Keresés

Részletes keresés

kerub Creative Commons License 2011.12.02 0 0 12

Úgylátszik még mindig aktuális a felvetés.
Íme

kerub Creative Commons License 2002.01.15 0 0 11
Örömömre szolgált ezeket a sorokat olvasni a Debreczen.hu alatt.

Pár hete Pesten miközben ebédeltem a Westend shopping centerben megcsörrent a telefonom.
Egy közeli barátom felesége hívott elcsukló hangon, hogy ellopták az autóját székházunk elöl. Megkérdezte tudok-e segíteni, eljutni a rendőrségre feljelentést tenni. Még nem fejeztük be a beszélgetést mikor közölte velem, hogy „egy jóindulatú boltos ép most szólt, látta mikor a rendőrség elszállította az autóját megállás után néhány perccel”.
Mivel barátnőm vidéki és először szállították el autóját, teljesen tanácstalanul állt és nem tudott mihez kezdeni. Szerencséjére én tudtam, hogy hova szállítják az autókat és segítettem neki.

Miközben a telephelyen eléggé megalázó körülmények között vártunk sorunkra, én nézelődtem. A röpke negyven perc alatt, amit ott töltöttünk, kb. 10 kocsit szállítottak be és 6 új tulajdonos érkezett kiváltani autóját. Köztük egy külföldi csapat, kiknek mivel nem tudtak magyarul egy napjukba került mire a rokonság segítségével kiderítették, hogy mi történt.
Ekkor elkezdtem járatni az agyam, valószínűleg naponta több mint száz autót szállítanak el a belváros környékéről és így valószínű, hogy ugyanennyi tulajdonosnak okoznak, egy akár szervi károsodással járó sokkot. Az esetleges egyéb kellemetlenségekről már nem is beszélve, pl. elmaradt üzleti találkozók, stb.

Ezért úgy döntöttem, hogy próbapert indítok az elszállítást végző cég ellen.
Mivel úgy szállítják el az autót, hogy ennek semmi nyoma nem marad (papír, posztos rendőr stb.) így a visszaérkező tulajdonos csak az autó hűlt helyét találja, és az első reakciója általában sokkos, a lopástól való félelem miatt.
Ezért nem vagyoni kár okozásáért esetenként 3 millió forint kárérték megítélését kérem a bíróságtól.

Várom jelentkezését azoknak, akiknek az elmúlt két évben az autóját elszállították és azt, hitelt érdemlően bizonyítani tudják, és szeretnének csatlakozni, hogy jogi megoldást találjunk az ügy normális rendezésére.
Czár Csaba ügyvéd úr, ki számomra a jogi hátteret biztosítja, várja ügyvédek és ügyvédbojtárok jelentkezését az adatok felvételéhez, Pestről és a nagyobb városokból.
Ezen az oldalon (www.debreczen.net) fogok biztosítani fórumot és chattet a résztvevőknek, hogy véleményt cseréljenek és fel fogom tüntetni a jogi segítők elérhetőségét.
Remélem, hogy együtt elérjük, amit egyedül képtelen lennék, mivel hiszem a demokrácia értünk, és nem ellenünk van.

kerub Creative Commons License 2000.11.21 0 0 10
Tisztelt vállalkozók ime itt a következő ajándék.

Az új Számviteli törvény 2001. január 1 – vel hatályba lépő szabályozásai igen szigorú kikötéséket tartalmaz mind a bizonylatolás, mind a könyvelési nap tényleges megtörténtével kapcsolatban.

A törvényből kiemelt részek alapján, a könyvelési bizonylatnak tartalmaznia kell:
- a gazdasági műveletet elrendelő személy, vagy szervezet megjelölése,
- az utalványozó,
- a rendelkezés végrehajtását igazoló személy, valamint a szervezettől függően az ellenőr aláírása,
- a készletmozgások bizonylatain és a pénzkezelési bizonylatokon az átvevő, az ellennyugtákon a befizető aláírása.
- a bizonylat kiállításának időpontja,
- a könyvviteli nyilvántartásokban történő rögzítés időpontja, igazolása,
- a számla, egyszerűsített számla, számlát helyettesítő okmány alaki és tartalmi hitelességét, megbízhatóságát a gazdálkodó képviseletére jogosult személy vagy általa a bizonylat aláírására feljogosított személy a gazdálkodó azonosító adatainak feltüntetésével és aláírásával igazolja.
- a számviteli bizonylatot a gazdasági művelet, esemény megtörténtét igazoló bizonylatot magyar nyelven kell kiállítani. A külföldi megrendelőnek küldött és magyar nyelven kiállított számlán az adatok a külföldi megrendelő nyelvén is feltüntethetőek.
- a külföldi szállító, szolgáltató számláján azokat az adatokat, megjelöléseket kell – a könyvviteli nyilvántartásba vétel előtt – magyarul is feltüntetni, amelyek a bizonylat hitelességéhez, a megbízható, a valóságnak megfelelő adatrögzítéshez, könyveléshez, az utólagos ellenőrzéshez feltétlenül szükségesek.
- a pénzeszközöket érintő gazdasági műveletek, események bizonylatainak adatait késedelem nélkül, készpénzforgalom esetén a pénzmozgással egyidejűleg kell lekönyvelni. Ez az a rendelkezés, ami véleményem szerint betarthatatlan. Ennek ellenére arra kell törekedni, hogy 1 – 1 lezárt időszakhoz a bizonylatok határidőben kerüljenek a könyvelésre, mert Pl.: egy májusi keltezésű egyszerűsített – készpénzes – számla – júniusi pénztárban történő szerepeltetése számviteli fegyelem megsértését vonhatja maga után.

Az új szabályozások egy része igen nehezen oldható meg, a legutolsóként leírt előírás pedig megoldhatatlan. Ezek ellenére, el kell készíteni minden vállalkozás számára az új pénzkezelési szabályzatot, értékelés szabályzatot, leltározási szabályzatot, számviteli politikát, számlarendet és számlatükröt. Ezek elkészítésére – elsősorban a fent leírt bizonylatolásokkal kapcsolatosan – együttműködésre lesz szükség.

Ezt aki betarja az superzseni, aki nem az pedig MEGSÉRTI A SZÁMVITELI TÖRVÉNYT.

Reszkessetek egerek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

döbbenet Creative Commons License 2000.11.17 0 0 9
Ma este történt:

2000. 11. 17-én 19 óra 30 perc környékén Kazincbarcikán a HB Söröző nevű helyiségben megjelent a jelenlévő 5-6 vendég ellenőrzésére kb. 8 rendőr.

A rendőrök annak rendje és módja szerint kérték a személyi igazolványokat, melyeket át is nyújtottunk negyedmagammal.( Az asztalnál ülők)

Az intézkedő rendőr ( szegény a legfiatalabb volt az egész bagázsban) azonban az igazolványokban lévő adatokat -tiltakozásunk ellenére - feljegyezte. ( Tette ezt az összes jelenlévő vendéggel, sőt mi több a zenét szolgáltató egyszemélyes zenekarral is.)

Kérdésünkre, hogy ezt milyen jogon teszi, a válasza -természetszerűleg- az volt, hogy ilyen parancsot kapott.

Kérdéseim a következők:

Van-e joga a magyar rendőrségnek egy rutinszerű ellenőrzés során feljegyezni személyenként külön-külön lapra az adatainkat, beleértve, hogy mikor, hol tartózkodtam, mi a nevem, hol lakom, kivel ültem egy asztalnál, stb. anélkül, hogy közölné, mi a probléma (gyanú) velem, valamint ezen kívül az összes jelenlévő pár vendéggel ? ( Ráadásul úgy hogy a feljegyzett adatok részünkről történő ellenőrzését nem tette lehetővé !!)

További kérdésem: mi lesz a feljegyzett adatok sorsa, ki, és mikor tud ahhoz hozzáférni, mi a biztosíték arra vonatkozólag, hogy az nem kerül illetéktelenek kezébe?? (Nem mintha félnék tőle, csupán elvi kérdés !)

Hogy van a jelszó? Szolgálunk....? közben meg lövöldöznek, robbantgatnak, csalnak, lopnak ?? (8 rendőr meg szórakozik 8 vendéggel ??)

Üdv.

mint felül

kerub Creative Commons License 2000.11.17 0 0 8
Hát ez gyászos véget ért, majd valahol másutt találkozunk.
kerub Creative Commons License 2000.11.08 0 0 7
-:)
Előzmény: kerub (6)
kerub Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6
Nem tértél el a témátol, mert szerintem a Pogármester és a hivatala is egy fajta szolgáltató, akinek igencsak keresnie kéne az adófizetők kedvét mert választó"pógárok" is vagyunk.
A XII. kerülettel én is nagy levelezésben vagyok, de nemigen sikerül kimozdítani őket a kényelmes , nyugalmas állapotukból az Istennek sem.
Előzmény: cucu (2)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.07 0 0 5
Te mennyit akasztasz az osztogatásból? (reklám, pr)
Előzmény: wizes (4)
wizes Creative Commons License 2000.11.07 0 0 4
Habzsolnak a fijjug!
Fosztogatnak, majd picinyt osztogatnak! /Reklám, PR., stb./
Másfél év után kiesnek a pixisből addig kell gyüjtögetni!
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.07 0 0 3
Teljesen igazad van, na most képzeld el, régen még településfejlesztési hozzájárulás is volt! És azt mondták, hogy utakat építenek nekünk érte a fővárosban!
Előzmény: kerub (-)
cucu Creative Commons License 2000.11.07 0 0 2
Helo.
Érdekes észrevétel.
Én most készülök írni az önkormányzatnak, mert felszólítottak, hogy nem fizettem súlyadót meg kommunális adót. Ott zsigerelnek, ahol bírnak. Követelőznek, fenyegetőznek. A befizetet adókat meg nem tudjuk követni, nem kizárt, hogy ebből osztogatnak maguknak is. Eközben nekem már fél éve nincs állásom, közben a gyerekeimről gondoskodnom kell, de ez kit érdekel? Csak fizesek, de mégis honnan, miből?
Arról már nem is merek említést tenni, hogy ahol lakom, ott az utcán abszolut én takarítok, vágom az ágakat, hogy lehessen közlekedni, szedem a szemetet amit mások kidobnak a kocsiból, meg minden olyasmit csinálok, ami az önkormányzat dolga lenne. Pl.: hókotrót sem küldenek télen az utcánkba, pedig ha nem is főútvonal, de jó nagy a forgalma.
Bocs, ha eltértem a témától!
cucu
kerub Creative Commons License 2000.11.07 0 0 1
A rendöröket pedig meg nem is emlitettem, ök is szolgaltatnak.
Igy kezdi a furkó, hogy : "tuggya mér állítottam meg"

Mondom neki " Kezdjük előlről Jónapot kívánok "

Na erre csak néz a szemivel és oktat a KRESZ-röl amit szintén nem tanult meg.
Végül is felír.
Godoltam akkor én is felirom és elkértem a jelvényszámát és felírtam egy cetlire, majd gondossan eltettem.
Na azóta nem hallottunk egymásról..

Előzmény: iudex (0)
iudex Creative Commons License 2000.11.07 0 0 0
Na ezzel itt m0st teljesen egyetértek! :)
kerub Creative Commons License 2000.11.07 0 0 topiknyitó
A szolgáltatóknak egyre inkább előtérbe kerül az a joga az hogy jól megrendszabályozzon bennunket ahelyett , hogy a szolgáltatásait igyekezne az egyre növekvő árakért szinvonalában emelni .

A közterületi parkoló őr megbüntet mert kilóg a parkoló kocsim a bérelt parkolóból és belel lóg a fizető parkolóba.
Fizetem az irodabérletet, a súlyadót, az iparűzési adót a kerületben (V.) ezért nem parkoló helyet, hanem büntető cédulát kapok.

Mit kapok a helyi adókért???

Na és a POSTA az egy rémregény a Postás Úr csak akkor adja át az ajánlott levelet a cégtáblával is megjelölt irodámban a címzett helyen ha igazolom magam. Saját címemen igazoltat.

Ja és törvény szerin jogosan járt el!!!!

Ezek a szolgáltató cégek egyre több jogot kapnak mi meg egyre kevesebbet a pézünkért, és nem mehetek másik szolgáltatóhoz....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!