Keresés

Részletes keresés

aromo_ Creative Commons License 2000.10.30 0 0 41
Vigor, te visszavonulsz. Vagy fáradt vagy, vagy üres. Én nem ragaszkodom a gyors üzenetváltásokhoz, nyugodtan készülj fel a válaszokkal.

Mellesleg marhára nem szeretném, ha úgy alakulna, hogy te és én szépen elbeszélgetünk itt kankáról az ő feje fölött. Én már átadtam kankának minden birtokomban lévő (vélt vagy valós) információt a témáról és úgy érzem, hogy ezzel ebben a topicban el is végeztem a dolgomat :-)

Kérdésekre szívesen válaszolok :-)))

aromo_

Előzmény: vigor (39)
kanka Creative Commons License 2000.10.30 0 0 40
Tiltakozom!
Előzmény: vigor (39)
vigor Creative Commons License 2000.10.30 0 0 39
Te, aromo, a lényegről beszélünk, ugyanis kanka a lényeg, neeem?
Előzmény: aromo_ (38)
aromo_ Creative Commons License 2000.10.30 0 0 38
Off
Nem aszondtam, hogy tud, hanem, hogy képes megtanulni :-)
Egyébként pedig
On
Lényegre!
Előzmény: vigor (35)
kanka Creative Commons License 2000.10.30 0 0 37
Epp tegnap foztem egy nagyon finom almalevest. Igaz, csinaltam mar jobbat is :-)))
Előzmény: vigor (35)
aromo_ Creative Commons License 2000.10.30 0 0 36
Bocs... a Gerenda előzményei itt vannak.
Előzmény: aromo_ (32)
vigor Creative Commons License 2000.10.30 0 0 35
Kedves Aromo!

Tudtommal kanka csak forralt bot tud főzni. A levesei irányában nem vagyok tájékozott.

Igor

Előzmény: aromo_ (31)
aromo_ Creative Commons License 2000.10.30 0 0 34
Off
Már nyitva van a topic ablaka :-)))
On
Előzmény: vigor (33)
vigor Creative Commons License 2000.10.30 0 0 33
Kedves Aromo!

Ez esetben engedd meg, hogy felhívjam a figyelmedet a Kábítószerek című topikra.

Előzmény: aromo_ (32)
aromo_ Creative Commons License 2000.10.30 0 0 32
Bár Vigor hozzászólására válaszolok, mégis inkább kankának címzem:

SpendeRnek nyitottam a Gerenda című topicot (előzmények itt), mert úgy sejtem, hogy SpendeR már régen horogra akadt.

Vigor tudta, hogy a Gerenda e topic témájához szorosan kapcsolódik és a rá jellemző zsenialitással gyorsan fel is hívta a figyelmedet rá, ügyelve arra, hogy már a rámutatásban semlegesítse a topic tartalmát (aromo szegényes lelkivilágáról, valamint médiumoskodási képességeiről). (Még mindig jobb mintha én mutattam volna a Gerendára :-)

aromo_

Előzmény: vigor (23)
aromo_ Creative Commons License 2000.10.30 0 0 31
Kedves Vigor!

Asszem egy kicsit tévedsz. Te a te levesedet kínálod, én pedig megelőlegezem a bizalmat kankának, vagyis képesnek tartom arra, hogy megtanuljon főzni. Az más kérdés, hogy utálom a menzát ;-)))

De viccen kívül: hidd el, hogy nem ellened irányulnak a megnyilvánulásaim. Belém is belémakasztottál 1-2 horgot, hát most a legkevesebb, hogy elviseld, ha összegubancolom a damilt. Ez nem ellenkezés és nem ártó szándék, egyszerűen - ahogy az egy hal(ak)tól elvárható - megpróbálok szabadulni. Nem a te levesedbe köpködök, hanem az enyémet próbálom tisztán tartani.

aromo_

Előzmény: vigor (21)
kanka Creative Commons License 2000.10.30 0 0 30
hm....:-)
Előzmény: aromo_ (29)
aromo_ Creative Commons License 2000.10.30 0 0 29
Szia kanka!

Az nagy túlzás, hogy valamit megértettem. Inkább érzés ez ;-) Megpróbálom érthetően elmondani:

Vigor működéséről (szerepléséről) kialakult bennem egy kép és ebbe a képbe jól beleillik ennek a topicnak a megnyitása is. Amennyire én látom, Vigor szereti magára vonni bizonyos emberek figyelmét és rövid úton valami függőviszony-féleségbe terelni őket. A figyelemfelkeltésben és a viszony kialakításában is jelentős szerepet játszik a dícséret, a kecsegtetés és a fenyegetés.

pl.: Mindenki: NE ÁRTS KANKÁNAK, MERT NAGYON MEGBÁNOD!

Ez fenyegetés és dícséret is egyben. A fenyegetés egyértelmű, a dícséret pedig ott bújik meg, hogy kiemel téged a többiek közül, különlegesnek titulál sőt, sejteti, hogy kapcsolatban áll valamilyen hatalommal ami olyat tud tenni, hogy megbánja az aki ellenszegül. És persze kecsegtet is azzal, hogy - talán, az ő révén - megtudhatod, hogy mi is ez az egész :-)

Hogy mire jó Vigornak ez a függő viszony? Erre nagyon sok tippem van. A legalpáribb tippem az, hogy Vigor így éli ki hatalom- és szereplésvágyát. Ha ügyesen csinálja a dolgát és te megijedsz a fenyegetéstől, vagy bedőlsz a kilátásba helyezett jutalomnak (ez lehet akár az örök élet is, kinek-kinek az őt legjobban vonzó süti) akkor előbb utóbb tőle várod majd a választ a kérdésre, hogy "és most mit tegyek?" :-)))

(Bevallom, szerintem nem ilyen egyszerű a dolog.)

Egy másik tippem (egy kicsit misztikus) az, hogy Vigor igyekszik elérni, hogy szellemi energiáidnak egy részét (minél nagyobbat - végülis egy kilátásba helyezett kínhalál okozhat álmatlan éjszakákat :-) rá összpontosítsd, ő pedig valamilyen módszerrel ezt az energiát saját céljaira fordítja - esetleg továbbadja valakinek akitől ő maga van függő viszonyban. Bár mind a módszer, mind a cél elég nyilvánvalóan "ördögi", teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy Vigor saját ténykedését pozitívnak, helyénvalónak látja, őt is rászedte valaki.

És persze az is lehet, hogy kurva nagyot tévedek és Vigorból a próféta szól :-)

aromo_

ps.: a szellemi energiáidat szvsz úgy tarthatod magadnál, ha minél kevesebbet foglalkozol az egésszel és távol tartod magadtól a mohóságot és a félelmet egyaránt.

Előzmény: kanka (20)
Isten Ostora Creative Commons License 2000.10.28 0 0 28
Pusztuljon Róma
Előzmény: oncogito (26)
Bagós Creative Commons License 2000.10.28 0 0 27
János Evangéliuma, 19.
10 Pilátus kérdőre vonta: "Nekem nem felelsz? Hát nem tudod, hogy hatalmam van rá, hogy szabadon bocsássalak, de hatalmam van arra is, hogy keresztre feszíttesselek?"
11 Jézus csak annyit mondott: "Nem volna fölöttem hatalmad, ha onnan felülről nem kaptad volna. Ezért annak, aki a kezedre adott, nagyobb a bűne."
Előzmény: oncogito (26)
oncogito Creative Commons License 2000.10.28 0 0 26
Üdv Vigor !

Tudod, ha én pontosan tudnám, hogy valakinek az van megírva és az válna hasznára, hogy pl.kiforgassam a vagyonából, és módomban állna, akkor sem tenném meg.
Ugyanis az a szándékaimmal ellenkező lenne.Talán, ha senki nem lenne, aki magára vállalná "Isten ostora" szerepét, valamennyien megmenekülhetnénk.

oncogito

Előzmény: vigor (25)
vigor Creative Commons License 2000.10.27 0 0 25
Kedves Nóra!

Egy ilyen bonyolult kérdésben a legjobb az, ha a konkrétumokra figyelünk. Azaz akkor ártok valakinek, ha kárt, fájdalmat, vagy halált okozok neki. Az már más kérdés, hogy lehetséges, hogy ez a fajta "ártás" végső soron a hasznára lesz - de ehhez az ártó félnek tudnia kell, hogy mit csinál, és többnyire időbe telik, amíg a gyümölcsök megjelennek.

Remélem, megfeleltem.

Üdv,
Igor

Előzmény: kandisz nóra (17)
Meridian Creative Commons License 2000.10.27 0 0 24
Tessék egy kis szellemi táplálék... :)))

(-=#MErIdiAN#=-), a hacker/cracker...

vigor Creative Commons License 2000.10.27 0 0 23
Kedves kanka!

Elárulom, mit értett meg aromo: egy nagy lóf*szt. Ha bővebben akarsz tájékozódni aromo szegényes lelkivilágáról, valamint médiumoskodási képességeiről: nézd meg ezt (kattints, ez egy link!) a topikot.

Igor

Előzmény: kanka (20)
vigor Creative Commons License 2000.10.27 0 0 22
Kedves Kanka!

Abban, hogy minek nevezd oncogito-t: coitonak vagy oncognitonak :)

Igor

Előzmény: kanka (18)
vigor Creative Commons License 2000.10.27 0 0 21
OFF
Kedves aromo!

Tököm ki van veled. Mi mást csinálsz te is itt, ha nem beetetést? Én a saját levesemet kínálom, te a sajátodat. Jól tennéd, ha nem köpnél bele az enyémbe.
ON

Előzmény: aromo_ (19)
kanka Creative Commons License 2000.10.27 0 0 20
aromo!

Te itt valamit megertettel! Aruld mar el nekem is, mert en semmit sem ertek

kanka, a szoftvergyarto ;-)

Előzmény: aromo_ (19)
aromo_ Creative Commons License 2000.10.27 0 0 19
Ez gyönyörű volt, Vigor koma :-)))

Tudod mire emlékeztet a topicnyitó? Arra amikor a horgászok beetetnek. No, nem az emberek halászai, hanem a sima, mezei horgászok :-)

Emlékezet ezenkívül mézesmadzagra és lépre is.

Izgatottan figyelem, hogy lesz-e kapás ;-)

Kollegális üdvözlettel:

aromo_, a programozó ;-)

Előzmény: vigor (-)
kanka Creative Commons License 2000.10.27 0 0 18
Miben akarsz donteni?
Előzmény: vigor (16)
kandisz nóra Creative Commons License 2000.10.27 0 0 17
Szia vigor!

Te hogyan deffiniálnád az ártás fogalmát? Mikor ártunk valakinek és mikor nem?

Nóra

Előzmény: vigor (6)
vigor Creative Commons License 2000.10.26 0 0 16
Kanka, döntsek helyetted?
Előzmény: kanka (15)
kanka Creative Commons License 2000.10.26 0 0 15
Latod, most raszoktattal. En eloszor oncognitonak hivtam :-)
Előzmény: vigor (13)
oncogito Creative Commons License 2000.10.26 0 0 14
Kiegészítés: ajánlom még a "Ha megmenthetsz valakit..." topicot is. :-)
Előzmény: vigor (10)
vigor Creative Commons License 2000.10.26 0 0 13
Akkor ne nevezd coito-nak :)
Előzmény: kanka (11)
oncogito Creative Commons License 2000.10.26 0 0 12
Üdv Vigor !

A becenévre nézd meg a válaszom a "Mi ez?" topicban. Egyébként semmi gond,mert Téged valóban nem lehet komolyan venni. :-)))

oncogito

Előzmény: vigor (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!