Keresés

Részletes keresés

Dick17 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 20
Az idei Mediawave Fesztivál egyik fő attrakciójának ígérkezik május elsejei egész napos rendezvényük, melynek a szervezők szeretnék, ha résztvevője lennél Te is! Csak hozz magaddal egy gitárt és gyakorold be azt a pár akkordot...

Hazánkban még ismeretlen nemzetközi kezdeményezés a Thanks Jimi Festival, de a szervezők biztosak abban, hogy ami a wroclawi alapítóknak meghozta az elismerést, az nálunk is nagy közönségsikert fog kiváltani!

Az egynapos minifesztivál lényege és csúcspontja, hogy erre a napra meginvitálnak minden olyan blues és rockzene rajongó gitárost itthonról és a környező országokból egyaránt, akik rövid próbát követően közösen játszanák majd el neves zenészek vezetésével Jimi Hendrix Hey Joe című számát. Az ötlet egyszerű és rendkívül látványos, hangzatos!

Tavaly nyári művészeti táboruk egyik vendégtanára volt Leszek Cichonski, Lengyelország egyik legnépszerűbb bluesgitárosa. Itthon a Visegrád Blues Band tagjaként szintén több alkalommal fellépett Póka Egon és Solti János oldalán. Ő az ötletadója a Wroclaw városából indult kezdeményezésnek. Tapasztalt zenész és tanár lévén, nagyon jól megérezte, hogyan lehet a kezdő gitárosokat olyan élményben részesíteni, ami szárnyakat ad számukra a további pengetéshez. Jól érezte azt is, hogyan lehet egyszerű ötletből kiindulva igazi közösségi élményt adni résztvevőnek és hallgatónak egyaránt.

Wroclaw főterén 2008-ban már 1951 gitáros játszotta el a számot, jelenleg ez a döbbenetes hatású koncert Guinness rekordnak számít a világon.

Az első magyarországi eseményt Győr belvárosában tervezik megvalósítani, amit egész napos – bluesra hangolt - zenei fesztivál vezet fel és koronáz meg.

A jövőben évről évre szeretnék megrendezni minden május elsején a rendezvényt, és a külföldi szervezők tervének megfelelően e napot majd nem a munka, hanem a gitárosok világnapjaként, ünnepeként tarthatjuk számon.

A rendezvényre várják blues zenekarok jelentkezését, akik különböző kocsikon (szekér, hintó, traktor, kamion) zenélve vennének részt egy május elsejei blues felvonulásban!

Az est sztárja az amerikai basszusgitárfenomén és zenekara, a TM Stevens & Shocka Zooloo Band.
TM Stevens basszusgitárosi és énekesi tehetsége legendás, játékstílusát tekintve vad, ugyanakkor mégis melodikus, ezzel teremtve meg elsöprő hangzását. Stevens rengeteg muzsikussal és sokféle zenei stílusban tevékenykedett, többek között Joe Cocker több albumának munkálataiban vett részt, de szerepelt Tina Turner, James Brown és Billy Joel oldalán is.
Dick17 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 19

Ki volt a tegnapi Jimi Hendrix Emlékfesztiválon, ami véletlenül Janis Joplin halálának napján került megrendezésre...?

Dick17 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 18

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.26 0 0 17
Mert jó
Dick17 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 16
Mert jó!!! Mert nem lehet szavakkal leírni. Hallgatni kell!!!
És ma 38 éve, hogy nincs velünk a Földön...
kozakz Creative Commons License 2005.09.09 0 0 15
igyisvan
Iceee Creative Commons License 2005.09.05 0 0 14
MER Ö AZ ISTEN
Jimi Creative Commons License 2001.04.18 0 0 13
Naná hogy érdekel!!
Előzmény: jimithebest (11)
valleyboy Creative Commons License 2001.04.17 0 0 12
Engem a Little Wind fogott meg, de tulajdonképpen a Skid Row feldolgozásában ismertem meg (B-sides ourselves lemezükön). Az valami csodálatosan szól a végén a gitárszólóval.
jimithebest Creative Commons License 2001.04.17 0 0 11
Sziasztok! Van elég sok Hendrix anyagom. (audio, mp3, mov, teljes albumok, kalózok)Ha Jimiről van szó nem lehet elég a zenei anyag bármiről is legyen szó. Ha valakit érdekel cserélgethetnénk.
Hendrix legyen veletek.
Jimi Creative Commons License 2001.04.11 0 0 10
Ezt a lemezét hallottátok már? A teljes Woodstock-i koncert felvétele!

kozakz Creative Commons License 2001.01.08 0 0 9
hm. hendrix nalunk is kiraly ...

nincs meg valakinek a rainbow bridge dvd?
kene a koncert resz belole. cserebe tudok adni
4 masik hendrix dvd nezesre etc...

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.07 0 0 8
Hát remélem most nem vádol meg senki az előző hozzászólásom alapján semmilyen bűnténnyel... A pár napja történtek miatt a "mi Jimmynk" ezentúl (tartok tőle) még többet fog folyni a csapból, ergo Hendrix mester még az eddigieknél is kevesebbet... :(
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.24 0 0 7
Mit nem adnék azért, ha a mai Jimmynket valahogy az eredetire cserélhetnénk...!
Előzmény: Jimi (6)
Jimi Creative Commons License 2000.11.24 0 0 6
Kedves druszám eredeti volt és utánozhatatlan! Kár, hogy már 30 éve nincs közöttünk! Képzeljétek el, vajon mit játszana most 2000-ben!
BreakDown Creative Commons License 2000.11.24 0 0 5
Igazad van, hogy Chandler hatása sok helyen érződik rajta.
Érdekes, hogy évekig hallgattam, míg rájöttem, hogy a háttérben Mitchel milyen halálos, néhol free-nek érződő elemeket dobol.
Amikor meg a Band of Gipsy szól, olyan egyszerüen letisztlt ritmusok szólnak.
Reading nem egy nagy szám, olyan preciz, pontos muki.
Makákó Eduárd Creative Commons License 2000.11.21 0 0 4
becs szó, épp ő van a magnetofonomban benne éppen. Az isteni dzsimbóóó!!! tüdidűdidüttüdüdü tűdidűdí

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.21 0 0 3
Hogy "nélküle nagy nulla lenne a mai zene", azért ezt nem merném leírni SENKIRŐL (még Sir Duke-ról sem), de tény, hogy Hendrix kivételesen, iszonyatosan nagy muzsikus volt...

Kár, hogy a Chandler által (szó szerint) rákényszerített rock-vonal túlsúlyba került a felvételein, de így legalább szélesebb tömegekhez jut el a zenéje - és ezáltal talán kicsit többen fedezik fel az Experience-lemezek mögött az igazi Jimi Hendrixet is... Azt a Hendrixet, aki pl. a 'Scorpio Woman'-t improvizálta....

Előzmény: gázolaj (2)
gázolaj Creative Commons License 2000.11.21 0 0 2
Ebből nem lehet kihalni, tesó, mert ez az egész az életen túl van már! Én imádom Hedrixet, a legsztónerebb zene, és ha ő nincs, akkor most egy nagy nulla a zenei világ, asszem. Tényleg utánozhatatlan. Bármondjuk a Rage az nagyon jól alkalmazza az Örökséget!

Diesel

pushup Creative Commons License 2000.11.21 0 0 1
CSAK
(és nem halunk ki, nyugi)
aki csúcs, az csúcs...utánozhatatlan
Előzmény: BreakDown (-)
cinquecento Creative Commons License 2000.11.21 0 0 0
Én leginkább nullázni szeretek.
Előzmény: BreakDown (-)
BreakDown Creative Commons License 2000.11.21 0 0 topiknyitó
Én már kb. 25 éve élek Hndrix bűvkörében. Szívesen hallanék arról másoknak miért jön be.
Lehet szó bármiről, ami ezzel kapcsolatos: RB Kapitány, hangszerek, szövegek, mi hogy szól jól.
Kíváncsi vagyok, van még manapság valaki, aki ennyire rá van kattanva, mint én, vagy már kihalunk lassan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!