Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2001.09.17 0 0 11

Látod, kedves Bálint, ez a sértő, ami itt most észlelhető tőled, lévén azzal szembe, akivel kapcsolatban az ominózus igencsak goromba "leleplezésed" elhangzott, most valami példaértékű joviális módon viszonyulsz, ugyanakkor most, amikor e sorokat jegyzem, azaz három óra elteltével sem tulajdonítasz semmi figyelmet legalább ennyire fontos kérdésekre e fórumon, mégpedig olyanokra, melyek kifejezetten téged (is) érintenek :((!

Mijo

Előzmény: dáncsó (10)
dáncsó Creative Commons License 2001.09.17 0 0 10
Kedves Laci!
Köszönöm szépen.
Bálint
Rajnai László Creative Commons License 2001.09.17 0 0 9
Bálint!

Válaszom a Bajai Szalonban.

Rajnai László

Előzmény: dáncsó (7)
Mijo Creative Commons License 2001.09.16 0 0 8

Kedves Bálint, pedig erre nem most utaltam első ízben, csak éppen nem reagáltál rá, de jobb későn, mint soha !

( Emlékeztetőül. A "Képviselőink: Dancsa Bálint ..." című topic 22-es számú hozzászólásáról van szó, abból idézem e mondatot: "( Bár ha visszaemlékszel, a te közléseid folytatása vadította be totálisan ezt a fazont :((..., mégpedig úgy, hogy te lazán magamra hagytál !? )"

Egyébként ugyanebben a topicban ismét akad pár olyan felvetés ezzel a Kocsis András nevű "vergivel" kapcsolatban, aki pár napja igencsak sunnyogva kerüli - talán nyomatékos tanácsra - a Bajai Szalon fórumát. Mivel a hiteledről van szó, talán érdemes volna egy kis időt erre is szánni.

Ami pedig ezt a Rajnait és köreit illeti, én változatlanul vallom, mint SZDSZ-esnek lehet, de mint HIT-esnek, semmi esetre sem keresnivalója a bajai képviselő-testületben. Hogy máshol ez hogy van, az nem érdekel, de ha így, azt is felháborítónak tekintem. És mielőtt ezt itt bárki is félreértené, én őt személy szerint nem is ismerem, tőlem akárkivel kapcsolatban merült volna ez így fel, hasonlóan vélekednék !
Számomra ebben az az elszomorító, hogy most akik a fejét követelik (követelni fogják), ezt így rendben levőnek tartották, hiszen ellene nem szóltak, kivéve téged, aki feltételezésem szerint nem véletlenül hoztad fel vele kapcsolatban az ominózus körülményt ! Ugye, Bálint !? Csakhogy erről még mindig nem szóltál, talán ha most utólag kérhetném ? Olyan rossz érzés egydül "ROSSZNAK" lenni, pár fennkölt "IGAZ EMBERREL" szemben :(! ( Ez utóbbi a "köröknek" vagyon címezve :(! )
Nos, engem ezek az "igazemberek" hidegen hagynak, süssék ők csak az ő kis pecsenyéjüket ahogy akarják, de megette a fene ezt a világot, ha még kisvárosi szinten is ilyen, vagy olyan szektások és klikkesek kívánják gyakorolni a hatalmat, és sajátságos módon befolyásolni az amúgy is igencsak siralmas életünket !

Mijo

Előzmény: dáncsó (7)
dáncsó Creative Commons License 2001.09.16 0 0 7
Kedves Mijó!
Ezennel megkövetlek,ha Te úgy érzed hogy múltkoron 'cserben hagytalak'!
Jelenleg helyreigazitást kértem mailban R.L-tól a listája miatt,ez még nem történt meg,nem is írt vissza.Várok türelmesen. 27-én biztosan találkozunk, testületi ülésünk lesz./vagy úgy ráijesztett M.P., hogy nemcsak a Szalonból távozik/ :(
Mijo Creative Commons License 2001.09.16 0 0 6

Kedves Sándor, tehát te tudod, hogy e téren akadnak "bennfentesek", akiket ide várunk hogy meséljenek.
Ha már eddig nem jöttek, Sándor, nem osztanád meg velünk, kikre is gondolsz valójában ?

Mijo

Előzmény: S.TAJCS (1)
Mijo Creative Commons License 2001.09.16 0 0 5

Kedves Péter, hogy téged kérdeztelek, annak több oka is van !

Ezek:
- mert jóformán te vagy az egyetlen olyan bajai képviselő, akinek részrehajlás nélkül nincs ellenére a párbeszéd, egyike azoknak, akiknek nem esik le a karikagyűrű az ujjáról, ha a klaviaturán zongorázva megfogalmazza gondolatait, válaszol a feltett kérdésekre. ( A technika - már réges rég kiderült - a Hivatal révén adott minden arra affinitást érző képviselő számára, csak élni kellene vele. Naná, hogy kényelmesebb kihúzni azt a fránya négy évet anélkül, hogy kényes kérdéseknek tenné ki zöme magát :(... )
- mert jóformán te vagy az egyetlen olyan bajai képviselő, aki képes objektiv mérce alapján ítélni, véleményt alkotni.
- mert neked van kellően tág rálátásod részint a települési önkormányzati képviselősködés, részint a parlamenti képviselősködés nyílt színi és kulisszák mögötti világára.
- mert az alábbi mondandód alapján egyértelműen kitűnik, hogy kellő tájékozottsággal rendelkezett az általam felvetett téma viszonylatában IS, és hát kit kérdezzek, ha ne olyant, aki tud is, aki képviselőnk is, akinek a szava mérvadó is, és aki körül nem csapkodnak olyan hullámok, melyek visszatartanának a kérdezéstől.

Feltett kérdésem fenti viszonylatában viszont arra a következtetésre kell jutnom, hogy még te sem kívánod ( mered ..? ) felvállalni, az általad feltételezhetően kényesnek ítélt témára a válaszadást. Erre sem a polgármester, sem a képviselő-testület, sem a Hivatal nem válaszolt az ominózus személy beiktatásának napján jegyzett dokumentált beadványomra :(!
Hiába, be kell látnom, a mi vidékünkön a mundér védelme változatlanul mindenekfeletti :(.

Remélem nem azt feltételezed, hogy megszólításommal neked kívántam "közéleti hátrányt okozni" ?

Ugyanakkor most ragadom meg az alkalmat, hogy kifejezzem neheztelésemet Dancsa Bálint alpolgármester fele, lévén ő volt az, aki egykor leszadeszhitesezte egyik képviselőtársát ( Rajnai László ), majd amikor én efelett a meglehetősen sokkoló jelenség felett, változatlan meggyőződésem szerint felháborodtam, ő külhonba távozott, majd visszatérvén is a szó szoros értelmében véve cserben hagyott, magamra hagyott azokkal az álszent acsarkodókkal szemben, melyek a későbbiek során számtalan kellemetlenséget okoztak e fórumnak, egyszerűen úgy tartotta kényelmesnek, hogy állásfoglalás nélkül elhallgatta a maga részéről a témát :(.

Muity Mijo
Baja

Előzmény: marfai (4)
marfai Creative Commons License 2001.09.16 0 0 4
Kedves Mijo!

Nincs semmifele vita. Kedves kepviselotarsam volt szives a nevemet osszefuggesbe hozni az osszeferhetetlenseggel, ami nem igazan tetszik nekem. (Illetve visszautasitom, mert nem igaz)
Az allitasanak lenyege, hogy mint onkoranyzati kepviselo es a Gazdasagi es Penzugyi bizottsag elnoke nem vehetek reszt a KOMSZOLG nevu varosi ceggel kapcsolatos dontesekben, mert az egyik testverem a nevezett ceg dolgozoja. (nem vezeto beosztasban)
Az osszeferhetetlenseget torveny szabalyozza. Tetelesen tiltja, hogy valaki onos erdekbol, vagy csaladja erdekeben vegezze kepviseloi tevekenyseget. Aki megis megteszi, durva torvenysertest kovet el.
A magam reszerol mindig elekerultem, hogy osszeferhetetlen szituacioba keruljek.
Erre jon az emlitett ur, es annak kedves rokona, aki most atmenetileg alpolgarmester is, es egy csusztatassal ki akarja terjeszteni az osszeferhetetlenseg szabalyat.
Ha es amennyiben csaladtagom a KOMSZOLG vezetoje, vezeto tisztsegviseloje lenne, vagy a testulet dontene szemelyevel kapcsolatban, akkor nyilvan nem szavaznek. Ilyen eset azonban nincs es nem is lehetseges, mert a testverem beosztasa tul messze esik a vezeto allasoktol. Ami nem orom, de nem is baj. Szemelyet felhasznalni viszont etikatlan, sot hiba.
Nyilvan vannak torvenyes eszkozok, hogy a durva inszinuacioert elegtetelt vegyek/vegyunk.

Csakhat, tudod a dolognak nem ez a celja, hanem az, hogy az emlitett kepviselo ur es kedves rokona arra kenyszeritsen, hogy az osszeferhetetlenseggel szemben kelljen vedekeznem. Maris reszeredmenyt tudnak felmutatni, mert az is eredmeny, hogy ha hazug, es aljas modon is de osszefuggesbe hoztak az osszeferhetetlenseg problemajaval.

Latod te is minden magyarazat nelkul az osszeferhetetlenseg temakoreben kerdezel, holott maga a tema is kozeleti hatranyt okozhat. Igy hat, ha volnal kedves fordulj ezzel a kerdessel azokhoz, akik ebben az ugyben, mint osszeferhetetlenseg nagy hozzaertest velnek felmutatni: Rajnai kepviselo urhoz es Fabian alpolgarmester urhoz...

Biztosan valaszolnak Neked.

[b]Márfai P.[/b]

Előzmény: Mijo (3)
Mijo Creative Commons License 2001.09.15 0 0 3

Kedves Márfai Péter, mint észlelhető, késhegyre menő vitát folytattok egyik, egykor az egekig magasztalt képviselőtársaddal összeférhetetlenségi témakörben.

Szeretném ha véleményt alkotnál arról, hogy Baja város esetében összegyeztethető-e az, hogy a négy kisebbségi önkormányzat ( cigány, horvát, német és szerb - ez utóbbi legitimitását én személy szerint nem ismerem el ) egyikének elnöki tisztségével felruházott személy, kisebbségi tanácsnoki tisztséget is kapott tőletek, azaz a települési képviselő-testülettől ?
( Az illető általam már többször is említett rasszizmusát, ebből az aspektusból most ne vegyük figyelembe. )

Muity Mijo
szerb nemzetiségi képviselő
Baja

Mijo Creative Commons License 2001.09.15 0 0 2

Kedves Csicsi, nem véletlen hogy téged kérdezlek az alábbi egykori beírásom apropójából.
Szerinted - de bárki más szerint is -, egy üzemanyagtöltő kút esetében összegyeztethető-e az üzemeltetés mikéntjével az olyan helyzet, hogy a kút kezelőinek hibájából okozott bárminemű kárért, nem vállal szavatosságot annak üzemeltetője ? ( Például tévedésből más fajta üzemanyag járműbe töltése, mint ami bele való, és ennek vele járó esetleges következményei. )

Mijo

Előzmény: Mijo (0)
S.TAJCS Creative Commons License 2000.11.12 0 0 1
Mijókám!
A mai világban semmi sem biztos, még a biztos sem, nemhogy egy vagyon, vagy "gőg" eredete!
Remélem "benfentesék" idelátogatnak és mesélnek majd erről-arról.
Sanyi
Előzmény: Mijo (0)
Mijo Creative Commons License 2000.11.12 0 0 0

Minderről eszembe jutott egy apróságnak tünő nüansz.

Bácsbokod községben egyetlen benzinkút van, és afölött egy ideig ott virított a patinás felirat: MOL ! Aztán egyszercsak ez a felirat eltünt ..?? Köztudott, hogy e forrás, milyen minőségű és eredetű "anyagokból" táplálkozik.

Egyrészt: vajon mi késztette a MOL Rt-ét, hogy tőle idegennel kezdjen együttműködni ?

Másrészt: mi lehetett vajon az oka, ennek a kérészéletű kooperációnak ?

Egyáltalán ma, ha egy általunk jónevűnek és megbízhatónak vélt benzinkútnál, tegyük fel egy Castrol-nál állunk meg tankolni, akkor biztos lehetünk abban, hogy amögött a név mögött valóban a híres Castrol áll ....., vagy előfordulhat az is, hogy valamelyik helyi kiskirályunk uralja a terepet a megtévesztő patina alatt, tankunkba töltve a kulisszák mögötti világ, kevésbé Castrol-originál laborzsonglőr anyagát :(..!???

__________________________________________________

Jut eszembe: mintha az a bizonyos bajai MOL-kutas tizenvalahányezer literes pancsolt lefoglalás sem publikálódott volna kifejezetten nagy körben ? Kik is tartják folyamatos ellenőrzésük alatt, üzemanyaglelő helyeinket ? Ja, tényleg, mintha éppen Baján tünt volna el szőrén-szálán, előttünk ismeretlen következmények mellett/nélkül, az a bizonyos 80-100 milliós értékű HTO-jegy, anno !!? Tiszta lehet az ügy, hiszen Bálint elvtárs még ma is az egykori hivatala alatt állandósult magabiztos gőgjével rója kies városkánk utcáit, nem igazán tünik szemlesütöttnek ...

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.11.12 0 0 topiknyitó
Összeférhetetlenségi eljárás indulhat Torgyánné Cseh Mária ellen ... Belpol
november 11. 0:20

[MTI] Vagyonnyilatkozattal összefüggő, és a képviselő nyilatkozatától függően összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett az SZDSZ kilenc képviselője Torgyánné Cseh Mária ellen az Országgyűlés elnökénél. A szabad demokraták kifogásolják, hogy Torgyán Józsefné Cseh Mária (FKGP) nem tüntette fel képviselői vagyonnyilatkozatában a tulajdonát képező pénzeszközöket, nagy értékű ingóságokat, vagyis mindazokat az anyagi eszközöket, amelyek lehetővé tették, hogy idén márciusban megvásároljon egy 50 millió forint értékű ingatlant, és azon egy több száz négyzetméteres ház építését elkezdje.

__________________________________________________________________________________________________

Fenti rövid MTI-hír kapcsán merült fel bennem, mi a helyzet mifelénk, a mi vidékünkön ?
Tapasztalható-e, észlelhető-e regionális közéletünk bármely tarületén is az összeférhetetlenség, mint alapjaiban - legkevesebb - kifogásolható jelenség ? Hogy is van ez a bizonyos "sógor-koma-jóbarát" kapcsolat, amiről csak a Matkovits Kornél legkevesebb egy hétig tudna mesélni, ugyanakkor a Márfai Péter hírét sem hallotta még mindennek :)?

Muity Mijo
Baja

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!