Keresés

Részletes keresés

MrsDolby Creative Commons License 2009.02.03 0 0 86

Sziasztok!

 

Kérlek, segítsetek: kaptam egy dalt sib formátumban, Sibelius 4-ben lett mentve. Valaki tudna segíteni ezt átültetni (benyomtatni) PDF formátumba (esetleg midibe)? Nekem sajnos nincs Sibeliusom.

Cserébe főképp kóruskottákat tudok felajánlani, ezek között több swing-pop SSAA darab is van (amilyen a szóban forgó darab is).

 

Előre is köszönöm!

Kriszti

mrsdolby@freemail.hu

Szpokszakáll Creative Commons License 2004.11.21 0 0 85
Próbáld meg valamilyen midi szerkesztő programban megnövelni az egyes hangok velocity értékét.
Előzmény: Duncan66 (79)
PETYUS Creative Commons License 2004.07.05 0 0 84
>Noteworthyben megoldható e, hogy mikor leütök egy hangot, akkor azt ott helyben rögvest lejácca?

Rögvest nem, de ha utána nyomsz egy F5-öt, akkor elkezdi lejátszani az aktuális ütem elejéről. Szerintem jó az úgy is.
Előzmény: Törölt nick (82)
Goszika Creative Commons License 2004.07.02 0 0 83
Sziasztok!

Szükségem lenne egy programra, ami zenét MIDI-be tud konvertálni.
(Nincs túl nagy kedvem cimbalmot kottázgattni.)
Mivel tudom, hogy még nem valami lyó e téren a tudományos fejlődés, ezért kicsit később áldoznék rá, és mivel nem is ismerem a progikat, nem szeretnék zsákbamacskát venni. Legjobb lenne, ha valami áldott teremtés megdobna vele.
(Természetesen azt is honorálnám valahogy)

Köszi előre is
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.25 0 0 82
Noteworthyben megoldható e, hogy mikor leütök egy hangot, akkor azt ott helyben rögvest lejácca? Mert nagyon jó kis progi lenne, de én enélkül nehezen élek, hiszen direkt azért kellene, mert nincs tökéletes hallásom, meg zongora mellett se szeretek írkálni.
Előzmény: PETYUS (65)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.25 0 0 81
Nameg mégegy, bár egy drágább olcsó verziója:
Score Writer.
Régen cakewalk cucc volt, az Overture lebutított verziója. A kezelőfelület nem túl baba, meg nagy gond, h max 16 staff-t enged, viszont mindet 4 hanggal. (Szal az 4x16 hangszer, csak nehézkesebbé teszi a kottázást).
Viszont nagyon szép benne, hogy a midi controllereket lehet benne irányítgatni rögtön, vonalak rajzolásával, ütemenként, valamint lehet vele KS (Key Switch) üzenetet küldeni, ami nagyon yó dolog, ha valaki samplerekkel zenélget.
Ez az utóbbi két feature nagyon vonzóvá tenné, csak ne lenne olyan nehézkes, meg a 16-os limit is problémás.
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.25 0 0 80
Nem tom említette e valaki a melody assistant nevű progit. Elég yo, shareware, elég olcsó, és elég sokat tud. Mondjuk nekem nem kottaképhez kell (meg még nincs is meg a licenszem, de filózom), hanem sequencer előtt midi-t gyártani. Eddig nekem ez jött be a legjobban. Egy nagy hibája van (nekem), hogy csak 3 midi-outot tud, ami normális samplerrel kevésnek bizonyulhat.
(Nameg ez a 3 is csak a legújabb bétában müxik rendesen).
Duncan66 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 79
Sziasztok,

Van egy midim, ráküldtem csengőhangnak egy Nokiára és egy motorolára is, de annyira halkan szól, hogy alig hallani. Van ötletetek, hogyan lehetne "felhangosítani"?

Duncan

MidiTom Creative Commons License 2003.06.26 0 0 78
Ez annak a következménye, hogy a felvételi kvantálást elég durva értéken hagyhattad.
Előzmény: shelly (77)
shelly Creative Commons License 2003.06.26 0 0 77
Elkezdtem atnezni a gepkonyvet, meg nyomkodtam is rajta a dolgokat, csak azert megiscsak jobb lenne "vizualisan" latni, hogy hol van hang, mennyi, es ha ezeket tetszoleges idokozokkel tudnam copy-pastelni, tologatni, egyutt a trackeket, hogy azert amennyire lehet, szinkronban maradjanak. Picit hangerot is kene allitgatni, ilyesmi. Aztan visszatoltenem bele az eredmenyt, es generalnek belole hangot.

Az alap problema az volt, hogy fogalmam se volt, hogy milyen sebesseggel, milyen "utemeket" fogok jatszani, es csak ugy folyamatosan ravettem valamit. Nem is egeszben, hanem szakaszonkent, es ket ilyen szakasz kozott a gep bizony illesztett hatarokra...

Előzmény: MidiTom (76)
MidiTom Creative Commons License 2003.06.25 0 0 76
Én azt nem mondanám, hogy vaktában lehet csak editálgatni vele. Elég jó a szerkeszthetősége, gyakorlatilag mindent meg lehet rajta csinálni. Persze egy pécén hamarabb elboldogul a feladattal az ember, de ha nincs más kéznél, a hangszeren is el lehet barkácsolgatni. Átnézted már a gépkönyvet?
Előzmény: shelly (75)
shelly Creative Commons License 2003.06.25 0 0 75
Felreertesz, ha megkvantalom, akkor az ugyanaz, mintha tonkretennem :)
Editalasi lehetoseg az ugyan van benne, de csak vaktaban lehet editalgatni vele, taktusokat lehet torolni, ujrafelvenni, de mivel ilyenekre nem oszlik a zene, ezert gyakorlatilag nem lehet megoldani vele a gondomat.
Előzmény: petyat (74)
petyat Creative Commons License 2003.06.25 0 0 74
Biztos van a sequencer-eben valami editalasi lehetoseg, quatize pedig biztosan. Eloszor kvantald meg. Szemelyesen nem ismerem a gepet, de biztosan okos kutyu, ki tudod vele korrigalni amit szeretnel.

Peter

shelly Creative Commons License 2003.06.25 0 0 73
Szijasztok!

A kovetkezo a problemam: a szintimen felvettem egy par perces "szamot", (korg, n364), es leven nem tudok tokeletesen banni a cuccal, helyenkent nemkivanatos szunetek vannak benne, meg nehol kicsit maskepp kene lennie.

Mivel lehet egy ilyet kijavitani?

(elorebocsatom, hogy megegyszer ugyanazt bejatszani nem tudom, ahogy lekottazni sem erdemes, mert nem fix a ritmusa, es van benne egy-ket olyan parameter is, amit kottaban nem szoktak feltuntetni.)

A legnagyobb gond, hogy teljesen kezdo vagyok a temaban. Eddig csak zongorazni tanultam.

ladis Creative Commons License 2003.02.18 0 0 72
A maciba!
Köszönöm Makemusic! Úgy látszik már vak is vagyok, mert különben észrevettem volna a különböz? verziókat! Csak annyira elborzadtam az árától, hogy hagytam is...
Előzmény: makemusic (71)
makemusic Creative Commons License 2003.02.18 0 0 71
Finale kategóriájú kottaszerkesztő csak Finale áron van. Viszont ha nem kell belőle minden funkció, választhatsz egyszerűbb verziót is a Finale családból sokkal olcsóbban. Ha később feljebb lépsz, a meglévő progi árát valahogy beszámítják, a fájlok meg csereszabatosak – tehát nem vész kárba a beruházás. Javaslom a Printmusic, vagy a Finale Guitar progit. A Notepad pedig ingyenes, de a tudása is ennek megfelelő.
Bővebb infot a www.finale.hu honlapon találsz. A termékek oldalról összehasonlító táblázatot is letölthetsz. Program demokat a www.codamusic.com oldalain találsz.
Előzmény: ladis (70)
ladis Creative Commons License 2003.02.17 0 0 70
Sziasztok!
Itt egy lelkes amatör: fejembe vettem, hogy néhány kedvenc nótámat "papírra" vetem... Elöször kottaszerkesztö progira gondoltam: a neten turkálva rögtön meg is találtam a Sibeliust és a Finelet.
Aztán sikerült árakat is találnom ezekhez a darabokhoz :(
Röviden: létezik pl. Finale kategóriájú kottaszerkesztö elérhetö áron vagy túlzottak az elképzeléseim?
Kis Táska Creative Commons License 2002.05.29 0 0 69
Próbáld meg a Capella 2.2
vagy a Qbase valamelyik verzióját.
Az első igazából csak kottaszerkesztő, nem is a legjobb, a második midiben is jó.
JA meg ezeket:
CakeWalk, Finale 2000/2001
a legtutibb (szerintem) a Sibelius, na de 100.000 felett is van...
Haasz Andras Creative Commons License 2001.12.31 0 0 68
bagyu, bagyu: Szükséged van egy soundfont managerre, amivel szerkesztgetheted a bankodat, meg töltögetheted a memóriába... ilyen a megafont pölö, de a Cakewalk 6,0 verziótól felfele megcsinálja neked alapból. Javaslom nézd meg Sancho oldalát, ott van egy halom okosság ezzel kapcsolatban.
Node konkrétan a Cakewalkban: megkeresed a SoundFonts almenüt (az options-ban, vagy a File menüben, verziótól függően), hozzá attacholod a soundfontjaidat vmelyik bankhoz, ezután az egyes track propertiesnél a legördülő menüből kiválaszthatod a kivánt soundfontot.

A soundbank.hu-val kapcsolatban: köfi a zelismerést:), ezúton üzenem azoknak, akiknek nem sikerült szilveszteri trombitához jutniuk, hogy este 6-tól az oldalon megtalálható lesz egy kis újévi ajándék formájában a "Lobothomy Pack", amely minden szükséges eszement hangszert tartalmaz majd, ami kellhet egy jó kis ordenáré szilveszteri Jam-sessionhöz SF2, WAV és Reason refill formátumban!:)
Bódog Újévet Mindenkinek!:)

Előzmény: bagyu-bagyu (67)
bagyu-bagyu Creative Commons License 2001.12.31 0 0 67
András köszi!
Mivel látom nagy tudója vagy a témának, még egy kérdés: a hangmintákat lejátszom Viennával, de hogy tudom egy midi szerkesztő programnak meghatározni, hogy az egyik csatornán a kiválasztott (sf2) minta szóljon? Nagyon príma kis oldalt szerkesztettetek! (www.soundbank.hu)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.12.29 0 0 66
Hát pl. én a következőt tudom elképzelni: prüntyögök itthon a sarokban a kis basszgitáromon, s egyszer csak hopp: beugrik egy tök jó téma. Namost lusta vagyok lekottázni (vagy nem is tudnám:)), hogy aztán később esetleg a Cakewalkban felhasználjam, egyszerűbb benyomni a recet, aztán megnézni, hogy mit is műveltem...
Előzmény: bagyu-bagyu (64)
PETYUS Creative Commons License 2001.12.28 0 0 65
Ez engem is érdekelne.
Előzmény: bagyu-bagyu (64)
bagyu-bagyu Creative Commons License 2001.12.28 0 0 64
Kösz.
Akkor mire szokás használni egy wav-ról midi-re konvertálót?
Előzmény: PETYUS (63)
PETYUS Creative Commons License 2001.12.28 0 0 63
Jó, akkor úgy fogalmazom meg, hogy úgy tűnjön, hogy a kérdésre válaszolok:
Véleményem szerint 2001-ben még nem létezik olyan program, amivel az általad vázolt feladat megoldható olyan minőségben, hogy a végeredmény többet érjen valami használhatatlan vacaknál.
Előzmény: bagyu-bagyu (62)
bagyu-bagyu Creative Commons License 2001.12.28 0 0 62
Nagyon mélyenszántó gondolatot fejtettél ki, de sajnos nem a kérdésemre válaszoltál, bár érdeklődésedből következtetve számítottam segítségedre. Így újból felteszem az 56. hozzászóláson olvasható kérdésemet az erre járóknak.
Előzmény: PETYUS (61)
PETYUS Creative Commons License 2001.12.27 0 0 61
Valami lesz belőle, de abban ne bízzál, hogy az, ami neked kell. Szerintem jobban jársz, ha a hangfelvétel visszafejtését nem bízod a programra, hanem megcsinálod te magad. Kezdetben nagyon nehéz, de megéri a kínlódást. Ezzel tudod rákényszeríteni magadat arra, hogy értsed a zenét. Na nem a mondanivalóját (az vagy van neki, vagy nincs), hanem a szerkezetét, a szólamok egymásraépülését, a harmóniavázat, a ritmikát, a dinamikát, és végül de elsősorban a formát. Ha sikerül eljutni odáig, hogy mások zenéit le tudd fülelni és úgy tudd lejegyezni, hogy a lényegét ragadd meg, akkor ugyanezt meg tudod tenni a gondolataidban kialakuló zenével is. És ha sikerült mások számára hallhatóvá tenni, akkor ez olyan lökést adhat, hogy már semmi nem ment meg attól, hogy zenét szerezzél.
Előzmény: bagyu-bagyu (60)
bagyu-bagyu Creative Commons License 2001.12.23 0 0 60
zenélni
Előzmény: PETYUS (59)
PETYUS Creative Commons License 2001.12.21 0 0 59
Hogy tudod-e? De mire, könyörgöm?!
Előzmény: bagyu-bagyu (58)
bagyu-bagyu Creative Commons License 2001.12.21 0 0 58
Például ha felveszek igazi vokál hangokat, tudom használni? Meglehetősen kezdő vagyok a témában.
Előzmény: PETYUS (57)
PETYUS Creative Commons License 2001.12.21 0 0 57
Vajon mire akarod használni az így visszafejtett midit?
Előzmény: bagyu-bagyu (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!