Keresés

Részletes keresés

ETB-24 Creative Commons License 2023.05.21 0 0 86

plagi bá

partner113 Creative Commons License 2021.08.10 0 0 85

A nap is lebukik egyszer...

keményen Creative Commons License 2000.11.23 0 0 84
Szerintem te egy szemét bunkó alak vagy aki azt mondja azokra akik nevén merik nevezni a dolgokat hogy irigyek
nyitott szemmel járj az utcán te !!!
Előzmény: csl (75)
Oriana Creative Commons License 2000.10.25 0 0 83
Kedves maraton,
Schmitt úr elköszönt, a tiéd pedig kiváló végszó volt! Egyetértek veled, ugyanezt kívánom én is magunknak!
üdv.
PS: azt hittem ezen a fórumon legalább egy cseppnyivel többet megtudhattunk volna, mint ami a nyomtatott sajtóból már amúgyis ismert, de Schmitt úr kellően képzett diplomata :-) :-(
Előzmény: maraton (79)
DRT Creative Commons License 2000.10.25 0 0 82
Az életemet rátettem volna, hogy nem válaszol!!! Maradok tisztelettel: drt
Előzmény: Schmitt Pál (80)
Szilvió Creative Commons License 2000.10.25 0 0 81
Kedves csl!
Akkor ti-akik az olimpiát támogatjátok-miért nem vagytok hangosabbak egy kicsit???Ugye nem azt akarod mondani,hogymi-akik nem támogatjuk annyira ezt a Bp-i olimpiát(2016-ban semmi estre sem)nem engedünk fel e fórumra benneteket?
Más.Tegyük fel,hogy minden úgy lesz 2016-ra,ahogy Schmitt úr jósolja:már több mint 10 éve EU-tagok leszünk EU-konform jövedelmekkel.Ha addig tudnánk produkálni MINDEN évben 5 %-osGDP-növekedést,akkorra érünk el Görögország JELENLEGI szintjére.És-ahogy a hírekből hallani-nem olyan nagyon zökkenőmentes az olimpia szervezése ottan.Szerintem tisztában vagy Te is azzal,hogy csak azért kapták meg a rendezés jogát,mert anno onnan indult az egész cirkusz.(Ne legyenek illúzióid,már akkor is az volt.)És ugye 1996-ban nem kapták meg a rendezés jogát,megkapták 2008-ra.De nagyon sokba fog nekik kerülni.Véleményem szerint az ilyen kis országoknak mint pl.Mo.Go.vagy éppen Ausztria nem szabadna pusztán nemzeti büszkeségből pályázni ilyen grandiózus rendezvényre.Tényleg,az osztrákok vajon miért nem pályáznak???
Szia:Szilvió
Előzmény: csl (65)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 80
Köszönöm az érdeklődésüket. Maradok tisztelettel, Schmitt Pál
maraton Creative Commons License 2000.10.25 0 1 79
Tisztelt Schmitt Pál Úr !
Végigolvasva válaszait, mint itthon élő több éves tapasztalattal rendelkező önkormányzati képviselő arra a megállapításra jutottam, hogy Önnek annyi ismerete lehet a magyar belpolitikai viszonyokról mint nekem a nemzetközi sportdiplomáciáról. Ez persze lehetne dícséret is amennyiben én lennék a NOB elnöke, de nem én vagyok.

Mire is gondolok?

Ön azt mondja: "(...)Ebben nagy szerepeket kapnak az onkormanyzatok, hogy minel tobb sportlétesitmény épuljon, amely kis koltseggel hozzaferheto a kozonseguk szamara..)"

Tudnia kellene, hogy az önkormányzatok képtelenek állami támogatás nélkül sportlétesítményeket építeni, arról pedig ne is beszéljünk, hogy akár csak a megyei szintű versenysportok járulékos költségei (nevezési díj, bírók díja, utazási költségek, terembérletek stb.) mennyire terhelik meg az önkormányzati költségvetést.

Szintén Ön mondja:

"Ha indulok a választáson, azok szavazataira számítok, akiket Budapest jövője érdekel - politikamentesen..."

A város jövőjét várospolitikának hívják, tehát amit Ön mond az nem is létezik.

Mindezek ellenére Önt egy nagyon intelligens embernek tartom. Én is úgy gondolom, hogy talán szerencsés lenne a politikát elkerülni, és megmaradni a sportdiplomáciánál. Nagyon büszke lennék, ha Ön lenne a NOB elnöke és mélységesen elkeserednék ha Ön lenne Budapest főpolgármestere.
A kérdés benne van a véleményben.
Köszönöm

Maraton

Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 78
100 milliárd forint nagyon nagy összeg, azzal még gondolatban is felelősen kell foglalkozni. Én lakosság arányosan szétosztanám a megyék között és rábíznám a döntést azokra, akik a helyi viszonyokat nálam sokkal jobban ismerik. Nem gladiátorképzésre fordítanám, hogy még több aranyérmünk legyen, hanem megpróbálnék hozzájárulni ezzel a nagy összeggel a magyar ifjúság és általában véve a lakosság sportolásához, szabadidejének sportos eltöltéséhez, egyszóval az egészséges életmódhoz.
Előzmény: Vanek (32)
Zénó Creative Commons License 2000.10.25 0 0 77
Szomorúnak tartom, hogy ilyen határozottan képviseli ezt a véleményt, Elnök úr. Büntetőjogászokkal konzultált már erről?
Előzmény: Schmitt Pál (71)
Tamerlán Creative Commons License 2000.10.25 0 0 76
Tisztelt Schmitt Úr!
Válaszát köszönöm. Sajnálom, hogy az csak részleges volt. Ami kiderült belőle az az, hogy
- bár Ön a MOB főtitkára volt, a bojkottot megszavazó TELJES közgyűlésről hiányzott
- később, a pártszékházban kifejezett sajnálkozása után a tiltakozást szélmalomharcnak tartotta és nem élt vele
- véleménye szerint ezzel nem hagyta cserben a sportolókat
- a 2. és 3. kérdésemre nem válaszolt. Kár.
Elnézést a kellemetlen kérdésekért, de szerintem célszerűbb, ha egy közéleti személyiség az ilyeneket is mind megválaszolja.
Üdvözlettel: Tamerlán

csl Creative Commons License 2000.10.25 0 0 75
Tisztelt Schmitt Úr,

nem irigylem Önt a sok irigye miatt, az irigység (és a butaság: lásd pl. ötmillió koldus országa) az itteni hozzászólások egy jó részét is motiválja.

Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 74
Kedves Szilva!
Abban a korban vagyok, hogy ma már nem a legfontosabb célom, hogy emberek tetszését elnyerjem. Fontosabbnak tartom a munkám elismerését és jól esik, ha néha annak visszajelzését láthatom. Változatlan meggyőződésem, hogy politikamentesen is lehetne Budapestért sokat tenni, még ha ez a mostani helyzetbe kissé idealistának is tűnik.
Előzmény: szilva (33)
DRT Creative Commons License 2000.10.25 0 0 73
Akkor kérdezek én is:

Hát hogy van, Pali?
Miért betlizett a magyar férfi vívó-válogatott?
Miért nem bírja a magyar sportolónők nagy része az idegi terhelést?
Miért ekkora nulla a magyar sportdiplomácia "nemzeti" sportágainkban?
Miért van a magyar fociban annyi pénz, hogy a világ bármelyik más sportágában egyeduralkodók lennénk ennek negyedéből; emellett meg miért van akkora selejt teljesítmény, amit naponta látunk?
Miként képes a MOB szóba állni egy akkora dilettáns nímand-dal, mint Deutsch Tamás?
Korruptak a magyar sportvezetők is?
Mi értelme van kétszer annyi "kísérőnek" utazni az olimpiára, mint versenyzőnek?
Miért képzeli bárki, hogy a sikerek nem kizárólag a sportolók (és segítőik) emberfeletti erőfeszítéseinek köszönhetők, nem pedig az aktuálpolitikának?

Válaszait szeretettel és tisztelettel várom!

GALA Creative Commons License 2000.10.25 0 0 72
jellemző
Előzmény: Schmitt Pál (43)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 71
Nem érzem korrupciónak a szponzorok és a MOB-ot támogató intézmények olimpiai utazásait. A jövőben is azon leszek, hogy akik bennünket akár erkölcsileg, akár anyagilag támogatnak, segítségünkkel közelebbről is megismerjék a világ legnagyobb kulturális- és sportünnepét, az olimpiai játékokat.
Előzmény: Zénó (36)
Boss Creative Commons License 2000.10.25 0 0 70
én sem!
Előzmény: keményen (68)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 69
Nem szándékozom politikai pályára lépni annak ellenére, hogy a nagykövetség egyértelmű és világos politizálást kíván tőlem. Sosem izgatott a politika, mint ahogy a pénz sem. Másképpen állok dolgokhoz, mint az igazi politikusok, ezért valószínűleg nem is érezném jól köztük magamat.
Előzmény: apafej (46)
keményen Creative Commons License 2000.10.25 0 0 68
Kedves Asztaltársak!!

Ki nem érzi úgy, hogy itt az 5 millió koldus országa van
Ilyen kenetteljes választ adni arra, ami itt van elképesztő, hogy sokan nem úgy érzik ki az a sokan

Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 67
Abban igaza van, hogy a TV egyre nagyobb szerepet kap a versenysportban, így az olimpiai játékokon is. A magam részéről azon fáradozom, hogy a kevésbé "TV-gén" sportok programon maradjanak, hiszen azok között magyar sikersportágak is szerepelnek.
Előzmény: Oriana (54)
Oriana Creative Commons License 2000.10.25 0 0 66
Azt gondolom, hogy az Őn jövedelmével, a svájci egészségügyi ellátással, stb én sem érezném szegénynek az országot egy olimpia megtartására. Nehéz lesz bemesélni az országnak (akik már sok éve csak az igérgetéseket hallgatjuk és a nadrágszíjunkat szorítgatjuk), hogy 10-12 év alatt behozhatjuk a lemaradásunkat mondjuk egy Ausztráliához képest... De megnézhetjük Görögországot is -már amennyi hozzánk eljut a hírekből-: nem megy olyan simán az olimpia előkészítése, mint ahogy az Ausztráliában ment.
Előzmény: Schmitt Pál (61)
csl Creative Commons License 2000.10.25 0 0 65
Tisztelt Schmitt Úr,
ezek a negatív hozzászólások nem mérvadóak, egy maroknyi, kákán is csomót kereső kisebbségről van csak szó, akik ugyanakkor sajnos elég hangosak. Akik támogatják az olimpiát, mint pl. én, nem szólnak hozzá. Egyetértek az érveivel.
Előzmény: Schmitt Pál (61)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 64
Itt is ősz van, kedves Bandika, sárgulnak a levelek és rövidülnek a napok. A magam részéről szeretem ezt az állapotot, többet lehet olvasni. Svájc csodálatos ország, amit szerintem nem lehet megunni.
Előzmény: feherlofia (1)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 63
Úgy látom, sokakat érdekel a főpolgármesteri cím jövője. Lehet, hogy naívnak tart, de nem a politikai erők támogatására, hanem Budapest lakosainak bizalmára számítok.
Előzmény: Zalancelot (2)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 62
Új sportág felvételének igen szigorú kritériumai vannak. Nyári sportág esetén minimum 75 országban kell űzni az illető sportágat, legalább négy kontinensen. Férfiak és nők számára egyenlő esélyt kell biztosítani, tiszta és világos szabályok kellenek, lehetőség szerint fejlett nemzetközi versenyrendszer. A szkander nem valószínű, hogy olimpiai sportág lesz.
Előzmény: Dagibácsi (3)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 61
Meglep, hogy mennyien érdeklődnek az olimpia iránt és úgy látom, hogy többségük inkább ellene van az ötletnek. Nyilvánvaló, hogy egy alapos tanulmányt kell készíteni mielőtt a kandidálást bármilyen szinten elkezdenénk. Biztosíthatom Önt, hogy járom az országot eleget ahhoz, hogy reális fogalmaim legyenek annak állapotáról. Ha soknak találja a szemetet, próbálja meggyőzni azokat, akik azt eldobálták. Sok érvével egyetértek, ennek ellenére bízom az ország és a város fejlődésében és nem tartom irreálisnak egy 2016-os olimpia rendezését. Abban az évben már több mint 10 éve EU-ország leszünk, remélhetőleg EU- konform gazdasággal és jövedelmekkel.
Előzmény: Szilvió (4)
okidli Creative Commons License 2000.10.25 0 0 60
hmm, biztos????
Előzmény: Schmitt Pál (57)
Oriana Creative Commons License 2000.10.25 0 0 59
Nekem furcsa, hogy nagyobb teljesítményekről beszél. Mit jelentsen ez? Az én elképzelésem szerint nem az a cél, hogy egyes sportolók az adott sportágakban nagyobb és nagyobb világrekordokat döntögessenek, hanem inkább az, hogy nagyobb tömegeket vonjunk be a sportba. Őn szerint?
Előzmény: Schmitt Pál (57)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 58
Köszönöm kérdését, a lányaim már nagyok: 33, 29 és 27 évesek. Alexa Amerikába ment férjhez, két gyereke van: egy ötéves fiú és egy hároméves kislány. Petra Barcelonában tanul, második diplomáját szerzi. Gréta otthon van és neveli hároméves kislányát.
Előzmény: Punika (5)
Schmitt Pál Creative Commons License 2000.10.25 0 0 57
Az olimpiai tervek jószándékot tükröznek és mindenekelőtt sportszeretetet. Ne feledje el, hogy nem most, hanem 2008 körül kellene az infrastrukturális fejlesztésekbe fogni, amikor már reményeink szerint több éve EU-tagok leszünk és az életszínvonal is a jelenleginél lényegesen különbözik. A magasra tett mérce a sportban is nagyobb teljesítményekre ösztökél. Nagyívű álmokba, tervekbe még egyetlen ország sem rokkant bele.
Előzmény: farriss (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!