Keresés

Részletes keresés

Justin Creative Commons License 2000.11.10 0 0 46
Tegnap láttam egy plakátot az Új Vár klubról.Én sem vágyom oda:-))
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.10 0 0 45
Az Új Vár Klubba csak az elit jár. Milliomos gyerekek szórakozó helye. Nem vágyok oda!
Justin Creative Commons License 2000.11.10 0 0 44
Az tény,hogy az a kidobó,amelyik "civilben" rendőr,azzal nincs is semmi gond.Csak amelyik alapban kidobó,az játsza az agyát.Lentebb említett cimborámat,aki másodállásban kidobó,lekéselték egyszer egy kultúrintézményben.Nem futott el.
Előzmény: kheiron (41)
Sinus Creative Commons License 2000.11.08 0 0 43
Talan nem offtopic, a Wigwammal nagyon jo tapasztalataim vannak ilyen teren (is), persze zeneben sem ugyanaz a stilus mint az ujvar. Ujvarba meg csak qpazni mennyen az ember :)
Cseresznye Creative Commons License 2000.11.08 0 0 42
Ez pont így van Justin. Jobban nem is írhattad volna le a helyzetet.
Előzmény: Justin (37)
kheiron Creative Commons License 2000.11.08 0 0 41
(bocs, csak zárójelben: a SOTE Klubban 2 ok miatt relatíve jók a kidobók és rendezők: a rendezők valódi egyetemisták, a kidobók meg igazi szabadnapos rendőrök, ha jól tudom, a VIII. kerületből

Üdv
Kheirón)

OpiumPapa Creative Commons License 2000.11.07 0 0 40
Fel a fejjel 4ndr3w!

IMHO nem kell töbet oda menni, kell venni az éjjelnappaliban egy kanna bort és hajráhajrá, gyerünkgyerünk!:)

vagy szombat este tütü tango szédülés:)

Papa kingoforiente

Andrew911 Creative Commons License 2000.11.07 0 0 39

Sziasztok!

Leha-nak maximálisan igaza van.Az Új Várklub azért van,hogy a kollégiumnak pénzt hozzon (na meg a rendezőgárdának..). A közönsége főleg "poppereknek" nevezett társaságból áll,akik "poppercicák"-at hozank magukkal 6M-ós Mercikkel,Audikkal,BMW-kkel.Az alapfelszerelésükhöz tartozik a két-három mobil,meg a nagy mennyiségú kp.Ha egyetemi buliba akarsz menni,akkor hétköznap a FeCat v. a Vizsgatemető elég jó hely ugyanott.Ja,és lényegesen olcsóbb...
Minden jót:
Andrew

Justin Creative Commons License 2000.11.07 0 0 37
Cseresznye!Ez egy jó ötlet volt,alkalmazni fogom:-)))

Szerintem inkább arról van szó,hogy az ilyen kidobóknak nem volt normális gyerekkoruk(pl ló nézett be az ablakon),ezért játszák az agyukat,hogy megmutassák,kik ők.Pedig akkor kellene ott lenniük inkább,amikor télleg baj van.Találomra ráböknek az emberre,hogy nem mehetsz be,mert lószagod van,a másikat meg késsel a zsebében beengedi,aztán amikor balhé van elszalad.Tisztelet a kivételnek.

leha Creative Commons License 2000.11.07 0 0 36
az újvár nem egyetemi buli. lehet, hogy egyetemi koleszban van, és lehet, hogy egyetemi hallgatói státusszal rendelkezik a vezetője, de nem egyetemi buli. kőkemény biznisz. az old's, meg a vásárhelyi egyetemi bul (legalábbis 2 éve az volt)
Ral Lee Creative Commons License 2000.11.07 0 0 35
Érdekes a téma. Úgy látszik, a szórakozóhelyek bejáratánál feszítő "pitbullok" elég sok embernél kihúzzák a gyufát. Sajnos az ilyen típusú szórakozóhelyeknek az utóbbi években kialakult egy kulturálisan és külső megjelenésben meglehetősen homogén sablonközönsége (egyfajta modern sznobok, poliészteremberek). Ha valaki ettől eltér, azt azonnal kipécézik (a "sablonközönség" és a "pitbullok" is). Valószínűnek tartom, hogy elsősorban nem a cipővel volt problémája az "úrnak", de csak abba tudott "jogerősen" belekötni. Dühítő eset...

Egy haverommal már többször sikerült összetűzésbe kerülni kidobókkal, sőt a tulajjal is (pl. Karantén Pub, Győr). Pedig első ránézésre "szolid" figurák vagyunk. Csakhát kissé kilógunk a sorból azzal, hogy általában inget viselünk, de ha pólót, akkor sem azt a ma közkedvelt műanyagot. Külsőleg sem vagyunk azok a most ideálnak tekintett kétméteres, negyvenkilós, nyálas nyikhajok, de agyig kigyúrt bumburnyákok sem. Ez bizony sokaknak szemet szúr... Egyszer be is szóltak, hogy a nosztalgiabuli, meg a rockdizsi nem itt van, eltévesztettük a házszámot. A csávó azt hitte, hogy ettől teljesen összeomlunk lelkileg, mi meg hahotázva elkezdtünk röhögni. Egyszerűen ez van, más jellegű szórakozóhelyet kell választani. (Nem könnyű...) A sznob helyeket el kell kerülni.

Kellemes a tapasztalatom a Miskolci Egyetem szórakozóhelyeivel (Rockwell, E/2), a miskolci Black Tracyvel, itt, Pesten pedig SOTÉ-val kapcsolatban. A SOTÉ-n csak a személyi igazolvány elkérése nem tetszik, amúgy alapvetően nem kötekedőek a kidobók.

Bocs', ha hosszú volt.

Előzmény: 4ndr3w (-)
hc Creative Commons License 2000.11.07 0 0 34
Az ÚjVárnak többször sikerült már nagyot alkotni a rendezőivel. Alapi Steve-t (Edda Művek) hátán a két gitárral nem akarták beengedni Edda-koncertre!! (forrás: Alapi)

hc

pancho Creative Commons License 2000.11.07 0 0 33
Az alábbi hozzászólások alapján már megérted?
És ez náluk nem mai keletű, én vagy 12 éve jártam ott utoljára, mikor még koncertek (nem fiú/lány nyálgépek) is voltak ott. És már akkor se tetszett. Most már a zenét is utálnám, de a hozzáállás mit se változott.
Előzmény: Kilroy (1)
Cseresznye Creative Commons License 2000.11.07 0 0 32
:)) Legyetek jelmezben. Vagy pizsiben!
Előzmény: Justin (31)
Justin Creative Commons License 2000.11.05 0 0 31
Szilveszterre én is kultúrprogramot szervezek,szűk baráti körben,ahol a fő hangsúlyt a szeszkóra fogjuk fektetni,mint minden kocsmában,diszkóban,stb.Csak engem kiröhögnének a haverjaim,ha azt mondanám,hogy gyertek öltönyben.:-)
Előzmény: Cseresznye (30)
Cseresznye Creative Commons License 2000.11.05 0 0 30
Még egy-két adalék, ami eszembe jutott az öltözködés megszabásával kapcsolatban: Cégünk kulturális programokat szervez. Bármilyen öltözékben beengedjük a nézőket. Legfeljebb ők érzik magukat kellemetlenül, ha nem öltöztek az alkalomhoz illően.
Színvonalasabb bálok, estélyek meghívóján szerepel, hogy "megjelenés estélyi ruhában".
Az Egyesült Államokban a szórakozóhelyek bejárata mellett nagy táblára írják ki, melyek azok a ruhadarabok, amelyekben nem lehet belépni az adott helyre (van, ahol még a T-shirt is tilos...).
EkSus Creative Commons License 2000.11.05 0 0 29
Nem tudom mért ne lehetne farmerban, és edzőcipőben bulizni menni.
Egy dizsi nem az opera...
Mondjuk azt sem értem, hogy ideigelenes személyivel mért nem engedtek be?
kreszvizsgához jó az ideiglenes személyi,
ahhoz hogy bemenjek Új Várba nem?
Most akkor hogy van ez?
Az volt az első és egyben az utolsó alkalom, hogy odaakartam menni.
pg_breki Creative Commons License 2000.11.05 0 0 28
Nálunk tagságit kezdtek el követelni, még nagyon anno. Mondom az IQ-baromnak: - Nincs, de hol lehet venni?
-Hát bennt.
-Ok, akkor bent csináltatok egyet.
- Nem úgy megy az! Tagsági nélkül nem lehet bemenni!!
-?????? &@ˇ%!+/'!!

A 22-es meg a csapdája.

Egyszer Kaszinóba nem engedtek be a cipőm miatt. Bár ez utóbbit még megértem, de az ÚJ VÁRBA?
Amúgy sajnos már nincs normális egyetemi klub Pesten. Régen a SOTE volt az örök kedvenc, de az is lepusztult és kihalt lett. Mostanság inkább a Music Pubok azok, ahol kúlturált a nép és a kiszolgálás.

Előzmény: kyra (26)
4ndr3w Creative Commons License 2000.11.05 0 0 27
Kedves Carella!

Igazából nem felbosszantott a dolog, hanem elszomorított. Ha bosszús lettem volna, akkor kicsit más hangvételű levelet írtam volna...

Előzmény: Carella (25)
kyra Creative Commons License 2000.11.05 0 0 26
Sziasztok!

Az ÚjVárról két hasonló sztorim is van, pár évvel régebbről (a második után örökre elszoktam a hely látogatásától).
1. Többen igyekeztünk volna befelé, az ajtónállók elkezdtek diákigazolványt követelni. A négyből hármunknak volt, a barátomnak nem, merthogy dógozó ember volt, ráadásul volt annyira balek, hogy hamisat se szerezzen be. Nem engedték be, viszont vesztettek még három vendéget.

2. Ezután jó ideig nem jártunk az ÚjVár környékén sem, de egyszer egy barátnőm rádumált. Akkor az volt a műsor, hogy a fiúkat és a lányokat külön sorba állították, a lányokat minden fakszni nélkül beengedték, a fiúkat viszont jó sokáig váratták odakint. És persze nem értették, miért nem megyek be egyedül, és miért húzunk el mindketten egy megkülönböztetéstől mentes, normális, NEM EGYETEMISTA szórakozóhelyre.

Azóta nem járok az ÚjVárba, viszont teljesen egyetértek a Carella által írottakkal.
Üdv: Kyra

Carella Creative Commons License 2000.11.05 0 0 25
Szerintem, kedves topiknyitó, eltúlzod a dolgot!
Miért csodálkozol egy egyetemi kollégium "rendezőjének" taplóságán? Gondold el, mekkora emelkedést szimbolizál a számára, hogy kiállíthat téged a sorból, hogy egy FŐVÁROSI klubban osztogathat utasításokat. Első alkalom, amikor nem csak az múlik rajta, hogy a disznóólat, vagy az istállót ganyézza ki először. Botorság lenne nem élnie vele. Légy megértőbb!

Aztán meg minden ember akkora, amekkora dolgok fel tudják bosszantani.
Nőjél még egy kicsit! ;o)))))

Előzmény: chromax (24)
chromax Creative Commons License 2000.11.05 0 0 24
Na ne röhögtessen már ki senki, hogy az újvárba ne lehessen farmberben és sportcipőben bemenni...egy kvázi egyetemi buli szintű dolog, jó drága is hozzá még ráadásul és szerintem nem is olyan jó. Amikor még legutoljára ott voltam, semmi olyan elemet nem fedeztem fel, amitől nagyon elit hely lenne. Érdekes pl. Siófokon a Palaceban sportcipőbe mentem be a house bulira (2500-as beugróval), és senkinek semmi problémája nem volt.
Tanulság: nem kell újvárba járni, én se megyek már fél éve..akkor ugyanis kb. 2.50-ig tartot a buli, utána a dj biztos megunta,mert ilyen menjetek haza zene volt végig.

Előzmény: szappan (23)
szappan Creative Commons License 2000.11.05 0 0 23
Gyerekek ez azert tulzas hogy egy ilyen csoves helyre is megszabjak a ruhazatot.Lehet,hogy holnapra a Taknyos nevu kocsmaba sem engednek be ntakkendo nelkul?
Dark Future Creative Commons License 2000.11.05 0 0 22
Kedves 4ndr3w (ez most a neved vagy a password-öd? :-)

Dehogy nincs kiírva. Ott van a bejáratnál, hogy no szmoking. Úgyhogy abban ne is próbálkozzál bemenni :-)

> Mire gondolsz? A ruhámra? Olyan szerelésben
> voltam, amiben általában bulizni járok;
> világoskék farmernadrág, rövigujjú ing és
> kötött pulóver. Maximum a pofám nem tetszhetett
> neki.

Ja. Ez utóbbira gondoltam :-) Ha az nem tetszik neki, akkor húzhatsz lakkcipőt is...

PS. Jut eszembe: a Zeneakadémián a helyi népek (azaz a zeneakadémisták) sportot űznek belőle, hogy minél inkább elkülönüljenek a szokásos kiöltözős sznob közönségtől. Mondván, hogy nekik ez nem szórakozás, hanem munkahely, az esti koncertre általában mindig a szokásos hétköznapi ruhájukban ülnek be. Ha koncerten jártok, nézzetek fel a második emeletre (kakasülő). Amikor eleinte tapasztalatlan versenyzőként öltönyben jelentem meg, és oda akartam belógni, mindig ezen buktam meg, és nem a BME-s diákigazolványon :-)

Justin Creative Commons License 2000.11.05 0 0 21
Szerintem a farmer egy olyan ruházat amivel nem kéne,hogy probléma legyen.A cipő szintén.Az a helyzet,hogyha bemennék ide egy lerobbant bőrcipőben(mint ami most is van nekem) akkor ezek szerint beengednének.Vagy tévedek?
Előzmény: 4ndr3w (20)
4ndr3w Creative Commons License 2000.11.05 0 0 20
Azt aláírom, hogy egy szórakozóhelynek joga van megszabni, milyen öltözékben engedi be az embereket, de úgy gondolom, hogy az lenne a fair, ha ezt valahova kiírnák, pl. a bejárathoz vagy a pénztárhoz, nem pedig szájhagyomány útján terjedne a dolog, és a kidobó nem kénye-kedve vagy esetleg pofa alapján alkalmazná.
Különben voltak farmerban rajtam kívül mások is, szóval ez nem hiszem, hogy problémát okozott.
Előzmény: Mage (16)
Justin Creative Commons License 2000.11.05 0 0 19
Érdekes módon létezik olyan hely,ahol a kocsmáros azt mondta a srácnak,hogy legközelebb ne szedjék le a konnektort a falról,csinálják meg!!!Ennek kéne a jó hozzáállásnak lenni nem?Ugyanitt történt egy olyan sztori,hogy rendőr ismerőse érkezett a helyszínre matekrészegen éjjel,kettőt a levegőbe lőtt,üvöltött mint a sakál,a tulaj pedig kikérdezett,hogy te vagy az Pisti?(a név nem eredeti)
Justin Creative Commons License 2000.11.05 0 0 18
Ez olyan dolog,hogy szerintem tökmindegy miben vagy,ha fizetsz.Lehetnék multimilliomos álruhában.Nincs ráírva senkire,hogy valójában kicsoda.Mindegy,hogy szmokingban,vagy gyakorlóban hányom le a pincért:-)
Előzmény: Mage (16)
Justin Creative Commons License 2000.11.05 0 0 17
Veréb dolgok ezek.
Egy másik haveromat azért nem engedik be egy kocsmába,mert belehányt a piszoárba.Itt meg az volt a gond,hogy az illegálisan munkát vállaló Romániából beszabadult verébnek nem tetszett,hogy bátyám odavette tavaly télre a haverját magához lakni,és egy kiváló alkalomnak találta ezt a dolgot,hogy kibaszhasson a sráccal.Mostmár haverkodna vele.
Előzmény: Cseresznye (14)
Mage Creative Commons License 2000.11.05 0 0 16
Megértelek abból a szempontból, hogy nem esett jól a kidobó ember viselkedése, nekem is megvan róluk a véleményem, igaz, láttam már ellenpéldát is.
Viselkedhetett volna másképp is, igen.

Viszont. Ha elmész egy ünnepségre, gondolom az alkalomhoz illő ruhát veszed fel, és egy temetésen is. Mást veszel fel focihoz, mást az utcára, és nem biztos, hogy abban ülsz be a színházba...
Szórakozóhelyre meg nem illik sportcipőben menni. Az új vár mondjuk nem egy viszonyítási alap, eszembe nem jutna odamenni, de ha azt mondom neked, hogy jobb helyekre nem csak, hogy sportcipőben nem, de farmerben sem engednek be, akkor legközelebb nem ér meglepetés.

Természetesen nem szmokingban kell menni, hanem alkalomhoz megfelelő ruhában - ami viszont nem sportcipő és nem farmer.

Azt mondjuk nem tudom, az új várban miért foglalkoznak ezzel, annak a helynek úgyis mindegy. Azt sem tudom, miért nem lehet normális kidobót felvenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!