Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sport és hobby célú légpukkancs topik. Ilyen fegyverekkel élő állatra a -magyar törvények szerint- tilos lőni. Aki ilyesmit propagál, a MM szerinti törlést-tiltást kapja.
LGR? Még ma is az egyik legjobb és legstabilabb sebességet és legszebb szórásképet produkáló légfegyver! Nem árt, ha tudod: Sebesség és szóráskép tekintetében az utóbbi 30 évben nincs, nem volt érdemi előrelépés - mert nem is lehet. Komfortosabbak lettek a puskák, könnyebben kezelhetők esetleg, de pontosabbak nem. Ha a te LGR-ed rosszul teljesít - az nem a típus gyengesége - valami konkrét baja van, tehát javítható.
Ha az FB 601, vagy az Anci 380 se volt jó - akkor elvesztettem a fonalat.
Nem bántalak, de ezek bármelyike sokkal többet tud, mint amit mi itt, lövészek, téged is beleértve!
Valamikor volt Norica Marwik Gold puskám és a veszett erős gyári rúgó cseréjéhez emlékezetem szerint egy kb. 10 cm hosszú acél cső darabbal tudtam a rúgót előre nyomni és a komplett sütést úgy lehetett mögüle kivenni. A rúgócsere után ugyan úgy a rúgót előre nyomva a sütést akkor lehett a rúgó mögé a helyére vissza tenni.
A csődarab külső átmérője kisebb legyen mint a léghenger belső átmérője valamint a csődarab palástjából ki kellett vágni az elsütő szerkezet szélességi és hosszúsági méretét, hogy az előretolt rúgó mögött legyen hely az elsütő szerkezet vissza helyezéséhez.
Nem ördögtől való művelet, csak pici műszaki érzék kell hozzá!
Szia! Köszi a segítséget, de sajnos nekem még a csavar helye sincs meg. Többen megnézték a fotókat, és egy véleményen voltak nem gazdaságos a javítás. Í van pár Norica-krono alkatrészem.
Édesapám és az öccse ha jól emlékszem a festők által használt bécsi fehér és budai föld átszitált porát olajjal keverve használták polírozáshoz a vadászfegyverek fémrészein, melegbarnítás előtt.
Szia! Nem tudom, lehet, de mikor szétszedtem ott nem volt csavar, ez biztos. De valószínű lennie kellett csavarnak, ugyanis néztem szétszedésről videót, és a csavarral rögzült a dugattyútömítés.
Szia! Egyáltalán nem vettem kötözködésnek, csak leírtam amit nekem mondtak. Azóta beszéltem a Magnum vadászbolt fegyvermesterével is (azt olvastam Ők a kizárólagos forgalmazók). Ő azt mondta szerinte is jónak kell lennie más tömítésnek. Küldtem neki fotókat a dugattyúról és a dugattyú csőről is, a rugó nélkül. Azt mondta mivel kijött a dugattyú a csőből, és a csavar sincs meg a végén ezért felejtős a javítás. Bocs a nem szakmai leírásért.
Ezzel teljesen egyetértek, viszont ez a piros színű un. extra minőségűnek nevezett tömítés saját tapasztalatom alapján a FÉG légfegyverekben is sokkal tartósabb és jobban működik mint az eddig kapható áttetsző anyagból készült tömítés.