A Falco az ultimátum után extra motiváltsággal sem tudta legyőzni a tartalékos Olajt.
A Falco szurkolóka héten kiakarták rúgni Belot, most megakarják tartani.
Szerintük közelebb kerültek, szerintem távolabb. Hozhatnak új játékosokat, edzőt, ami elsülhet így is, úgy is. Bizonytalan. Az Olajnak, csak meg kell várni, hogy meggyógyuljanak a sérültek és, ha akarja az átigazolási szezon végéig kell lecserélni Vrabacot. Gondolom minél később, annál kisebb a költség. És tehetik ezt úgy, hogy reagálhatnak a Falco cseréire.
A lévai csapat honlapja szerint a play-in játék napjai :
1. Jan 6.
2. Jan 8.
és ha kell harmadik meccs az Jan 13 vagy 14.
Ezek az időpontok fent voltak korábban már a wikipédián is, de nem hittem hogy valósak, de úgy tűnik hogy mégi, bár... a bcl hivatalos oldalán még nincsenek időpontok..
Amig a bosnyák az edző addig nem lesz elküldve. Igaz minden meccsen felhozza az ellenfelet de ez ezek szerint tetszik az edzőnek és a vezetőknek is. "0 éve nem volt ilyen gyenge légiós Szolnokon.
És Vrabac meglepő módon ott van a csapattal Miskolcon. Röhejes ami itt megy, ha nem is tudnánk mást igazolni, akkor is legalább bontsuk fel a szerződését, ez a pali többet árt mint használ!
Játszottunk eddig 8 felkészülési, 8 bajnoki, 4 Bl meccset. Ez összesen, 20 meccs, de nem teljesen mindössze 3 meccsen voltunk full kerettel. ( a Riga ellen sérült meg Darthard). De olyan meccsünk talán még egyetlen egy sem volt, ahol mindenki a saját komfort zónájában játszotta volna le a meccset. Talán a Kte elleni meccs volt olyan , ahol nagyjából ez talán megvolt. Az is bonyolítja és tetézi a bajainkat, hogy Darthard is folyamatosan sérülésekkel bajlódik. Ez már a második olyan sérülése a szezonban, ami hosszabb kihagyással jár. Pedig talán ő lenne az a játékos, aki ha kell elő tud lépni vezérré, Somogyi mellé vagy helyett, és át tudja lendíteni a csapatot a holt ponton. Bár halkan jegyzem meg, hogy ő sem egy bontó tipusú játékos, inkább dobó , de tud magának helyzetet teremteni.
Bontani és abból kreálni igazából csak a két irányítónk tud. És lehet hogy Bosnicnál ezér van/lenne Vrabacnak szerepe, mert neki van még meg az a képessége, hogy megbontsa akár a periméteren, akár alsó poszton , az ellenfél védelmét. ( most az egy más kérdés, hogy ebből eddig mennyit láttunk. De Bosnic ismeri, hiszen korábban dolgoztak már eggyüt, tudja hogy egy jó formában lévő Vrabac az mire képes)
Ezért mondtam azt , hogy én még várnék ezzel a cserével. Mert ha most cseréljük Vrabacot, akkor egy olyan játékost kéne hoznunk, aki 3-5 ig ,mindent bejátszik. Na most ilyet... ha nyár közepe lenne sem biztos hogy találnánk...
Mert ha csak egy egyposztos játékost hozunk valahova, mondjuk egy echte ötöst Skeens mögé ...attól ugyanúgy hiányérzetünk marad. Ha hozunk egy 4/5 kombót( talán ez lenne a legkézenfekvőbb, mert tudná Skeenst is és Barnest is tehermentesíteni, de most szerintem ilyenből sem lehet túl sok a piacon) akkor meg lehet hogy mezőnyben éreznénk túl statikusnak a csapatot függetlenül attól hogy darabra egyébként meg lennénk.
Szóval tipikusan ha ezt harapom ez fáj ha azt harapom az fáj esete van most.
Lehet csak rá van pénz , azt ne feledjük nem dúskálunk . A faszi valamiért csak válogatott . De az tény hogy jelenleg nem vagyunk előrébb vele . De nem olyan egyszerű csak úgy légióst cserélgetni. A bosnyák válogatottban inkább mezőnyt játszott, nálunk 4be de van hogy 5 be játszik. Szerintem Darthard pótlását fontosabb lenne megoldani ( vagy időlegesen vagy véglegesen) . Szükség lenne egy olyan mezőnyre aki bont és tud osztani mert sajnos ilyen nincs a csaparba, és ha nem megy a hármas ill levédik Simogyi Skeens 2-2 akkor meg áll a tudomány. De ezért van az edző majd megoldja
Tudom, hogy sérülésből jött vissza de akkor ezek szerint Darthardra is várhatunk májusig? Az a játékos aki lassú, körülményes és nincs dobása az már nem fog jobb lenni. Az meg, hogy nem a helyén játszik mi a garancia arra, hogy majd a helyén fog később játszani? Semmi mert most miért nem ott játszik? Lényeg az, hogy már elég sok meccsen a pályán volt és semmit nem mutatott csak ott volt, szerintem egy gyenge játékos főleg légiósnak!
Bár korábban már utaltam rá én is, meg lényegében még tartom most is, hogy Vrabac valahogy nem illik ebbe a szerkezetbe. De az azonnali cserével én azért még várnék..
Azért a faszi mentségére legyen elmondva hogy:
Ő érkezett meg a legkésőbb, a felkészülést lényegében kihagyta. Felkészülési meccsek utolsó szakaszában esett be , aztán rögtön az első tétmeccsen megis sérült. Ami újabb egy hónapos kihagyással járt.
Azóta meg lényegében mindenhol, csak éppen a saját posztján, a saját szerepkörében nem játszott.
Ez meg mind lényegében azért van, mert Molnár sem tudja azt hozni, amit ebben a rendszerben, egy csere centernek hoznia kéne. És a probléma lényegében ez. Nincs Skeensnek és Barnesnek érdemi alternatívája a padon. Valahogy erre kéne megoldást találnunk.
Az hogy elutazott a csapattal még nem biztos hogy azt jelenti hogy játszik is. Bár annyira vészesnek nem tűnt a sérülése , simán rá tudott állni. Viszont ha a facebook jól fordítja a szlovákot, akkor szurkolói kommentek szerint holnap, a hazaiaknál a szerb és a finn légiós játéka is kérdéses..
Kár egy picit a végéért, de végülis ezt az eredményt látattlanba is aláírtam volna. Mert ebbe a meccsdöppingben csak az eredmény a fontos.
Nyílván jelenpillanatban semmi okunk nincs a panaszra, és nem is panaszkodáskként írom, de én jobban eltudnék képzelni egy 4/5 kombót Vrabac helyére. Szerintem szerkezetileg is jobban néznénk ki.