Keresés

Részletes keresés

kl.arpad Creative Commons License 2011.09.09 0 0 1200

Tisztelt  Sz Ildikó a nevergreen topikba olvastam rólad."Elájultam a Zöld......töl,mert az a kedvenc motorozós nótám"Ez Radics Béla száma úgy tudom.Bocs hogy így rád törtem.voltál most a szigeten ng koncerten?Kl Árpád

Előzmény: SzIldikó (1173)
kl.arpad Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1199

hello mindenkinek.él még ez a topik?azt szeretném tudni hogy a greendivision.hu

 honlap nem elérhető.tud valaki valamit?koncert lessz valahol valamikor?

ScorpioLion Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1198

Olvasgattam a régi s a nagyon régi bejegyzéseket: hát ez a fórum kész Nevergreen időutazás. Tényleg jó olvasmány régi és új rajongóknak. Ami engem illet, nem vagyok fan s régen túlvagyok a rajongói  koron is. Sajtós vagyok, aki szereti a Nevergreent, mellesleg a Vajdaságban élek. Furcsa, hogy az indexes Sziget beszámolóban azt kellett olvasnom, hogy semmi újat nem tudtak felmutatni az új lemezen. Ezzel vitába szállnék. Feltételezem, hogy akit nem érint meg a NG világa, annak valóban semmit sem mond ez a lemez,ám nem kell fanatikus bandakövetőnek lenni ahhoz, hogy felfedezzük értékeit.  

lathander Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1197
Véletlenül se jutna eszembe, hogy vitatkozzak... de anno engem nagyon kiütött az első album. Onnantól kezdve pedig szép sorban az összes.
Én nem éreztem izzadtságszagot... bár ez lehet, hogy az elfogultságnak tudható be.
Mindenesetre, ha nem lesz új album, akkor sokat fog veszíteni a világ szerintem.
Előzmény: winterborn (1196)
winterborn Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1196
én a NG rajongók újabb generáójához tartozom, mint biztos sokan mások is. az első két lemez nagyon nem jön be, sosem hallgatom. az ámokon már vannak kedvenceim (soha már, o fortuna, idegen földön, jöjjön el az éj), de az igazi kedvenc az új sötét kor, ahol minden dal a szívem csücske. az ezer világ őre is tetszik, és az ősnemzés is szuper, főleg az 1-4. dal. nekem inkább a romantikusabb vonal tetszik, remélem nem szorul háttérbe.
Előzmény: JesterRace (1195)
JesterRace Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1195

Azért a "szintisMiklós" bandája :) nem volt egy rossz eresztés sőt nem is az mert nem kell múltidőben beszélni róluk.

Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy tudnak e együtt megint akkora lemezeket csinálni mint az első 5 volt, mert pl az Ősnemzésnél már "frissebb" lett a Szent Vér.

Meg egyáltalán, az Ősnemzésen valahogy érezni némi izzadtságszagot. Persze csak némit mert mégiscsak NG.

Na mindegy, meglátjuk mi lesz.

Kíváncsi vagyok nagyon.

Remélem Bobby mester inkább a hagyományosabb énekstílusát hozza majd, és jól kiereszti a hangját, és ha ez alá jön a megbízható Matlári féle monumentalizmus, akkor ezt a lemezt is szarrá lehet hallgatni. És töténelmi-apokaliptikus szövegtémákat, könyörgöm!!!! Á la Káin, Halottlátó, Ítélet nélkül, Furor... :))) 

timi1983 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 1194
igen,én is így hallottam,hogy újra összeálltak,bár pontos információkat nem tudok, de igyekszek utánajárni!én mindenesetre egyáltalán nem bánom,,mert se Bob Macura , se a szintis Miklós új együttesei nem jöttek be !!
winterborn Creative Commons License 2007.02.23 0 0 1193

most akkor igaz hogy újra van nevergreen és lesznek a gothica fesztiválon? új album?

never say never?

 

timi1983 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 1192
Nevergreen rajongók írjatok!!!!
Frigyes ur Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1191

 Akkor a 100. hozzaszolast az egyik kedvenc zenekaromnak:)

 

 Szomoruan olvastam, hogy feloszlottak. Azt hittem, ha majd egyszer radumalok valakit, ujra eljutok a koncertjukre:(

 

 Pedig milyen jo a Sotet sziv es idovel meg az ujabb albumokbol is megtetszett par szam...

 

 (Tudom, hogy kihalt ez itt. Neha szoktam magamban beszelni:)

JesterRace Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1190

Az lenne a legjobb, de az nem lesz Soha már... (kényszeredett mosoly), legalábbis úgy néz ki. Én még mindig azt mondom, ha a Szent vér jön ki az Ősnemzés helyett, akkor... bár épp most jövök rá, hogy nem történhetett volna ez így. Bob már az Ősnemzésen is a GD mostani irányát vitte, Miki maradt a bevált formuláknál , bár az Amok lemezen igenis megújult. Viszont ez a megújulás már szinte homlokegyenest eltér a Bob féle romantikusabb vonaltól. A Szent vér inkább egy bikább Új sötét kor lemez, mind tematikájában, mind hangszerelésében, a GD meg Új sötét-Ezer világ, Ősnemzés hibrid , főleg az utolsó lemez hangulati dominanciájával (mínusz Matlári féle monumentalizmus). Csak míg az új sötéten tök jól működtek együtt a Bob féle slágerek (Tested íze, Sötét gy.) és a Miki féle himnuszok (Új sötét, KÁIN), addig az Ősnemzésen már nagyon széttart a két dolog (Utolsó tác, Ősnemzés vs. Álomtestvér).

Akárhogy csűröm-csavarom, egyre jobban úgy lkátszik, már nem csak emberileg, de zeneileg is voltak nézeteltérések.

 

Mindenesetre most, hogy már voltam mindkét utódcsapat  koncertjén, végérvényessé vált, hogy a "Nevergreen-jelenség" amiért kijártam a bulikra, az az utánozhatatlan baljós, sötét, szomorú de egyszerre erőtől duzzadó és felemelő érzés már csak emlék marad.

 

Egyébként a jövőben sztem a GD lesz a sikeresebb, Bobék sokkalta jobban menedzselik magukat, Miki mellé kéne egy szervezőbb arc, de hát nincs, ráadásul betegeskedik is,  remélem, látjuk még a színpadon.

 

BahnScorper Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1189

Én ott voltam mindkettőn...

 

 

Green Division: Érdekes volt Bob-ot gitározni látni és hallani, amúgy nem rosszak így se, tényleg hűek maradtak a Nevergreen-hez, habár elég érdekes őket billentyűk nélkül hallani...

 

De az Amok akkor is jobban bejött. Matlári nélkül is, habár ezen én is nagyon néztem, hogy hová tűnhetett. Egyfelől jóval gitárközpontúbb a hangzás, másfelől az énekes tényleg nagy torok (az "Én az árnyék" hatalmas lenne tőle...) - és a szép dallamok azok itt maradtak. A GD-ben erő van és tűz, ami szintén fontos, de az azért sokkal de sokkal nyersebb...

 

 

Na igen, nem voltak sokan (Green Division-on sem, de akkor a tömegek a tcs-korn kombóra mentek... úgy kell nekik... :-PPPP ) , de szerintem a nagy többség nem is tudja, hogy most nemigen számíthat Nevergreen-re, ez a két csapat van most. Aminek én viszont jobban örülnék, ha e kettőből lenne újra Nevergreen... ha mind Macura, mind Matlári elképzelései az alap-formációban kaphatnának úgy teret, mint most önállóan...

JesterRace Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1188

Tegnap megnéztem az Amokot a Szigeten. Vegyesek a tapasztalataim...

1, az új énekes hangja élőben is igen bika, ami jó

2, az új album számai szakítanak és megvan bennük a NG hangulat, ami jó

3, összességében egész jó a banda  kiállása

4, a számválasztás korrekt volt, az új album király dalai melett 2000 év, Furor.... (eélőbbi Miki nélkül eléég hangulatelb***ó volt)

 

Amik viszont a negatívumok:

1, Amok koncert Matlári nélkül.... hát, majdnem hazamentem. Semmi bajom a csókával aki hátul bűvölte a szintit de nem miatta jöttem ki a koncertre. Nem tudom mi baja lehet szerecsétlen Mikinek, ha már 3 hónapja folyamatosan le kell mondani a koncerteket a betegsége matt... de ez szép gesztus volt, hogy "elküldte a csapatot maga nélkül is a rajongókért"

2, a rajongókért.... hát, voltunk vagy 2 sornyian. Persze ez nem meglepő. Míg Bobék már szétkoncertezték magukat, addig itt a fent említett problémák miatt ez még csak a 2. koncert volt. De így szánalmasan jöt ki, hogy Szloboda ordítja, hogy Miki csak nektek, csak értetek , küldi ezeket a dalokat.... erre nagy kuss a válasz. A közönség is inaktív volt, de szerintem Tibor is kissé túl teátrálisan adta elő magát....

3, a hangosítás.... a torzított basszgitár és a lábdob túl domináns volt, letépte az ember fejét de most nem jó értelemben

4, Az új frontember néha olyan arcokat vágott gitárszólók közben ami szerintem hát, nem tudom hogy fejezzem ki magam...nem illik a számok hangulatához. Szóval neki még bele kell jönnie.

 

Hát, dióhéjban ennyi. Szar nap volt a tegnapi, mert Amok után az Opeth olyan vérlázítóan rövid műsorral szúrta ki a közönség szemét ami nagy csalódás. 3/4 óra után már le akartak menni. Gáz.

 

MIKINEK meg jobbulást," ne szúrjon ki velünk", muszáj még őt a színpadon látni, ahogy ő, és nem más nyomja a klaszikus számokat (amik közé lassan besorolom az Északi vért, a Lélekrablót, a Sötét hajnal, fehér éjt, a Halottlátót is).

SzIldikó Creative Commons License 2005.07.20 0 0 1187
Nem modok semmit a "szaklapra", mert egyszer nagyon csúnya e-mailt kaptam tőlük egy enyhe kritikáért, de korántsem tekintem autentikus forrásnak semmilyen téren. Klassz dolog, hogy előre meg lehet venni a napijegyet. Ajánlom mindenkinek, mert így talán el fogjuk tudni kerülni a hosszú sort.
Előzmény: JesterRace (1186)
JesterRace Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1186

Hát igen, "a szaklap" említett két cikke elég elszomorító, sőt, az egyik egyenesen kiábrándító.

15én azért kíváncsi leszek a koncertre, vajon meg lesz-e a régi mágia.... utána meg egy jó kis Opeth előadás, és teljes az élmény :-) Kár, hogy az utóbbiak új lemeze még nem jön ki addig, remélem, nem új számokkal tömik tele a programot...bár...végülis mindegy. Azért egy Deliverance-My Arms-Morningrise-Still Life gerincű műsornak inkább örülnék, némi Damnation kiegészítéssel (de max 1-2 szám).

És persze kíváncsi leszek, mely Green számok kerülnek be az Amok vérlázítóan :-) rövid programjába.

BahnScorper Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1185
Nekem meglesz mindkettö, mert 13-án Sentenced, 15-én Opeth... és most végre át is lehet élni mindkettőt, My Dying Bride után nemigen volt esélye a Nevergreen-nek, se tavaly, se tavalyelőtt...
Előzmény: SzIldikó (1183)
Artúr Doki Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1184

Nekem már eddig is "büdös " volt ez a "pihen egy kicsit a zenekar" cimű duma.Már mint a Nevergreen-el kapcsolatban...

Aztán a legutóbbi szaklap két cikke sok mindenre választ adott...

Szóval ezek szerint itt sem mennek flottul a dolgok.Illetve sehogy sem...

Sárdobálás miegymás...

 

Amúgy ma befutott a két cd is.Végighallgatva az Amok karcosabb volt bár a hangzás lehetett volna jobb is...

A Green így első hallgatásra tényleg közelebb van a NG-hez Bob hangja miatt,de marhára hiányzik Miki játéka...

De még egy párszor meg kell hallgatni a lemezeket,hogy beérjenek...

SzIldikó Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1183
Ne marjuk egymást, Fiatalok! Sajna nekem mindkét zenekar kimarad, mert külön napokon játszanak (13 Green Division, 15-Ámok) és az Accept-tel együtt az már a fél havi fizumat elvinné. ;-(( Majd keresek egy kisebb bulit, amire el tudok menni. A fanyalgóknak szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy volt olyan Nevergreen koncert (1995. október 9- Riff-Rööfff pl.) amin kevés, de lelkes közönség vett részt. Ez a zene nem az a műfaj, ahol rögtön teltházas koncerteket lehet csinálni (lásd Megasztár- pillekönnyű sztárocskák, de két nap múlva a kutya sem fog emlékezni rájuk). Drukkolok mindkét zenekarnak, nagyon!!! Persze, én is visszasírom a Legendás bandát, de lehet, hogy a tagoknak most jobb így...Hát ez meg nagyon fontos!
Előzmény: JesterRace (1182)
JesterRace Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1182
ngreen: másodszor írsz csacskaságot a beírásaimra. Mi lenne ha egyszer rendesen elolvasnád amit írok, gondolkoznál rajta (nem többet mint 2 másodperc) és aztán vetődj a klaviatúrára.
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1181

 

szerintem te félreértetted az előőtted szólót.

gondolom arra célzott, hogy beállt egy csepp változás az utóbbi banda koncertjein.

például: én emlékszem még arra, hogy a 2003-as gothicán ők voltak a fő fellépők (mint nevergreen persze), az ő fellépésük előtt szerelték fel a fénytechnikát, meg a lézert + dvd felvétel készítése, telt ház, tombolás...stb.   ezzel szemben ott voltam az "ámok" projekt bemutatkozásán a to/die/for előzenekaraként - legelsőként léptek fel, másik 4 banda előtt, a közönség kb 30 fő, és abból is nyolcan álltak, a többiek ültek. ez nem fikázás kedves ngreen, hanem a száraz tények. szerinted megérte?

Előzmény: ngreen (1180)
ngreen Creative Commons License 2005.06.28 0 0 1180
Ha,ha,ha,ha.........megint te!  BEMELEGITŐ ??? Te nem vagy tiszta !! Hiszen legendák !  Héé ,róluk áradozol mindig, most meg már fika van?
JesterRace Creative Commons License 2005.06.27 0 0 1179
VISZONT!
Ha minden igaz mégis megyek Szigetre. Így már vozóbb az Opethes nap, hogy előttük az AMOK lép fel....de basszus, 1 órás műsoridővel....minek kellett a GREENT így szétbarmolni, nem is értem, most Miki és Bob is lefokozta magát ilyen kis bemelegítőbanda státuszba a legenda pozícióból. De hát ők tudják. :-)
Mondjuk ha ez kellett a Szent vér album létrejöttéhez, ám legyen.....
SzIldikó Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1178
Nem tudom. Már próbáltam nézni, de nem láttam őket sehol. Majd megérdeklődöm illetékesektől is, hátha! Bár idén csak egy napra megyek ki (11-e, Accept), mert a napijegy számomra is horrorisztikus!
Előzmény: JesterRace (1177)
JesterRace Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1177
Szigeten lesz valamelyik Green-utód, nem tudod? Bár rendesen felment a napijegy ára idén....
SzIldikó Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1176

Túlvagyok rajta!

 

AZért nekem ez jó évem lesz koncert-ügyben, ha nem marad el semmi, amit ígérnek. Ugye itt volt a Nightwish, jön Udo mester az Accept-tel és a mindenekfelettálló (na a 'green jobb) SONATA ARCTICA is bejelentkezett 09.17-ére.

Előzmény: JesterRace (1175)
JesterRace Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1175
Kéz és lábtörést az államvizsgára!

15-e? Hjaaaaahhhh..... aznap marad el a Zakk koncert.... nincs szerencsém az idei koncertekkel, előbb az Ámok maradt el, most meg a Black Label.... soványka az idei év, eddig csak a Tranquillity iszonyat kevés 45 perce van csupán a pozitív serpenyőben, ez meg így igen kevés.
SzIldikó Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1174
ngreen! Lobbizz te is!!!!!!!!!!!!
Én is lobbizok: (INGYEN!!!) NEVERGREEN FOREVER RULEZ!!!!!!
Előzmény: ngreen (1171)
SzIldikó Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1173
Bocs, hogy nem vagyok, Jester, de államvizsgára készülök, és nagyon ciki lenne most kivágódni a fősuliról. Nekem is megvannak a cd-k. Én is az Ámokot hallgatom többet, de a GD is bejön. Mostanában a hangulatomhoz illik jobban Mikiék lemeze. Az énekessel kapcsolatban még vannak fenntartásaim (én már csak olyan régimódi ember vagyok, mert az a véleményem, hogy Miki zenéje és Bob hangja volt az igazai együtt), de nem áll vesztésre. Elájultam a Zöld...-től, mert az a kedvenc motorozós-nótám. Furi volt így hallani, de tetszett!!!
Nem kapok pénzt érte, de sok szeretettel a figyelmedbe ajánlom a szept. 17-ei Sonata Arctica koncertet, ami -szégyen gyalázat- a Wigwamban lesz. Nincs bajom a hellyel, de tartok tőle, hogy sokan úgy fognak járni, mint amikor az Iced Earth volt a szégyenletes e-klubban (magyarul: nem fértek be). Adja az ég, hogy a szervezők találjanak valami nagyobb helyet!!!
Üdv! Drukkoljatok 15-én!!!
Előzmény: JesterRace (1172)
JesterRace Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1172
Jaja.... fél éve abból élek amit Miki tejel nekem ezekért a kritikákért amiket havonta kb 1 ember elolvas :-) Nagy üzlet mindkettőnknek :-)
ngreen Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1171
Hmmm........... neked Jester tuti hogy fizetnek a lobbizásért !!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!