Bár részben egyetértek dragonman-nel, de Önökről el kell ismerni, hogy viselkedésük korrekt.
:))
Talán a gépek mellé nem ártana a viszonteladókkal kötelezően csomagoltatni a garancia/szervíz-infókat is. Ha ez az Önök részéről megtörtént, bocs.
Jó lenne tudni a gép gyári számát mielött elmondom, hogy pontosan mit tartalmaz. Ez egy vonalkódos matricán található a gép tetején, az SHUA utáni rész kellene.
A modem biztosan Rockwell PCI-os, alaplapra integráltat sosem használtunk. Igazábol mi a furcsa rajta?
Várjuk a szervízben, kollégáim biztosan megoldják a problémát!
Mivel viszonteladókon keresztül (Pl: Cora, Auchan, Office Depot) értékesítünk, ezért nem tudom garantálni, hogy az eladó minden esetben felhívja a vevő figyelmét az integrált videókártyára. Tévhit, hogy minden gépünk integrált, például a legnagyobb mennyiségben eladott Discovery 340-es típusunkon csak a hangkártya (SB PCI 64) van az alaplapon. Soha nem árultunk olyan gépet amin a modem az alaplapon van, ez mindig külön PCI-os kártyán található.
Szerintem az integráltság egyáltalán nem hátrány olyan gépek esetén amit nem játékra használnak. Üzleti felhasználásra egy ilyen videókártya teljesítménye több mint amire szükség van.
Ha valakit félretájékoztatnak az adott viszonteladónknál vagy csak egyszerűen nem olyan gépet kap mint amit akart, akkor a vásárlást követő egy héten belül új áron visszavásároljuk a cserélni kívánt alkatrészt és díjmentesen beépítjük az újat. Ennyi idő alatt általában ki szoktak derülni a félreértések.
A dolog valoban faramuci egy kicsit. A gep igazabol az egyik kollegame. O kert meg -mivel kulfoldon toltott par evet-hogy nezzek neki valami jo gepet ami normalis szervizhatterrel rendelkezik, es viszonylag jo. Akkortajt a Senorg tunt a legjobbnak. A hirdetesukben az allt, hogy agp-s videokartyaval szerelik a cuccot. Most derult ki a hazateres utan- miutan szemugyre vettem a gepet- hogy integralt a videokartyaja. Eddig semmi gond. A gep maga nagyon tuti. Gyors mint az ordog. Meg nagyon szep is. Csakhat a kiegeszito kartyak....... A modem is furcsa benne. Eredetileg alaplapra integralt winmodemet tartalmaz. Ott is van a csatlakozoja. Ezzel szemben egy Rockwell PCI-os modem van benne..... Sotet nekem...... :-((((
Bessenyei Gyorgy: Sajnos mar mindenfele-fajta variaciot kiprobaltam. Par megoszult hajszalon kivul nem sikerult mast elernem. Schukkert Tamas kollegajaval mar kapcsolatba leptem, a jovo heten valoszinuleg latogatast teszunk a szervizukben. Addig meg hatha sikerul kozos erovel valami megoldast talalni......
A félreértések elkerülése végett nem konkrétan a Senorg-al van bajom, hanem azokkal az eladókkal, akik nyugodtan tudnak aludni, miután meggyőzték a vevőt, hogy ez jó nekik. Meg azokkal a szerelőkkel, akik hajlandóak egy ilyen alaplapot beépíteni a gépbe.
Nocsak. Ha már így itt vagy, megkérdezném, hogy az ilyen gépek eladásánál felhívjátok-e a vevők figyelmét, hogy az ilyen gépbe nem lehet normális videókártyát rakni? Bocs, de olyankor mindig felháborodok, amikor egy cég integrál vidkártyás gépet árul. Ha már az intel(és nem csak ő) elkövette ezt a hibát, legalább a piacnak nem kéne befogadni a szart. Ennek ellenére a cégek a számítástechnikában kevésbé jártas vevőkre(és nem is várható el a vevők részéről, hogy ismerjenek százféle alaplapot) nyugod szívvel rásózzák.
A probléma véleményem szerint gond nélkül orvosolható egyszerű IRQ és BIOS állítással. Javaslom, hogy hívja fel szervízünket (452-1000), további segítségért.
Üdv
Sajnos azt kell mondanom, hogy aki ilyen integrált alaplapos cuccost vesz, annak számolnia kell azzal, hogy bővíteni azt aztán nem tudja(ha megpróbálja: kínszenvedés,na jó, néha sikerül)
Ezeknek pont az a lényege, hogy az ember megveszi, használja, aztán kidobja. Mint az instant levest. Nem kell törődni az összetevőkkel, mivel azt már gyárilag pontosan belőtték, müxenek együtt. De ha valaki utólag akarja ízesíteni...
Van egy kis problemam. Van egy Senorg Discovery pc-m. 500-as celeron, 64M ram, 5.1-es hdd, integralt intel videokartya, integralt modem+hangkartya. A gep tutin mukodott mindaddig amig nem probaltam egy scsi kartyat belegyomoszolni. Akkor a gep vagy nem bootolt, vagy nem ismerte fel az scsi kartyat. Vagy mukodott, de a modem eltunt. Probaltam win95-winnt-ig mindent. 3fele scsi kartyat is probaltam. Kis kulonbseggel mind ezeket produkalta. Van valakinek valami tapasztalata, otlete? Szivesen fogadok mindent. Mar en is a gyufa + benzin bevetesenel tartok.... :-((