Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

logoutx Creative Commons License 2003.05.05 0 0 12
(Nem tudom, hogy téligumit használsz-e/hogyan, de ha lemezfelnin, akkor gond lehet a nagyobb fék)

A fékkopásra:
Amikor vasrafut, valami szörnyű hangja lesz. Van is a garázsban ilyen betét.
Szóval észre lehet venni:)

Előzmény: antforce (-)
Janibacsi Creative Commons License 2003.05.05 0 0 11
Autoklubnal kersz elozetes atvizsgalast. Valami 5rongy, es mindent ugyanugy atneznek, csak nincs "te'tje" :o9

Jano

Előzmény: Wartburg311 (10)
Wartburg311 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 10
Esetleg van valakinek ötlete arról, hogy hol lehet fékpadon az autót beméretni Budapesten? Vizsga elött vagyok és nem akarom, hogy esetleg ott derüljön ki, hogy v.mi nem oké.

Szabolcs

zsombi Creative Commons License 2002.03.05 0 0 9
Köszi a tanácsokat. Annyira nem drámai a helyzet, csak tudni akartam, hogy mik az összefüggések. A gépet jövő héten viszem a szakihoz.
Előzmény: Janibacsi (8)
Janibacsi Creative Commons License 2002.03.01 0 0 8
Elvileg nem szabadna megérezned, hogy kopott a fékbetét. Persze ha már csak a fém marad, akkor azért igencsak taposni kell;o)

De ha a fékberendezés maga jó, akkor sem a holtjátéknak sem a szükséges pedálerőnek nem szabadna nagyobbnak lennie.

Szerintem mihamarabb gurulj el szervizbe, mert ezeket a tüneteket mihamarabb tisztázni kell! Nem szabad elfelejteni, hogy a fék biztonsági berendezés, és tul.képpen fontosabb mint a motor!!

Jano

Előzmény: zsombi (7)
zsombi Creative Commons License 2002.03.01 0 0 7
Janibacsi!
Ha vékony, akkor érezhetően nehezebb nyomni a pedált a kellő fékhatás eléréséhez?
Előzmény: Janibacsi (6)
Janibacsi Creative Commons License 2002.03.01 0 0 6
Ha a betéten a surlódó réteg vékony:o) Nemtommenyi az előirás, 1.5-2 mm körül mán illik cserélni.

Jano

Előzmény: zsombi (5)
zsombi Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5
Miről lehet felismerni, hogy elérkezett a fékbetét cseréjének ideje? (Szervó fék - elöl tárcsa, hátul dob.)
fargo Creative Commons License 2000.11.11 0 0 4
Az ATC-nél nézz utána, 17"-os felnibe való 4-6 dugattyús fékek kompletten kb. 300-350k körül kaphatók...
Előzmény: Asszem (1)
LADA Creative Commons License 2000.11.11 0 0 3
Féltem, hogy a féktuskó beleér az új alufelnibe, ezért a _Nagypapám kölcsönadtga az MTZ kerekeit. Köszi Nagypapi!! :)))))))
antforce Creative Commons License 2000.11.10 0 0 2
vegulis valtozott a kerekatmerom is, meg szelessegre is igaz 240-nel ha befekezek csuszashataron lelassitja a gepet 50-re ugy hogy a gyomrom majd kiszakad es utana a fek meg pont ugy fog mintha nem is melegedett volna fol (magyarul konnyen blokkoltatja a kerekeket is ha kell, de konnyen tartja csuszashataron oket (ha nem a labam akkor az abs)), mindenesetre jobban nezne ki.. De azota neztem tan csak fektarcsa meg betet csere lesz, pl neuspeed azok viszonylag olcsok, sajna a nagyobb fekrendszer tenyleg fel millio ha nem tobb annyit nem er meg..
Asszem Creative Commons License 2000.11.10 0 0 1
Gondolom váltóméretet raktál fel a gépre, tehát az átmérőd nem változott, tehát nem indokolja a fékek erősítését. Ha van felesleges fél milliód, akkor kezdj neki, de SZVSZ nincs sok értelme, ha már így is az élvonalban van.
Dokikám Creative Commons License 2000.11.10 0 0 0
Erre csak 0 ötletem van...
antforce Creative Commons License 2000.11.09 0 0 topiknyitó
Adott egy autó, melynek a fékútja eléggé az autók élmezőnyében van..
Namost mivel 2" al nagyobb kerekek vannak rajta féktárcsa betét és ami kell hozzá még cserén filózom..
Okok:
tán még jobb hatásfok elérése
optikai tuningnak sem utolsó, hisz a nagyobb kerekek alá nagyobb fékek is beférhetnek.

A kérdéesem a következő. Érdemes -e belevágni, elérhető -e jobb fékhatás nagyobb, és jobb kiképzésü versenyfékekkel ?

Van -e esélyem hogy rosszabb lesz a fékem mint amilyen most ?
Ötleteket információkat várok..

Köszi.

Ant

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!