Keresés

Részletes keresés

miklos127 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 769
Hi Dwo!

Klub OK, én leszek a Senior Vice Chairman ... ööö ... és esetleg még a pénztáros! :-)

Most a puskámról, ezer bocs, akinek off.
A fegyver egy mk főhadnagyé volt, aki civilben is fegyvermániás, az edzőjétől vette meg (hogy versenyzett-e vele, nem tudom), de aztán pisztolyos lett és nem tudta kihasználni - hát vérzett a szíve eladni, az látszott... A neten hirdette meg, és nem utolsó sorban azért hívtam fel, mert annyi jót írtál a puskáról. Aztán megnéztem, és aszontam: "meg van véve".

A felhúzókar végén nekem is ua van, mint a Tiéden. Én is gondolkodtam már rajta, hogy milyen jól nézne ki valami szép keményfa, mondjuk egy hegyi körte, vagy dió, esetleg cseresznye, ilyesmi. Legyártani ugyanazt a formát nem lenne nehéz.

Dioptert használok, de nem az eredetit, hanem egy rekeszes-színszűrőset. Távcső is fasza lenne, sőt, igazából az tetszene jobban, nem tudod véletlenül, hol érdemes?

Egyet sajnálok, nincs meg a leírása (bár a lőtérről még előkerülhet). Neked nincs véletlenül eredeti haszn. ut.? És mégegy: Neked a töltéskor a csőfarnál a töltényűr nyitásakor a "kilincs" teljesen kihúzza a tüskét a furatból, vagy érezhetően kattan még egyet az ék amikor nyitod ill. zárod? Nekem az utóbbi.

Üdv

Mik
SVC

springer440 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 768
Dear Zaku!

háát, igen, ez csak 50ccm-es mikrodízel :)
szóval ez úgy van, hogy ez a probléma természetéből adódóan nem gyakran jelentkezik ám :) hogy miért nem, azt talán magánban.

a módszer:
az új tömítés installálása előtt ki kell törölgetni alaposan a sűrítőkamrát, és az új tömítésnek csak annyi kenést adni, (1-2 csepp olaj, vékony réteg zsír) hogy a berakáskor ne nagyon "kapaszkodjon". hogy a berakott dugattyú mögött mi van, az már majdnem mindegy a tömítésnek. ha bővebben érdekel a téma írj magánba.

csé: springer

Előzmény: Zaku (767)
Zaku Creative Commons License 2002.10.29 0 0 767
Üdv mindenkinek !

Springer kartács !

Visszaszemezgettem a topikot, és 665 sz. alatti hozzászólásod kapcsán kérdezném a következöt.
Az irtad, hogy pusku összerakás közben a saját hülyeséged (idézet !! :)) miatt zsir/olaj került a dugattyú homlokfelületére, és csak a turbo hiányzott a TDi motorhoz. Mivel nem szeretem az ily kis ürtartalmú diesel motorokat, a hatást inkább elkerülném. A Gamo rúgója, a dugattyú mögötti rész tocsog a zsírban. (Gyárilag) Megosztanád velem/velünk az összerakásnál szükséges helyes eljárást a tömítés átszakadásának elkerülésére ? (Gondolom a csere után már nem követted el a hibát)
Most még elméleti a dolog, de szeretek idöben felkészülni a dolgokra.

Üdv Gábor

Dworkyll Creative Commons License 2002.10.29 0 0 766
Mik,

alapítsunk :-) Springer kartáccsal már van egy, az IZS klub, gondolod, betagozhatjuk mellé? :-) Ha igen, találj ki egy tisztséget, Spring a főtitkár, én az elnök vagyok :-)) Lehetsz bármi, tőlem akár elnök is :-))

Egyébként hol találtál rá? Nem egy elterjedt tipus :-))

És mivel irányzol? Diopter, nyílt, vagy távcső?

És mid van a felhúzókar végén? Nekem egy kicsit elsárgult, csúnyácska műanyag, egyedül ezt szeretném még valahogy föltuningolni

Dwo

Előzmény: miklos127 (765)
miklos127 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 765
Hi Dworkyll,

Vettem egy LGR-t!!! Alapítunk klubot? :-)

Dumáljuk ki a csöveket! Az enyém az 5568-as. Már kézbe venni is felér egy közepes dugással! :-)

M

springer440 Creative Commons License 2002.10.28 0 0 764
Dear Mr. President!

hogy mitől volt a csőlötyögés, nem tudom, a fegyvermester szaki nem igen osztja az észt :( egyszer csak lötyögött, minden előjel nélkül. jellem ző, hogy mikor vettem a puskut, megkérdeztem az üzletben, milyen az alkatrészellátás, és biztosítottak, hogy ami kell, másnapra itt van. kb. 1 hónapja mikor a baleset történt, meg is rendeltem azokat az alkatrészeket, amik miatt a lötyögés lehetett, és már múlt hét pénteken meg is érkezett :) de akorra már meguntam a várakozást, elvittem a szakihoz. hát ez lenne a teljes sztori. a távcső sztori az más ügy, szerintem a cső a rossz. vettem egy gyári DIANA szereléket a 48-ra, és egy BUSHNELL SPORTSMAN (olcsó) távcsövet, és láss csodát egyszer belőttem, és a pusku ponos, mint halál. pedig az eladó szerint a két cső azonos minőségű. na, mindegy, okosabb nem lettem.
a 4kg-os puskukkal semmi bajom, a DIANA nagyon szuper (annyi pízér legyen is). mellesleg lőttem már 1X versenypuskuval is, az tényleg egy más világ. amire ránézel, azt találod el és kész.

csé: springer

Előzmény: Dworkyll (763)
Dworkyll Creative Commons License 2002.10.28 0 0 763
Spring:

mitől kaptad a csőlötyögést? Márhogy tanuljunk is az esetből :-) A másik, a múltkor panaszkodtál a távcsöved céltartásáról. Ez a csőlötyögés összefügg vele, vagy tök mástól volt?

Dwo

PS mi bajod a négykilós csúzlikkal?? :-)))

Előzmény: springer440 (762)
springer440 Creative Commons License 2002.10.28 0 0 762
halló légsűrítők!

örömmel jelentem, hogy kedves GAMO HUNTER puskum fegyvermester általi birizgálásból kifolyóan teljesen meggyógyult! mellesleg van nálam egy MAGNUM 3000 kölcsönbe. így volt szerencsém összehasonlítani a gyári, illetve a megberhelt elsütőszerkezetet. nyílt irányzékkal lőttem 20m-re egy pisztoly lőlapra, és mondhatom, sokkal jobb eredményt értem el a berhelt cuccal. azt már nem is mondom, milyen klassz volt a 4+ kg-os DIANA 48 után kézbe venni a kis HUNTERt :)
a varnyak meg csak jönnek...

csé: springer

golbat Creative Commons License 2002.10.24 0 0 761
:) Akkor marad az MP-651K urpuska, csak nehogy tul pontos legyen :))) (En mar "kinottem" vele a garazst... ;) Az ifjusag okitasaban teljes mertekben egyetertunk.

(Azert azt hozzatennem, hogy egy jobb paintball marker is 2-300 eFt, ehhez kepest a softair cuccok "olcsobbak" de ugye azert az egy masik hobbi...)
Golbat.

Előzmény: Dworkyll (760)
Dworkyll Creative Commons License 2002.10.24 0 0 760
Sir Gol,

nem kötözködni akarok, valaha (gyerekként) én is softairral kezdtem. A szép de karcsú verzióval :-). Komolyan mondom, hogy a Gamo PR45-öse, lévén pneumatikus, nem igazán hangosabb a soft nünükéknél, viszont fényévekkel pontosabb és tartósabb.

Továbbá sztem nem lehet elég korán kezdeni a gyerkő felkészítését, hogy LŐNI komoly dolog. Odafigyelés, átgondoltság, koncentrálás ésatöbbi. Na itt bukik gigantikusat a soft. Hát ki tud komolyan venni egy tízdekás játékpisztolyt?

Amúgy találtam egy boltot, ahol az SA80 full extrás (azaz sorozatlövő!!!) softverzióját rőfölik rongyos 135 rugóért. Ezt már profinak mondhatnád, de még mindig rettenetesen műanyag. (Hozzá képest az IZS űrpuska egy harcokban megőszült kalasnyikov :-))) Ennyi pénzért már Dianából válogathatsz ha falat akarsz bontani, vagy használt és jó versenypuskát kaphatsz pontlövésre.

IMHO :-)

Dwo

Előzmény: golbat (759)
golbat Creative Commons License 2002.10.24 0 0 759
Koszi az eszreveteleket!

Termeszetesen :) megmaradok a 4.5-nel, de szobai gyakorlasra (foleg _nagyobb_ gyerekeknek) jo lenne egy, a kinai 1000 Ft-os vackoknal pontosabb holmi. Az enyemben nincs spiater, a muanyag torott el ;) de a pillanatragaszto ugye csodakra kepes...
Egyebkent az erosebb tipusok vigan atlovik a kartonpapirt is (!) ezek szepen be is lettek tiltva (hogy annal jobban keressek ezen tipusokat a piacokon). Az tuti, hogy alaposan be lehet a szobat teriteni muanyag skulokkal (milyen orom osszeszedni!) de a lovesek zaja legalabb nem zavarja a szomszedokat (panel rulez). ;)
Kulon poen, hogy a betiltast elkerulendo, a lovedeksebesseget alt. a cso kuposra keszitesevel erik el, ez ad is mindjart a "pontossagnak"... :(((
Tudtommal a japanok (pl. Tokyo Marui) nyomjak a legjobban, 1:1 fegyverreplikakat csinalnak elektromos/gaz/rugos kivitelben, tenyleg horribilis arban. (Egyebkent egy nemet gyarto honlapjan arrol irtak, hogy ott az 5.5-os a meno, mert nincs az otszogben F jelzes ezeken a cuccokon es az (ottani) fegyvertorvenybe utkozik...)
Amugy a softair kulfoldon lassan olyan nepszeru mar mint a paintball, foleg Angliaban. Gondolom itthon meg nem nagyon terjedt el...

Golbat.

Előzmény: Dworkyll (758)
Dworkyll Creative Commons License 2002.10.23 0 0 758
Viszont cserébe jó gyengék mindenhol. Egyet láttam belülről, a rugó egy spiáter elemen támaszkodott, ami (érthetően) egy év használat után letört. A lövedékenergiáról meg annyit, hogy a skuló a hullámkarton dobozt sem képes átütni, csak az írólapot.

Szal kisszobában, előre lukasztott dobozra lehet vele játszani, feltéve hogy nem lősz mellé, mert a müa skuló istenien pattog, és begurul mindenhova :-))

Én maradnék a 4.5 -nél :-)

Dwo

Előzmény: gvass1 (757)
gvass1 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 757
hi,
van nehany bolt ahol iylesmi elofordul, de ezek a cuccok altalaban csak kepen neznek ki jol, valosagban gagyi (muanyag) jatekfegyverek (nehany k.dragat leszamitva)igazabol semmire sem lehet oket hasznalni, pontatlanok, a szel elfujja a lovedeket stb.

Gyereknek jok, de egy szarabb legfegyvernek sem johet kozelebe a legjobb sem imho.

Előzmény: golbat (756)
golbat Creative Commons License 2002.10.22 0 0 756
Kicsit off:

Nezegettem a net-et es talaltam egy rendkivul meggyozo oldalt: http://www.airsoftdynamics.com

Soft-air cuccokrol van szo, egesz turheto arban (foleg az egylovetuek).
Az lenne a kerdesem, tud-e arrol valaki, hogy forgalmaznak-e MO-on ilyen cuccokat? (Forgalmazo, ar ak, esetleges tapasztalatok is erdekelnenek.)
Persze automata holmikat a hatalyos jogszabalyok miatt gondolom semmikeppen nem kapni... :(
TIA,
Golbat.

springer440 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 755
hála néked, Zaku!

nekem nem lett volna szívem földhöz csapkodni a csúzlit, de ha te már megtetted :)

Előzmény: Zaku (754)
Zaku Creative Commons License 2002.10.20 0 0 754
Hi Little !

Én is átalakítottam az elsütö szerkezetet. Mivel van esztergályos kapcsolatom, lényegesen egyszerübb helyzetben voltam mint Te. Több mérettel vakó kisérletezés után a 7 mm-es külsö átmérö vált be nekem a legjobban. Pici (3-4 mm) könnyü holtjáték, határozott kemény pont az elsütés elött, és a legkisebb "ravasz" továbbmozdításra elsütés. Nincs olyan érzésem, hogy alaphelyzetben is a sütés határán lenne, szvsz biztonságos. Én benne hagytam a rúgót. Kipróbáltam a biztonságot úgy, hogy alaposan bebugyoláltam a felhúzott (de nem megtöltött) pusku tus részét, és rendesen, több szögböl a földhöz veregettem. Eszébe sem jutott elsülni. Engem meggyözött.

Üdv Gábor

Előzmény: little747 (741)
little747 Creative Commons License 2002.10.18 0 0 753
Vízszintesen nem is, de mondjuk 30-45 fokban felfelé hátszéllel? ;-)
Előzmény: rafia (752)
rafia Creative Commons License 2002.10.18 0 0 752
Óh, bocsánat bűnös fejemnek. Mondjuk akkor azt, hogy Matula bácsi adta kölcsön néhány napra.
Tapintatos hozzászólásom lényege az volt, hogy egy hazánkban jól ismert légpuska átalakított, és az eredetitől jóval erősebb változatával sem lehet/tudtam 200 (pláne sokszáz) méterre ellőni. Nekem legalábbis nem sikerült.
Előzmény: gvass1 (749)
Dworkyll Creative Commons License 2002.10.18 0 0 751
Luchiano,

nem vagyok budaörsi. Viszont könnyen el tudok oda jutni. Azaz ha ott van pálya, ide az infót -))

Dwo

Előzmény: Luchiano (746)
Zaku Creative Commons License 2002.10.18 0 0 750
Sziasztok !

Köszönöm a véleményeket "beteg" CP99 ügyben. Megy garos szervízbe.

Lehet kapni Walther Lever Action puskut !

Kb. jövö hét keddig nálam lesz a nagybátyám puskája.
Rendesen ki fogom próbálni. Ha érdekel valakit, szivesen leírom a tapasztalataimat. Ránézésre és kézbe fogva nem semmi ! (Itt nem lehet lövöldözni)

Üdv Gábor

gvass1 Creative Commons License 2002.10.18 0 0 749
hi,
es mond csak, okos dolog-e az szerinted, hogy telejsen nyilvanos forumon azzal dicsekedsz, hogy illegalis lofegyvert birtokolsz, amiert 2-8 ev szabadsagvesztest kaphatsz?

Egyebkent imho rohadtul nem tud az a Slavia 16J-t, imho max arrol lehet szo, hogy gyakran a kanadai exportra keszult 150 m/s-os valtozatok kerultek hozzank amik tenyleg harmatgynegek voltak, te meg szerencsesen kifogtal egy valoban 170 m/s-ra kepest.

Előzmény: rafia (747)
ak_ Creative Commons License 2002.10.17 0 0 748
Üdv
Ha 170m/s, akkor a 0.5g-os lövedékkel 7.5J alatt van. Slaviahoz van duplarugó is, de szerintem az sem tornázza nagyon fel a teljesítményt, meg éppen bele lehet tenni spanyol rugót is ha valaki arra vágyik, hogy jól kifáradjon a felhúzgálás közben, de a teljesítmény szerintem akkor sem lesz akkora, hogy megérje ezzel vacakolni.
rafia Creative Commons License 2002.10.17 0 0 747
hi,
eredeti szlovák(cseh?) rugó.
Nem esküszöm meg, hogy 16J, de a standard magyar kiszerelésnél jóval erősebb. A gyári speckó 170 m/s -ot emleget.
Előzmény: gvass1 (735)
Luchiano Creative Commons License 2002.10.17 0 0 746
Hi DworkyII!

Te budaörsi vagy?

Dworkyll Creative Commons License 2002.10.17 0 0 745
Kartácsok,

kérdésem lenne. Keresek légpuskával is foglalkozó lőteret/lövészklubot dél- vagy középbudán, vagy Budaörsön. Tudtok ilyet?

Dworkyll

Dworkyll Creative Commons License 2002.10.17 0 0 744
Hali,

ha érdekel, a Rezső téren van most egy használt Weirauch versenypuska, oldalkaros, rugós, és az a visszarugástompító mechanika van benne mint a Diana KingAirben. Mindez 70 gurigáért. Szerintem jobb mint az ebben az árligában focizó falbontók :-))

Dworkyll

PS a fotót hamarosan küldöm :-))

Előzmény: miklos127 (742)
gvass1 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 743
hi,
ha garancialis, akkor ne javitgasd hazilag, mert ha megsem sikerul, akkor cseszheted a garanciat is.
A CP99 belul telejsen spiater ugye, tehat konnyen lehet, hogy eltorsz benne valamit es vege.

(Makarov enyniben is jobb, hacsak nem langvagoval allsz neki, sok bajt nem tudsz csinalni a mechanikaban - de persze a garancia akkor is ugrik...)

Előzmény: Zaku (739)
miklos127 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 742
Dworkyll,

Igen, asszem f@sz@ lenne egy fotó!

Thx

little747 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 741
Helló Zaku !

Tegnap végre én is meg tudtam ejteni a CF-20-asom sütésének javítását. Egyszerűen fogtam egy 8-as anyát, fúrtam bele egy 5-ös furatot, aztán egy csepp pillanatragasztóval ráragasztottam a fúrószárra, majd a fúró és egy fenőkő segítségével hengeresre alakítottam. Aztán satuba befogtam, így le tudtam hajtani a fúrószárról. Az oldalából még le kellett egy kicsit reszelni.
Annyira patent lett, hogy a ravasz (elsütőbillentyű? :-)) rugóját némi hezitálás után ki is hagytam, így is bőven ellent tart egy másik rugó, aminek nemtom mianeve, és nem lötyög (a biztosító is rendesen működik). Szal a sütés sokkal finomabb lett, de azért mindenki csak saját felelősségére alakítson.
Még egyenlőre tesztelem.

Előzmény: Zaku (731)
golbat Creative Commons License 2002.10.17 0 0 740
@zaku

Csak 1 tipp: nem a tarforgato pocok akad fent valahol? Nekem hasaonlo gondom volt az IZS 651K-val, az viszont 2 perc alatt javithato volt. :) )Lotyogott a tarfordito lemez, ezert nem mindig a neki kivagott resen jott ki, volt hogy fennakadt mellette az omtveny belso falan.) A CP99 eseten jobban jarsz a szervizzel szvsz.

Golbat.

Előzmény: Zaku (739)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!