Kedves Cseresznye és a többiek!
Tegyél a gép és a konvektor közé egy azbeszt, vagy ugyanennyire tűzálló lapot - lemezt. És nem lesz semmi baja a cuccnak. Akkora legyen, hogy eltakarja rendesen a konvektortól a gépet.
Te ügyes vagy fafaj, bezony! Szóval azt akarod mondani, hogy Cseri koszos? Vagy csak hanyag? Lehet, hogy igazad van...
Megy a fűtés, most már nincs semmi gond. Se velem, se a géppel. Szívesen ki is takarítanám, de nem merem levenni az előlapot. :-))
Áá, új real life?! De mi a fő kérdés a számlás, a hideg, vagy a tisztítás?
A hideg ellen én a vastagpulóvertaktikát alkalmazom, ami nagyon jól bevált.... hogy mennyire azt a saját bőrőmön érzem a fürdőszobában brrrrrr... mer ott ugye ez nemigazán alkalmazható, ha legalább az a tudat, melegséggel töltene el hogy mennyire nagyon kitoltam a számlással....
Az égéstermék nem kerülhet a szobába, a port pedig amitől esetleg fuldokolsz hagyományos takarítási technikával (seprő, porszívó, nedves rongy) 1 perc alatt eltávolíthatod az előlap levétele után. (Én ezt már elvégeztem begyújtás előtt, bezony)
Fulladooook! Ha teljes gőzzel (gázzal) fűtünk, folyton migrén elleni tablettákat kell szednem. Lehet, hogy ki kéne tisztítani azt a konvektort? Nem tudtok valakit, aki vállalkozik ilyesmire?
Ne temess még, nem adom fel olyan könnyen... pedig esküszöm, már a gennyes agyhártyagyulladás gyanúja is felmerült bennem ma délután, annyira megijesztett tegnap este az Erős Antónia. :))
Az utolsó pár hozzászólás közt lesz. Az a hosszú. Ha arra jársz, akár hozzám is szólhatnál. Vagy nincs kedved? A végén a topimat kell eltemetnem. :(
Vigyázhattam volna előbb is. Olvass bele az újoncosba, és megtudod, hogy jártam ezzel a hülye konvektorral. Ez a téma nem is ide tartozik, hanem egy másik - fiktív - topicba, melynek címe talán ez lehetne: "Cseresznye a gázkonvektor mellett?" :))
Nem, ebből nem lesz kisdoktori. :)
Egy ideig ellenálltam a hidegnek, de ő győzött, így végül ma este befűtöttem. Imádkozzatok érettem (és gépemért:).
Ha a holnap kezdődő vadászaton lelőnének engem, a topicot Justinra hagyományozom. Hátha tud kezdeni vele valamit. :)
Brrrrrrrrrrr, akkor megfagyok. Szerintem egésztélen nem fogom maxra tenni azt az istenadta konvektort, de talán így jobb is: Edzettebb leszek, és jobban ellenállok a hidegnek. :)))
Nekem az egyik gép a ruhásszekrényben megy, még a ruhák is rontják a gép hőleadását. Sőt, be szoktam zárni a szekrény ajtaját, ahogy csak lehet, hogy ne zavarjon a zaj. :)))
Amúgy nekem csak a monitor van kb fél méterre a radiátortól. Szerintem amikor megy a gép vedd lejjebb a fűtést, vagy ami mégjobb, nyisd meg az ablakot.
nekem a szamitogep a gazkonvektor helyett van.telen kiveszem a hutokartyakat es lehet vendegeket hivni a szaunapartira,nyaron meg berakom,csak leket kell vagni a poharamon,hogy ki tudjam halaszni a jegkockakat.
nálunk ugyanígy van, és nekem még eszembe se jutott ennek a veszélyei gondolkodni :) lehet, hogy tudatlan vagyok, dehát így nyugodt az élet. (és így nem gerjesztek magam körül negatív hullámokat, amik szintén nagyon károsak - ha nem sokkal károsabbak, a szgépekre mint a meleg levegő)
Mint gyakorló gázkonvektor mellett netező, hadd szóljak hozzá a témához :)
Nekem a konvektortól kb 50 cm-re van a gép, de egyrészt a számítógépasztal fa oldallapja védi a közvetlen sugárzó hőtől ( ami nagyon veszélyes), másrészt a meleg levegő felemelkedik, és csak nagyon kacskaringósan jut el a számítógépasztalhoz :)). Szóval szerintem ha a sugárzó hőt ki tudod takarni, és nem fűtöd a szobát mondjuk 50 fok fölé, akkor kár izgulni. Ennyit erről.
Gyakorlatilag sok dologtól függ, hogy bajt okoz-e a meleg. Számít, hogy mennyire jár a levegő a ház körül, nincs-e valamilyen rejtett hiba, esetleg csak kis gyengülés valamelyik alkatrészben...
Nálam feltehetően már eleve nem volt makk egészséges minden a táp körül, oszt az szállt el.
Esetleg próbáld meg feltenni az asztal másik felére, ha ez lehetséges.
RIADÓ!
Vedd el onnan azt a gépet!
Én „csak” a max fokozatról felejtettem el visszavenni a gázfűtéses cserépkályhát egy napra, ami nem közvetlen a gép mellett van, és a meglehetős melegben teljesen meghalt a legközelebbi gép. :(
Most hétvégén is így felejtettem a fűtést, előbb hívtunk segítségül pingvineket, remélem nem vágja haza megint. A printer gumihengere, az valszeg megszívta, most már szinte biztos. De a felülnyomtatandó színes printek annyira meghullámosodtak, hogy a fele beleragadt a lézerbe. Najó, ennek nincs köze a gép-konvektor távolsághoz, csak az én hülyeségemhez.