Keresés

Részletes keresés

Napi Paláver MN Creative Commons License 2022.09.18 0 0 18
Előzmény: Drifter (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.06 0 0 17

WOW!

Wisey_ Creative Commons License 2001.06.19 0 0 14
Jó hogy rábukkantam a topicra, erre én is kiváncsi voltam! :-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.01 0 0 13
halihó

a Metal Kaos budapesti ún. firkászcsoport, amely másfél-két éve tervezett egy rockzenei fanzine-t -rajongók által készített újságot- indítani, amelyhez a Metal Hammer apróhirdetési rovatában is kerestek tagokat, és amely tudtommal soha nem készült el.

csókolom

Son Goku Creative Commons License 2000.10.31 0 0 12
Csinálj valamit Drif, süllyed a topicod, már alig találtam meg, pedig tényleg jó lenne ha fény derülne végre az igazságra :)
Son Goku Creative Commons License 2000.10.20 0 0 11
Dunsztom sincs mi ez, de ha ezzel okozok neked pár álmatlan éjszakát akkor veszek egy halom festékszórót és nekilátok kidekorálni egy-két várost (Hatvan, Bp.) :))
A terveim :

"Necrobutcher"
"Végbéltrükközés"
"Origami Killer"
"Plastic Rap"
"MÁV"

...meg ilyesmik... csak győzze vinyóhellyel a sok topicot az index :)

Talán ha fakard helyett festékszóróval járnánk a várost szerda éjszakánként ki tudnánk terjeszteni a vandalizmusunkat és híresek is lennénk :)

SzaLa Creative Commons License 2000.10.19 0 0 10
Mi a fene, mi a fene, hát természetesen fémzavar :)
Bocs, nem, tudom.
Drifter Creative Commons License 2000.10.19 0 0 9
Óh, köszi a próbálkozásokat mindenkinek, hálám jeléül megpróbálok reply-olni

pipi, kaviat: Nullavadász hiénák! Keselyűk! :) Hogy 'k0m0lyan g0nd0ltam'-e a kérdezősködést? ... szerinted? ... nem.... csak volt pár perc szabadidőm és úgy döntöttem nyitok egy tök felesleges topicot... ... HÁT PERSZE HOGY KOMOLYAN GONDOLOM! Ezen a héten arra tettem fel az életem, hogy kiderítem, mi ez a metálkáosz mánia!

freeemonk: Közöld már pls, hogy melyik novellában jutott (gondolom csak hangulatfokozói) szerephez kedvenc feliratunk! :) És persze hogy hol olvashatjuk...

realdoko: Szerintem nálad van a megoldás kulcsa. Szervezhetnénk egy topic-találkozót a 10. hozzászólás örömére ... ....nincs kedved esetleg elhozni az ismerősöd öccsét? Ő lenne a sztárvendég, addig szorongatnánk a nyakát, amíg el nem árulja a nagy titkot. Persze én megígérem: minden erőmmel azon leszek, hogy megakadályozzam KingaLanyt abbéli törekvéseiben, hogy lefújja a srácot, és az üres flakont "vandál" felkiáltátsokkal az szerencsétlen áldozat alfelébe gyömöszölje... Sőt, ha már a tetőfokára hág a hangulat, rendelhetnénk "Metal Kaos" felirattal pizzákat

KingaLany: teljesen igazad van, sőt, még a flame-elés is jöhet a graffitisek ellen (nekünk még nem fújt be senki semmit, de hát a vidék az már csak ilyen... ... bár kiskoromban iskolába menet szinte minden második reggel láttam, hogy egy helyi hmmm..."vállalkozó" család porontyai önkényuralmi jelképeket vakargatnak lefelé a házfalról...)

kivi, teve99: SDO, PNC kitárgyalva, "térjünk végre a tárgyra", "nevezzük nevén a gyereket", "csapjunk a lecsóba"! :)

Teve99 Creative Commons License 2000.10.19 0 0 8
az SDO az egyik legelso, es graffitis korokben a legjobban utalt csoport, ugyanis bunkok, rongalnak, es nem tisztelnek semmit..en ugy tudom, azt jeleni, Specialis Dekoracios Osztag, de hallottam mar Spray Deco Osztagot, meg Semmi Dolgom Otthon-t is:)
Viszont azert ezeket ne keverjuk mondjuk a PNC-vel[painters not criminals], akik igenencsak muveszi szintek uzik[uztek] az ipart.
Előzmény: kivi (7)
kivi Creative Commons License 2000.10.19 0 0 7
Akkor Te előttem jársz, mert én még az SDO jelentését sem ismerem, viszont rohadtul kiváncsi vagyok rá! :)
(Arra gondoltam, hogy a SK8 -hez hasonlóan ez is a görisekhez tartozik, de ez csak tipp.)
Előzmény: Drifter (-)
KingaLany Creative Commons License 2000.10.19 0 0 6
ja, ha meglatod, uzenem az ismerosod occsenek, hogy dugja fel maganak hatulrol a festekszorot.
Előzmény: realdoko (3)
KingaLany Creative Commons License 2000.10.19 0 0 5
szep gyerek lehet. egyszer en is lefujnam sprevel azt a buta kepet meg a lakasat is. de nagyon...
Előzmény: realdoko (3)
KingaLany Creative Commons License 2000.10.19 0 0 4
konkretat en sem tudok, csak van egy tippem. :] (magyaran beleokoskodom.)

szerintem egyszeruen egy igen regi graffiti bandanak a logoja. tudod, sok ilyen van meg: PNC, Banx, stb. a graffitisek felfogasa, hogy csapatuk nevet a leheto legtobb (minel elerhetetlenebb, de sokak altal latott es elkulonulo) helyre felfirkaljak. az 5 masodperc alatt elkeszitheto nev-fujast taggelesnek nevezik, ezzel basznak tonkre tobbtizezer forintos hazfelujitasokat.

tulajdonkeppen par kis tizeneves kocsog firkalja ezeket a szarokat, akik asziszik, hogy ezzel kurvara nagy muveszek es igy kozvetithetik a szabad (liberalis) eleterzest. a graffitizes egyebkent a hip-hop kultura resze, a hetvenes evekbol ered, a rappel, a szkreccsel es a breaktanccal foghato egybe... ez az egyetlen ok, ami miatt gyanus a nev... :)

Előzmény: Drifter (-)
realdoko Creative Commons License 2000.10.18 0 0 3
Egy ismerősömnek van egy graffitis öccse, aki mindenhova ezt kannázta.
Olyannyira, hogy a születésnapjára a csokitortára ez volt szépen fehér mázzal ráírva:
Metal Kaos.

Nem hinném, hogy olyan baromi konkrét jelentése lehet, inkább csak jól hangzik és a zenére meg a filingre utal. De majd megérdeklődöm, most én is kíváncsi lettem.

Freeemonk Creative Commons License 2000.10.18 0 0 2
Halihoo!!!

Ne aggódj, én sem tudom mit takar a Metal Kaos, de már olyan komoly szintre is eljutott, hogy egy "mai magyar" novellába is bekerült-persze a jelentése nélkül :) ...
Ez engem arra emlékeztet, hogy valakik kitalálták ezt a dolgot, (ők talán tudták is miről van szó, de nem biztos :) )és annyira népszerű lett, hogy mindenki (lásd Gedapppaaaa) elkezte nyomni, festeni ,vésni...stb és csak terjedt-terjedt-terjedt egészen máig, amikor már fal nem maradhat tisztán nélküle...Korjelenség lett .
Szóval én is várom a választ (de félek mi már csak legendákat és mítoszokat remélhetünk -esetleg világösszeesküvést... :) )

Ave

Freemonk

kaviat Creative Commons License 2000.10.18 0 0 1
Metal Ka0s ?

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Drifter (-)
pipi Creative Commons License 2000.10.18 0 0 0
k0m0lyan tudni akar0d?:))))
Előzmény: Drifter (-)
Drifter Creative Commons License 2000.10.18 0 0 topiknyitó
De most komolyan... Vicc nélkül!

Világosítson már fel valaki!

Kiskoromban már sokszor volt olyan, hogy nem értettem egykét 'common' falfirkát, de a nagyok mindig elárulták. Például, hogy mi az a DM, a CPG, a bekarikázott 'A' betű, az IRON MAIDEN, a hatszázhatvanhat, később az SDO (meg még később a CKM, FHM és társaik)...

Most persze mondhatjátok, hogy "ugyan, kit érdekel", de szerintem igenis fontos lehet, ha már valaki veszi (talán épp ebben a percben is) a fáradtságot, és hatalmas betűkkel jól látható helyre írja ezt a különös szókapcsolatot.

Eddig sajnos nem sokra jutottam. Akit eddig kérdeztem, fogalma sem volt róla, sőt: csillogó szemekkel kérdezett vissza: "miért, te tudod?". Legtöbben mondjuk egy zenekarra tippelnek, de hosszas keresés után sem találtam még csak hasonló nevű együttest sem.
Még a Napster is csak egy rakás Metallica ß verziójú 'garage' single-t produkált, mikor beütöttem a keresőbe, hogy "Metal Kaos"
Úgyhogy ha nem együttes, akkor lehet egy 'kiadvány' (újság, honlap, stb), vagy egy vallás, vagy életfilozófia, vagy egy csoport, vagy .... ... hol is járunk?
Ja, juteszembe: a villamosvezető egyszer le akart szállíttatni a szerelvényről, mikor (kissé ittasabb állapotban sikerült végre összegyűjtenem a bátorságom) megkérdeztem tőle, hogy "hanyadik megálló tulajdonképpen ez a bizonyos 'Metal Kaos', mert innen úgy tűnik, hogy mindegyikhez van valami köze"
A szigeten a 'gerappaaaa'-sok csak szomorúan ingatták a fejüket, és keményen összeszorították a fogukat, mikor a jelszavukra egy harsány "Metálkáosz!" felkiáltással reagáltam...(úgyhogy valószínúleg nem egy Peugeot vagy Citroen reklámból van idézve... pedig az még egészen beleillene a képbe: "Peugeot 206 GTI 'Metal Kaos'")

Hát, röviden ennyi, eddig itt tartok.
- Együttes kilőve, a közcélú dolgok (megálló neve, reklám, autó, újság stb) is erősen kérdőjelesek ... ... marad a (vallási / irredenta / vegan / sport) csoport, vagy az életfilozófia... (Bár ezt némileg beárnyékolja, hogy eddig nem láttam egyetlenegy 'A Metal Kaos szeret téged!', 'Vissza mindent - Metal Kaos!', 'Ne egyél vaddisznót - Metal Kaos!', vagy 'Mocskos lilák! - Metal Kaos az isten!' feliratot sem...)

Türelmetlenül várom a hozzászólásokat (ha valakinek az életéből netán kimaradt volna a felirat nyújtotta vizuális élmény, akkor szívesen beteszek egypár képet (persze csak ha megfelelő lesz hozzá a 'látogatottság') ... ...hmmm most jut eszembe: lehet, hogy ez csak amolyan folklór, mindenki arra törekszik, hogy a K -betű alsó szára minél tökéletesebb szinuszhullámot alkosson az S-betűvel ... és persze gyakorlat teszi a mestert... hajrá!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!