Keresés

Részletes keresés

szab.g Creative Commons License 2009.07.16 0 0 527
segítsen valaki ha tud légyszi...

megszereztem a +3 egységet és pár egyebet tartalmazó csomagocskát de hiába telepítettem be a játékba, nem változott semmi
szab.g Creative Commons License 2009.03.22 0 0 526
a fenébe..

hogy évekkel később találtam meg ezt a játékot...

lett volna pár jó tippem a népeknek

bár én sose játszottam volna 2-nél több hard ellen az europian war-verzióban
ott tök sokat kínlódtam a dip központos kozákokkal, míg rá nem jöttem hogy falat vagy palánkot kell építeni, és puskásokkal, meg pár nehézlovassal védekezni
diplomáciai csapatokat meg sose használtam
inkább azonnali támadással korlátoztam az ellen fejlődését
a gépi pikásokat is többnyire a nehézlovasság zúzta le.. így én az első gyalog barakk után inkább istállót építettem
na meg saját pikásaim rendszerint állva várták a támadást +9-9 védelem meg támadás
viszont jól használtam a puskásokat, 36 pikáshoz 36 puskás (mint a valós 17. századi gyalogságban, ahol többnyire a fele pikás fele muskétás volt az arány)

meg a 17. századi dragonyosokat is, 30-40 elegendő egy 36-os pikás csapat veszteség nélküli halomralövéséhez

na és rendszerint zsákmányoltam ellenséges parasztokat
nagyon is megérte + nemzet kifejlesztése, +2 istálló +2 barakk, pláne a 18. századi barakk... meg az olcsóbb mezők

na befogom mán... ugyis lejárt ez a lemez... sajnos
szab.g Creative Commons License 2009.03.17 0 0 525
én sajnos szabályos háborúságot szeretem...

a beck to war-verzióval jobban tudtam szórakozni, pláne az editor miatt

indítottam egy játékot, aztán kiléptem, nyitom az editort és tetszés szerint alakítgattam

ami kissé gáz volt, azaz ma is az mer most is nyomom :-), hogy már rég 18. századba voltunk, és ehhez képest rakásra jöttek a pikások....

persze, mindig nagy térképen játszottam inkább

így nézhettem ahogy többnyire 1-2 ezer gránátos fel-alá sétál értelmetlenül, és nem avatkozik be a harcba

ja. nemrég az 1,15 verzió AI-ját beillesztettem az 1.35-be :-)
és tessék, mc dragonyosok helyett gránátosokat képzett inkább

és gyártott 18. századi nehézlovasokat is, meg aránylag sokkal kevesebb tüzérséget
szal jobb lett

és az editrorral megoldottam a diplomáciai központot is ehehehehe csináltam a térkép sarkán egy tengert benne egy szigettel és pápá...

oda képezte őket hehehe

meg amit nem akartam az ellentől, azt tengerbe tettem, pl tüzérségi raktárt, vagy barakkot, istállót...

és ott meghatároztam a kezdő beállításokat

magamnak rendszerint 50-500 millió mindenből, ki ne fogyjak heheheh

meg rajzolgattam utakat, folyókat, emeltem hegyeket, tettem hidakat, felraktam városokat, várakat

nekem rendszerint max 300 parasztom volt és 3-600 vagy épp 1600 katonaám, tartva kb, a valós arányokat

a 17. században
3*36 fős pikás tömb állt elől vagy 60-100 muskétás közte, előtte és mögötte
utánuk egypár ágyú és lovasság, legelöl dragonyosok
ha francia voltam akkor királyi muskétás (dragonyosok) akik simán halomra lőttek 20-an egy 36-os gépi századot, vagy akárhány MC- fickót

a 18. században
36 fős gyalogos "századokat" képeztem, 3 ilyen mögött 3-5 ágyú és kb 40-50 fő lovasság, legelőre 10-20 dragonyos
Előzmény: Cold Heart (524)
Cold Heart Creative Commons License 2008.09.19 0 0 524
jaja. az nagy kar, hogy a tornyokat olyan esetlenul lehet csak lerakni...

az, hogy a falakon nincs vedo, elegge megszokott az rtsekeben, az nem zavart kulonosebben

ja igen, ha mozsarbol megvan 40 db, akkor az mar eleg gyilkos. a repkedo epuletdarabok minden kornyezo embert irtanak, a parasztokat eleg jol lehet igy irtani.

egyszer egy palyan minden banyat kimaxoltam... :)
betettem a maximalis letszamu ellenfelet, legkonnyebb fokozat.
lerohantam mindenkit hamar, igy rogton volt egy raklapnyi town hall. onnantol csak parasztokat ezerrel :)
Előzmény: szab.g (523)
szab.g Creative Commons License 2008.09.17 0 0 523

jajaja

hűdekár hogy a diplomáciai központot nem lehet beállítani legyen-é...

néha egy kis résen is "átmásztak" hiába volt minden fal is...

ha viszont eléggé szorongattam akkor nem kisérletezett velük!!

viszont a beck to war-ban másképp csinálta

namindegy, viszont a falról jut eszembe...

hogy a tornyok nem a fal részei, min a valóságban, ami elég gáz...

meg hogy a falakon nem állhat védő

és hát.. a mozsarak lőtávolsága eléggé hajmeresztő

Előzmény: Cold Heart (522)
Cold Heart Creative Commons License 2008.09.17 0 0 522
a gep tenyleg buta
s meg itt is le lehet rusholni, ami eleg mokas :) igaz, ez inkabb a gep butasaga.
ha az ember sokaig akar marhulni, akkor meg korbefalazza magat, igy a hulye berelt lovasokkal nem tudjak szivatni
Előzmény: szab.g (521)
szab.g Creative Commons License 2008.09.16 0 0 521
hja

de én kissé uncsinak találtam a gépet mint ellenfelet

holott csak pár hónapja jutottam hozzá

hmm... azér a hozzám hasonló szőrszálhasogató talál egypár hümmögni valót némely csapatnemben

vagy a tüzérségben, de hát kiegyenlített igazából

viszont a beck to war-ban az editorral nem tok jót kezdeni, azaz játszani is, vagy csak multyban lehetne?

ki tudja??
Előzmény: X987 (519)
Cold Heart Creative Commons License 2008.08.08 0 0 520
ja, biztos
de azert az egysegek kar, hogy nem szovegelnek,
eleg nyomaszto tud lenni az a csond.
bar, a tomegcastak miatt itt az egyenek meg kevesbe szamitanak,
igy talan jobb is igy... hm....
Előzmény: X987 (519)
X987 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 519
Most kezdtem el újra játszani vele és megint magával ragadott.
A csaták hangja házimozin nagyon nagy élmény
szab.g Creative Commons License 2008.07.30 0 0 518
én viszont elvagyok vele :-)

ami gázos, hogy azért nem sok mindent tudok beállítani benne

pl: idegesítő a diplomáciai központ- dolog :-)

vagy hogy a gép csak bizonyos dolgokat fejleszt aztán inkább csak a 18. századra való áttéréssel törődik

sajna várat sem épít, így nincs izgi ostrom..

azért élvezem a dolgot jelenleg :-)
Előzmény: Cold Heart (517)
Cold Heart Creative Commons License 2008.07.27 0 0 517
hu, en mar regota nem nyomtam...
meg akkor sem olyan nagyon sokat.
de szamomra ez volt az elso, es egyelore az utolso rts, amiben
tomegeket iranyitottam.
ez mar onmagaban egy hatalmas elmeny volt.
az, hogy ok mit vezettek be az rts-ek vilagaba, nem tudom,
de en sok elemmel ott talalkoztam eloszor, ami miatt szinten magaval ragadt. (normalisabb epulet - ember arany, gigantikus meretu hajok, nem allando arak a piacon, kardokkal nem tudunk artani egy koepuletnek, etc...)
szoval nagyon egyben volt, es mivel en szeretek a "vegtelensegig" elidozni egy palyan, a kimerithetetlen eroforrasok plussz pontot jelentettek...
Előzmény: szab.g (516)
szab.g Creative Commons License 2008.07.26 0 0 516

én meg csak most tudtam megszerezni, igaz csak nemrég érdekelnek az ilyen játékok

kicsit fura benne pár dolog (fegyverek és csapatok ereje + jellemzőik), és az AI sajátosan játszik..

de élvezhetővé tehető

Cold Heart Creative Commons License 2008.07.25 0 0 515
nekem a kedvencek kozott van mar joideje, de azota nem volt hsz... :)
Előzmény: szab.g (514)
szab.g Creative Commons License 2008.07.25 0 0 514
ahh minő kár itt nincs már senki :-(
gregfulop Creative Commons License 2006.03.10 0 0 513
Hat az igen... A back to war-ban viszont amikor először játszottam very hardon, picit meglepődtem. Neked partraszállási gyorsasági rekordod mennyi?
Előzmény: Mamégegyütt (512)
Mamégegyütt Creative Commons License 2006.02.22 0 0 512
Kiváló játék, a több ezres csaták élménye leírhatatlan, kár hogy butácska az MI.
gregfulop Creative Commons License 2006.02.16 0 0 511

Sziasztok!

Szerintem eme játék topikja méltatlanul mélyre süllyedt. A világ legnagyobb stratégiai játéka és gyönyörű a grafika is! Ajánlom mindenkinek. Amennyiben kéri valaki asszem kis darabokban el tudom küldeni.

istvan1986 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 510
Hmmm... Mindenképpen letölteni akarod? Akkor a DC++-t ajánlom, vagy valami más DC-s klienst... De szerintem megéri megvenni, az antológia 4000 Ft-ba kerül. Ha meg az AoW-al már játszottál, akkor csak akkor szerezd be a BTW-t, ha mindenképpen Magyarországgal/Svédországgal akarsz játszani. Egyébként kb. semi újítás nincs benne.
vierke Creative Commons License 2005.03.14 0 0 509
Hali!

Nem tudjátok honnan lehetne letölteni a back to war? Valahogy kimaradt nekem a dolog.
scatman Creative Commons License 2004.09.09 0 0 508
vazz, nemá.
scatman Creative Commons License 2004.09.08 0 0 507
senki?
scatman Creative Commons License 2004.09.07 0 0 506

Uraim!

Segítség kellene. Megvettem az editort is tartalmazó kiadást, csináltam is egy térképet (Nagy-Magyarország), de hogyan lehet vele játszani a gép ellen? Vagy a saját térképek csak a multiban működnek?

Köszi!

RTH41 Creative Commons License 2004.02.07 0 0 505
A CD-ből csinálsz *.bin, *.cue, *.iso állományt, telepíted a Damon Tools-t és az alól indítod a CD-képfile-t.
Előzmény: puha (504)
puha Creative Commons License 2004.02.06 0 0 504
Sziasztok!

Megvettük közösen a Cossacks Anthology cd-t, és szeretnénk mindkettőnk gépére feltenni a játékot. Illetve feltenni sikerül, de indításkor a cd-t mindig kéri.

Meg lehet oldani ezt a problémát?

Köszi

totya001 Creative Commons License 2004.01.13 0 0 503
koszonom, megprobalom.
(art of war-ral szeretnek jatszani es feltort jatek)
Előzmény: sunsetcocktail (501)
game_elek Creative Commons License 2004.01.13 0 0 502
Egy adalék a kapu-fal hasznához:
Teljes fal, kapu, kapun belül vmennyi egység (nem kell túl sok). Kapu föl pár másodpercre, aztán le. A lezúzó kapu agyonüt egy pár ellent, a bejutottakat meg lemészárolja a túleröt. Ezt párszor ismételve, veszteség nélkül akár túlerö is legyözhetö.
sunsetcocktail Creative Commons License 2004.01.13 0 0 501
Melyikkel? Back To War? Art Of War? European Wars?

Ha igazi játékod van, akkor multiplayer, internet game, létrehozol egy nevet, és már látod is a szervert, a játékok listájával.

Ha feltört a játék, akkor fel kell tenni a gamespy-t, és a multiplayerben a gamespy interenet game-t kell választani, az felenged a szerverre.

De attól tartok, hogy a gamespy-os lehetőség csak a back to warban van, ha jól emlékszem.

Előzmény: totya001 (500)
totya001 Creative Commons License 2004.01.13 0 0 500
en szivesen Cossacks-oznek neten..,de nem tudom, hogy kell!
Ha tudtok, segitsetek!
Udv.:Totya
HoMano Creative Commons License 2004.01.06 0 0 499
Lett uj gepem, AMD 2600-nak mondott, 512 memoria.

A gep ellen jatszva kiprobaltam mit tud. 2 ellenfelet raktam fel 4*-es palyan. Aztan az egyiket legyoztem, amasikat meg beszoritottam a sarokba. Az en varosom meg elerte a 25000-es meretet ! (Na jo, neha kicsit elmentem enni, meg ezt azt, hogy gyuljon az eroforras, mert elegge megdragultak az epuletek :))) Aztan mikor meg tovabb noveltem a varost, akkor elszallt, de ez igy is lenyugozott. Es a 25000 ember mindegyike csinalt valamit, fat vagott, vagy orkodott. Barmelyik kijelolheto, stb.

A neten mar nem volt egyertelmu az uj gep hatasa. Tipikusan ugralossa valt a jatek. szaladnak kicsit az emberek aztan megallnak, gondolom megvaljak, mig a net, ill. a tobbi gep utoleri oket. Es attol inkabb szarabb lett a jatek, mint a regi 850-es geppel.

sunsetcocktail Creative Commons License 2003.10.22 0 0 498
Két hete életünk legnagyobb csatáját vívtuk large pályán, LAN-on, öten. Általában második-harmadik legnagyobb voltam a játékosok között az öt és fél órás küzdelemben, sokszor 4500 emberem volt, amire még soha nem volt példa. Volt olyan játékos, aki 9500 (!!!) huszárt vesztett a játék során. Ágyúk és léghajó nem voltak. Izgalmas volt a sokféle játékstílus. Egyesek falat építettek a muskétások százaiból, mások kozákokkal törtek be folyamatosan a városokba, volt parasztlopás, meg mindenféle ravsz húzás, ami kell.
Előzmény: RTH41 (497)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!