Egy szavazasrol en is tdok, az pedig www.deadly.org, az OpenBSD ujsagja, sok temaben is talalhato ott szavazas, meg info.
Konkretan:
http://www.deadly.org/pollBooth.php3?qid=jihad&aid=-1
Megesik, hogy a vi Backspaceval torolve a karaktert nem torli a kepernyorol, de a pufferban mar nincsen. Ctrl-L, vagy valami ilyesmi billentyu kombinacioval ujra irja a puffer tartalmat a kepernyore. Del el nem tudom, mit kell csinalni, mert nalam sem mukodik. A backspace elertheto valami billentyu kombinacioval, talan ctrl-K, vagy ctrl-H, finn gomb sincs, hogy mi, de van ilyen. Talan a del is tud igy mukodni.
Syntax highlight passz. Azt nem minden vi ismei a vim azt hiszem igen, jo nagy is(tobb, mint egy megabyte), nalam elvis-tiny, (vagy nvi, nem tudom) az jo pici, kb. 69 kB?, abban azthiszem nincs ilyen.
Nem tudom már milyen listát néztem. De a linux mikuláson is láttam, hogy sok ember szerette a vi-t. És én is szeretem, ha lassú kapcsolaton keresztül kell pl. html oldalba belejavítani.
Az x utasítás: azér minden elgépelt betű után ESC visszalépés x i az egy kicsit fárasztó.
Üdv:
Árpi
"Nemrég néztem a listát, hogy a vi a legkedveltebb szövegszerkesztő. "
elarulnad, mijen listat neztel?
Amugymeg az univerzalis torlo az ESC (amennyiben beviteli modban vagy) es utana az x-szel karaktert, dd-vel sort, talan dw-vel szot. Ennek mindig mennie kell.
En most kiprobaltam a gvim-et, az defaultbol tudott syntaxolni.
Amugy redhat alatt a vim-X11-5.6-11
csomagban talaltam. Igen az X-es progi.
A terminalos esetnel pedig lehet, hogy nem megfeleloen van beallitva a terminal.
Nalam az okolszabaly, hogy ha vacakol a terminal akkor kiadok egy setenv TERM vt220 (vagy export TERM=vt220)
parancsot.
Eddig mindig bevalt, persze garancia nincs ra.
Használtam már többet mind a vi-t mind az emacs-ot. A vi-ból a fapadosat. Mostanában latex-et szerkesztgettem emacs alatt. Nemrég néztem a listát, hogy a vi a legkedveltebb szövegszerkesztő. Nekem viszont gondjaim vannak vele, mert nagyon sokféleképp működik.
1. telnet karakteres felületen del jobbra töröl backspace ^?-et ír
2. telnet x alatt mindkettő balra töröl
3. saját x alatt mindkettő balra töröl, de csak az újonnan beírtakat
4. saját karakteres felületen del jobbra backspace balra töröl
a backspace csak az újonnan beirtakat.
Az x az fvwm2-t jelenti.
A programok és a latex szövegfájl színezése nekem emacs alatt már működik
a vi-nál (vim-nél) nem igazán sikerült kiigazodnom a helpen.