Ha egy csöppnyi esze van NM-nak, akkor nem megy vissza oda, ahol már egyszer becsapta maga mögött az ajtót. Maximum az Új Baloldalnál tudom őt elképzelni. Sokkal értelmesebb fickó annál, mint hogy visszaszálljon egy süllyedő ladikba...
Két szék közé, a pad alá.
Kivülállóként jól szórakoztam:-)
Ha a mostani mszp-s bagázs bukik áprilisban, akkor még mindig van tartalékban egy 'új arc": Németh Miklós.
Talán februárra Németh végleg kiszorul.
Nagyon nem tetszett Jánosi mai nyilatkozata,/Népszabi/amelyben ismét nem hangzott el egyetlen konkrétum sem, viszont érzékelhető volt, hogy "integrátorként" a párt második embere kíván lenni.
Szép volt Kovácstól, hogy a Kurírban azt nyilatkozta: átadja a miniszterelnök- jelöltséget Némethnek, ha népszerűségi indexe addig magasabb, mint az övé.
mic.
"Nos, tegyük hozzá: csak akkor lépett vissza, amikor a jelölő biz. tájékoztatta arról, hogy "elhanyagolhatóan kevés" (Keleti) jelölést kapott."
Drága Pásztör.
Nem mintha ez számítana, de Te azt honnan tudod, hogy ez az "amikor" azt jelenti, hogy "miután"? :-DDD
Csak nincsenek hallgatólagos premisszáid? Vagy empirikus plusszinformációid? Népszabi szerint nem így volt, hanem fordítva.
Ami semmit sem számít, ismétlem, szerintem továbbra is Derek olvtárs látja jól a dolgot messziről, akinek szegénynek mot éppen az a baja, hogy Gore-t, vagy Bush-t válassza-e a világimperializmus vezérévé... :-)))
Elvtársok, eztet a dolgot lezsíroztuk, maj még a kangesztuson hőbörög egy kicsit a Miki, aztán annyi.
Értsük meg: jelenleg nem vagyunk abban a pozícióban, hogy annyit tudjunk lopni, hogy minden új játékos meggazdagodjon. Tessék beállni a sorba.
Megnyugtatásul: azér lopunk mink így is eleget, de az nekünk kell. Meg a sajtót is fizetnünk kell valamiből.
Saccperkábé pontosan az történt, amit írtál, kedves Derek.
+ NM rájöttt, hogy az alapszabály szerint nem lehet olyan gyorsan változtatni mindenfélét az MSZP-ben, ahogy ő akarta - nagy hajó csak nagy ívben fordul - ezért visszalépett az elnöjelöltségtől meg elnökhelyettességtől, küldöttként viszont a kongresszus ülésén majd megmondja a frankót, azt ígérte.
"...SAJÁT pátiáikat használják a MÁSOK esélyeinek megítélésére. Fordítva működőképesebb volna a dolog."
1. Rhoppant eredeti elképzelés, hogy az antipátia pontosabb mérték az esélyek megítélésében, mint a (szim)pátia!:-))))
2. (Normálisan,-és /talán/nem véletlenül,- a gondolkodás menne.)
3. Konkrétan mitől evidens, hogy Némethé a kékabéka, akit BTW permomentánicce qrvára nem érdekel más, mint saját megélhetési karrierjének minima calculaciója, in concreto egy esélyes párt miniszterelnöki jelölése? (Bocs, ha félreértettelek, de valami ilyesmi hangzik ki az általad leírtakból.)
4. Mitől lenne Kovács számára teljes győzelem a a mindhárom _állás_ (mármint az, amire nincs esélye)? Ha nem sikerülne időhiány mián kibontakoznod, elég, ha a három _állást_ megadod.
5. Miből tudhatja mindenki, aki a pedálozik és miből tudhatja, aki figyel?
6. Hogy jön ide Demszky?
7. Kovács ugyan tiszta, de ez mennyiben vesztő megoldás?
8. Bogárka, hol is írtak olyasmihez hasonlókat, hogy a korrektorokat korrigálják? In concreto: ki vitatja ezt a pártot? Csak úgy, a realisztikus szemlélet kedvéért.
9. A "...párt egyik vezérében sem hisz." Pethor kedves, az előbb elírtam! Helyesen:
:-DDDDDDDDDDDDDDDD
10. A kombinatorika az egy nagyon érdekes tudomány(ágalfaj;))! De hogy kerülsz ide!!!????
11. Istenem, de jó, hogy ez az áldott lyó ember visszafogta magát!;-)
A vitázó urak és elvtársak szimpátiákból és antipátiákból vonnak le következtetéseket. Sajnos, módszetani hibát vétenek, mert a SAJÁT pátiáikat használják a MÁSOK esélyeinek megítélésére. Fordítva működőképesebb volna a dolog.
De hogy a témában is látva lássanak, hogyan kellene itt gondolkodni? (Mellesleg az összes információ is ezt ordítja, ha a gondolkodás véletlenül nem menne.) Kovácsnak már nincs esélye a teljes győzelemre, tehát mindhárom állásra. Míg viszont Némethet, aki tévedésből vagy sem, de feljött, mint a talajvíz, tökéletesen hidegen hagyja a párt és a frakció. Meg fognak osztozni: Kovácsé marad a pártelnökség és a frakció, és Némethé lesz a miniszterelnökségnek az ő jelöltsége. Ezt mindenki tudja már, aki ott pedálozik, és szerintem az is tudhatja már, aki figyel.
Hogy aztán ez mire lesz jó?... Merthogy van, akit ez is érdekel. Szerintem Demszkynek nagyon jó lesz. Továbbá Orbánnak is. Csakhogy ez nem kérdés már, mivel, mint tudjuk, Kovács már nem győzhet, Némethet meg már nem lehet lemosni... A csapatok felálltak... És innen előlről ez egész.
Mellesleg egy tiszta Kovács-megoldás is vesztő volna. Érdekes elméletként még egy tiszta Németh-megoldás volna legjobb, a Demszkyéhez hasonló frissítő hatású meglepetés-faktor miatt. Már ha hinne benne a párt... Ezt tessék szíves lenni realista módon látni: hogy a vitatott párt egyik vezérében sem hisz. Úgyhogy akkor már miért ne kombináljanak.
Na akkor elmagyarazom megegyszer: az MSZP vezetoit az alapszervezetek kuldottei valasszak meg es nem a sajto, ok pedig nem akarjak, vagy nem annyian amennyi Nemethnek eleg lenne, de a Gyulanak sem. Ilyen egyszeru ez. Biztosan tudok ket megyerol akik semmi esetre sem szavaznanak egyikukre sem.
"Tudom, hogyan zajlottak a helyi tisztségviselőválasztások.
Ha megkérdeznék a tagságot, abból lenne csak az igazi
botrány"
Milyen tisztsegviselovalasztasok?Az MSZP-en belul? Miert szerinted kik valasztottak meg ott a partvezetoseget talan a kisgazdak? Vagy kik valasztottak meg a helyi MSZP jelolteket MSZP jeloltte, talan a fideszesek es nem a MSZP tagsag?
Meg amikor en 85 elott KISZ tag voltam bar az meg az antivilagban volt , nem emlekszem ra,hogy olyan lett volna KISZvezeto akit nem a tagsag valasztott meg az egyetemen. Az ,mas ,hogy egyesek lobbiztak egyes jeloltek erdekeben , de az teljesen termeszetes.
Szinte már-már láttam azt a lidérces képet, amit festett
nekem ide, és elhiszem, hogy Ön ettől lenne boldog.
De ez nem így lesz. És szerintem egy kicsit már Ön
is tudja, vészterhes gondolataiban felsejlett egy másik
lehetséges jővő rémképe. Ahol Kovács nem lesz unalmas
miniszterelnök, és Demszky Giczy Gy-el unióban köböli a
következő lehetséges variációkat.
Az a baj Kedves Derek, hogy én kb. alsoburgundén élek
és van szerencsén ismerni némely szocikat. Kicsi ez a
világ, itt nemigen lehet titokban tartani dolgokat.
Tudom, hogyan zajlottak a helyi tisztségviselőválasztások.
Ha megkérdeznék a tagságot, abból lenne csak az igazi
borány! De erre nem vevő a sajtó. Csak arról lehet évekig
csemegézni, hogy egy fideszes berúgott a szabadságán.
Nem lett hír abból, hogy hírtelen süketnéma tagozat alakult itt,
akik szép számmal szavaztak a kellő jelöltre. (Ez nem vicc)
Biztosan teccet nekik az expozéja.
"Bizonyára igaza van, de akkor meg minek
kellett szerencsétlenből majmot csinálni?"
Senki nem csinalt belole majmot. Nem a part tagjai csaptak korulotte a palavert hanem a sajto minden oldalrol meg az un politikai elemzok, de nem emlekszem ra ,hogy errol megkerdeztek volna pl a alsoburgundei szoci alapszervezet tagsagat akik a kuldotteket kuldik a kongresszusra,hogy nekik mi errol a velemenyuk.
O hazajott, felmerte, mert volt ideje ra,hogy nem kapja meg a szukseges tamogatast se ahhoz, hogy partelnok legyen , se ahhoz hogy miniszterelnokjelolt es idoben visszakozott. Ettol meg lehet hogy kepviselo lesz , vagy valami mas.
Kovacs meg szepen megnyeri a partjaval a valasztasokat, es beul szepen a miniszterelnoki szekbe es lesz negy piszok unalmas evunk,hiszteriamentes, egyforma politikai hetkoznapokkal, hosszu unalmas parlamenti ulesszakokkal, ahol az ellenzek 24 oran at obstrual, ez a dolguk, a kormany meg mindenre azt mondja,hogy: nyet.
Demszky meg kiganezza a partjat es belugyminiszter lesz es ugyanolyan kemenykezu,gyulolt politikus mint Tisza Pista a maga koraban .
A harc nem furcsa. Hiszen a Hatalomért folyik.
A furcsa a játszma. Ahogy rendre sikerrel verik
vissza a pár demokratizálására és megtisztulására
tett naív kísérleteket. Mert legyünk őszinték, a
mai vezetői ennek a szervezetnek -vidéken főképpen-,
AZONOSAK a tíz évvel ezelőttiekkel. Vagyis a
leváltott rendszer utóvédharcosaival. Vagyis az
önkényuralom tisztségviselőivel. Vagyis azokkal,
akinek nem kellett elszámolniuk életekkel, vagyonokkal.
Aki ma már nem is szégyellik, hanem büszkén
vallják korábbi énjüket, s hazug és hamis melósromantikát
mázolnak a szabadságot tipró szovjet rendszerre.
"Többesélyes latolgatás..." ez elég vicces.
Elképzelem, ahogy Keleti Gyurka latolgat.
Túrót...
"...Kiprobaltak, nem valt be. Lejart a szavatossaga es visszakuldik . "
Ugyammá Mr Derek!
Ki a fene próbálta ki? És hol? És mitől járt le neki?
Pár hónapja még kib.. nagy, tapasztalt közgazdász volt.
(Ne értsen félre, nekem a hátam közepe, de a kérdés
nem is ez.) Mi lett vele ugyan?
"...A regi itthoni fapados masina meg
jol mukodott es mukodik."
Nocsak? Önök tudják...
Bizonyára igaza van, de akkor meg minek
kellett szerencsétlenből majmot csinálni?
A franc se igazodik ki ezeken a szoci imagemakereken.
Most akkor a Németh M. féle szemfényvesztés mire vót jó???
A "hatalmi harc" eldőlni láccik, és olybá tűnik, mintha a
NM csak amolyan önjelölt messiás lett volna.
Pedig dehogy.
Igenis tessék mindenkinek emlékezni a Sipos-beli sokat
sejtető kávézgatásokra, melyek miatt hazarepült Miklósunk
jólfizető kis állásából. Mindenki emlékezzen és valaki odaátról
-könyörgöm- magyarázza meg!!! Mert elpusztulok a kiváncsiságtól.
Ki a fene kapacitálta hosszú éveken keresztül azt a szerencsétlent?
Ki a fene találta ki őt egyáltalán, hogy aztán most meg, mint
valami olajos rongyot, a sarokba hajítson.
De én válaszolok is magamnak.
A Kovács és Tsai cég megijedt attól, hogy a párt esetleg tényleg
megújul. És akkor esetleg nekik nem megfelelő méretű szelet
kanyarítódik ki a biszniszből. És akkor nem is biztos, hogy az
ifjú törökök az ő klientúrájukat használnák. És akkor meg mi lesz?
Minek az egész?
"de ha Kovács marad, azt nem gondolhatják, hogy ez jó és
végleges megoldás!"
Miert kellene lenni vegleges megoldasnak.. Egy demokraciaban semmi szukseg ilyesmire, mivel nem isten kegyelmebol odatett kiralyok uralkodnak a halaluk napjaig, vagy senki altal le nem valthato diktatorok. Kovacs dolga most,hogy gyozelemre vigye a partjat aztan vagy miniszterelnok lesz vagy nem, ha gyoznek valoszinuleg az lesz, aztan raernek akkor spekulalni azon, hogy ki legyen a kovetkezo 4 ev mulva. Semmi szukseg vegleges megoldasokra.
Ennyire részletesen nem ismerem az mszp belső ügyeit, de ha Kovács marad, azt nem gondolhatják, hogy ez jó és végleges megoldás! Akkor időhúzásról és időnyerésről van szó, még nem alakultak ki az erőviszonyok véglegesen.