Sziasztok !
Már végig is játszottam , hát ,nem volt valami hosszú...Ráadásul a vége felé tele volt hibával a magyar feliratozás ( itt - ott hiányzott is , és az eredeti angolt adta be helyette ) , szóval az EVM - esek jobban odafigyelhettek volna rá. Egy ilyen jellegű játéknál azért ez fontos a történet megértése szempontjából.
A másik kettőnél mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban ?
Darklight és Christian : köszi szépen a segítséget ! A térképpel már könnyen eligazodtam az erdőben.
Én a neten találtam XP - patchet a programhoz hosszas keresgélés után.Azért az fura , hogy alapból nem bírja az op. rendszert , nem ? ( a BW 1 -nél évekkel korábbi játékoknak , legalábbis jónéhánynak meg semmi gondjuk sincs vele , simán futnak alatta patch és kompatibilitás - átálítás nélkül is. )
Más : találkoztatok valaha olyan játékkal , amiben a Gyerekjáték - filmek főszereplője ( egyébként kedvenc horrorhősöm ) Chucky szerepelt ? ( biztos készült ilyen , de én soha nem hallottam róla. Pedig jó lenne egy BW - hez hasonló stílusú programban a gyilkos baba elől menekülni...brrrrr... :)
Ezen az oldalon megtalálod az egész játék térképét, illetve a végigjátszást, cheateket...
Egyébként érdemes "hard" fokozaton végigjátszani, mert habár nehezebb, de így az egész történetet látod. A könnyebb verziónál ugyanis a fejtörők egyszerűbbek, a mellékes dolgok nem tünnek fel a játékban...
Egyébként nekem volt egy pozitív élményem is a játékkal kapcsolatban. A game nem új, elvileg xp-n nem fut ( a második rész már igen).. Szóval gondoltam egyet, és írtam a fejlesztőknek. 2 nap múlva jött egy levél, és benne a patch...
Sziasztok !
A Blair Witch mindhárom részéhez van magyarosítás az EVM honlapján.Az első részé nem túl jó , bőven van benne félrefordítás és hiba , de összességében sokat segít a párbeszédek megértéséhez.
Én is most játszom az elsővel ( idejében , már vagy 4 éve kellett volna , akkor még friss volt a dolog ) és mindent összevetve még mindig izgalmas tud lenni ( ahogy látom , más is van vele így. ) Az első napon simán túljutottam , de a másodikon totál eltévedtem az erdőben ! A végigjátszás , amit szereztem nem sokat mond erről a részről , a térkép pedig nem segített , úgyhogy nem találom Parr házát , mindig csak a folyóparton és környékén bóklászok.Nincs valakinek egy pontos térképe , amit megosztana velem e-mail útján ? ( állítólag készült a végigjátszáshoz , de a neten nem sikerült nyomára bukkannom. ) Ha tud valaki segíteni , légyszi...HELP ME PLEASE !
Hali!
Nem rég találtam rá a Blair witch trilógiára.
Sztem is nagyon jó játék, bár mai szemmel, az irányitása már zavaró.
Ennek ellenére, szeretném végigvinni.
Tud valaki az első részhez (rustin parr) magyaritást? Sehol nem találok. És mivel még nem töröm az angolt elég jól, így nagy szükségem lenne rá!
Akár e-mailban is, jó volna, ha kapnék segitséget!
Előre is kössz!
Czj.
Thanks az infót én is. Az oszlopon sikerült felmennem, meg a bizgentyűt is meghuzigáltam, azt a nagy dög fejet is lőttem ezerrel, sz'al, akkor majdnem egyvonalban kell lőni. Oké, még máma hogy hazamegyek, szétlövöm az a girnyót.
Mondjuk, szerintem a doom2-nek nem volt valami ütős hangulata, én a quake-nél szoktam fejveszteve pucolni, amikor elkezdett felém rohangászni egy-két ilyen karmos vakarcs...
kaviat: thnx az infot, én is valahogy így eléxem. Az egész egy ilyen "lépcsős" nyavaja, és egyenként, kapcsolókkal le kell engedni a "szinteket" , hogy feljuthass a tetejére. Közben persze szörnyhegyek :)
hellow skacok, bocs az offért, de ha jól emléxem, ahhoz hogy az az oszlop fel le kezdjen cuccozni, hátul fel kellett menni az egész nyavaja tetejére, ott volt valami bizgentyű
Szóval doom2 uccsó pálya:(nosztalgikus emlékek ébrednek bennem, mert kb 5 éve pont ugyanerre a kérdésre válaszolva kezdtem meg netes pályafutásom:))
Ha szembefordulsz a nagy szörnyfejjel, közvetlen előtted a trutymóban van egy föl-le emelkedő oszlop(arra sajona már nem emléxem, hogy az oszlopot valahol külön be kell e "kapcsolni"- úgy rémlik hogy igen...). Oszlopra ráállsz, és amikor már MAJDNEM teljesen felemelkedik, beleeresztesz egy rakétát az Ikon nyitott agyába. A lényeg az, hogy egyvonalban kell lenned a nyílással- tehát nem szabad megvárnod, amíg az oszlop egészen felemelkedik, és megáll. Ismételd el háromszor, és voila... megmentetted a világot :)
Van egy másik megoldás is: alkalmazd a falonátjárás cheatet(idclip, ha jól emléxem), és a trutymón átgyalogolva "menj bele" az Ikon aljába. Itt találsz egy szűk folyosót, a végén pedig egy karóba húzott fejet(John Romero, a doom designere az) ebbe pedig lőj bele párat a duplacsövűvel...
Na végre egy doom2 szagértő, liq, pajti, mi a poén ezen a pályán, mert elakadtam, jobban mondva meguntam, hogy mindig rongyá vertek, és nem folytattam, sz'al mit kell csinálni ottannék, a mentéseket még mindig tárolom.
Már hozzászóltam a gámához a Supergamez oldalon...
,de most itt is leírom ugyanazt!
Ha van rá lehetőségetek(és miért ne lenne?)akkor mindenképpen valamiféle fülhallgatóval nyomjátok,hogy az effektek rögtön az agyatokba menjen!!!BESZARÁS!!!!
Kb 20 percig bírtam idegekkel utána abba kellett hagynom:-) Pláne a könyvtáros rész az ami kemény(csöpög a vér a plafonból és valami gyanús motoszkálás hallatszik...)
naszóval mindenkinek melegen ajánlom aki szereti a műfajt!A Resident Evil tényleg eg Barbie fashion Designer ehhez képest..pedig azt is szerettem (mármint a RE I-II).
Én jácctam a doom-al, nem is keveset. Elárulok egy titkot: egy 386DX is elég volt neki... :)
A Doom szvsz nem ijesztő volt, inkább rohadt félelmetes hangulata volt. A csúcs talán a Doom2 uccsó pályája, az Icon of Sin. Visszafelé játszott latin szöveg, a levegőben süvitő "szörnykockák" morajlása, és a zene... piszkosul eltalálták a pokoli hangulatot a srácok.
Asse vót nyugis játék.Mikor messziről meghallatszottak a DaemonLord léptei...avvót a jó kis játék.És még Voodoo5 se kellett neki.Elég volt a sima PIII.
Half Life-nál az a legfélelmetesebb, amikor először találxik az ember azzal a girnyóval, amelyik ilyen narancsszínű szarokat lődöz ki, ez a fajta fegyvert lehet később felvenni. Megyek, megyek, körülnézegetek, látom ott a ficere benn az üveg mögött, oké, jó helyen vagy, gomb megnyom, üveg kitörik, apám, hogy rohantam.
Liquid_FX: Igaz. Én is a Half Life-ban ugrottam. Az egeret rántottam el, amikor kinyitottam a szellőzőcsatornát és a képembe ugrott egy.
Azóta még nem volt kedvem a System shock2-höz, inkább Deux ex. :-)
Én mondjuk blairwitch ügyben leginkább a film végén vísítottam, hogy képes voltam hat kilót kiadni erre a szarra... :)
Játékparák: az AVP ilyen szempontból tényleg öléggé ott van, de belőlem félmétert hátraugrós akbrobatikát a Half Life váltott ki utoljára. Tudjátok, töksötét szellőzőcsatorna, lámpa felkapcs, abban a pillanatban ugrik a kémpembe egy ilyen kis pattogós dög... Reflexből kis hijján hozzávágtam az egeret, pedig kár lett volna a joo kis monitorért. :)
Én az Alien vs. Predtor közben kaptam majdnem szívbajt, mikor az arcomra ugrott egy olyan kéz. Már attól is rosszul voltam, ha csak a kaparászását meghallottam.
Szóval szerintetek ez bírja ütni a Quake1-beli pókszörnyeteget annak visításával együtt? Én eddig attól paráztam legjobban.
Teszek is lépéseket a megszerzés irányában.
Nem nyitunk egy olyan topikot, hogy Melyik játéktól paráztál be legjobban? :-) Azért a fél méteres gamepadrepülésen jót röhögtem...
Sotetben kellett rohangalni, es jottek, mindenhonnet csak jottek - ha meg nem, akkor a szellemdetektor visitott, barmerre fordultunk :)
(hmm, igy hallas utan, mintha a SH koppintasa lenne a BWP jatek :)))))
Azthiszem az volt a melypont, amikor haverral sotetben jatszottunk, egyszercsak atrohant a szoban a haver huga, mimeg elkezdtunk uvolteni, annyira megijedtunk :))))))
Persze, amikor a liftes resz volt a korhazban, hogy beszaltunk, kiszalltunk, majd amikor ujra be, megjelent a 4. emelet gombja :)))
En nem akartam felmenni, de haver felment... pedig konyorogtem neki, hogy inkabb kapcsoljuk ki a gepet :))))))))