Keresés

Részletes keresés

Ittse Creative Commons License 2002.08.07 0 0 488
Reggel Mécs azt mondta, hogy csak Ő ismeri a konrét adatokat és senkinek sem adta ki, tehát lehet, hogy tiszta blöff az egész. Azt viszont tény, hogy mindenkor a szervezkedők soraiból igyekeztek ügynököket toborzani...

A Magyar Nemzetes papírról mindenki (az MDF-es volt titokminiszter is) azt állította, hogy 99,5%, hogy hamis.

i

Előzmény: Ódri (487)
Ódri Creative Commons License 2002.08.06 0 0 487
Ja, d-209 ügy. A Magyar Nemzetben megjelent egy olyan jelentés is, amelyben d-209 leirja, hogy ki veszélyes. Persze tiltakozott ellene, hogy ez hamisitvány, és hogy feljelenti a Nemzetet. Azonban ezt azóta se tette meg. Talán mégse hamisitvány?
Előzmény: Ittse (485)
Ódri Creative Commons License 2002.08.06 0 0 486
Nem tudom milyen a Balcsi, én nem nagyon járok arra:-))) Annyit utazgatok év közben,hogy nyáron inkább otthon pihenek, az az igazi:-))

Ez az ügynökösdi elég érdekes ám. Az, hogy valakiről van karton nem jelent semmit. Rólam is van. Amikor katona voltam elvittek (mindenkit, nemcsak engem) beszélgetni a Nemzetbiztonsági Hivatal emberéhez, aki azt kérte, hogyha bármit tapasztalok (ő a kábszert és a szervezkedéseket hozta fel példának), akkor menjek és szóljak neki. Én rámosolyogtam és bólogattam, de magamban elküldtem a fenébe, és soha eszembe se jutott bárkit is feldobni. Pedig lett volna mit:-))) De aktám az van.
Ja, s mindez 96-ban volt.
Tehát már eleve annak is van kartonja, akit csak megpróbáltak beszervezni. Emlékszel, Orbánról is mutogattak 98-ban ilyen kartont, de a beszervezési próbálkozáson kivül nem volt rajta semmi... Ja és szvsz, ha ügynök lenne, nem tagadná ilyen agressziven, hiszen úgyis kiderülne.
Persze azért várjuk meg, hogy mit találnak.

Előzmény: Ittse (485)
Ittse Creative Commons License 2002.08.06 0 0 485
No és milyen a Balcsi az idén? Úgy hallottam, hogy lassan száraz térddel is át lehet rajta kelni :-)))

A Mérlegtopikban már megírtam, hogy milyen volt az én nyaram. Amikor hazajöttünk, nagyon meglepett, hogy milyen eredményre jutott a Mécs Imre féle vizsgálóbizottság. Mi lesz akkor, ha bebizonyosodik, hogy annyi ügynök volt az Orbán-kormányban, mint az összes többiben együtt? Nem jelenti ez azt, hogy az elmúlt négy év tényleg a polgárok arcába röhögésről szólt?

Én régóta (nagyjából a rendszerváltás óta) úgy gondolom, hogy bárkinek megváltozhat a politikai véleménye. Én gyerekkoromban imádtam az Opeleket, később rajongtam a Fiatokért. Most egymás után a harmadik Hondámat koptatom és eszemben sincs más autót venni. Nem baj, ha valaki megváltoztatja a véleményét és MSZMP-s múlt után most bármely más pártban tevékenykedik. Viszont visszataszító, ha olyan emberek kezében van a hatalom, akik tisztességtelen munkát végeztek az előző rendszerben.

A Medgyessy-ügyről a következő a véleményem: ha csak azt lehet igazolni, hogy kémelhárító volt és védte kis hazánk érdekeit az ártó szándékkal közeledők ellen, akkor köszönöm szépen, csak így tovább. Ha beigazolódik, hogy 3/3-as múltja is van, vagy olyan embereket jelentgetett fel, akik semmi rosszat nem tettek, akkor ezért felelnie és mennie kell.
Ha az Orbán-kormány az ügynökök gyülekezete volt, akkor nem is tudom, hogy mit kellene tenni. Először is Viktornak ki kellene állina és bocsánatot kellene kérnie. Ha most az NBH, a BM, az Információs Hivatal és a Katonai Elhárítás két hét alatt ennyi adatot elő tudott szedni, akkor nem nagyon tudom elhinni, hogy Orbánnak fogalma sem volt arról, hogy ilyen emberekkel dolgozik együtt.

i

Előzmény: Ódri (484)
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 484
A baráti köröm meg a rokonaim (nincsenek rokonaim, csak a szüleim, a nagymamám, meg anyám bátyjai) nem is volt kérdés:-)) Inkább olyan emberekre gondoltam, akiket ugye nem a politikai szimpátiájuk alapján válogat az ember (bár mondjuk a rokonait meg a barátait se), de a gimis osztálytársaim is, a fodrászom, a kozmetikusom, az anyám könyvelője (mondjuk ő szvsz inkább miépes:-), stb. És akkor még nem tudták rólam, hogy Fidelitasos vagyok (most már sajnos felbukkantam egy-két médiában, s ez tiszta ciki:-((( Mármint nem a politikai irányultságom tagadom, hanem utálom önmagam viszontlátni bármilyen tévében vagy újságban:-))
Pr: melyik párt kommunikációja nem a pr-ra épül? Az akkor micsoda, hogy James Bondot akarnak csinálni d-209-ből? Vagy, ha valóban a Kgb ellen dolgozott, akkor mennyire lehet sikeres egy találkozó egy volt Kgb tiszttel (Putyin)?? Az micsoda, hogy közszolgálai tévét ócsároló telefonvonalat inditanak? A köteles tüntetésnek mennyiben nem volt pr jellege? Az szdsz idióta plakátjai nem pr volt?
A görcsösen ragaszkodás a hatalomhoz pedig az Szdsz sajátja a legjobban. Szvsz jól szembeköpték saját magukat, amikor mégis kiálltak d-209 mellett. Vajon mit igérhetett, hogy egy nap alatt meggondolták magukat és megtagadták az eszméiket? Vagy pl Demszkij elvtárs köpönyegforgatása? Ha a taxisblokád mellett kiállt, akkor most miért szidta az Erzsébet hidi tüntetőket? Jogilag ugyanaz volt a kettő.
A Miépért én se rajongok túlzottan, Csurka már csak egy szenilis öregember. Bár mondjuk azért egyetértek egy-két elvükkel. Csak az a baj, hogy megoldást nem kinálnak rájuk. De van miépes ismerősöm:-))))
Nyaralás? Az mi? Hát megyek az Efottra jövő héten (bár az munka nem nyaralás:-), aztán meg Fidelitas táborban Egerbe. Meg a Balcsin dolgozik egy haverom,hozzá leugrom néha:-)
Előzmény: Ittse (483)
Ittse Creative Commons License 2002.07.10 0 0 483
Szerintem nem az ismerősöket kellene megkérdezned. Ha nem rokonokról van szó, akkor valószínűleg a közös gondolkodásmód és értékrend köt össze benneteket, s így könnyen lehet, hogy tényleg elsöprő többségben FIDESZeseket ismersz :-)

Ugyanakkor érdekes volt a Honda-topik tegnapi műsora: a tüntetőkre a "piroslapozó d-209-ező gondolat nélküli csürhe... " volt a legszerényebb megjegyzés. :-) Érdekes, hogy aki Internetezik és Hondával közlekedik (túlnyomó többségében fiatalok, a 30 évemmel már a hajlott hátú vénségek közé tartozom), az mintha "átlátna a szitán" :))) Nem tudom, hogy miért, de a FIDESZ tevékenységét az egész környezetem polgárvakítő PR-tevékenységnek érzi, mely tevékenység nem a haza építéséért folyik, hanem a hatalomért magáért.
Vagy lehet, hogy csak túl sok marketinget tanultunk, és az ismerős PR-eszközöket azonnal felismerjük és így már reflexből sem érezzük igaznak a tartalmat..? :-)))

Az is feltűnt, hogy egy darab MIÉPest sem ismerek. Egyszerűen senkitől sem hallottam még élő szóval, hogy Csurka papa mondaná a frankót.

Témaváltás: hol nyaralsz? Vagy kérdeztem már? Én 20-án indulok Horvátországba, 7 éccakára, sok filmmel és fényképezővel. Remélem sikerül stresszmentes napokat töltenem a homokon fekve, illetve sikerül pár jó képet lőnöm. Ha lesz anyag, akkor nyár végén tartok egy rövid kiállítást itt, az IBM-nél. Majd agitálok pár kollégát, hogy merjen képeket adni - elég sokan megyünk oda.

i

Előzmény: Ódri (482)
Ódri Creative Commons License 2002.07.10 0 0 482
A Tv2t inkább hagyjuk:-) Közutálat kisérte őket a téren, de néhány beszóláson és fújoláson kivül más nem történt. Pedig ők a leg mszp seggnyalóbbak.
Én fontosnak tartom, hogy foglalkozzak vele, érdekel, hogy mi történik a hazámban. És hát a médiákból nem nagyon lehet hitelesen tájékozódni, igy inkább elmegyek személyesen:-)))
Miért mit lehetett volna tenni? Nem lehet rájuk bizonyitani hitelt érdemlően a csalásokat vagy ha igen, akkor meg nem foglalkoznak vele (Sipánka 19000 ftos utalványai, gyöngyösi gulyás, stb).
Amúgy én nem követelem a szavazatok újraszámlálását, mert nem sok értelme van, inkább azzal kell foglalkozni, hogy ez ne fordulhasson elő többet. Mert pl én pécsi vagyok, ott meg ugye jelentős mszp fölény volt. Ennek ellenére nem ismerek senkit, aki az Mszpre szavazott volna. Ez hogy lehet? Akármelyik ismerősömmel terelődött erre a szó, mindegyik azt mondta, hogy természetesen a Fideszre szavazott. A fodrászom indoka volt a legjobb: Ő utálja az összes pártot, dehát mégiscsak a fideszesek a fiatalok:-)) Nekem ez volt először a gyanús, aztán meg az, hogy kézzel-lábbal tiltakoztak. Mert ezzel hatalmasat éghetett volna a Fidesz, ha újraszámolják és kiderül, hogy télleg az Mszp nyert. Ők akkor már a következő választást is magukénak tudhatták volna.
Előzmény: Ittse (481)
Ittse Creative Commons License 2002.07.09 0 0 481
"mindenhol vannak hülyék" Szentigaz.
Például az a hülye épp a Kossuth téren, a Mezőügyi Minisztérium elött mondta a TV2 riporterének, hogy majd a tömeg jól szétveri azt a rohadt székházukat és volt már egyszer ötvenhat... :-)))

Elnézést kérek, ha néha néha hüjeségeket beszélnék, de csak amolyan kocapolitikus vagyok: igazából nem sokat foglalkozom ezzel, de néha megnézek egy-két műsort és elolvasok pár cikket.

Épp ma reggel hallottam egy érdekességet: ha jól értettem a műsorvezető szavait, akkor a választás lebonyolítása után a belügyminiszternek be kellett nyújtania egy beszámolót a parlament elé, s ő meg is tette. A parlament meghallgatta és a kormányoldal (az akkori ellenzékkel karöltve) elfogadta a beszámolót.
Most akkor nem értem a FIDESZ+MDF+MIÉP újraszámlálási szövetséget: ha egyszer a saját belügyminiszterük megvizsgálta a választás folyamatát, azt rendben lévőnek találta, benyújtotta a Parlament elé, s a honatyák és honanyák azt rendben lévőnek találták és elfogadták, akkor minek "záródott le" az Erzsébet híd és aztán minek sétált végig a tömeg a városon?
Ha a fent említett szövetség saját emberei úgy nyilatkoztak a parlament és az ország nyílvánossága elött, hogy minden OK, akkor miről is beszélünk? Segíts lszi, mert ezt tényleg nem értem.

i

Előzmény: Ódri (480)
Ódri Creative Commons License 2002.07.09 0 0 480
Nincs véletlenül egy felesleges géped?:-)))
Igen ott voltam. Illetve az Astoriás bulinál már nem, azt a barátaim beszámolójából ismerem, rögtön felhivtak utána, hogy mi volt. Hát nem tudom, amikor tőlem másfél méterre ütött három rendőr egy embert, akkor nem éreztem őket beszarinak. Persze végülis igen, mert az egy-egy elleni küzdelmet nem merték vállalni:-))) A Wittner Mária mellett álló öreg néninek se nyilván magától lesz tiszta kék-zöld a karja. Amúgy a Kossuth téren a világon senki se provokálta őket. A legdurvább kiabalások a következők voltak: "Magyar nem üt magyart" illetve "Magyar rendőr velünk van". A hazaárulózás a legelején hangzott el, amikor az első egység megérkezett úgy fél három körül. De utána több nem volt. Ja és volt egy szép volt fiúk, miután kiemeltek valakit a tömegből és elvitték. (azt nem tudom, hogy az illető mit csinált, épp nem arra figyeltem.)
Szal pl a tv2-s hazugság szerinti káromkodó, provokáló tömeg nem igaz.
A Hetet kellett volna nézned, ők jól nyomták vasárnap:-)) Remélem nem rúgják ki őket érte. Bár ők is csúsztattak még az övüké volt a leghitelesebb beszámoló. A kereskedelmi médiákban rosszabbak voltunk, mint a globalizáció ellen tüntetők. (mi nem mentünk neki a rendőröknek, nem dobáltunk köveket, semmi. Békés, nyugodt tömeg volt. Volt egy csomó gyerek is, meg idős is. Kedélyes beszélgettünk és énekelgettünk, kb 10 percenként hangzott fel egy-egy rigmus: újraszámlálást, d-209 mondjom le, ilyesmi.)
Hm, akkor kérdezd meg a főrendőr barátodat, hogy miért éhségsztrájkolhatnak heteken át, s miért nem viszik el őket?? Amúgy valóban nem állandó, mert hetente meg kell újitaniuk:-)))
Valóban fenékbe rúghat, csak azért van egy határ. Pl nem fogok fegyvert egy fegyvertelen tüntetőre... Vagy a hetvenéves nénit nem gumibotozom meg, mert a pajzsommal is arébb tudom tolni... Vagy nem ütünk hárman egy már földön fekvő embert... Vagy ha ilyet teszek, akkor nem állitom utána a tévében belehazudva az arcomba, hogy humánus volt a fellépésünk.
Ezek a felmérések hülyeségek:-)) Pláne, ha a neten vagy valamelyik tévében láttad.
Látszik, hogy csak Népszabit meg Hvgt olvasol:-)) Direkt hangsúlyozták, hogy legitimnek ismerik el a mostani kormányt és az újraszámlálás nem változtatja meg az eredményt. Ez csak erkölcsileg jelentene valamit. Na ez politikai lépés, igaziból senki nem erőltette túlzottan a számolgatást, hiszen nem változtat semmin.
A Fidesz-Mdf szövetség meg idén nyert, mégse ők kormányoznak, szal ez nem jelent semmit:-))) Az a lényeg, hogy mely pártok tudnak kormányt alakitani.
Látszik, hogy nem voltál még jobbos rendezvényen. Agressziv, örjöngő emberek nem nagyon vannak (persze természetesen mindenhol vannak hülyék).
Előzmény: Ittse (479)
Ittse Creative Commons License 2002.07.08 0 0 479
Üdv újra itt! :-*

A Mérleges topikba már be se nézek: kész állóhajó! :))) Néha belesnek a "rokonok", de annyi...

Látom, hogy egyes szám első személyben írsz. Ezek szerint ott voltál végig? Én több helyen néztem összefoglalót, da valahogy mindenhol a rendőrök voltak besz@rva, nem mertek egy igazán nagyot odaütni senkinek. Láttam olyat is, hogy egy 60+ éves bácsikát két rendőr hanyattlökött a pajzsával (ez már a Parlament elött volt), de egy másik híradás korábbról mutatta a dolgot és látszott, hogy a bátyó lépett oda hozzájuk és kezdte el lökdösni a rendőröket. És a rendőrök a Hídi Csata után nem tudhatták, hogy mit lesz a Parlament elött.

Persze lehet, hogy a teljes magyar vizuális média, ATV-től Zenitig az MSZP zsebében van, de ezt nehéz elhinni. :-)))

Megkérdeztem egy főrendőr ismerőst és azt mondta, hogy nem létezik "állandó engedély". Ezeket mindig alkalmilag adják ki, egy bizonyos "rendezvényre". Aki azt mondja, hogy neki ilyenje van (nem Rád gondolok, hanem a Lelkiismeretesekre), az vetít.

Részlet a Gyülekezési törvényből, szabad szóhasználattal: ha odamész, ahova nincs engedélyed, és a rendőr azt mondja, hogy menj onnan, és te nem mész, akkor úgy fenékbe rúghat, hogy leég a hajad :-) Egyszerű, mint egy gumibot.

Láttam egy felmérést: hatvanvalahány százalék azt mondta, hogy nem voltak elég erélyesek, húszegynéhány arra szavazott, hogy helyesen jártak el, és csak tizen-x mondta, hogy túl kemények voltak. Ha a minta reprezentatívnak mondható, akkor szavazói bázisuknak megfelelő számban szerepeltek e felmérésben az érintett felek, és ha így van, akkor ez azt mutatja, hogy a jobboldali "elvtársak" sem értenek egyet a csütörtökön történtekkel.

Az az ATV-s újságíró Pokorni papával telibe trafált, de azt nem állította egy percig sem, hogy Viktor a másik, akiről beszélt. Remélem teríti majd a lapjait.
Pokorni távozását sajnálom, bár sosem kedveltem igazán: nagyo okos embernek tartom, de rettenetesen túljátszott, modoros stílusa van.

"eleve úgy akarta a Fidesz, hogy az eredmény marad, tehát bármi jön ki, nem változik semmi. " Ezt nem értem. A FIDESZ úgy akarja újraszámoltatni a szavazatokat, hogy ha kiderül, hogy ők kaptak többb szavazatot, akkor se változzon semmi? Annyit mondanának, hogy íme, igazunk volt?

Kár, hogy nincsenek már meg az 1998-as választások szavazatai: azt is újra kellene számlálni, mert hiába kapott annak idejény százvalahány-ezer szavazattal többet az MSZP, mint a FIGYUZZ, mégis ellenzékbe szorult :-))))))

Ha nem úgy csaltak, hogy az MSZP-nek többet írtak, mint amennyi volt, akkor hogyan? Eltüntettek FIDESZ-szavazatokat? De akkor azok most honnan kerülnének elő? Vagy SZDSZ-esnek írták a MIÉP-eseket? És ha tudod, hogy csaltak, miért nem mondod el egy nagyhangú (kormányellenes) tollnoknak, hogy hogyan s miként? :-))))))

Szerintem Magyarországon senkinek sem lenne szabad ilyen megmozdulásokat tartania. Annyi az agyatlan barom a nép között, hogy elkerülhetetlennek látom, hogy ne csapna át valami fékevesztett örjöngésbe egy ilyen megmozdulás. A hírekben mindenhol ott volt a hüjegyerek, aki ki akarta szedni a villamosvezetőt a fülkéből, a vén barom, aki azt üvöltözte, hogy majd jól szétverjük a TV2-t és az lesz majd, mint 56-ban a tévé székházánál, meg a kukaborogató huligánok. És mindezekenk Viktor adta a szájukba, hogy Hajrá Magyarország!

Legközelebb a Politika-fórumban találjuk majd a Francoforumot :)

i

Előzmény: Ódri (478)
Ódri Creative Commons License 2002.07.08 0 0 478
Nyugi én nem mentem sehova, csak meghalt a gépem, igy ritkán férek netközelbe:-)))
Én nem hiszek a tévéknek, igy elmentem közelről is megnézni a bulit:-)
Persze természetesen minden párt a másikat vádolta. Számitottál másra??
A reakcióim:
- én a taxis blokádot se éreztem magaménak, meg a szüleim se, ráadásul az is törvénytelen volt. Amúgy eddig hol éltél, ha azt hiszed, hogy ez az első lépés volt? Ott volt a Fidelitas aláirásos bulija, a Fidesz több javaslatot is nyújtott be a parlamentbe, amiket leszavaztak, a Miép is próbálkozott de ezek nem vezettek eredményre.
- a Fidesz azért nem állt az élére, mert tövénytelen volt.
* eleve úgy akarta a Fidesz, hogy az eredmény marad, tehát bármi jön ki, nem változik semmi. A csalásnak meg épp az lényege, hogy nem tud róla az, aki szervezte az egészet. Amúgy nem is úgy csaltak, hogy többet irtak be az Mszpnek, mint amennyi volt.
*hidd el, hogy van hatalma. A csütörtöki bulin épp az volt, hogy az mindenki kérdezgette, hogy ki fog szónökolni, stb. Persze aztán feltalálta magát a jónép:-) (amúgy ha a rendőrök nem jönnek oda a Kossuth térre irritálni azt a párszáz embert, illetve a média nem csinál belőle akkora hisztit, akkor szépen hazavonulunk egy-két óra után)
-Demszky valóban egy seggfej, ráadásul még el is ment a hidra provokálni az embereket. Na igen én többek között ezért a gusztustalan köpönyegforgatásért rühellem az Szdszt.
-Viktor nyaralni volt. Szvsz megérdemli azután, amit tavasszal végigcsinált. Most kellett elmennie, mert augusztusban már kezdődik a kampány. 98-ban is próbálkoztak azzal, hogy katonaként besúgó volt, de már akkor se tudtak bizonyitani semmit, csak azt, hogy megpróbálták beszervezni, de nem sikerült.
-számomra d-209 eddig is nulla volt. A legjobban azt tetszett, amikor a szegénységpárti beszólása után elkezdtek röhögni, és ő teljes értetlenséggel az arcán nézett fel, hogy most mi van.
- a Fidesz eddig is nyomta az ötleteit, csak nem mentek át parlamenten.
-a csütörtökhöz: a Kossuth téren az éhségsztrájkolóknak állandó engedélyük van 500 főig. Két órakor, amikor megjelentek az első rohamrendőrök, s megtették az első ijesztegetést (felsorakoztak, jöttek felénk pár lépést, az elől állók közül párat megvertek, majd megálltak és néztük egymást), akkor még nem voltunk 500-an se, és igy teljesen törvényes volt, amit csináltunk...
Aztán persze a buli hirére egyre csak jöttek az emberek. A humanitáshoz annyit, hogy egy hetven éves nénit talán gumibot nélkül is meg tudna állitani egy rohamrendőr. Pláne kettő...
De egyébként egy ismerősöm szerint nem volt nagyobb balhé, mint egy Fradi-Ute meccs után, igy nem érti a cirkuszt a médiákban:-)))

Előzmény: Ittse (477)
Ittse Creative Commons License 2002.07.05 0 0 477
'reggelt!

Ódri Kedves, hol vagy? Gyere, vitázzunk egy kicsit! :-)))

Ma reggel (meg tegnap este) végignéztem az összes híradást, hogy valami képem legyen arról, hogy mi is történt tegnap délelött. A FIDESZ-es emberke elmondta, hogy csak az MSZP-SZDSZ páros tehet az egészről, mert nem törődnek azzal, hogy "rengeteg ember szívében él a kétség, hogy visszaálásek történtek a szavazatok számlálása közben". A Lelkiismeret Munkacsoport vezetője úgy köszönt be a TV2-n, hogy "köszöntöm minden magyar testvéremet...". A hóhér legyen a testvére... Az MSZP képviselője pedig úgy nyilatkozott, hogy egyrészről törvénytelen volt a megmozdulás, másrészről ha a FIDESZ úgy gondolja, hogy viszaélések történtek a szavazatszámláláskor, akkor álljon a mozgalom élére és kezdeményezzen törvénymódosítást és vizsgálatot amíg még lehet, mert a törvény értelmében egy hónapon belül meg kell semmisíteni a szavazócédulákat.

Az én gondolataim:

- nem kellett volna egyből a törvénytelen megmozdulás eszközéhez nyúlni. Ezzel csak maguk ellen hergelték a jónépet a tüntetők. A taxisok fuvarozók és blokádját legalább mindenki igaznak érezte.
- a FIDESZ nem fog a mozgalmak élére állni, mert:
* ha újraszámlálják a szavazatokat és kiderül, hogy az eredményt helyben kell hagyni, vagy esetleg még kevesebb is volt a Őreájuk leadott szavazatok száma, akkor az veszteség, újra, a vesztes szerepét pedig nem fogják felvállalni, még azért sem, mert a Választások tisztaságáért Orbán és Pintér felel, akkor is, ha nem ők, hanem a most kormányzók tudták elérni, hogy ne a valós eredmények kerüljenek napvilágra.
* a FIDESZ az utcára vitte a politikát, de nincs hatalma a meegmozdult fanatikusok felett. Mintha Arafatot látnám, meg a magukat robbantó tenoristákat... Nem fogják ezt a szélmalomharcot felvállalni.
- Demszky, ha jól emlékszem, 1990-ben, a szintén törvénytelen taxisblokád idején teát osztogatott a barrikádon, most meg acsarog, hogy törvénytelen volt a megmozdulás és hogy a BKV majd jól bepereli a szervezőket több tízmillió forint anyagi kár miatt. Legalább lehetne kicsit következetes, vagy mondhatná, hogy bocsika '90-ér'.
- Hol van Orbán Viktor? Az Első Lovag lemondott, Meggy-jam ügynök volt, a Szeretett Nép tüntet, őt meg utoljára Japánban látták, a VB-döntőn. Hol a Vezír? Csak nem ő a másik megnevezett..?
- Meggyessy téleg 0. Sosem volt szimpi, de most már utálom is. Beszélni nem tud, megjelenése szerencsétlen, múltja zűrös. Nincs jövője, nem fogadnék kitöltött 4 évre...
- Most borítékolom, hogy a FIDESZ akkor jön majd elő a korszakalkotó 5leteivel, amikor meg lesznek semmisítve a szavazócédulák, és akkor megint a kormánypártiak lesznek a gonoszok, mert nem hallgatták meg a nép szavát.

És hol van Ódri? Csak nem te is Japánban? :-))))))

i

Ódri Creative Commons License 2002.06.27 0 0 476
Igen, agressziv. Balos agresszivitásnak hivom:-))
Felsoroltam néhány hibát a baloldalról, erre te nem arra válaszol, hanem vehemensen elkezded szidni a polgári kormányt, holott épp te mondod, hogy ne a múlttal foglalkozzunk.
1. Én nem bizom egyetlen politikusban se. Illetve egyben igen, de annak nincs köze a politikához:-))) Ugyanakkor Orbán múltjáról nem derült ki semmi erkölcsileg nem elfogadható, ami miatt nem lehetne miniszterelnök. (most hogy lop vagy nem, azt hagyjuk, mert akkor senki nem lenne alkalmas ilyesmire)
2. d-209 alkalmatlan a miniszterelnökségre, ez már elég régen kiderült. Nem képes nyelvtanilag helyes magyar mondatot alkotni (nem a szónoki képességeiről beszélek!), nincs karizmája, nincs önálló véleménye, tudatlan az ország dolgaiban (ez a vitában bebizonyosodott, nem tudja hány családi gazda van, hogy is van pontosan a föld dolog, stb) S ez nem csak róla, hanem a többiekről is.
3. Inkább tapasztalat. M5 ez mond neked valamit?
4. hm, Nemzetit épiteni nem a polgári kormány kezdett... Amúgy meg szükség volt rá, régóta nem volt az országnak normális Nemzeti Szinháza.
5. Na ja, Görgey hülyét csinált Husztiból, pedig állitólag barátok... Neked nem forog ilyenkor a gyomrod? Ok, visszamondta, de ezzel a saját alkalmatlanságát bizonyitotta. Mindig visszavonja majd a döntéseit?
6. Medgyessy Péter saját maga ismerte el,hogy ő d-209. Mit kell még ehhez újságiró? Vagy neki sem hiszel?
Előzmény: leha (475)
leha Creative Commons License 2002.06.27 0 0 475
agresszív?

amit gyűlölök, az pl az, ha valakinek a hibáit felemlegetem és mindjárt rámsütik, hogy gyűlölöm azt a valakit ...
vagy ha valamiről véleményem van (legyen az akár gyűlölet is), arra rögtön azt mondják, hogy a média/ellenpárt/internet/akármi befolyásolt ... mé nem lehet elhinni, hogy a saját, jól kiforrott véleményem?

1. nem mentenek fel (ugyanezt mondtam 1-2-3-4 éve is: az előzőt sem menti, hogy az ő elődje is lopott). azt kérdezted, tudok-e bízni benne. erre mondom: ha te tudsz OV-ban, miért ne bízhatnék én megyóban? látsz logikai bukfencet?
2. tényleg nem Viktorról van szó ... arról van szó, hogy egyik sem jobb a másiknál ezért, vagy azért ... ha esetleg hagyják dolgozni, kiderülhet, ki a jobb ...
3. demagógia: ha nem magyarok csinálják, akkor drága lesz ...
4. az én szempontomból egy bazisok pénzért újonan épített színház, ami bizony csakis politikai okoknak köszönheti létét, bizony szájbavert ...
tele van a főváros jól működő, de szponzorért kunyizó színházakkal. a politikán kívűl mi oka volt annak, hogy ezt megépítették?
persze, szép az, ha áldozunk a kultúrára, de talán előbb az egészségügyre, oktatásra
4/b. tényleg gusztustalan ... de visszaszívták, vagy nem szívták vissza?
hoppsza! elcsúszott a sorszámozásod, most veszem észre : )))
6: lásd:1
7: véleményem? miről? újságírónak akkor hiszek, ha ló legel a sírján. éntőlem Hitler Adolfnak is hívhatnák a miniszterelnököt, ha jó miniszterelnök

Előzmény: Ódri (474)
Ódri Creative Commons License 2002.06.27 0 0 474
Jajjj, mióta vagy ilyen agressziv? Miért gyűlölöd ennyire Fideszéket? Ennyire hatott a ballib média?

1. Az Orbán-kormány tagjainak cselekedetei milyen alapon mentik fel a d-209 kormányának tagjait bármi alól is?
2. Szvsz most nem Orbánról dumáltunk, hanem d-209ről, szal ne térjünk el a tárgytól lécci.
3. autópálya ügy: mondtam én valaha is, hogy a polgári kormány tökéletes volt és minden cselekedetével egyet értettem? Amúgy meg lehet, hogy jobban jártunk a magyar cégekkel, mert lehet,hogy van eu támogatás, de mit ér vele az átlagpolgár, ha helyette ott a hatalmas pályadij, mint a kecskeméti esetben?
5. Huszti: Azé legyen má egy kis kultúra is, ne hivj egy szinházat szájbavertnek. Itt nem volt a baj, hogy önkényesen eldöntötte, hanem hogy ugye sirtak, hogy az Orbán kormány miért pályáztatás nélkül dönt, és ők majd bezzeg. Hát látjuk, ugyanazt csinálta. Számomra ez volt gusztustalan. Ha ugyanazt csinálják, akkor miért is kellett kormányt váltani?
6. Megbízni most d-209ben kéne, hiszen ő a miniszterelnök nem Viktor. Nem te irtad az előbb, hogy ne a múlttal foglalkozzunk???
7. 3/2es ügyben nincs több véleményed?

Előzmény: leha (473)
leha Creative Commons License 2002.06.27 0 0 473
Ódri: egy irinyó-pirinyó példát had ragaggyak ki ... csak, mert te is említetted ...

volt ugye autópálya építés ...
nem lett megpályáztatva ...
ezért elestünk mindenféle kedvezményes EU pénzektől (milliárdokban) ...
(és azt nem firtattuk, hogy, aki pályázat nélkül nyert, csókos volt-e, adott-e vissza egy kis lét, vagy ilyesmi ... tételezzük fel, hogy nem)

aztán van ugye a Huszti-ügy ...
ami egy szájbavert színház igazgatása - még ha Nemzeti is -, tehát semmiképp nem akkora költségvetésű, mint egy autópálya ...
amint elkezdtek hörögni (joggal), rögtön visszaszívták az egészet
ez ettől még nem lesz klassz dolog, de megbocsáss, ezt felemlegetni (pl) az előzőek fényében ... háthogyismondjam ...

megbízni? kiben? Orbán Viktorban, aki negy hangon ecsetelte, hogy ők ugyan koalíciót senkivel, legkevésbbé a kisgazdákkal! aztán nesze. persze, ettől lehetne jó miniszterelnöke az országnak ... ahogy megyó is lehetne a múltja ellenére ...

a jó politikusnak farkasnak kell lennie, nem báránynak. a probléma akkor van, ha a falkavezérjelöltek vadászat helyett a vezérségért marakodnak, mert lesz egy kafa vezér, de addigra éhenhal a falka ...

Ódri Creative Commons License 2002.06.27 0 0 472
Az Mszpn belül sem tökéletes ám az egység...
Egy botrányban nem mindig a Fideszt kéne hunyónak látnod. Persze használ nekünk egy ilyen balhé d-209 körül.
Arra nem gondolsz,hogy csak olyan emberekről vannak hozzáférhető papirok,akik ma már nem számitanak? Naés Gyuláról sincs semmi, pedig ő még be is ismerte.
Mit vársz még? Tényszerűen el lett mondva, hogy Megyó=d-209el, be is ismerte. Ez nem tény? Mit kell még ezen ellenőrizni?
Igazából nekem a volt kb pb tagokkal vannak problémáim (a hatalom nélküli párttagok nem érdekelnek). Nekik meg kellett volna tiltani a politizálást 90 után. Csak sajna nem volt ilyen egyszerű. mert valahogy gusztustalannak érzem,hogy egy diktatúrában miniszterelnök-helyettes ma a demokráciát félti, s egy Lendvai cenzor Ildikó akar kioktatni a sajtószabadságról, s Csehák nemisvoltcsernobil Judit "teszi rendbe" az egészségügyet.
Ja, és én nem gyilkosoztam senkit..
Visszatérve d-209re, szerinted lehet még bizni ezek után benne? Ki tudja mit titkol még...
Szvsz elindultunk már jó irányba, egyszer 90-ben, aztán 98-ban is.
Hogy most merre indultunk azt még nem tudom, de félek, hogy nem jó irányba... (tisztogatások, Erős, Dévényi, Huszti buli, stb)
Előzmény: leha (471)
leha Creative Commons License 2002.06.27 0 0 471
Ódri: tényleg! honnan kerültek elő? itt volt négy évig egy jobboldali kormány, aki simán kivizsgálhatta volna az összes ilyen ügyet, de

a. egy tisztességes vizsgálatnál tőlük is bebukott volna pár ember

és/vagy

b. egy rendesen végigcsinált vizsgálat nem hozott volna kívánt eredményt

... ezért előbukkan egy ellenőrizetlen, ellenőrizhetetlen valami, ami alapján lehet hangulatkelteni, de tényszerűen mondani semmit

kommunisták? aki akkor valami volt, az mind kommunista? az is, aki úttörő? és ha igen? a kommunizmus is egy módszer. még nem jelenti alapból a gyilkos, rabló, áruló, stb szinonímáját ...

és főlegleginkább ... lazát székelek, ha arra gondolok, hogy a külföldieket felháborítja, hogy itt még volt kommenisták vannak hatalmon ... nem érdekel, mi volt, ki mit csinált, csak mostmár végre induljunk el jó irányba! nincs illúzióm, a mostani kormány sem azt és úgy fogja csinálni, ahogy a kisembernek a legjobb lenne ... de talán kicsit jobb még lehet. és akik miatt a kormányzati munka (ami lehet még akár szar is, nem tudjuk) helybetopit játszik, az a jobboldal : (

Ódri Creative Commons License 2002.06.27 0 0 470
leha, azé ne aggódj, szopod te is azokat a lufikat rendesen:-)))
Mit gondolsz honnan lettek hirtelen azok a papirok? Nem a Lendvay utcából küldték...

Amúgy meg elég vicces, hogy Lamperth oldja fel a főnökét. Viszont azt nem tartom viccesnek, amikor külföldiek kérdezgetnek,hogy nálunk miért vannak hatalmon még mindig volt komcsik. (a d-209-es ügy óta nem voltam még külföldön, de kiváncsi leszek a reakciókra)

Lényegi dolgokról is van szó, de valamin a népnek is csámcsogni kell:-))

Előzmény: leha (469)
leha Creative Commons License 2002.06.27 0 0 469
Ejej Ódri! megint nem a lényegről beszélnek a politikában és ezt megint bazisokan nem veszik észre ...

megyónak (mint volt titkosszolgálati akárkinek) titoktartási kötelezettsége volt. amikor a belügyér feloldotta, el is mondott mindent.
de ez mind nem számít

az számít, hogy már megint arról beszél a tisztelt jobb oldal, hogy mi volt 15-20 évvel ezelőtt és rákényszerítik a baloldalra is a témát, pedig kurvára azzal kéne foglalkozni inkább, hogy mi lesz 1-2-3-5-10-15 év múlva és mit kell csinálni _most_, hogy kimásszunk a Balkánról ...

hogy a politikusok (mindkét oldalon) faszkalapok, azt tudjuk, de legalább te, mint lassan diplomás értelmiségi, ne szopd már be a lufikat! : )))

Ódri Creative Commons License 2002.06.27 0 0 468
Ejej, csak nem fika nicked van?:-))))
Én elitélem érte. Minimum azért, mert az arcomba hazudott, amikor eltitkolta ezt.
A Magyar Nemzetben megjelent parancs, illetve jelentések nem hamisak:-) Én már megjelenés előtt is láttam őket, s tudom arról, akié, hogy nem hazudna:-)

Mostanában nem tollasozom,mert beteg voltam. De jövő héttől újra járok edzésre:-))) Szvsz eléggé megviselt leszek most egy darabig:-) Főleg a járás és egyéb mozgások fognak nehezemre esni:-)

Amúgy meg nincs semmi különös:-) Leszigorlatoztam végre mechából:) És mostanában nem nagyon fogok dolgozni, mert végre be akarom fejezni az egyetemet:-))

Előzmény: Ittse (467)
Ittse Creative Commons License 2002.06.20 0 0 467
Itten vagyok :-)))

Itt voltam végig, csak most más nicken nyomultam inkább. És ezt a fantasztikus mélyrepülést sem akartam megszakítani :)

Mit szósz a Medgyessy-botrányhoz? Én még nem döntöttem el, hogy elítéljem-e azért, mert D209-es elvtárs volt, hiszen végeredményben a külső ellenséget üldözte, nem a belsőt. A Magyar Nemzetben megjelent jelentés pedig egyre valószínűbb, hogy hamis. Legalábbis ezt állította egymás után három, a Királyi Tévében megkérdezett nemzetbiztonsági szakértő, köztük az MDF-es volt titokminiszter.

De hagyjuk a hüje politikát :) Nyertél mostanában tollasversenyt?

Mesélj, mi az ábra? :)

i

Előzmény: Ódri (466)
Ódri Creative Commons License 2002.06.20 0 0 466
Hahó, Ittse.
Merre vagy?:-)))
Ódri Creative Commons License 2002.04.26 0 0 465
Tudom, hogy kicsoda Szabó, de ilyenek sajnos minden pártban vannak.
Akkor jól emlékeztem a 10000-es összegre. Nahát ennyit nem szeretnék fizetni. Inkább ne emeljék a normativát, de ez nem kell.
Azért kedvezett a kispénzű embereknek is. Adókedvezmény, egyebek. Meg a pozitiv világkép, amit sugárzott, az mindenképpen fontos, mert ugye a magyarok nem arról hiresek,hogy hú de optimista nép lennénk.
Arról meg nem is beszélek, hogy ha
Na most mennem kell, majd folytatom.
Előzmény: leha (464)
leha Creative Commons License 2002.04.26 0 0 464
a tüntetőknek nem 2e, hanem a hallgatói normatíva x%-a (ezért emelkedett a féléves tandíj 10500-ra, amikor a hallgatói normatívát felemelték)
mellesleg: az a Tandíjtüntetősajátmagamnakkibulizomazalacsonytandíjattöbbieklevannakszarva Szabó László is sokra vitte a fideszben : )

én sem tudom magam beleélni abba, hogy reggel bemegyek, kimarok 68 hengerfejet, oszt fájront ... de szükség van ezekre az emberekre is
más párt, más célcsoport ...
a fidesz azoknak az embereknek kedvezett, akik a bruttó minimálbér 4-szeresét hazaviszik nettóban ... vagy többet
a kispénzű embereknek nem kedvezett
úgy lehet, a kispénzűek voltak többen ...

és ebben az olvasatban nem lehet abszolút igazság, mert ha a közöst máshogy osztom el, mint ahogy befizették (ha ugyanúgy osztanám el, nem lenne értelme befizetni), akkor az egyik csoport finanszírozza a másikat. a fidesz úgy csinálta, hogy a szegényebb csoport finanszírozza a gazdagabbat ... ezért leváltották ...

nézd, én leszarnám a családi pótlékot, ha lenne lakásom. nem fényűzően, de a mostani fizetésemmel meg tudnánk élni akkor is, ha az asszony szülni megy. a baj az, hogy ... ezt már úgyis elmondtam százszor ...

ezek csak az én önös érdekeim. hiszem, hogy kormányzópárttól függetlenül megmarad a magántulajdon szentsége, a szólásszabadság, meg a többi ilyesmi ...
ha most nekem egy kormány megadja azt a kezdőlökést, hogy lakáshoz jutok, ahova merhetek gyereket csinálni, akkor a többi gyerekjáték.
a tandíjamat már most is magam fizetem (24e/hó), az albérletre sem kapok otthonról ...stb

tudom, Gyula sem adott lakást ... de ő nem is kürtölte tele az országot, hogy milyen baszottjó is most nekem ...

Előzmény: Ódri (461)
Ódri Creative Commons License 2002.04.26 0 0 463
A bank annak ad hitelt, akinek van valamennyi pénze, de többet szeretne. Nem létező pénzre nem adnak.
Az alábbi mondataidra én vagyok a példa. Nem kapok a szüleimtől pénzt. Nem fognak lakást venni nekem. Meg lett mondva, hogy nagylány vagyok tartsam el magam. És én igy is teszek. És egyántalán nem várom el a szüleimtől, hogy bármit is a fenekem alá tegyenek, pedig megtehetnék. Egyszerűen csak úgy neveltek, hogy nekem kell saját magamról gondoskodnom, és nem várhatom el senkitől, hogy megtegye helyettem.
Ha és a BME nappali mellett tudok dolgozni, akkor ez más egyetemeken is igy van.
Előzmény: leha (462)
leha Creative Commons License 2002.04.26 0 0 462
"Állami támogatást annak adnak, aki hitelt tud felvenni. Sajnos nem mindenki tud megfelelni ennek"

régi bölcsesség: a bank annak ad hitelt, aki be tudja bizonyítani, hogy nincs rá szüksége ...

és ha valaki szegény? nem ingyenélő ... de mondjuk a szülei azok voltak és nem tettek lakást a segge alá, sőt az érettségit is félig meddig saját maga eltartása közben szerezte? estire, levelezőre csak úgy vesznek fel, ha fizetsz (kb havi 10-20e), de közben lakni kell (egy szoba havi 20e-től), meg enni is valamit ...monjuk, belefér a fizetésbe ... 22 évesen van egy diplomád, meg egy albérelt szobád ... mennyit kéne keresned havonta, hogy 30 évesen már a saját kéglidba szülessen a gyereked?
merthogy =re arra nem számíthatsz, hogy megelőlegezik a bizalmat ...

Ódri Creative Commons License 2002.04.26 0 0 461
Ha jól emlékszem, akkor csak a tüntetőknek volt 2000 a tandijuk, a következőknek már több. Nem ingyenes felsőoktatást nyomnak, hanem ingyen első diplomát. Ami igaz is, ha azt vesszük, hogy a diplomához 3-6 évet kell tanulni. Ennyit fizetnek. A saját hülyeségedből adódó vándorlásokat, isicseréket nem kell fizetni.
Állami támogatást annak adnak, aki hitelt tud felvenni. Sajnos nem mindenki tud megfelelni ennek. De egyébként fedezet lehet maga a ház is, amire a hitelt akarod felvenni (az anyukám most igy vett fel kölcsönt, valamennyi önrész, és a ház a fedezet), csak ne a nagy bankokban gondolkodjál. A takarékszövetkezetek előnyösöbbek.
Szerintem már a kezdő mérnök korból is kinőttél már:-)) Lehetőségek vannak, csak ki kell őket használni. Én se minimálbérből élek, de meg is dolgozok érte. Van, hogy reggel elmegyek otthonról és éjfélre érek haza. Na és? Ha forditani kell valamit, akkor az van, és nem esti tévénézés. Tudod lehetetlen nincs, csak tehetetlen ember.
Persze, hogy nem tud mindenki diplomát szerezni. De lehetőségek mindig vannak. Mondjuk az ő helyzetükbe nem tudom beleélni magam, a családom sose a sültgalamb várók közé tartozott szerencsére.
Előzmény: leha (460)
leha Creative Commons License 2002.04.26 0 0 460
a rendszer már akkor is ilyen volt, amikor én átmentem.
nem az a bajom, hogy ilyen ... sőt, szerintem 2-3e ft tandíj havonta senkit nem ver földhöz
a baj az, hogy teliszájjal nyomják az ingyenes felsőoktatást, az meg nem így van ... ha finom vagyok, azt mondom, hogy csúsztatnak. nagy tételben.

kölcsön: nem a bankokkal van bajom. bajom azzal van, hogy állami kamattámogatást adnak azoknak, akik nincsenek rászorulva, míg engem semmivel nem támogatnak ...
vissza kéne fizetni? nem probléma. ha most ki tudunk nyögni 41e-t arra, hogy az albérletet kifizessük (+ rezsi), akkor elbírnánk egy 50e-es törlesztőrészletet is. a baj az, hogy nincs állami garanciavállalás ilyen esetre. én megértem a bankot, mert ő pénzből él és rajtam nem tud nagyot akasztani. az állam beavatkozása a piac működésébe egyetlen esetben elfogadható: ha a gyengébb anyagi helyzetű/érdekképviseletű fél oldalán avatkozik be

igazad van, diplomám lehetne ... lakásom attól még nem. nem sokkal keresek kevesebbet, mint egy kezdő mérnök
anyám nélkül, albérletben lakva nem tudnék lakáshoz jutni.

és aki egyszerűen nem tud diplomát szerezni? az dögöljön meg? vagy minden kórházi nővér, buszsofőr, marós, targoncakezelő szerezzen diplomát? ha szerzett, hülye lesz elmenni nővérnek, sofőrnek, vagy marósnak. pedig rájuk ugyanolyan szükség van, mérnökre ...

+jegyzem, az utóbbi időben annyi diplomás van, mint a szemét és a papírja mögött soknak semmi sincs

Ódri Creative Commons License 2002.04.26 0 0 459
Ja, hogy erre gondoltál tandij alatt. Hm, ez akkor még nem volt, amikor te átmentél a Bánkira, nem? Amúgy meg teljesen egyetértek vele. Fizesse az állam azt a 4-5 évet, amig egyébként is tanulnod kéne. Ha te nem tudod elvégezni az előirt idő alatt, akkor az a te hibád, nem az övék. Jó, persze ezzel vannak néhányan, akik szivnak, mert elsőre nem veszik őket fel, de ha valaki nem fér be, akkor is van lehetősége tanulni, csak épp fizetni kell érte. Mi ezzel a baj?
A rendszer leirása a Közhirben is megjelent pl, amikor beindult. Aki tanulni akar, az nézzen utána annak, hogy hogy lehet ezt megtenni. Ez olyan nagy elvárás?
Az egészségügy kényes téma, még a Fidesz is elismerte, hogy nem alakitottak benne nagyot. Az elmúlt 12 évben egyik kormány se csinált vele túl sok mindent.
Tudod a kölcsön egy olyan dolog, amit vissza kell fizetni. Ezért adják olyannak, aki vissza is tudja majd. Különben nem lenne üzlet a bankoknak.
Kap az is, aki rászorul a támogatásra. De egy hitel nem támogatás. Támogatni azt kell, aki nem tud ennivalót venni vagy ruhát. Az egyéb dolgokat csak max meg kell könnyiteni.

Az a baj az emberek nagy részével, hogy várja a sült galambot a szájába. Dehogy tegyen is érte valamit... Te is panaszkodsz, hogy nem tudsz lakást venni. Már rég lehetne egy diplomád és egy, a mostaninál jobban fizető állásod. És akkor nyilván könnyebben jutnál lakáshoz.

Nekem épp az tetszett ebben a kormányban, hogy minél többet tettél le az asztalra, annál többet kaptál. Hogy elvárták a teljesitményt.

Előzmény: leha (458)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!