Keresés

Részletes keresés

gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.10 0 0 7219

Fogadjunk Hogy engem elöbb szemeltek ki Nobelre , mint téged. Sosem kapom meg,

Előzmény: MemetikaTan (7218)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 7218

Joga van mindenkinek butának lenni és hülyeségekben hinni. Neked is. Engem nem zavar.

Előzmény: gyongyom bokretam (7217)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 7217

Persze Zombi Jézuska meg hogy Jézus nem is létezett, hanem egy mese alak. Te egy tévtanitó vagy Jezus hús vér ember volt.Jézus volt valaki , nem úgy mint te . Még hogy te gyógyitassz meg immunizálsz. Mi ellen. A hit ellen . Fogalmad sincs az egészről.

Előzmény: ErkölcsTan (7186)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.03 -1 0 7216

Hazudsz! A világ közösségi oldalai tele vannak magukat poli-ateistának valló emberekkel, meg szervezetekkel.

Előzmény: Elminster Aumar (7215)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.03 -1 1 7215

Szerencsétlen fogalmatlan barátom!

Amit felsoroltál, az egy logikaszégyene ostobaság. Mivel az ateizmus azt jelenti, hogy nem hiszi semmi isten létezését, ezért eleve nincsen "monoateista" meg "poliateista". Ezeket a hülyeségeket te magad találtad ki, de rólad mindenki tudja, hogy nem te vagy a logika legfényesebb állócsillaga.

A "nonizmus" meg qrvára nem azt jelenti, amit ide írtál.

És ez csak kettő hiba az ostoba felsorolásodból.

Próbáld meg a kis buksiddal felfogni: egyszem ateizmus van, azok aki nem hiszik semmiféle isten létezését.

Előzmény: ErkölcsTan (7214)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.03 -1 0 7214

Az ateizmus főtt típusai, és néhány érdekes összefüggés. 

Humán-etológiai kutatás és megfigyelés eredménye. Mert a régebbi rendszerek mára elavultak. 

USA-ban kiadott, de világszinten terjesztett angol nyelvű ekönyvemben is szerepel.

1. Monoateista. - Egy darab az Isten megtagadása vagy a hitetlenség irányába.

2. Poliateista. -Sok/több istent tagadni, vagy nem hinni bennük.

3. Vallásközi ateista. - Kölcsönösen tagadják és nem hisznek egymás isteneiben.

4. Saját Istenes ateista. - Láthatatlan rózsaszín unikornis isten, nagy húsgombóc tésztaisten stb.

5. Államilag bejegyzett ateizmus egyházi formában

6. Harcos ateizmus. - Meg akarja szüntetni a teizmust.

7. Antiteista. - Ellenállás a hivatalos egyházak és vallások társadalmi befolyásával szemben.

8. Apateista. -  az, akit nem érdekel az istenek létezésére vagy nem létezésére vonatkozó állítások elfogadása vagy elutasítása.

9. Igteizmus = Ignoszticizmus. - Az a gondolat és filozófiai irányzat, hogy Isten létezésének kérdése értelmetlen, mert az "Isten" szónak nincs egyértelmű meghatározása

10. Antiateizmus. - Nem hisznek a teizmusban és az ateizmusokban.

11. stb +  a-Micimackó-izmus, a-Hófehérke-izmus,  a-Karakutty-izmus, a-ZarahurMara-izmus,  a-Babig-izmus

12. Nonizmus. - Nem hajlandó világnézetét bármilyen ideológiához kötni. Egyes vélemények szerint, a semleges álláspont is ateizmus. Ami egyértelmű logikai hiba. Badarság.

Több millió Isten létezik. Meg vannak fél, meg harmadolt Istenek is. Nem a létezésük a kérdés, helytelen szemantikai fogalom használat miatt, hanem a valóságosságuk. Létezni lehet mese-alakként is, meg fél-valóságként is. Mert ugye az atonizmus vallás Istene a Nap az van, csak éppen az Istenné való kinevezése kérdéses.

Előzmény: Elminster Aumar (7211)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.03 -1 1 7213

Mocskosul nem éred fel logikával ezt a kérdéskört.

Előzmény: ErkölcsTan (7212)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.03 -1 0 7212

Már hogyne lenne.

Van a te Isten nevű Istened.

Viszont én válaszhatom azon kívül még: Zeuszt is, az Istenek Istenét.

Előzmény: Elminster Aumar (7211)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.03 -1 1 7211

Figyeld szerencsétlen logikaszégyene!

Az istenhit esetében nincsen "tartózkodom" lehetőség. Azért nincsen, mert ez esetben van egy aktív hozzáállást igénylő pozitív álláspont (hiszi valamely isten létezését) és MINDENKI MÁS a duális pár másik álláspontjába kerül (nem-hiszi semmi isten létezését). A nem-hinni pedig nem egy aktív hozzáállás, hanem egy passzív: nem csinálni valamit. Aki azt állítja, hogy "tartózkodik" ebben a kérdésben, az is passzív hozzáállásban van: nem-hisz. Azaz a "tartózkodók" is ateisták.

Következtetés: ebben a kérdésben kizárólag két álláspont van, és mindenki egyértelműen besorolható ebbe vagy abba a kategóriába.

Előzmény: MemetikaTan (7209)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2026.04.03 -1 0 7210

Amur:

Te vérkomoly ateista vagy, hiszen úgy gondolod, hogy az objektív valóságban semmilyen isten nem létezik, az összes csak emberi kitaláció.

Na, ez az ateista álláspont.

IGe: 

Te vérkomoly a-Hófehérke-ista vagy, hiszen úgy gondolod, hogy az objektív valóságban semmilyen meselalak nem létezik, az összes csak emberi kitaláció. Na, ez egy a-Hófehérke-ista álláspont.

Előzmény: Elminster Aumar (7207)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.03 -1 0 7209

4. hamis dilemma:   

A hamis dilemma egy olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetőség is van. Példák rá:

"Ha nem hiszel Istenben, nincs más lehetőség, akkor ateista vagy."

- "Ha nem hiszel Karakuttyban, nincs más lehetőség , akkor aKarakuttyista vagy."

- Szavazásnál, csak igen és nem lehetőség van. Nincs tartózkodom.

"Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazóformális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan állítás, mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható."

Érvelési hibák napjainkban 

MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.03 -1 0 7208

"Ez a te világod,
A te elméd,
A tied minden téveszméd.
Ez a te hited,
Az te vallásod,
Itt mindenki a te pajtásod."

:-) 

Ricsárdgír - Éndalom

Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.03 -1 2 7207

De bizony!

Te vérkomoly ateista vagy, hiszen úgy gondolod, hogy az objektív valóságban semmilyen isten nem létezik, az összes csak emberi kitaláció.

Na, ez az ateista álláspont.

Csakhát neked vannak ezek a megszállott monomán manócskák a fejedben, amik a narcisztikus személyiségzavarod eszetlen dolgaira késztetnek, és a fejedben lévő manócskák megakadályozzák, hogy a logikai szükségszerűséget felismerjed: vagy hiszi valaki az isten(ek) létezését vagy nem hiszi. Nincsen több lehetőség itt.

Persze ehhez azt is fel kéne tudni fogni logikailag, hogy amikor a létezés kérdését boncolgatjuk, akkor nem a FOGALMI, meg az EMBEREK FEJÉBEN LÉVŐ KITALÁCIÓ létezéséről beszélünk, hanem hogy amire van egy fogalmunk, az az objektív valóságban létezik-e? Ugyanis logikaszégyene: amikor valamire alkot az ember egy fogalmat, akkor az automatice fogalmiként létezni fog míg ember él e földön. Ez tehát nem kérdés a létezés szempontjából. A kérdés, hogy az a dolog, amit az ember egy fogalma megnevez létezik-e a valóságban, például hogy létezik-e bármilyen isten az objektív valóságban.

És csak úgy mellékesen: mivel körömszakadtáig tagadod, hogy nem vagy ateista, ezért akkor szükségszerűen teista kell legyél. Azaz hiszed erősen, hogy létezik valamilyen objektív entitás a világban, ami istennek tekinthető. Tehát akkor te vallásos hívő vagy!

(Tudod okoska, ilyenek a duális minőségek: vagy gömb valami vagy nem-gömb, nincsen több lehetőség.)

Előzmény: ErkölcsTan (7206)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.03 -1 0 7206

Ezt írtad nekem:  "Ergo: ateista vagy."

Előzmény: Elminster Aumar (7185)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7205

Vitakultúra Klubtag vagyok.

A vitakultúra legalapvetőbb szabálya, hogy idiótákkal nem állunk le vitázni.

Gyógyítani / immunizálni, azt persze szabad.

Előzmény: Elminster Aumar (7204)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7204

"hiszen számtalan helyen bejelentettem, hogy nem vitázom veled,"

Azaz pics@t csináltál a szádból, mert konkrétan a mai nap például velem PRÓBÁLTÁL vitázni.

Csak csúfosan felsültél.

Előzmény: ErkölcsTan (7203)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7203

Azt azért minden index fórumozó pontosan tudja, aki követi ezeket az eseményeket, hiszen számtalan helyen bejelentettem, hogy nem vitázom veled, hanem egy kognitív immunizációs kísérletet folytatok. 

Előzmény: Elminster Aumar (7202)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7202

Még lejjebb süllyedtél? 

Már nem is próbálsz érvelni, hanem csak ostoba mémképecskéket raksz be?

Tudod, sokéves tapasztalat, hogy amikor végleg kifogysz az "érvekből", akkor jön tőled a "Hihihihahahahaha...." beírás meg a semmi koherens logikával nem kapcsolódó hülye mémképecskék idelökése.

Ebből tudhatja mindenki, hogy elvesztetted ezt a vitát, de mivel ezt nem vagy képes gerincesen elismerni, jönnek az ilyen átlátszó "utóvédharcok".

Előzmény: ErkölcsTan (7201)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7201

Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7200

Na, ez aztán a riposztok netovábbja.

Te folyamatosan képes vagy alulmúlni a legalacsonyabb teljesítményedet is...

Előzmény: ErkölcsTan (7199)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7199

Te alatta vagy. 

Előzmény: Elminster Aumar (7198)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7198

Most ezzel azt akarod bizonyítani, hogy a gépmajom, amire napi gyakorlatban támaszkodsz, az hülye mint a seggem?

Ezt eddig is tudtam. Veled ellentétben, aki szakmányban kopizza ide a gépmajomból kipotyogott szellemi szemetet.

Előzmény: ErkölcsTan (7197)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7197

Előzmény: Elminster Aumar (7195)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7196

..."Én. Én. Én. Én. Én. Én..."

Kezdesz qrvára unalmas lenni.

Előzmény: ErkölcsTan (7193)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7195

Bocs, de csak arra próbáltam rámutatni, hogy valaki qrvára elb@szta a táblázat alá írt mondatot. Merthogy a SOROKBAN voltak részletezve a "létezés" egyes külön értelmezései, nem az oszlopokban.

Lehet, hogy @nárciszvirágszál végtelen lustaságában a gépmajommal íratta meg a táblázatot, de jó eséllyel saját maga biggyesztette alá a "magyarázó" mondatot.

De még ha nem is ő követte el ezt a hülyeséget, akkor is él az érvelés: NEM VETTE ÉSZRE A HÜLYESÉGET, és így lobogtatja ezt a táblázatot totál fogalmatlanul. Azaz nem okosabb egy gépmajomnál. :)

Előzmény: Siphersh (7192)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7194

Bejelentkezés nélküli MI lekérdezés, ameddig nem törlöm, elvileg te is láthatod, ha megadom a linkjét. Nézz rá:

https://copilot.microsoft.com/chats/AnkRbHjHS7UXZTnerMQ2Q

Előzmény: Elminster Aumar (7191)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7193

Írtam már róla. Az alábbi mémképemben szereplő Viktor Stenger fizikus helyett több évig társaslogtam Péter Stengerrel az egyik közösségi oldalán, amire észrevettem, hogy valami itt még sem stimmel .... ellenőriztem magamat és igen .... a figyelem zavarok az tünet a bipoláris hipomániánál. Ezért van a tudományban tesztelés. 

Előzmény: Elminster Aumar (7191)
Siphersh Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7192

"A 'létezik-e?' kérdés csak akkor értelmes, ha megmondjuk melyik SORRA gondolunk."

Ez hülyeség. Nem kell explicite megmondani, mert a kontextusból többnyire kiderül. Például ha valaki azt mondja, hogy az Isten nem létezik, akkor vagy agysérülés, vagy szándékos trollkodás kell ahhoz, hogy egy magyar anyanyelvű ember félreértse, hogy melyik "sorra" gondolunk.

Előzmény: ErkölcsTan (7188)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7191

Jó kifogás sose rossz: "Nem én voltan a segghülye, mert én nem tudok hibázni, a gépmajom volt!"

De hát szerencsétlen barátom: te magad nem vetted észre b@zmeg, hogy ostobaság amit kinyomott magából a gépmajom!

Azaz nem vagy értelmesebb a gépmajomnál...

Előzmény: ErkölcsTan (7190)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7190

A te szavajárásoddal "gépmajommal" generáltattam. Amit jómagam meg mivel értek hozzá így nevezek:

Artificial Imitator (AI) kontra Artificial Intelligence (AI) ?

Mesterséges Imitálás (MI) kontra Mesterséges Intelligencia (MI) ?

Persze előtte be kell valamelyest tanítani még így is. Hibázni hasonlókat én is szoktam, de ez most az MI volt.

Viszont a gépmajomnak amúgy meg jó ezen hibán kívül az összemásoló készsége. 

Előzmény: Elminster Aumar (7189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!