Na igen. Ez nem hangos hanem kurva hangos. Ófalu-Békásmegyer, 3 rétegű üvegezés, csukott ablakoknál túlharsogja a tévét a dübörgés. Utolsó nap van, ilyenkor már a t. szervezők leszarják a limiteket, mert mit tudnak velük csinálni? Bezáratják? Úgyis vége.
dr.Kiss igazán tehetne valamit. Na jó ez csak vicc volt, úgysem fog.
Előző adásunk ismétlése: az első napon nagyon dübörögtek, akkor nyilván valaki szóvá tette, és mostanig nem hallottam, de most már így a vége felé megint rátekerték a hangerőt.
1 hónapos fikanikk Pravdát linkel... köszönjük, majd értesítjük!
Akit meg a valóság érdekel: "A vízminőség-ellenőrzés a nyitvatartás teljes ideje alatt folyamatosan ismétlődik. Ha a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a fürdőhelyet azonnal lezárjuk, és csak akkor nyitjuk újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség."
Erre megoldas az egyiranyusitas. Es akkor nem kell forgalomcsillapitas. En ebben a negyszogben elek, es baromir senki semmtartja banjobbkezet ugy sem h ott a kerezstezodes kozepen a csilapito, ami nem csillapit semmit. Erdkee h nalunk fejlettebb orszagokban az egyiranyisitasslamoldajk meg ezeket, ami joval olcosbb es jobb megoldas. De vmirt itthon a lenywg h jo dragan, gondoom vmelyik haver vallakozot segitve csinaljunk baromsagokat.
illetve ha mar keszitenek ilyneeket, jonkenne feltunobb szinnel, mert igy sotetben…
egyetértek, jó a sok forgalomcsillapító cucc. Legyen csak kellemetlenebb az autózás, mindenki jobban jár vele! A jobb kezeseket rengetegen nem tartják be, és azért a suv-okat is megdobja egy vacak... Amúgy meg elhiszem, hogy egy xc90 mondjuk simán átmegy rajta, de a legtöbb kis "crossover" azért megérzi... és azért a többségnek "hagyományos" autója van még...
(disclaimer: nekem is van autóm, használom is, de igyekszem minél kevesebbet és amikor lehet, biciklivel menni).
Sajnos az, hogy jobb kéz szabály van, és az, hogy meg is adják nem ugyanaz. Ha a Te bicikliző rokonodat/gyerekedet ütné el egy kereszteződésben egy elsőbbséget meg nem adó, nem lassító autó, akkor lehet, másképp gondolnád.
Én igenis örülök, hogy ezzel próbálják meg rávenni az autósokat a lassításra, és ha rajtam múlna a 30-as övezetben minden jobbkezes utcához tennék forgalomlassítót. Olyanokat, mint Újlipótvárosban, ahol még a SUV sem tud átszáguldani.
Es most majd meg egyet, nagyobbat: bedobtak egy cetlir h folytatodik a forgalomcsillapto bukkanok telepitese, matyas, nanasi, punkosfurdo rakoczi kozott, kb mindne kerezstezodesbe epitenek egy ilyen baromsagot. Alapbol 30 a mad sebesseg, tele van jobb kezes utcaval, itt jarok nap mnt nap kb senki sm megy tobbel mint 40-45. A masik meg h egy ezt a szar bukknaormolyna helyre teszik ahol alapobol lassitanid kell… ja es suvval lassitas nelkul at lehet menni rajta,
es kb mindekinek az van mar. Nulla ertelem, a penz elherdalasa
Most lattam h teleraktak a raktar vihar meg egyeb utcakat is ilyen fekvorendorokkel, de h minek, tenyleg nulla ertelme van. az utak szarok, tiszta katyu, gyorshajtas kb nincs, de epitett felvorendorok vannak. Es erre buszke a kerulet vezetese? Az ember azt hitte h bus utan lesz vmi nromalis, de semmi, folytatjak a latszattevekenyegeket.
rengeteg van és teljesen felesleges. pl. stoptábal előtt. minek, úgy is meg kell állni.. vayg kereszteződéskben a mai suvokkal simán átmennek rajtuk, jobbkezet meg leszarjáők. ez az önkir vezetés is ua dielttáns mint az előzőek...
nem tudjátok, hogy a kerületben a gyakorlatban miként működik az építményadó?
Korábban volt üres telkem, meg beálló külön hrsz-szel, azokra jött minden évben adómegállapítás, ez tiszta.
Régóta családi házban lakunk, de aszongya az önkori, hogy garázs utána is kell, kellett volna fizetni, adóköteles. A rendelet szerint: 'kizárólag lakás céljára használt lakása, lakásrésze után kell adózni'. Garázs és sok egyéb helyiség nem lakáscélú... N
álunk a garázs a pinceszinten van, nem különálló építmény a családi ház része. Sok szakember szerint nem kell garázs után, ha pinceszinten van (ügyvéddel, könyvelővel már érdeklődtem) De ügyintéző ugye amannyi van, annyiféle infó...
Azt tudom, hogy nincs mentesség, ha üzleti cél van.
Az általad linkelt cikkből is kiderül, hogy nem eltussolta, hanem a szabályoknak megfelelően nem nyilatkozott, és az óvodavezetőt is erre utasította, egy már folyamatban lévő rendőrségi ügyről.
Bús Balázst se nagyon szerettem, de e jelenleginél sokkal jobb volt.
Hogy a Fidesz lemondott a kerületünkről, az például abból is látszik, hogy ilyen magadfajta egyszer használatos trollokkal operál, abban a stílusban, ahogy te is teszed.
Meg abból is, hogy ismét azt a Bús Balázst indítja (ha már gyermekvédelem), aki regnálása utolsó évében eltussolt egy óbudai pedofil ügyet.
Óbudai pedofilügy: pert vesztett a volt fideszes polgármester
Láttam a Hévról, brutál dugó volt sztem a Népligetnél volt a vége.. egy gyalogost átengedett a jobbra kanyarodó hátulról telibe vágta egy kocsi és egy kamion
Du. négy után indultam kicsit bringázni (elállt az eső). A Pók utca, Szentendrei út kapcsolódásnál tűzoltó autók villogóját láttam. Egy kamion és egy személyautó találkozott nem kívánt módon. A kiérkezett tűzoltókkal együtt szinte teljesen lezárták a Szentendrei kifelé vezető sávjait és a Pókot. Azok az autók, melyek még megtehették, egy sávban kerülték a tetthelyet (szerintem átlógva a szemközti forgalmi sávba), de "kigyorsításnál" meglepődhettek, hogy az eső utáni vizes aszfaltra kifolyt üzemanyag miatt kipörgött a kerekük. (Nem értek autóvezetésül, de ilyenkor az a megoldás, hogy full-gázzal nyomatjuk, majd csak elindul? Mert, szinte mindegyik átjutó így rajtolt.)
Az esemény óta legalább négy óra telt el, de még most is változatlan a helyzet. Kék villogók a Pók becsatlakozásnál, nulla forgalom Békás felé a 11-esen.
Kipróbáltam. Bevallotta, hogy nem talál megfelelő oldalt, de felkínált néhányat kilincsekről, még zsanérról is.
Nem rossz.
Azt hiszem, a Fülesben voltak régen olyan feladatok, hogy ki kellett találni, mit ábrázol a kép. Kb. a lemezjátszó tűjének hegyén egy porszem:-). Ha nem lenne ilyen zsanér az ajtónkon, abból a képből amit kijelölt nem nagyon jutna eszembe semmi.