Keresés

Részletes keresés

kevlárpók Creative Commons License 2004.10.08 0 0 19

Na véééégre! Csak azt nem tudom, miért kellett erre idáig várni...

Ilyenkor jut eszembe a Paralimpia esti mtv-s összefoglalója előtt és után leadott Vodafone szlogen:

"Mi azokat támogatjuk, akik mindekinél jobban küzdenek a sikerért!"

 

Sajnálatos, hogy az állami, meg ilyen-olyan támogatás éppen fordítottan arányos a befektetett energiával... Remélem mostantól ha nem is többet, de legalább ugyanannyit fognak kapni mint a "normál" sportolók!

Előzmény: Wolfhauser Ottokár (17)
MERLINN Creative Commons License 2004.10.07 0 0 18
Nagyon helyes. Éppen ideje volt már.
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (17)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2004.10.06 0 0 17
A kormány emeli a pontszerzők díjazását
NSO, 2004-10-07 21:52

A kormány szerdán úgy döntött, hogy nem tesz különbséget az olimpikonok és a paralimpikonok díjazása között - mondta Batiz András kormányszóvivő a kabinet ülését követő tájékoztatón, Budapesten. Közölte: a pontot szerző paralimpikonok és a felkészítésben részt vevő szakvezetők is az olimpiai díjazásnak megfelelő támogatást kapnak. Hozzátette: a Sydneyben négy évvel ezelőtt pontot szerző sportolók ép társaik díjazásának tíz százalékát kapták. Elmondta: paralimpikonjaink egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet szereztek Athénban. A kormány szeptember 1-jén hozott döntést arról, hogy az első hat között végzettek mellett a hetedik és nyolcadik helyezettek teljesítményét is elismeri. Az egyéni olimpiai bajnok díjazása 10 millió forint, egy ezüstérmes 8, a bronzérmes 6 millió forintot kap.
MERLINN Creative Commons License 2004.09.29 0 0 16

Köszi szépen! :)

Én is gratulálok mindenkinek!!!

Hajrá magyarok!

 

Előzmény: kevlárpók (15)
kevlárpók Creative Commons License 2004.09.29 0 0 15

"Apropó, tudja valaki, milyen sport a bócsa? Én nem... (műveletlen vagyok, na)"

 

Sztem nem csak Te nem tudsz róla, hanem az országunk nagy többsége! Ugye megint a média... :(((

Utánanéztem a neten, találtam infót róla, amit itt Te is elolvashatsz!

 

GRATULÁLOK A PARALIMPIÁN RÉSZTVEVŐ SPORTOLÓINKNAK!

Előzmény: MERLINN (14)
MERLINN Creative Commons License 2004.09.28 0 0 14

NS: Bronzérmet szerzett a Béres Dezső, Gyurkota József bócsakettős az athéni paralimpia zárónapján. A hazai küldöttség tizennyolcadik dobogós helyezéssel zárta a játékokat, ebből egy arany-, nyolc ezüst-, kilenc pedig bronzérem volt. Négy éve, a sydneyi paralimpián négy arany-, hat ezüst- és tizennégy bronzérmet szereztek versenyzőink.

Apropó, tudja valaki, milyen sport a bócsa? Én nem... (műveletlen vagyok, na)

MERLINN Creative Commons License 2004.09.24 0 0 13

Raczkó Gitta bronzérmet szerzett a  100 méteres (mily meglepő) női mellúszásban, SB-5-ös kategóriában.

GRATULÁLOK!

:)

kevlárpók Creative Commons License 2004.09.23 0 0 12

Kérdésemre a válasz az NSO-ról:

 

Paralimpia: Pásztory első, Kovács második

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pásztory Dóra (képünkön) aranyérmes lett 200 méteres vegyesúszásban az S-8-as kategóriában az athéni paralimpián. Ez volt Magyarország első aranyérme a játékokon. Pásztory már az elődöntőben bizonyította kitűnő formáját, hiszen 2:57.86 perces új világcsúcsot állított fel. De még ezt is több mint két másodperccel fölülmúlta a döntőben, amikor 2:55.01 perces idővel csapott a célba.
Szintén világrekordot úszott 200 m-es elődöntőben a férfiak S-5-ös kategóriájában Kovács Ervin (3:05.39 perc), de őt a fináléban a kínai Ho Csün-csüan meg tudta előzni, így Kovácsnak az ezüstérem jutott.

 

 

Előzmény: kevlárpók (11)
kevlárpók Creative Commons License 2004.09.23 0 0 11

Gratulálok én is a Dórinak! Egészen véletlenül az Ervinről nem tudsz valamit? Ő is világcsúccsal került a ma délutáni döntőbe!

Egyébként az m1en esténként valamikor 10 után az Este című műsor után szoktak adni az adott napi eseményekről egy 10-15 perces összefoglalot, kisebb riportokkal, miegymás! Több mint a semmi!

 

HAJRÁ MAGYAROK!

Előzmény: MERLINN (10)
MERLINN Creative Commons License 2004.09.23 0 0 10

A jelenlegi éremkollekciónk asszem 1 arany, 6 ezüst, 5 bronz.

Pásztory Dóri lett aranyérmes 200 m vegyesen, új világcsúccsal!

GRATULÁLOK! Hajrá magyarok!

:)

Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2004.09.21 0 0 9
HAJRÁ PARAOLIMPIKONOK!
vikuca Creative Commons License 2004.09.21 0 0 8
Szégyen és gyalázat, hogy a leglelkesebb, legkevesebb támogatást kapó sportolókról a TV - ben alig lehet látni, hallani.Hova tünt a nagy mágus Schmitt úr a MOB elnöke mégha lehet, hogy a paraolimpikonok nem is tartoznak a MoB alá, vagy csak azért nem hallatja hangját mert ennek szerinte semmi politikai hozadéka nincs a számára? De az is elhet, hogy a Quin Mery elhagyta már Athént és így nincs meg a luxuslakosztály??? Szégyen!!!!
Előzmény: MERLINN (7)
MERLINN Creative Commons License 2004.09.20 0 0 7

A mostani játékokon ha jól tudom, már van 2-2 ezüst- és bronzérem. (cselgáncs, úszás, vívás)

HAJRÁ MAGYAROK!

Bölcs Creative Commons License 2000.10.20 0 0 6
Hello!

Az index is folyamatosan ír a paralimpiáról, egyébként 103 országból több, mint 4000 sportoló indul, tőlünk, ha jól emlékszem, kb 60-an.

Összesen 15 számban verenyeznek, vannak különböző kategóriák a sportolók egészségi állapotából kifolyólag. (Úgymond csúnya szóval rokkantsági fok szerint)

Előzmény: Celtic woman (5)
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.19 0 0 5
Tegnap este a Kukac-tv hírül adta, hogy megnyitották Sydneyben a Paralimpiát, és olyan jó volt nézni, hogy az ausztráloknál a megnyitón ugyanakkora tömeg volt, mint a nagy Olimpia megnyitóján. És ugyanúgy örömködtek, ünnepltek, lobogtatták a kis lámpácskájukat. Szal ez is egy olyan dolog, amit elleshetnénk tőlük.
ÉS a sportolók is tök jó fejek voltak, ahogy vonultak be, nagyon felszabadultak és nagy vagányok.
Tudja valaki, hogy hány magyar van kint, és milyen számokban indulnak? És honnan lehet erről infot szerezni?
HAJRÁ MAGYAROK!
ErikaSzB Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4
Sziasztok!
Jelentem jó hírem van az Official Site of the Sydney 2000 Olympic Games, él és virul, fenn van a screenshow a paralimpia megnyitójáról, valamint az első hírek, hírlevélre is lehet feliratkozni.

www.olympics.com

Erika

djkalo Creative Commons License 2000.10.17 0 0 3
Jaja, sőt azért is szükség van paraolimpiai közvetitésekre, mert ilyet eddig nem sokan láttak. Azok akik megnézik, legalább megláthatják, hogy még ilyen feltételek mellett is lehet majdnem teljes életet élni. Még csak egy idézetet hadd mondjak: "Az élet él és élni akar"
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.17 0 0 2
Nyugodtan lehetne többet is foglalkozni a Paraolimpiával, legalább a sportösszefoglalókban kellene szót ejteni róla. Minél többet tudunk róla, annál természetesebben tudjuk fogadni. Egyelőre azért gondolnak sokan szánalommal a résztvevőkre, mert Magyarországon egyszerűen eldugják a sérült embereket, mintha nem is léteznének. Sőt, a mindennapi életben nem is tudnak résztvenni, hiszen nincsenek meg a feltételek hozzá (rámpák, liftek, széles ajtók stb.) Túl azon, hogy igenis komoly sportteljesítmények vannak a Paraolimpián, éppen azért lenne jó, ha láthatnánk belőle részleteket, hogy ne szánalmat érezzünk a résztvevők iránt, hanem tiszteletet a teljesítményünkért. Szal engem nagyon is érdekelne a dolog.
LeGrady Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1
Ugy tunik megint nem en vagyok a legokosabb. Sebaj. Koszonom az informaciokat, majd ratekerek a Petofire.
Előzmény: Bure (0)
Bure Creative Commons License 2000.10.17 0 0 0
A Petőfi Rádió élő kapcsolásokkal közvetít, ugyanazok a riporterek vannak kint. A tévében elég rendesen benne volt a paralimpiai csapat elindulása, viszont a versenyek szerintem nem nagyon érdeklik az embereket. Mondjuk nem is csodálom: nem egy szívderítő látvány sérült embereket nézni (inkább szánalmat ébreszt az emberben).

Egyébként hivatalosan nem szerves része az olimpiának.

Előzmény: LeGrady (-)
LeGrady Creative Commons License 2000.10.17 0 0 topiknyitó
Alig hallok valamit a Paraolimpiáról, mintha el akarnánk forditani a fejünket arról, hogy ez az esemény is szerves része az olimpiának.
Magyarországról a csapatok szinte teljes csöndben indultak el, viszont megérkezve nagy örömmel és fogadóbrigáddal találkoztak. Az ujságokban 1-2 sor arról, hogy van ilyen is....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!