Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

SERGIO Creative Commons License 2000.11.11 0 0 14
Mi a magyarázata ?
Előzmény: to_jeno (13)
to_jeno Creative Commons License 2000.11.11 0 0 13
Ha turbós az autó eszedbe ne jusson az olajteret morogatni!!!!
Előzmény: SERGIO (8)
CaddyLacee Creative Commons License 2000.11.11 0 0 12
Na, ide is bekérdezek egyet :)
Az van, hogy az én kicsi Fieromnak már igencsak kellene az olajcsere, de eléggé szmötyis már minden belül, amennyire meg tudtam állapítani.
Milyen motormosó izét vegyek bele? Hogy kivigye a sok szart is? (bocs :))

Köszcsá

Előzmény: SERGIO (8)
SERGIO Creative Commons License 2000.11.11 0 0 11
Ha az autóddal kapcsolatban segítség kell, emilen megadom a mobilszámomat.
Előzmény: Laja73 (9)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.10 0 0 10
...magyarul meg majd megtanulok.
Előzmény: Laja73 (9)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.10 0 0 9
Hopp bocsánat, nem is vettem észre.

Nos lecserélték, de az általad leírtakból szinte semmi nem valósult meg.

Szerintem ahogy nekem cserélték (olajszűrő le, olaj lecsurgat, új szűrő fel, olaj betölt, 12000 Ft) szerintem feleannyi értelem volt.

Előzmény: SERGIO (8)
SERGIO Creative Commons License 2000.11.07 0 0 8
Olajcserénél célszerű lecserélni
olajszűrőt
légszűrőt
üzemanyagszűrőt
pollenszűrőt ( ha van )
km.-től függően az iizítógyertyákat

olajcsere ellőtt érdemes olajtértisztítót tölteni a régi olajhoz, és így járatni a motort 15 - 20 percig , utána leengedni az olajat.

SERGIO Creative Commons License 2000.11.07 0 0 7
Lecserélték már?
Előzmény: Laja73 (5)
ha5nx Creative Commons License 2000.11.06 0 0 6
A saját olajjal nem arra céloztam, hogy olcsóbb, hanem ha valaki nem bízik abban, hogy tényleg olyan olajat tesznek a kocsijába, mint amit mondanak, akkor ha saját magad viszed az olajat, akkor leglább tuti lehetsz benne, hogy 7000 fordulaton nem fog beállni a motor a MOL Botond-tól :))
Előzmény: Laja73 (5)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.06 0 0 5
Stevie,

Természetesen nem gondolom, hogy a benzinkutaknak eleve kötelessége kell, hogy legyen az olajcsere, már csak azért sem, mert nem mindenhol megoldható a fáradtolaj elszállítása/tárolása. Viszont azért az alapvető kéne hogy legyen szerintem, hogy kerületenként pár helyen MINDIG meg lehessen oldani az ilyesmit, mert mondjuk ha nekem hirtelen hosszú távra el kell utaznom, és szombat este van, akkor nem nagyon maradt más választásom, mint a Corában megvenni az olajat, aztán leengedni valahova a régit. Szerencsére most nem erről van szó, csak már a tizenötezret is túlléptem (mondjuk elég jó minőségű Castrol van benne) a dízel astrával, aztán nem tudom mi van ilyenkor, mert ez az első ilyen eset.

ha5nx,

Jó, hogy felhoztad a példát, most eltekintve az olajcserétől, én például kimondottan kerülöm az olyan helyzeteket, hogy általam vásárolt anyagot viszek a műhelybe. Ha volt is rá példa, valami mesét kitaláltam, hogy találtam, ajándékba kaptam, stb. Nem tudom, lehet, hogy paranoiás vagyok,de bennem az az érzés van - meg némi tapasztalat - hogy valahogy úgyis megkeresik rajtam azt a pénzt, amit nyerek azzal, hogy olcsóbban megveszem az anyagot. Kitalálják, hogy ez meg az elrepedt, leesett, kopott, stb, és már muszáj megcsinálni, mert anélkül össze sem lehet rakni...

ha5nx Creative Commons License 2000.11.05 0 0 4
Valóban bármely szervízben lecserélik az olajad. Ha nem bízol az általuk forgalmazott hordós olajban, akkor vedd meg az olajat és vidd magaddal. 1-2 ezer forintnál nem kellene, hogy több munkadíjat számoljanak fel (+az olajszűrő ára persze, ha ők adják).
Persze itt nem a csillogó villogó tükörpalotákban lévő műhelyekre gondoltam.

A benzinkutas szippantós eljárást nem javallom, mert ilyenkor az olajszűrőt nem cserélik és egy csomó szutyok bennmarad. Tehát félmegoldás.

stevie wonder Creative Commons License 2000.11.05 0 0 3
Laja,

itt nem az a kerdes, hogy ez melyik Magyarorszag, a benzinkutaknak abszolute nem kotelesseguk olajat cserelni. Sok kis muhelyben cserelnek olajat es ha naluk veszed az anyagot, dijat sem szamitanak fel erte. En a sajat kornyezetemben tudok haromrol: Schon-muhely, Danko utca, Joob-muhely Balassa utca, Modroczky-muhely, Koszoru utca. Ja, mindegyik a 8. keruletben van, tehat nem eppen a te utvonaladon, de ha korulnezel, te is talalsz.

Nehany szaz, esetleg ezer kilometerrel egyebkent tul lehet lepni a gyari periodust, kulonosen ha jo minosegu az olaj es az auto elsosorban nem csak-varosi vagy forszirozott autopalya hasznalatnak volt kiteve.

Laja73 Creative Commons License 2000.11.05 0 0 2
elnézést, nem zártam le a fontot...
Előzmény: Laja73 (1)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.05 0 0 1
Igen, talán a lényeget elfelejtettem leírni tegnap: ezidáig 0 benzinkút vállalta (kb tizenkettőből)
Pedig bennem az van, hogy ott készséggel lecserélik, annyira örülnek, ha náluk veszem az olajat. Ráadásul ha jól tudom az önkormányzatoknak az a jó, ha nem a kanálisba önti mindenki a fáradtolajat, tehát külön biztatják az autósokat a hivatalos helyen történő cs-re.

De hát ez még mindig AZ a Magyarország én meg még mindig naív vagyok.

Egyébként köszönöm, hogy válaszra méltattál.

Előzmény: fargo (0)
fargo Creative Commons License 2000.11.05 0 0 0
Próbálgasd a benzinkutakat, ott jó eséllyel azzal a hosszú szipkás cuccal leszívják az olajadat, oszt töltenek bele másikat. Nem túl egészséges, mert az olajjal együtt nem távozik a szmötyi nagy része, de ha nincs jobb, ez is megteszi...
Laja73 Creative Commons License 2000.11.04 0 0 topiknyitó
Bocsánat, hogy ilyen hülyeséggel nyitottam egy topicot, de nagy bajban vagyok, mert napok óta nem tudok olajat cserélni, és már igencsak kéne, egy dízel astrába, szombaton délután van erre esélyem a XI Fehérvári út - Gödöllő vonalon ? Mert aztán megint jön a munka, és megint semmi időm sem lesz.

Egyébként azt sem tudom, mi is történik, ha történik valami a motorral ilyen esetekben ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!