Keresés

Részletes keresés

Tuxi Creative Commons License 2000.11.21 0 0 2
Mittudomén, mint ahogy a nagyi rokkáját fölrakják a padlásra. Az Indexnek talán van elég tárhelye néhány öreg home page tárolására. Ha érkezne egy új ajánlat, kitalálnánk (vagy valaki, nem tudom), melyik oldal hivatott az öröklétre, és azt az Index arany tárhelybe öntené. Persze nincs jogom az Index nevében beszélni, vagy feladatot adni nekik, de szerintem ez egy érdekes szolgáltatás lenne.
Sárkány Creative Commons License 2000.11.21 0 0 1
A gyakorlatban hogy képzeled el a dolgot??
Előzmény: Tuxi (-)
originalqszi Creative Commons License 2000.11.21 0 0 0
Hogy ne legyen muzeumi ez a topic, engedd meg, hogy 0-ik hozzászóló legyek:))))))
Tuxi Creative Commons License 2000.11.21 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Veletek is biztosan előfordult már, hogy egy sokat emlegetett oldalnak már csak a hűlt helyét találtátok, mert elvesztette az aktualitását, elveszett a süllyesztőben. Pedig szerintem az internetnek vannak maradandó értékei.
A web-oldalak homokvár életűek, evvel minden tervezőnek meg kell békélnie. De tényleg így kell ennek lennie? Elég egy shut down és nincs többé hampster dance, HTTP1.0, első generációs anim gif-ek, amiktől annak idején mindenkinek leesett az álla?
Javaslatom tehát a következő:

Az Index hozza létre a világ első, így egyedülálló Internet-múzeumát,

amelynek célja a maradandó értékek, kuriózumok, úttörő oldalak megőrzése és bemutatása.

Ehhez persze rengeteg ötlet, cím, javaslat, vélemény szükséges, továbbá az, hogy lelkes emberek felkutassák a már letűnt korok webmestereit, hátha ott bújik még a vinyójukon az a régi szép oldal. Ennek lehetne bázisa ez a fórum.

Munkára fel, öreg csókák! Ne hagyjuk veszni értékeinket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!