Vigor, te visszavonulsz. Vagy fáradt vagy, vagy üres. Én nem ragaszkodom a gyors üzenetváltásokhoz, nyugodtan készülj fel a válaszokkal.
Mellesleg marhára nem szeretném, ha úgy alakulna, hogy te és én szépen elbeszélgetünk itt kankáról az ő feje fölött. Én már átadtam kankának minden birtokomban lévő (vélt vagy valós) információt a témáról és úgy érzem, hogy ezzel ebben a topicban el is végeztem a dolgomat :-)
Bár Vigor hozzászólására válaszolok, mégis inkább kankának címzem:
SpendeRnek nyitottam a Gerenda című topicot (előzmények itt), mert úgy sejtem, hogy SpendeR már régen horogra akadt.
Vigor tudta, hogy a Gerenda e topic témájához szorosan kapcsolódik és a rá jellemző zsenialitással gyorsan fel is hívta a figyelmedet rá, ügyelve arra, hogy már a rámutatásban semlegesítse a topic tartalmát (aromo szegényes lelkivilágáról, valamint médiumoskodási képességeiről). (Még mindig jobb mintha én mutattam volna a Gerendára :-)
Asszem egy kicsit tévedsz. Te a te levesedet kínálod, én pedig megelőlegezem a bizalmat kankának, vagyis képesnek tartom arra, hogy megtanuljon főzni. Az más kérdés, hogy utálom a menzát ;-)))
De viccen kívül: hidd el, hogy nem ellened irányulnak a megnyilvánulásaim. Belém is belémakasztottál 1-2 horgot, hát most a legkevesebb, hogy elviseld, ha összegubancolom a damilt. Ez nem ellenkezés és nem ártó szándék, egyszerűen - ahogy az egy hal(ak)tól elvárható - megpróbálok szabadulni. Nem a te levesedbe köpködök, hanem az enyémet próbálom tisztán tartani.
Az nagy túlzás, hogy valamit megértettem. Inkább érzés ez ;-) Megpróbálom érthetően elmondani:
Vigor működéséről (szerepléséről) kialakult bennem egy kép és ebbe a képbe jól beleillik ennek a topicnak a megnyitása is. Amennyire én látom, Vigor szereti magára vonni bizonyos emberek figyelmét és rövid úton valami függőviszony-féleségbe terelni őket. A figyelemfelkeltésben és a viszony kialakításában is jelentős szerepet játszik a dícséret, a kecsegtetés és a fenyegetés.
pl.: Mindenki: NE ÁRTS KANKÁNAK, MERT NAGYON MEGBÁNOD!
Ez fenyegetés és dícséret is egyben. A fenyegetés egyértelmű, a dícséret pedig ott bújik meg, hogy kiemel téged a többiek közül, különlegesnek titulál sőt, sejteti, hogy kapcsolatban áll valamilyen hatalommal ami olyat tud tenni, hogy megbánja az aki ellenszegül. És persze kecsegtet is azzal, hogy - talán, az ő révén - megtudhatod, hogy mi is ez az egész :-)
Hogy mire jó Vigornak ez a függő viszony? Erre nagyon sok tippem van. A legalpáribb tippem az, hogy Vigor így éli ki hatalom- és szereplésvágyát. Ha ügyesen csinálja a dolgát és te megijedsz a fenyegetéstől, vagy bedőlsz a kilátásba helyezett jutalomnak (ez lehet akár az örök élet is, kinek-kinek az őt legjobban vonzó süti) akkor előbb utóbb tőle várod majd a választ a kérdésre, hogy "és most mit tegyek?" :-)))
(Bevallom, szerintem nem ilyen egyszerű a dolog.)
Egy másik tippem (egy kicsit misztikus) az, hogy Vigor igyekszik elérni, hogy szellemi energiáidnak egy részét (minél nagyobbat - végülis egy kilátásba helyezett kínhalál okozhat álmatlan éjszakákat :-) rá összpontosítsd, ő pedig valamilyen módszerrel ezt az energiát saját céljaira fordítja - esetleg továbbadja valakinek akitől ő maga van függő viszonyban. Bár mind a módszer, mind a cél elég nyilvánvalóan "ördögi", teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy Vigor saját ténykedését pozitívnak, helyénvalónak látja, őt is rászedte valaki.
És persze az is lehet, hogy kurva nagyot tévedek és Vigorból a próféta szól :-)
aromo_
ps.: a szellemi energiáidat szvsz úgy tarthatod magadnál, ha minél kevesebbet foglalkozol az egésszel és távol tartod magadtól a mohóságot és a félelmet egyaránt.
János Evangéliuma, 19.
10 Pilátus kérdőre vonta: "Nekem nem felelsz? Hát nem tudod, hogy hatalmam van rá, hogy szabadon bocsássalak, de hatalmam van arra is, hogy keresztre feszíttesselek?"
11 Jézus csak annyit mondott: "Nem volna fölöttem hatalmad, ha onnan felülről nem kaptad volna. Ezért annak, aki a kezedre adott, nagyobb a bűne."
Tudod, ha én pontosan tudnám, hogy valakinek az van megírva és az válna hasznára, hogy pl.kiforgassam a vagyonából, és módomban állna, akkor sem tenném meg.
Ugyanis az a szándékaimmal ellenkező lenne.Talán, ha senki nem lenne, aki magára vállalná "Isten ostora" szerepét, valamennyien megmenekülhetnénk.
Egy ilyen bonyolult kérdésben a legjobb az, ha a konkrétumokra figyelünk. Azaz akkor ártok valakinek, ha kárt, fájdalmat, vagy halált okozok neki. Az már más kérdés, hogy lehetséges, hogy ez a fajta "ártás" végső soron a hasznára lesz - de ehhez az ártó félnek tudnia kell, hogy mit csinál, és többnyire időbe telik, amíg a gyümölcsök megjelennek.
Elárulom, mit értett meg aromo: egy nagy lóf*szt. Ha bővebben akarsz tájékozódni aromo szegényes lelkivilágáról, valamint médiumoskodási képességeiről: nézd meg ezt (kattints, ez egy link!) a topikot.
Tököm ki van veled. Mi mást csinálsz te is itt, ha nem beetetést? Én a saját levesemet kínálom, te a sajátodat. Jól tennéd, ha nem köpnél bele az enyémbe.
ON