Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

C20NE Creative Commons License 2000.11.11 0 0 7
Üdv mindenkinek !

Nem ártalmas csak a négyüteműeknek van úgynevezett tolóüzemük (motorfék) Amikor az üzemanyagbefecskendezés leáll és csak a szívócső falán lecsapódott üzemanyagot szívja be. Ehhez ad egy pótlevegőtolattyú, vagy folytószelepállító, némi levegőt, hogy el tudjon égni a károsanyagkibocsájtás megnövekedése nélkül. Ettől aztán tolóüzemben nincs üzemanyagfogyasztás. A karburátorosokon is megoldották egy mágnesszeleppel, amit egy szívócsővákuum érzékelő vezérel. ( Az injektorosnál már egyéb adatokból állapítja meg a tolóüzemet.) Tehát nem károsítja nem árt neki, de csökkenti a fogyasztást.
Én nem csináltatnám meg a szabadonfutót.
Üdv.: C20NE

Előzmény: Eclipseboy_ (6)
Eclipseboy_ Creative Commons License 2000.11.09 0 0 6
Ja most látom, hogy már 4 ütemű motor van benne. Akkor minegy. Szerintem nem károsítja a motort a szabadonfutó, csak nem látom értelmét.
Előzmény: Eclipseboy_ (4)
turbo2 Creative Commons License 2000.11.09 0 0 5
Sehogy !!!!
Azért a motorféknek vannak előnyei, főleg ha hegyes dombos helyeken járkálsz, esetleg utánfutóval.
Előzmény: clark (3)
Eclipseboy_ Creative Commons License 2000.11.09 0 0 4
clark!

Nem tudom milyen motort akarsz rakni a Varnyúba, de a modernebb motorok (már a Ladák is) nem fogyasztanak motorféknél, míg üresben guruláskor az alapjárati benzinmennyiséget elfogyasztja a motor. Vagyis ha egy modernebb motorral motorfékkel lassítasz, az gazdaságosabb, mintha üresben gurulnál.

Előzmény: clark (3)
clark Creative Commons License 2000.11.09 0 0 3
Az lehet, de kevesebbszer kellene tankolnom, ami gazdaságosabb mint a fékbetét 1-2 ezer forintos cseréje.Amúgy volt egy öreg kétütemű Warnyúm ami miután bedöglött rajta a szabadonfutó 1-2 liter benyával többet fogyasztott, de a féket ugyanúgy csak műszakira kellett javítani.Még mindig nem értem hogy hogyan ártalmas a szabadonfutó használata 4ü-nél?Clark
granturismo Creative Commons License 2000.11.09 0 0 2
Igy van és ha megjavíttatnád a szabadonfutót onnantól sűrűbben kéne javítani a fékeket.
clark Creative Commons License 2000.11.09 0 0 1
Tudomásom szerint a kétütemű motorokhoz a nagy fordulat utáni hirtelen fojtószelepzárásnál bekövetkező keverék(benne a kenőolaj)-hiány miatt konstruálták.Négyüteműnél mindig van kenés a kényszerolajozás miatt, akkor mi rosszat tesz a motorral.Ugyanaz mint amikor nagy sebességnél üresbe dobom a váltót, csak így automata lenne.Clark
granturismo Creative Commons License 2000.11.09 0 0 0
Igaza van a mesternek. Valszeg mikor négyüteműsítették szándékosan rontották el a szabadonfutót.
Előzmény: clark (-)
clark Creative Commons License 2000.11.09 0 0 topiknyitó
Hali! Kétüteműből négyütemű motorral szerelt NDK-s csodajárgányomban már amikor vettem rossz volt a szabadonfutó.Most szét lesz döntve a kuplung úgyhogy nem nagy munka lenne a szabadonfutócsere.De a szerelőm szerint nem tesz jót a négyüteműnek.Most ez igaz, vagy csak lusta dolgozni a mester?Clark

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!