Keresés

Részletes keresés

ID Creative Commons License 2003.08.26 0 0 9
mégeccer utoljára aztán ha tényleg nem érdekel senkit, megválok a témától
ID Creative Commons License 2003.08.26 0 0 8
hátha kedd reggel fogékonyabbak vagytok...
ID Creative Commons License 2003.08.24 0 0 7
felhozom én ezt a topikot, így nem kell újat csinálni. örülnék, ha volna, akinek van kedve együtt gondolkodni erről a témáról.

rögtön a legérdekesebb kérdés: miért van az, hogy ha találkozom vele, akkor egyből felismerem az agresszív viselkedést, de ha definíciót kell rá adni, akkor gondban vagyok? az egyedi ítéleteim tévesek és/vagy következetlenek és így félrevezetnek, vagy buta vagyok, hogy észrevegyem és leírjam azokat a szabályokat, ami szerint ítélkezem?

- aztán: pl ha valaki fellök az utcán, az első ránézésre aggresszívnak tűnik, de mi van, ha kölünben a fejemre esett volna egy tégla? akkor is agresszív volt? vagyis a cél szentesíti az eszközt? milyen cél?

- létezik-e agresszió a cselekvő és az szenvedő szubjektív élményeitől függetlenül? pusztán bizonyos objetív körülmények figyelembe vételével eldönthető-e, hogy bizonyos viselkedés agresszív vagy sem?

- létezik-e agresszió viselkedési normáktől, társadalmi szabályoktól függetlenül? vagy csak az ilyen szabályokhoz szerint választható el az agresszív és a nem agresszívtól?

Evil Skeleton Sam Creative Commons License 2000.11.09 0 0 5
Az agresszivitas egyik korai jele, hogy az ember csupa nagybetuvel irja a tema nevet. Ilyenkor meg gyogyithato. De aztan nekiall csupa nagybetuvel hozzaszolni az illeto, olyankor mar halott a dolog.

Sam/diagnosztizal

SGraun Creative Commons License 2000.11.09 0 0 4
Á, én se voltam agresszív még soha.
Pedig egyszer megtámodott egy teljes manó falu.
De én teljes lelki nyugalommal loccsantgattam szét az agyukat láncos buzogánnyal, szépen sorjában.
Könnyű annak, aki ismeri a Káosz Szavát, höhö. :o)

Skandar

Night Hunter Creative Commons License 2000.11.09 0 0 3
Bazzeg! Bazzeg! Bazzeg! Bazzeg! Bazzeg!
A kú.rva életbe!
Hát ilyen nincs!
Méghogy agresszív! Lefejelek mindenkit aki eztet mongya!
Lili76 Creative Commons License 2000.11.08 0 0 2
Cja Gulliver,

gondolom, köll némi agresszivitás ahhoz, hogy életben maradhassunk. Na de annyi nem, mint amennyi körülvesz. Valahol tényleg ott lehet az eb elhantolva, hogy akit nem tanítottak meg egészen kicsi korában, hogy hogyan szocializálja? a hormonjai által termelt agresszívitás adagot, az később már nehezen fogható ilyenirányú tanulásra.

gulliver Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1
Hogy első kérdésemre valamilyen választ adjak, aki felcsapja az Idegen szavak és kifejezések szótárát, agresszivitás címszó alatt azt találja, hogy: kihívó viselkedés/modor vagy kötekedés, erőszakoskodás. Agresszió: valamely ország leigázását célzó fegyveres támadás, belügyeibe való erőszakos beavatkozás.
Yoo, ezek szerint mindenki olyan, mint az általad említett személyek (vagy mik), mert bizonyos szinten mindenki agresszív (talán mert szükség van rá).
Yoo Creative Commons License 2000.10.30 0 0 0
Tapasztalatom szerint a halovány képességű, kissebbrendűségi érzésekkel küzdő, önmagukban bizonytalan emberek sokszor agresszivak. Kompenzálni próbálják saját vélt vagy valós gyengeségüket.

Amúgy meg egy 0.

Előzmény: gulliver (-)
gulliver Creative Commons License 2000.10.30 0 0 topiknyitó
Szerintetek
mi az agresszió ?
kik az agresszívek és kik az agresszív viselkedés áldozatai ?
a véres számítógépes játékok fokozzák vagy levezetik az agressziót?
dühös vagy ? mitől ?...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!