprokba kell tenni, s a tetejét kelttésztával betakarni, s megsütni.
Tudtok egy receptet? Állítólag a levesben vannak valami nem megszokott dolgok is.

Csilla
válasz erre | adatok | e-mail 2000-09-08 13:38:38 (1463)

Szisztok!
Valószinüleg kapok majd ottholról zsengés fejtett babott, elszeretném tenni ugy hogy majd chilis babot tudjak belőle
csinálni. Erre kellene egy jó kis recept. Várom a tippeket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!