Mostanában csatlakoztam a csoporthoz és előszeretettel olvasom a soraitokat. Még gyűjtöm a tapasztalatokat a szivarozás terén, ezért segìtséget/tanácsot kérnék a dominikai szivarokról. Egy ismerősöm kint tartózkodik és vállalta a beszerzét. Minden háttérinfó érdekelne az ottani dohányokról, illetve ajànlást (élménybeszámolót) kérnék konkrét szivarok kapcsán (jó minőségű, premium kategória).
Szerintem a Boveda teljesen jó és megbízható, ráadásul szinte gondozásmentes. Ha utazom én is azt viszek magammal, egyébként elektromos szekrényeket használok. Hogy a 69-es vagy a 72-es jobb-e, ez elsősorban az ízléseden múlik. Nekem van mindkettő, és ha száraz helyre megyek (pl. Egyiptom), akkor a 72%-ost viszem, ha párás helyre (pl. Thaiföld), akkor a 69%-os párnákat. Bár valószínűleg ennek sincs nagy jelentősége, csak úgy gondolkozom, hogy szárazban a magasabb páratartalmú párna gyorsabban visszaállítja a kívánt páratartalmat, míg párás országban az alacsonyabb páratartalmú párna hamarabb elszívja a fölösleges párát.
Köszi a segítséget mindkettőtöknek! :) A Bovedából melyik a jobb? 69% vagy 72%? Általában kubai szivarok vannak a humidoromban illetve még dominikai szokott lenni.
a Boveda jó nagyobb humidorba, nem kell figyelni, berakod és stabilan párásít, a csere pedig egyszerű.
a másik jó megoldás szerintem az elektromos, automatikusan keringteti a levegőt, akár hónapokig rá sem kell nézni. ilyen van az Adorininek és a CigarSpa-nak is. és nem kell foglalkozni a glikolos cuccal.
de amennyire tudom itt a fórumon előfordul néhány komolyabb humidor tulajdonos, nekik is biztos van bevált párásítójuk.
Humidor párásítóval kapcsolatban volna kérdésem. Úgy érzem már a kristályok nem olyan jók. OLvasgattam itt a Bovedáról, hogy nagyon jó. A másik lehetőség az lenne, hogy veszek akrylpolimer golyókat és propilén-glikolt. Szerintetek ez utóbbi is simán jól lesz? Egy Adorini hét-polcos humidorom van.
Ja és még egy kérdés: Kifogytam a haveroknak szánt kis szivarkákból és Montecristo Mini 50 vagy hasonlót keresek.
:) véletlenül ezt gyújtottam meg, aztán már nem volt mit tenni. egyébként meglepően jó volt és majdnem végig édes maradt. lágy, kellemes, reggeli kávéhoz simán ajánlanám.
bár nem vagyok egy Robusto-fan, de a mai tétel nagyon pozitív volt, kellemes, könnyedeb ízvilág, hiába Maduro. Cromagnon Mandible. ajánlom, ha elérhető.
az itt vásárolt szivarok közül az egyik direkt "ladies only", a vége enyhén cukorba van mártva, így aki a szivart kevésbé kedveli, ugyanúgy maximális élményt kap. remélem nem én gyújtom meg :)
Ott is jo helyen voltal az biztos :-) Gondolon, hogy talaltal is olyanokat amiket otthon nem! Ha esetleg megosztanad, hogy miket vasaroltal az jo lenne, kivancsi vagyok! :-)
nem jutottam ki New Yorkból csak Jersey-ig. Így maradt a Nat Sherman, nincs összehasonlítási alapom, de nagyon jó kis hely, szuper választékkal és lelkes eladóval :) igyekeztem olyan szivarokat venni, amik nincsenek Európában.
Viccet félre téve, ha az 50 darabból esetleg előre megkérdezel embereket, akik például szeretnének az USAból szivart (pl. én), akkor biztos el tudod "ajándékozni" őket itthon egy kis haszonnal.
Gondolok arra, hogy hozol mondjuk 5 darabot egy fajtából, kettőt odaígérsz a "megrendelőnek" (persze nem ingyen), egyet kipróbálsz, ha nem jó, akkor a másik kettőt is eladod neki, és akkor nem sokat vesztettél, sőt.
U.I.: Lehet tudni mikor mész, ha esetleg megfontolod az ötletemet? :)
Megjegyezném a tagságnak, hogy szépen erősödik, gyarapodik a fészbukon a Szivar Klub!!!, ami úgy néz ki, hogy előbb-utóbb szintén egy jó kis szivaros fórum lesz.