Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sport és hobby célú légpukkancs topik. Ilyen fegyverekkel élő állatra a -magyar törvények szerint- tilos lőni. Aki ilyesmit propagál, a MM szerinti törlést-tiltást kapja.
Üdv néktek, hozsanna, szóljon hála ének! :-) Köszönöm Fricu bácsinak a bíztatást, és Miki bácsinak a töltőszettet. Ma végre befejeztem a töltőcsonkok készítését. Klasszul működnek, és egyszerűbb a cseréjük, hogy mindegyik végén a gyorscsati papa része van. Szóval nagy köszönet! ;-)
Viszont te is értsd meg azt, hogy ha 6 m-re kirakott sörös dobozokra ülve, támasztásból lövetném a csapatot, ahogy te szoktál otthon a garázsban,
( Húúú! Na milyen gonosz voltam? :-DDDDD ) akkor senki nem jönne hozzánk.
Megfordultak nálunk - a teljesen amatőrök mellett - eredményes FT-HFT, Sziluett, és 10 m pont versenyzők is szép számban.
Olyan versenyfeladat sort kellett mindig összeállítani nekik, amiből minden sportág képviselője a saját szkiljével merítkezni tud, de mégis vannak benne
nehezítő elemek. E mellet szórakoztató is. És kellőképp kihívást állít. És változatos.
Szóval nem egyszerű a történet.
Amikor ülve, támasztásból valakinek a 17 m-re kirakott penge ellövése se kihívás 5-ből 5x, szerinted hová kellene könnyíteni a feladatokat?;-)
Mindig felhozom ilyenkor Sam6 példáját. Amíg a versenyzők ülve, támasztásból lőtték a hurkapálcára öntött 35 mm-es gipsz korongokat -35 m-ről,
Lehet tőlük rendelni nyugodtan a lapuahungary@gmail.com e-mail címen keresztül. Nyáron utánvéttel 3500- volt a szállítás, ha átutalod az összeget előre, akkor 2000-.
Mielőtt leadod a rendelést, érdeklődj a raktári készletről pontosan melyik típus, milyen átmérővel: 4.49, 4.50, 4.51, 4......, mert amit az oldalukon hirdetnek nem mindig a valós raktárkészlet!!!
Lehet, hogy nem azonnal válaszolnak, de türelem.
Match lövedék esetén, gyárból leválogatott (verseny fegyverrel tesztelt különböző sorozatszámú lövedékek) és egyenesen a Lapuához importált lövedéket kapsz. Ők elsősorban versenyzőket látnak el lövedékkel és lőszerrel, de nem zárkóznak el a "lakossági kiszolgálástól sem.
Érdeklődnék tőletek, hogy valaki vásárolt e Lapua-tól ? Nem tiszta előttem a honlapjuk , nincs feltüntetve hogyan lehet rendelni . Lehet nem is küldenek semmit , mert éles lőszerekkel is foglalkoznak ? Légpuska lövedékek nem rossz áron vásárolhatóak lennének , csak a szállítás nem tiszta előttem . Köszönöm ha válaszoltok
Na ezért nem is megyek Miskolcra versenyezni! A múltkor is úgy kizökkentettél a komfortzónámból, hogy nagyon. Szóval kabbe a maradék vacsorádat, és feküdjééé le! :-DDD
Én első perctől a játékosan rafinált kihívásokat preferáltam úgy, hogy egyik lövő se érezze magát a jól megszokott komfortzónájában. :-) Errre volt igény - leszámítva Mikit.:-DD
A kötött szabályú precíziós tán két verseny után kimúlt nálunk, vissza kellett térni a játékosabb kihívásokra. Aztán az is kimúlt.
A dunántúli dolgokra nincs rálátásom. Még a Fonyódi versenyekről csak-csak. Sergeant megosztott képeket a Facén a versenyekről.
Mindig öröm látni, ha valami lövészsport fejlődik!
Lőterek, meg hogy versenyekhez nem kell nagy beruházás: volt olyan év, hogy 21 versenyt rendeztünk szinte a koronglövészet kivételével mindenből.
Ma már alig tudjuk azt a pár kötelezőt is megrendezni. A tagság nem akar már dolgozni, csak a készbe beleülni. Nincs ember a rendezéshez.
Illetve, csak ugyanaz a 4-5 ember. A Sziluett OB.-hoz 16 fő kellett. Még a szülőket, külsős iskolát is igénybe kellett venni.
Így áll a helyzet. Már a légfegyver javításokkal is gondban vagyunk. ;-)) Ipari mennyiségű gyerek lő nálunk ipari mennyiségű lövedéket. Hál'istennek.
Szombaton Ózd, vasárnap nálunk léges sziluett minősítő. December közepén pedig még két Országos Döntő a gyerekeknek.
Az új HW-k meg sok hónapja megrendelve, nem érkeztek meg eddig Németből:-(
Robi! Azért mert szerinted Miskolcon nincs rá igény, máshol annál inkább van!
Erre a fonyódi egyesület a legjobb példa! Anno Exhi jól indította és azóta annyira közkedvelt sportág lett a légfegyveres precíziós lövészet, hogy a Dunántúlon egyre nagyobb tért hódít, arról nem is beszélve, hogy Budapestről is egyre többen látogatják a versenyeket. A fonyódi lőteret az önkormányzat bezárta, de már meg van a másik lőtér, ahol tovább folytatódik a verseny lehetőség.
Visszatérve Miskolcra, a lőterek ellehetetlenítésével Pld: Csanyiki lőtér, József utcai MKV lőtér, LKM lőtér !:-(
Ha jól tudom, a mi lőterünkön kívül, az egyetemi lőtér újból funkcionál és nagykaliberű pisztolyra is van engedélye.
Kis túlzással zéró rá az igény. Azért hagytuk abba annó mi is, mert annyira lecsökkent az érdeklődés.
Ezerrel ment a fórumon, hogy milyen jó lenne egy amatőr... meg egy játszós tematikájú...meg sorolhatnám verseny teljesen kezdőknek,
ám amikor konkrét helyszín, időpont, és program is lett, jött a szokásos ...sajnos, épp akkor megyek világvégére, pedig denagyonszerettemvolnaottlenni szöveg.
Már egy éve tervezem megrendezni a nosztalgia "1 híján 20" precíziós versenyemet, de egyszerűen lehetetlen volt fizikailag beilleszteni a lőtér életébe.
Jövő márciusig tutira nem is fog menni. Amikor meg tudtuk volna rendezni, akkor a kovid közbeszólt. Nem tudtak volna jönni szlovákiai barátaink.
Márpedig nélkülük nem rendezem meg. Ők a kezdetektől a részei voltak a bulinak.
Szituációs: arra ott az airsoft. Nyílt napokon berendezek egy egyszerűsített IPSC pályát, aminek óriási sikere van minden korosztálynál.
Volt olyan anyuka, akinek finoman szólni kellett, hogy hagyja már néha a gyerekeket is lövöldözni.
Volt kezdeményezés a Gyorspont légfegyveres változatára is - teszteltem a kísérleti szabályt, hogyan lehet kivitelezni. Abból se lett igazán semmi.
Ahogy én látom: vannak, akik komolyan elmentek a versenyszerű lövészet felé (FT-HFT-Sziluett-10 m pont), és vannak a versenyezni nem akarók.
Az előbbiek még talán kimozdulnak egyszer-egyszer a komfortzónájukból, de az utóbbiak csak a billentyűk előtt kemények.
Megjegyzem halkan: már jelentős részében összeállítottam azt az ördögi feladatsort, amit a leendő búcsúversenyemen a tisztelt versenyzőknek
Ha hátrafelé megy a dugattyú akkor a fegyvercsőnek felfelé kellene mozdulnia és így fölé hordana.
Ez a te elméleted. Viszont a videón jól látszik, hogy lefelé mozdul. Ha nagyobb a rúgás, akkor jobban, emiatt megy lejjebb, az én HW 45-öm is pont így viselkedik.
Az előző magyarázattal az a probléma, hogy az ábra csak akkor igaz, ha a két erősségi állapothoz két különböző irányzékbeállítás tartozik. Ellenkező esetben a két röppálya azonos érintő egyenesről indul (a cső tengelyvonala), így a gyengébb mindenképpen lejjebb fog becsapódni.
Viszont az ilyen szép röppályák rugós fegyvereknél nem teljesen igazak, mert azok már a lövedék kirepülése előtt elkezdenek mozogni elég komplex módon, amit befolyásol a mozgó tömeg, a rugó ereje, a lövedék, a megfogás, stb.
A HW 45 pedig eléggé szokatlanul viselkedik a többi rugós pisztolyhoz képest, mert a dugattyú hátrafelé csap.
Sziasztok kedves fórum társak! Eladó pcp átfejtő készülékem! teljesen új mivel csak tartalék volt! A készülék maximális nyomása 300 bár! ár:10000-.ft. tel:302961915