Keresés

Részletes keresés

lucent Creative Commons License 2000.11.05 0 0 14
...és akkor azt se felejtsük el, hogy egy paraember a fizikai nehézségein túl (ami kihat a tanulási, szórakozási lehetőségeire, meg egyáltalán a LÉTÉRE) anyagiakkal is küzd, ha esetleg szerzett valami képesítést, neaggyisten diplomát, akkor sem őt fogják felvenni az adott melóhelyre, mert van nála szebb és mobilabb, tehát kell valami neki, amiben kiélheti magát.

lucent
aki összehúzta két szemöldökét

Dark Future Creative Commons License 2000.11.05 0 0 13
Szerintem elég disznó dolog épp paralimpia ügyben anyagiaskodni, ha egy csomó más "hasznos" dologra meg kétkézzel szórják a kormányok (nem csak a miénk) a pénzt. De ha már szóbahoztad: talán épp az indexen jelent meg az a hír, hogy a paralimpia alatt az úszócsarnok látogatottsága néhány száz fővel MEGHALADTA az "igazi" olimpia alatti látogatószámot. Ha levonjuk a kísérőket meg a VIP-eket, akkor is elég szép summa jöhetett be ebből. Talán nem is volt veszteséges? (Most ne a magyar viszonyokból indulj ki, mert nálunk BIZTOSAN veszteséges lenne, nem csak a paralimpia, hanem az olimpia, a világkiállítás, meg minden más is.)

Ha meg arra gondolsz, hogy a kiküldött sportolók támogatása mennyibe került az államnak... hát erre nem tudnék indulatok nélkül, higgadtan válaszolni annak ismeretében, hogy más egyéb, nemes célokra mennyit b@sztak már el az elvtársak. (Azt meg ugye Te sem gondolod komolyan, hogy ha nincs paralimpia, ezt a pénzt járdafelhajtók építésére használták volna, mert ennek a realitása annyi, mint a 4-es metro vs. vidéki autópálya szembeállításnak.)

A királyi TV meg szégyelheti a pofáját, hogy ennyire tellett tőlük paralimpia ügyben. Pedig Vass I.Z. hogy odamondogathatott volna megint...

Hogy teljes legyen a kör, végül magamba is rúgok egyet, mert még az aranyérmesek nevét sem tudom. Mea culpa, meg is keresem gyorsan valahol.

Előzmény: Gyertyános-Tölgyes (9)
Opi Creative Commons License 2000.11.05 0 0 12
Ha elüt egy autó akár szellemi fogyatékos is lehetsz. (Ezt csak zárójelben jegyeztem meg.)

Másrészt a mikro talán legelső leckéje a szűkösség fogalma. Tanulgatom pár éve, tisztában vagyok vele. Azt hiszem Te viszont nem vagy tisztában azzal, hogy mit is jelent(het) az, ha valaki "életerős fiatal"-ként egyik napról a másikra örökre megrokkan. Az a pillanat (fél év, év), az amikor semmiféle rámpa nem segít abban, hogy valamelyest elfogadja az "új" önmagát. Amikor semmiféle rokkantlift nem képes arra, hogy meggyőzze arról, hogy bár meg kell változtatnia a céljait, de nem mondhat le mindenről. (Ez sajnos keszekusza lett, de nem tudom jobban megfogalmazni.)

Harmadrészt pedig hasonlítsd össze azt az összeget, amit az Olimpiára, és amit a Paralimpiára fordítottak. Hány rámpát/liftet/egyebet lehetett volna építeni akkor, ha a tv nem tizensok órákat közvetít, hanem csak 6-7-8-akat??? (Mert a közvetítési idő minimum felében olyan versenyek voltak, amikben vagy nem volt magyar induló, vagy eléggé az elején kiesett.)

Opi,
aki elnézést kér, ha kicsinyég összevissza volt.

Előzmény: Gyertyános-Tölgyes (9)
lucent Creative Commons License 2000.11.05 0 0 11
"...de nem látok benne különösebb rációt hogy sportoló legyen"
Mármermér? Vívhat, sportlőhet, kosarazhat, úszhat, akármi. Attól, hogy nem működik valami testrésze, a többit tudja használni... én nem értelek. Pedig nem vagyok szőke nő. :-*

lucent

Előzmény: Gyertyános-Tölgyes (9)
Gyertyános-Tölgyes Creative Commons License 2000.11.01 0 0 10
1. igazad van, a weben is a találatok 3/4-e paralimpia, csak 1/4 írja paraolimpiának.

2. azt viszont megállapíthatjuk hogy miből VAN haszna. A jövőbeni hasznot meg becsülni lehet, az olimpia nem kutatás, felfedezés, innováció, különösebb meglepetések nem várhatók tőle, azon kívül hogy milyen sorrendben jelennek meg a nevek az eredményjelzőn.

Előzmény: robicsek (8)
Gyertyános-Tölgyes Creative Commons License 2000.11.01 0 0 9
Aha. A szellemi fogyatékosoknak azért nem lehet szurkolni, mert Te biztosan nem kerülhetsz olyan állapotba, míg rokkant még lehetsz ha elüt egy autó.

Továbbra is úgy vélem hogy mindenki abban hasznosítsa magát, amiben jó, egy mozgássérült például írhat könyvet, szoftvert, dolgozhat információsként, stb. de nem látok benne különösebb rációt hogy sportoló legyen. (Egyébként sem látok benne rációt.)

Természetesen semmi sem TELJESEN értelmetlen, a paraolimpia sem. Viszont minden pénzbe kerül. Lehet úgy is gondolkodni hogy sokkal jobban járnának a fogyatékos emberek, ha abból a pénzből mondjuk járdafelhajtókat építenénk, vagy számítógépet vennénk nekik, nem pedig kevés kiváltságosnak biztosítanánk hogy híres lehessen. És lehet úgy is hogy erre is kell pénz meg arra is. Csakhogy az lényegéből adódóan korlátos, gondolj a családi költségvetésre.

Előzmény: Opi (7)
robicsek Creative Commons License 2000.10.28 0 0 8
1. nem paraolimpia, hanem paralimpia a helyes kifejezés.

OFF
2. hogy az emberiségnek miből milyen haszna lesz, azt mi szvsz nem állapithatjuk meg, talán az utókor. Például: milyen haszna volt az emberiségnak attól, hogy egy Kolumbusz nevű őrült kilobbizta magának a pénzt amivel három lélekvesztőn elindult a semmibe?

Valszleg a mai megitélés eltér az 500 évvel előttitől.

Előzmény: Gyertyános-Tölgyes (6)
Opi Creative Commons License 2000.10.28 0 0 7
Hát igen. Lehet, hogy nincs haszna belőle az "emberiségnek". Csak éppen azt felejted el, hogy _bárki_bármikor_! kerülhet ilyen helyzetbe. Elég egyetlen óvatlan lépés, vagy egy figyelmetlen autós, vagy... vagy... vagy...
És ilyenkor _igenis_segít_ az, hogy van az ember előtt példa arra is, hogy nem csak hogy együtt lehet élni ezzel az állapottal, hanem akár lehetetlennek tűnő célok is elérhetők.

"Szellemi fogyatékosok kvízbajnoksága" Erre azt hiszem, jobb, ha nem mondok semmit. Tipikus taügetoszizmus. :(

Előzmény: Gyertyános-Tölgyes (6)
Gyertyános-Tölgyes Creative Commons License 2000.10.28 0 0 6
Nem igazán értem ezt a paraolimpia dolgot. Nyilván az nyer, aki kevésbé rokkant. Vagy vannak kategóriák, mint a "klasszikus" sportban a birkozóknál?

Egyébként engem a versenysport mint olyan egyáltalán nem tud érdekelni, a sporthíreknél abba szoktam hagyni a hírek hallgatását.

"szvsz sokkal nagyobb kitartással, sokkal nagyobb erőráfordítással és szigorúan! szvsz sokkal több emberi tartással képesek arra, hogy világcsúcsokat döntsenek, hogy érmeket nyerjenek, hogy egyáltalán sportoljanak!"

-hát szerintem azért nem érdekli az embereket, mert a versenysport nem emberi tartásról szól, hanem eredményekről, rekordokról. (Meg doppingról - a paraolimpia is) Nagyon sok olyan ember van, aki magához, képességeihez képest sokat teljesít - ezért nem látom a jelentőségét a paraolimpiának. Miért nincs akkor értelmi fogyatékosok kvízbajnoksága, mondjuk?

Az én szememben többet ér az az ember, aki úgy teljesít kiemelkedően hogy abból valami haszna van az emberiségnek.

Pancser Tündér Creative Commons License 2000.10.28 0 0 5
Ma egy sportolónk megnyerte negyedik bronzát, amivel a mérlege: 2 arany, 3 ezüst, 4 bronz.

Na nem mintha ez valakit is érdekelne.:(

DRT Creative Commons License 2000.10.27 0 0 4
Teljesen igazad van. Szerintem a médiát az rettenti el, hogy nem tudja alapvetően hová tenni az igazi teljesítményeket.
Ahol egy Lagzi Lajos és egy Zámbó "kétnemű" Imre ennyit van a képernyőn, oda nehéz is betuszkolni "Az én mozim"-nál több értelemmel, őszinteséggel és elismeréssel megtöltött perceket.

Minden tiszteletem a paralimpikonjainknak és minden egyes hozzájuk hasonlónak, aki emberként él embertelen világunkban!

(Nyomatékosan kijelentem, hogy kivételesen komoly és őszinte voltam!!!)

Előzmény: Opi (3)
Opi Creative Commons License 2000.10.27 0 0 3
Ejnye-ejnye. (Ez a szellemtelen nullázásnak. De azért köszönöm.:) )

Mindenesetre mostmár vélemények is jöhetnek!:)

Turai Suttyó Creative Commons License 2000.10.27 0 0 2
hehh...
Előzmény: DRT (1)
DRT Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1
Na ezt te nyerted b+! ;-)
Előzmény: Turai Suttyó (0)
Turai Suttyó Creative Commons License 2000.10.27 0 0 0
j 1 0
Opi Creative Commons License 2000.10.27 0 0 topiknyitó
Ma egy újabb arany, és egy bronz. (És ennyiben ki is merült a kommentár.)

Csak nekem csípi a szemem, hogy az Olimpiával kapcsolatos hatalmas felhajtás, tizenakárhány órás közvetítések után a napi sporthírekben (lehet, hogy rossz adót nézek?) mindössze ennyi szó esik azokról a _sportolókról_, akik szvsz sokkal nagyobb kitartással, sokkal nagyobb erőráfordítással és szigorúan! szvsz sokkal több emberi tartással képesek arra, hogy világcsúcsokat döntsenek, hogy érmeket nyerjenek, hogy egyáltalán sportoljanak!

(Hozzáfűzném még, hogy egyrészt elnézést, ha lett volna már ilyen topic, másrészt, hogy talán még nem is zavarna annyira, ha nem alsóbékaháccsói (sic!) foci/baseball/miegyéb meccsekről adnának több perces közvetítéseket.)

Nnna, ide a nullám!:)

Opi
(aki azért érdemi véleményeket is szeretne hallani a nullázás után.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!