Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.21 0 0 164
Sziasztok! Először is gratulálok az eredményekhez! :) Másodszor: kiváncsi lennék, hogy mit vártok most a választások után?
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.21 0 0 163
Úgy látom totális MSZP-SZDSZ sikert hozott a bajai választás eredménye.
Akkor, hölgyek-urak most rajta, és valósitsátok meg azt, amit az emberek akarnak!
Ne feledjétek, ezután nincs ok arra, hogy külső körülményre lehessen hivatkozni, mert a testületben túlsúly van és az parlamentben is.
Mijo Creative Commons License 2002.10.20 0 0 162

Vajon mi lehet az oka annak, hogy a mi megyénk vezeti ismét a listát? Mármint negatív értelemben, a választáson megjelentek száma tekintetében. Ami a mai nap 17:30 órai időpontját tükrözi, a legalacsonyabb Bács-Kiskun: 41,95 %, a legmagasabb Somogy: 49,75 %-os részvétellel.

Muity Mijo Creative Commons License 2002.10.18 0 0 161

Tisztelt bajai Választópolgárok!

Az alábbiak figyelembe vétele mellett kérem Önöket, szíveskedjenek keresztjeiket a javasolt kockába rajzolni!


Muity Mijo, szerb kisebbségi képviselő, szabadúszó laptudósító, a bajai V. számú választókerület független települési önkormányzati képviselőjelöltje kisebbségiként.

deakmisi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 160
A III.Bélában kiváló irodalom tanárunk,Szabó Kálmán tanár úr feleltette barátunkat görög mitológiából.Barátunk "aztán volt ott 2db isten"mondata után le is ültette a következőkkel.Fiam,ez meg 2db eggyes ,ugyanis az isteneket nem darabra mérik!
Muity Mijo Creative Commons License 2002.10.16 0 0 159

Beszélek marhaságot, most vettem csak észre, hogy ez valamivel több, mint 1 ezrelék :)))))....

Előzmény: Muity Mijo (158)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.10.16 0 0 158

Azért elég döbbenetes, hogy egy olyan nagy, khmm..., magas ember előadására, mint a Fodor Gábor, egy negyvenezres városban egyes források szerint mindösszesen 53-an, mások szerint 54-en voltak kíváncsiak :(! És ennek egy része, feltételezhetően más pártok megfigyelőiből állt ..:)))...

MM

oszibá Creative Commons License 2002.10.15 0 0 157
és így?
Előzmény: Thernitibi (156)
Thernitibi Creative Commons License 2002.10.15 0 0 156
Namégegyszer

Smittudomén:-DDD

Előzmény: Thernitibi (155)
Thernitibi Creative Commons License 2002.10.15 0 0 155
oszibá Creative Commons License 2002.10.15 0 0 154
Elsősorban hatalmat!
Csak tudnám vaskúti laktanya mért lett külterület? Ugyan is néhány száz méterrel beljebb hozták a helyiség jelző táblákat.

Lehet, hogy olcsóbb lesz a laktanya?
Ennek valamilye alapos oka van? De, hogy ez mennyire lesz nekünk jó az, majd kiderül.
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.15 0 0 153
Mostanra kiderült már, hogy mit akarnak a pártok Baján?
zvajda Creative Commons License 2002.04.24 0 0 152
igen már két éve
Előzmény: Mijo (151)
Mijo Creative Commons License 2002.04.23 0 0 151

Zoli, most figyelek, te is a "denyjúbná" dógozóó ???

Előzmény: zvajda (149)
Mijo Creative Commons License 2002.04.23 0 0 150

Tudod Zolikám, egykutyafasza ez: a szokott "egyik huszonegy, a másik egy híján húsz" variáns érvényesült. Az, hogy nem lesz atya, az nem azokon múlik, akik megtűrték eddig, hála az Égnek, a nép ebben az esetben józanabbúl volt "politikus", mint a hivatott politikusok. Ami a népnek eleve közröhejszintűen volt mindig is képtelenség, az a "ha má' a demokratikus választások" így hozták helyzet elfogadói által, ha nem is támogatott, de mindenképpen "gördüljünk a sorssal" szintű megtűrt kategória maradt. Én semmi különbséget nem látok ebben a tekintetben a Széll Péter, a Zsigó Róbert, ne adj ég, a Hajdú Miklós között, lévén mindegyik asszisztált az atya-agya javára.
Le van bátyám ejtve minden......

Mijo

Előzmény: zvajda (149)
zvajda Creative Commons License 2002.04.23 0 0 149
Érdeklődve figyelem a kettőttök közötti aranyos vitát jó ,hogy vége a választásnak de azért remélem heccelitek egymást tovább is.

Üdv.qka
ui.Mijó kit fogunk szidni "agy" elszállt.

Előzmény: deakmisi (148)
deakmisi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 148
Emelkedett hangú monológodat kivántam illő módon nyugtázni,ill. hadd tegyek egy megjegyzést.Amennyiben össznépi méretekben lelsz követőkre (dolgos hétköznapok,egészséges élet),már megvan a dolgok ilyen alakulásának egy "magasabb értelme".Amugy kampánynak,választásnak egyenlőre vége! Üdv:Miska
Mijo Creative Commons License 2002.04.23 0 0 147

Legjobb módszer minden politikai oldal fenekét kinyalni, akkor bizonyára nem csalódik az ember. Ugye, drága Miskám !????
Salom!

Mijo

Előzmény: deakmisi (146)
deakmisi Creative Commons License 2002.04.22 0 0 146
Ámen!
Mijo Creative Commons License 2002.04.22 0 0 145

Nos kérem, számomra máris egy új korszak nyitányát jelenti a most lezajlott választások, egy dolog, hogy a topic-címnek megfelelően mit akarnak a pártok, más dolog, hogy az elkövetkezőkben, egy neokommunista országban mit akarok én.
Kezdem azzal, hogy minden eddigi újság járatását azonnal lemondom; a továbbiak során a tévéműsorokat politikamentesen igen szelektáltan nézem; rádióból kizárólag zenét leszek hajlandó hallgatni; a politizáló társaságokat nagy ívben elkerülöm; semminemű politikai agymosást nem leszek hajlandó a továbbiakban befogadni; az Emitel-lel, mint szolgáltatóval az internet és az ISDN-2 kapcsolatot, nem megfelelő szintű szolgáltatás miatt haladéktalanul megszüntettem!
Politikamentes könyveket fogok ismét olvasni; fotózni fogok; rajzolni, festeni, szobrászkodni fogok fában és kőben egyaránt; nem fertőzött agyú emberekkel, kihűlő kapcsolatokat kívánok felélénkíteni; eddig mellőzött rokonokkal kívánok újra kontaktust teremteni; a produktív munkában örömet kívánok találni; megkísérlem az eltunyult szervezetemet a korai pusztulástól megmenteni.
Tegnaptól szégyellem a világ előtt országunkat!

Muity Mijo
Baja

Mijo Creative Commons License 2002.04.19 0 0 144

"A Büntető Törvénykönyv 211§ e) bekezdése szerint a választás-, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekménynek minősül, ha az "arra jogosultat a választásban, illetőleg a népszavazásban akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetőleg anyagi juttatással befolyásolni törekszik". A rendelkezés 2002. április 1-jétől hatályos."

__________________________________________________

"Választási bűncselekmények gyanúja szórólapokkal pro és kontra

2002-04-18 23:03 MTI/Korridor

Egyes helyeken a jelöltek azért kérik a választók bizalmát a második fordulóban, mert szerintük ellenfelük a területi/országos listán már a Parlamentbe jutott, és így ketten dolgozhatnak majd körzetükért

AZ OVB 2002.04.18-i ÁLLÁSFOGLALÁSA

Sérti a választások tisztaságát, illetve törvénysértő minden olyan beállítás, amely az országgyűlési képviselők választásának második fordulója előtt az egyéni képviselőjelöltet területi, illetőleg országos listán megválasztott képviselőként tünteti fel.

A második forduló előtt néhány nappal újabb ötlettel rukkoltak elő a politikusok. Pillanatok alatt országos jelenséggé nőtte ki magát az az új kampányfogás, hogy egy-egy jelölt azért kéri a választók bizalmát a második fordulóban, mert szerintük ellenfelük a területi/országos listán már a Parlamentbe jutott, és így ketten dolgozhatnak majd

A helyi választási bizottságokhoz egymás után érkeznek a bejelentések: szórólapokon, vagy különböző fórumokon hírdetik a jelöltek ellenfelük bejutását a parlamentbe.

Megtévesztő ezért törvénysértő

Sérti a választás tisztaságát, és egyben törvénysértő az a levél, amelyet Demeter Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorváti polgármestere írt és terjesztett a megye 6-os számú választókerületében. Így döntött csütörtök késő délután a területileg illetékes egyéni választókerületi bizottság - közölte Bula József, a testület alelnöke.

Demeter Zoltán aláírásával csütörtökön került a borsodi 6-as számú választókörzet településeire az a levél, amelynek szerzője arra hívja fel a választókat, hogy a második fordulóban voksoljanak a Fidesz-MDF jelöltjére, az MSZP jelöltje ugyanis - aki az első fordulót megnyerte - a területi listáról már amúgy is bekerült az új Országgyűlésbe. Bula József a választási bizottság ülése után elmondta: ez a levél megtéveszti a választópolgárokat, ugyanis tényként állítja be, hogy az első fordulót követően még állva maradt jelöltek közül az MSZP jelöltje már mandátumot szerzett.

Az MSZP zalaegerszegi jelöltje megsértette a választási eljárási törvény által szabályozott esélyegyenlőséget - tartalmazza a helyi választási bizottság határozata. A helyi Fidesz-szervezet azért tett bejelentést a választási bizottságnál, mert a Zalai Hírlap április 17-i számában megjelent interjúban Varga László, az MSZP képviselőjelöltje azt mondta Fidesz-MDF-es vetélytársáról: "Gyimesi úr elképzelése, az tudniillik, hogy parlamenti képviselőként és polgármesterként egyszerre szolgálhassa a várost, megvalósult, hiszen immár parlamenti képviselő". A választási bizottsági határozat szerint állításával a szocialisták jelöltje "megsértette a választási eljárásról szóló törvényben szabályozott esélyegyenlőséget".

Bejelentések az ország minden szegletéből

A hevesi helyi választási bizottság feljelentést tesz választási bűncselekmény alapos gyanúja miatt a Hevesi Rendőrkapitányságon, mert a testület szerint egy civil szervezet, illetve a Fidesz-MDF helyi képviselőjelöltje olyan szórólapot, illetve hirdetést tett közzé, amely alkalmas a választók megtévesztésére. A választási bizottság határozatában felszólította a civil szervezetet, hogy szórólapját haladéktalanul semmisítse meg és a jövőben tartózkodjék hasonló törvénysértések elkövetésétől.

Ugyancsak felszólítják Tóth Józsefet, a Fidesz-MDF hevesi jelöltjét, hogy "a hirdetéséből vonja vissza a választók megtévesztésére alkalmas szövegrészt" és intézkedjék annak törléséről.

A bizottsághoz beérkezett panasz szerint a Dél-Hevesiek Baráti Köre elnevezésű szervezet által jegyzett szórólap alkalmas a választók megtévesztésére. A propagandaanyag egyrészt felhívja a választók figyelmét arra, hogy Godó Lajos, az MSZP hevesi jelöltje területi listáról már bejutott a parlamentbe, másrészt arra bíztat, hogy szavazzanak Tóth Józsefre, a Fidesz-MDF közös jelöltjére.

A panasszal élők szerint Tóth József a Hevesi Kábel TV-ben a választók megtévesztését célzó, valótanságokon alapuló hirdetést tett közzé. Eszerint a jelölt hirdetésében a következő szöveg szerepel: "Higgyék el, Godó Lajos már valóban bejutott a parlamentbe, igaz nem az 5. számú egyéni választókerület jelöltjeként, hanem az MSZP Heves megyei területi listájáról a pártra leadott szavazatok alapján. A hír nem hamis, hanem igaz. Most itt a lehetőség, hogy ketten dolgozzanak Önökért..."

Hasonló tartalmú szórólapot juttattak el szerkesztőségünkbe is, amelyen Veér Miklós keszthelyi szocialista jelölt támogatására szólítják fel a szavazókat, mondván a fideszes jelölt a megyei listáról már bekerült a Parlamentbe."

Mijo Creative Commons License 2002.04.18 0 0 143

Elnézést, Medgyessy Péter neve alatt, ezt a felvételt szerettem volna szerepeltetni.

Előzmény: Mijo (141)
Mijo Creative Commons License 2002.04.18 0 0 141

Én csak azt nem értem, ha egyik esetben, mint például Thürmer Gyula, felróható bizonyos állami vezetőkhöz fűződő viszonya, illetve azoknál tett látogatása, akkor másoknál, mint például Medgyessy Péter, aki ugyan nem tagja ma az MSZP-nek, a múltbéli kötődései viszont eléggé egyértelműek, mitől eretnekség feszegetni azt :(? Az ország zöme, valóban ezt a joviális mosolyt kívánja négy éven át maga előtt lebegtetni ...., valóban nincs más ..., hogy miért is éppen most jut eszembe, jóságos góbé barátaim alaptézise az anyaországgal kapcsolatban, pár pohár cujka utáni megnyílt pillanatokban: mi székelyek szartunk benneteket, magyarokat !
Na ezért tartom elképzelhetőnek azt a verziót, miszerint a nagy választási csinnadratta miniszterelnök jelöltje csak stróman, dörzsölt és rutinos "vén" szocialisták eszközeként :).

Mijo

deakmisi Creative Commons License 2002.04.09 0 0 140
Ez attól van,hogy éles a látása!
Mijo Creative Commons License 2002.04.09 0 0 139

Pokorni Zoltán, a TV2 ma reggeli műsorában valahogy úgy fogalmazott, hogy lám, a szélsőségesen radikális pártok nem jutottak be a parlamentbe. Pokorni, mintha az SZDSZ-ről megfeledkezett volna ...:(.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2002.04.09 0 0 138

"Új stratégiát kapnak a Fidesz-MDF jelöltek
Nem volt terv az első fordulós vereségre

Spirk József
2002. április 9., kedd

Budapesten készítik fel a Fidesz-MDF közös lista képviselőjelöltjeit a második fordulóra. Az Áder János alelnök és Wermer András miniszterelnöki tanácsadó vezetésével folyó megbeszélésen ismertetik az MSZP-előny miatt megváltozott kampánystratégiát. Az Index információi szerint a pártszövetségnek a kedvező előrejelzések miatt nem volt forgatókönyve az első fordulós ellenzéki győzelemre.

Budapestre rendelték a Fidesz és az MDF egyéni jelöltjeit. Az Index információi szerint a képviselői irodaházban kedd délelőttre hívták össze a megbeszélést, ahol a kampány hátralévő tíz napja alatt követendő stratégiáról kapnak iránymutatást a jelöltek.

Wermer készíti fel a képviselőket

Úgy tudjuk a tájékoztatón a miniszterelnök személyes tanácsadója, Wermer András is részt vesz. Mint ismeretes Wermer és az irányítása alatt álló Happy End dolgozta ki és irányította a Fidesz választási kampányát. Elemzők szerint az első forduló sikertelensége felkészületlenül érte a Fidesz-MDF közös lista vezetését. Az MSZP-győzelem esetére készült forgatókönyv hiányát jelezte ugyanis, hogy az eredmények beérkezése után vasárnap este a választási főhadiszálláson órákra eltűntek a párt vezetői. A Millenáris Parkban jelentős költséggel berendezett négy külön tévéstúdió szinte egész este kihasználatlan maradt, Orbán Viktor kormányfő és a választási összefogás vezetői pedig csupán éjfél körül, hosszas felkészülés után jelentek meg a nyilvánosság előtt.

Hiányzott a B-terv

A "B-tervet" egyébként kedd este Orbán Viktor a Testnevelési Egyetemen ismerteti. A pótkampány-nyitón részt kell vennie a Fidesz-MDF közös lista valamennyi egyéni képviselőjelöltjének is. A párt kommunikációjában is érezhető volt, hogy az első forduló másnapján hiányzott a konkrét politikai lépésekre lefordítható stratégia. Pokorni Zoltán pártelnök és Deutsch Tamás, a Fidesz budapesti elnöke egybehangzóan azt mondta: az Orbán-beszéd jelöli majd meg azokat a lépéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a párt megszerezhesse a győzelmet."

Mijo Creative Commons License 2002.04.08 0 0 137

Tisztelettel gratulálok Márfai Péter barátomnak, országgyűlési-képviselővé válása alkalmából :)!!!

Mijo

Mijo Creative Commons License 2002.04.08 0 0 136

"Kampánycsend-sértések az ország több pontján - és a sajtóban

MTI

.....
A Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson, Katymáron és Bácsbokodon összesen három esetben sértették meg a kampánycsendet vasárnap. Bácsalmáson a választópolgárokat megtévesztő szórólapokat helyeztek el vasárnap reggelre virradóra a lakóházak postaládáiban, Katymáron a szavazófülkében találtak a választópolgárok kampányanyagot, Bácsbokodon pedig a mozgóurnát kísérő pártdelegáltak jelentették, hogy a szociális otthonban a választói akaratot befolyásolták a szavazásban segédkező gondozónők.
......."

oszibá Creative Commons License 2002.04.06 0 0 135
Mijo Creative Commons License 2002.03.29 0 0 134

Ennek a topicnak a címe is önmagáért beszél, akár azt is sugallhatja, a fene sem törődik azzal, hogy a nép, a választópolgár mi a ménkű nyilát akar, a lényeg, hogy a pártok mit akarnak :(.....
Bajai Szalonos "körök" pár ízben engem lejobboldalisoztak, ennek dacára elkomorulva szemlélem a mai országgyűlési-képviselő jelöltjeink választékát. Azt az egy gyurkát kivéve, anélkül hogy bármelyiket is megsérteni szándékoznám, bizony meg kell "jobboldaliként" állapítanom, hogy régiónkban az utóbbi évtized két legszimpatikusabb képviselője, a Márfai Péter, és a Kristóf doktor volt, melyek ugye nem kifejezetten a jobbos eszmék hirdetői :).
A gyurka alatt megint megemlítettem az atyánszkyt, kivel kapcsolatban szintén értek már vádak, no nem arról van szó, hogy bárki is nehezményezte volna a személyével kapcsolatos "froclizásaimat", hanem úgy lettem beállítva, mint aki a rendszeres emlegetésével teremtek számára pozitív publicitást. Nos, mindvégig hiányoltam "nagyjainktól", miért nem olvasnak be neki egyértelműen, miért nem szembesítik ők a folyamatos és képviselőhöz méltatlan zűrzavaros ügyeivel, prominenségükkel helyezve súlyt a kérdésre. Mit látok a Délvidék című "önkormányzati" hirdetőújság legutóbbi számában: az atyánszky változatlanul zengi a Város és környéke érdekében kifejtett dicső tetteit, amit az is bizonyít, hogy az EDDIGI ILYEN JELLEGŰ ÁLLÍTÁSAIT SENKI SEM CÁFOLTA, ami az ő olvasatában a vele rivalizálók elismerését is jelenti ! Na ehhez kell pofa, még akár elismerő csettintésemet is kiválthatná, ha saját ötletének bizonyulna ez a poén, de ezt egy pillanatig sem feltételezném róla :(.
"Jópofa" a gyurka: máris pedzi, hogy számára nem is az a lényeg, hogy jobb, vagy bal ( neki mindegy milyen színű a köpönyeg ), a Város, és az azt képviselő bajaisága, az a mérvadó szerinte, ugyankkor viszont "illő - bár művi - alázattal" hajt főt gratulációjával a már biztos befutónak tekinthető Zsigó Róbert előtt ( megyei lista első, országos 32. hely ), aki nevezetesen "bácsalmási" :)!
Nekem változatlanul fáj, hogy a Kristóf nem indult, méginkább az, hogy a Márfai Kiskőrösön indult :(! Ilyen viszonyokra tekintettel, szívem szerint a Hernádi Tibort látnám szívesen a Zsigó mellett - ha már jobboldali a lúd, legalább legyen kövér :))! Azt meg kifejezetten sajnálom, hogy Grespik nem bajai ..:))!

Mijo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!