Keresés

Részletes keresés

cuda Creative Commons License 2000.10.30 0 0 1
Hat ebben igazad van, de mit tehetsz ellene? Nem gondolod, hogy barki barmit is ugy csinaljon, hogy az NEKED legyen jo :) Szerintem egyelore meg elkerulhetoek az internetes tranzakciok, szoval nem vagy rajuk utalva, ami pedig a szoftvereket illeti...hat ez egyszeru. Ok nem vallalnak felelosseget, te nem vallalod a vasarlast. (Hanem lemasolod.) Talan egyszer majd egyensulyba jon az ar-ertek arany.
Adios
`cuda
ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.30 0 0 0
nEULA :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: fairnet (-)
fairnet Creative Commons License 2000.10.30 0 0 topiknyitó
Tisztelt tasztaltársak !

Gyakran tapasztalom a szoftverfelhasználók, internetezők jogi kiszolgáltatottságát.
A szoftverlicenszszerződések sokszor értelmetlen tisztességtelen kitételeket tartalmaznak,
a felhasználók sokszor olyan tettekért vonhatók jogilag felelősségre amikről sokszor nincs is tudomásuk.
A boritékszerződések illetve a klikkentési szerződések olyan jogi csapdákat tartalmaznak amelynekbe a gyanútlan felhasználók könnyen belesétálhatnak.
A dobozos szoftvereket előállitó cégek gyakran minden termékfelelősségi kikötést elháritanak magukról.

Számos nagy cég honlapján látom a felelősség elháritó nyilatkozatot melyben a cég deklarálja hogy a honlap tartalmáért az ott közöltekért semilyen felelősséget nem vállal.
Ez még internetes üzletek honlapjain is előfordul. Ugyanakkor ugyanez a honlap termékismertetőket közöl, nyilvánosan ajánlatot tesz valamely szolgáltatás bizotsitására vagy áru szállitására,
a honlap másik részén pedig közli hogy minden nyilatkozata csak kamu. Sőt a vásárló az ajánlati feltételeket sem mentheti le, ami alapján később reklamálhatna hisz az sok esetben szerzői jogvédelem alatt áll.

Beszélgessünk egy kicsit a szoftver és internetjogról és etikáról. Tényleg kiszolgáltatottak e a végfelhasználók, és mit tehetnek.
várom véleményeteket.

Fairnet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!