Keresés

Részletes keresés

gyuri bá Creative Commons License 2003.01.13 0 0 23
Inkább arra adj tanácsot, hogy megfelelő tervezéssel hogyan kerüljük el a csatornát. ;)
Előzmény: Törölt nick (22)
jahno Creative Commons License 2002.11.03 0 0 21
Szomszédok bírják, most véstem körbe két ajtónak a helyét, már edzésben vannak. Mindenhol csatorna kell, szívem szerint most egyből nekiállnék, de szeretném szakemberrel csináltatni, és akkor Ő mondja meg, hogy mi kell ahhoz a kismegszakítótáblához /30mA fi relé + 3*16A megszakító/ de akkor is :-) Csak vasárnap nekem nem akarnak dolgozni, pláne "olcsón". Pedig a cuccokat simán meg lehetne venni :-)
Előzmény: kitiltottuser (20)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.03 0 0 20
Éppen szögbelőhetsz is, bár annak is van zaja. :-)

Végigfúrni kb egy óra, hacsak nem akarod a falakat csatornával burkolni. A kismegszaggatót is szerelheted éppen, ha az már az óra után one. :)

Előzmény: jahno (19)
jahno Creative Commons License 2002.11.02 0 0 19
Ti vagytok az én embereim! Panelra keresek kábelcsatornát, valamint kultúráltan kinéző falon kívüli konnektort/kapcsolót.

Valamint hogy szögbelövéssel megpróbálhatom-e feltenni, mert végigfúrni izgi lesz.

Tudjátok itt is panelház, a vezetéket sok helyről kihúzni sem lehet, de azért össze van olvadva a terheléstől :-(

Szereléshez szerencsére értek, a kismegszakítót átadatom szakemberrel, onnantól majd megfejtem.

kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.02 0 0 18
Valahol a MCmestereket is meg kell érteni. Pénzt akarnak keresni. Arról ők nem tehetnek hogy a közintézmények vezetői nem érdekeltek az olcsó és jó minőség beszerzésében. :-) Én is megcsinálok bármi hülyeséget szarul ha megfizetik ! :D

Hát igen. Az áruházak eladói sincsenek a toppon manapság. Minap jártam egy szórakoztatóelektronikai boltban. Hi-Fi és TV került volna a karácsonyfa alá. Eladó előttem keresgélte a Hi-Fi bekapcsoló gombját. 20 perc múlva megmutattam az az érdekes gombot ott baloldalt, amin a POWER értelmetlen felirat díszelgett. Ezek után már csak annyit kérdeztem, hogy ugye az egyéb őaraméterekről nem tud mondani semmit ? És hazamentem. Majd máshol beszerzek. A példa azért illik a tűzhelyhez, mert ugyanígy azt is el tudom képzelni, hogy a teljesítményfelvétel, áramerősség idegen szónak számítanak egy áruházi eladónak.

Előzmény: M41 2101 (17)
M41 2101 Creative Commons License 2002.11.02 0 0 17
Az iskolai felújításoknál én úgy vettem észre, hogy soha senki nem veszi át műszakilag a munkát, gyakorlatilag a mesterek bármilyen sz*r melót végezhetnek közintézményeknél.

Más: Felújítottak egy házat, a tulaj kidobta a régi gáztűzhelyt, és helyette kerámialaposat vásárolt. Totál meg voltak győződve arról, hogy bedugják a konnektorba, és akkor az majd menni fog. Háromfázisról, MM-fal kábel előnyeiről (hátrányairól) nem is hallottak...

Előzmény: kitiltottuser (16)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.01 0 0 16
Igazgató kicsit hülye lehet. :)

Mellesleg géppel végigmarni a falat nem nagy ügy, gyorsan megy. Födémek...hmmm...depend on ugye. :)

Amúgy meg marha az, aki egy ekkora felújításnál nem gondolkodik előre. Én biztos rakattam volna üres csövet rendesen. :))

Előzmény: Hálózati Adapter (15)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2002.11.01 0 0 15
Az már pokoli drága lett volna, teljesen végigvésni az egész építményt, pincétől a padlásig. 4-5 szint, födémáttörések, 60 centis falak, sokméter belmagasság, tantermenként egy végpont, azaz kb. harminc méterenként - ez minden telefon/számítógép hálózatépítő rémálma.
Nem is ez a lényeg, minden megoldható jó pénzért, hanem az hogy amikor úgyis felújították az összes vezetéket, szinte nulla plusz lett volna berakni még két-három MüIII-at. Mint újra vésni, vakolni, festeni, stukkózni, burkolni (födémátörés).
Ja és az igazgatónéni még a felméréskor közölte hogy két nap múlva tavaszi szünet, ami négy nap, vagy mennyi, az alatt kész legyen!
Előzmény: kitiltottuser (14)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.01 0 0 14
Mi baja volt a véséssel ? Annak nyomai eltűnnek, és a festő szépen elkeni a helyét. :-)
Előzmény: Hálózati Adapter (13)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2002.10.31 0 0 13
Tavaly vótam felmérni 1 általános iskolát, mert szerettek volna valami nagyon korszerűt, azaz tantermenként 1 db Internet hozzáférést, meg kábeltévét, megilyenek. Nomost. Százéves műemlék épület, felújították csontra majd egy milliárdért. Szabad csű semmi. Belmagasság jó nagy, gipsz stukkók ezerrel. Igazgatónéni vésni, csatornázni nem enged, drút nélküli megoldás drága. Nem is lett nékik semmi technikai csoda.
gyuri bá Creative Commons License 2002.10.31 0 0 12
Bocs a szóismétlésekért és a slendrián fogalmazásért. Kapkodtam.
Előzmény: gyuri bá (11)
gyuri bá Creative Commons License 2002.10.31 0 0 11
Igazad vagyon. Még az amperhuszárok a leg tisztességesebbek ez ügyben. Persze őket az előírások és a hagyományok is inspirálják. A hagyomány alatt az idősebb szkikat értem, akik tudják, hogy nem róluk szól a világ (akkor szép a munkájuk ha "láthatatlan")és nem próbálják a megerendelőt meggyőzni, hogy -az a kis 1x1 es csatorna még direkt szép is-, ahogy a telefonos, TV-s, riasztós, stb. kollegák próbálják a megrendelőt vakítani. Tisztelet a kivételnek.
Én új építésnél, vagy felújításnál inkább eleve berakatok még két csövet a vill. szerrel a "későnjövők miatt", mert a végeredmény fontosabb, mint a háború a vésés-helyreállítás miatt. Persze a tervszerűség lenne az igazi. De a nagyobb munkákat leszámítva, hun van az még.(nem vagyok villszer. soviniszta, generálban utazom, csak az esztétika miatt)
Előzmény: Hálózati Adapter (9)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.10.31 0 0 10
"de a panelt csak fúrni lehet, és akkor is az egész lakótelep a falat kaparja a gyönyörtől."

A panelt is lehet falmarózni. Falmaróval készülnek a fali hornyok. A fali hornyokba lehet a csöveket betenni, gipsszel, vakolattal takarni és rögzíteni. Csak pénz és igényesség kérdése. :-)

Előzmény: micu (1)
Hálózati Adapter Creative Commons License 2002.10.31 0 0 9
Ja mert nem is hallottak olyanról hogy gyengeáramú tervezés - még szerencse, ha erősáramú tervek vannak és nem a villanyszerelő szaki kezd el toronyirányt védőcsövezni.
Osztán mikor kész a ház jut eszükbe, hogy kéne ám telefon, meg CATV, meg riasztó...
Előzmény: gyuri bá (8)
gyuri bá Creative Commons License 2002.10.31 0 0 8
Belvárosi kapualj, lépcsőházi előtér frissen korhűen felújítva, három nyomvonalon, háromféle müa. csatornával girlandokon és gipszstukkókon keresztül három mester izlése és szemmértéke szerint készül techno díszek emelik a vizuális élményt. Nem csak az ő hibájuk.
Gonda Iren Creative Commons License 2002.10.30 0 0 7
Lattatok mar kebelkigyot a padlon elvezetve? Pl. paraszteknal a sargarez TV allvanyhoz megy a fekete hosszabbito, es 2 koax kabel. Mindez +5m kabellal, megtekeredve, felkunkorodva, par gorccsel tarkitva. Epuletes latvany. Ettol kulturaltabb a kabelcsatorna is. Csak szepen kell csinalni. :-)
Előzmény: jack (6)
jack Creative Commons License 2002.07.08 0 0 6
Nezzetek meg a parador.de oldalt, igen nagyon de nagyon szuper, kuturalt megoldasokat kinal a problemara. Nemetul nem tudok is megnezhetik, van angol valtozat.
Karl May Creative Commons License 2002.07.08 0 0 5
Nálunk (panelházban, bár ez szinte mindegy) a frissen felújított lépcsőházat tették tönkre a kábelekkel.

Először az utcát túrták föl, aztán fél évig nem temették vissza a gödröket, csak ezután következett a ház átalakítása. A lépcsőházi pihenő falán vezették el a kábeleket, de úgy, hogy nem a sarokba szerelték őket, hanem a vízszintes és a függőleges vezetékeket is a fal közepére helyezték.

Nem lehet, hogy a szerelők azért teszik mindig a legszembetűnőbb helyre a kábeleket, mert büszkék rá, ha munkájuk eredményét mindenki látja?

Bibi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4
csak pénz és igényesség kérdése

Mindenhol csak az. Panelben is lehet sokféle kábelcsatornás megoldást találni, olyat is, amely a legigényesebben felújított lakásba is belesimul.

A trehány melót pedig nem kell eltűrni (igaz viszont, hogy olcsó húsnak..). Pont.

Előzmény: micu (1)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.05 0 0 3
Mo-on mindent lehet.
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.24 0 0 2
Gyerekek, a házunkba most jöttek kábeltévét szerelni: amit művelnek, az valami katasztrófa. Fel... na hogy is mondjam, felhányják azokat az ocsmány kábelcsatornákat a falra, semmi semmivel nem párhuzamos, nem igazodnak a már meglévő csatornákhoz sem, csak úgy találomra mennek. Ahol kifúrják a falat, ott öklömnyi darabon kitörik a fal, úgy hagyják.

Nincs itt valami építész - jogász? Lehet ilyet csinálni büntetlenül?

micu Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1
Nálam a panelban muszály így vezetni: anno akik ezeket a csodákat tervezték nem ismertek olyat hogy falban vezetett kábelcsatorna, a madzag bele van öntve a betonba (csak a 220 él belőle de az is elég sz*r hogy nem cserélhető, mivel anno a "magyar arany"-ból lett csinálva azaz alumíniumból. Nekem még nem volt belőle gondom de ahol anno albéreltem volt hogy amikor bekapcsoltam egy elektromos fűtőtestet /távfűtés még nem indult de a jegesmedvék már csak szívatóval/ gyorsan le kellett kapcsolni a lakásban terjedő amperszag miatt). Mindenesetre inkább a jelenlegi három kábel mászkáljon szabadon (telefon, kábelmodem, kábeltv) mint ama "paradicsomi" állapotok térjenek vissza amikor a cuculizmusban csak az utcai telefonokon lehetett telefonálni már ha valaki véletlenül talált olyat amit működött.
Valamennyi kábelt egyébként el lehet vezetni a parkett melletti szegélylécben, de a kábelmodem madzagja pl nálam teljesen szabadon kószál mert ő már nem fért be.
Egyébként szvsz a régebbi épületekben (értsd nem panel) meg lehetne csinálni a falban elvezetést is, csak pénz és igényesség kérdése, de a panelt csak fúrni lehet, és akkor is az egész lakótelep a falat kaparja a gyönyörtől.

Üdv:Micu

Előzmény: Törölt nick (-)
alexandrosz Creative Commons License 2000.10.16 0 0 0
Volt egy 0 alakú, ami tetszett
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.16 0 0 topiknyitó
A kábeltévé, a riasztó, az új telefonvonal, az internetkábel és még ki tudja mi minden szövi ránk hálóját, csupa hipermodern űrcsoda.

Ezzel együtt új díszítőelem veszi át a hatalmat urbán-vizuálkultúránk felett: a fehér és szürke műanyag kábelcsatorna. Végighatol mindenen: panelházon, szocreálon, klasszicistán bauhauson, kívül-belül egyaránt. Jön a szerelő, elő a Hiltivel a fal már át is ütve és megállíthatatlanül kanyarog tovább a műanyag kábelcsatorna, bájosan ferde vonalvezetésével helyenként diszréten látni engedve a falon ütött nagyobb sebeket.

Ez a forradalmi találmány végre ledönti az évezredek alatt kialakult - és nyilván már rég elavult - építészeti vonalvezetéseket, új tagolást visz a divatjamúlt aranymetszés szerint mért falfelületekbe és megdönti azt a téveszmét, miszerint egy panelházat ocsmányabbá már nem lehet tenni. Méltóképp veszi át a gázkonvektor-szellőzőrácsok helyét, melyek korábban - de csak kisebb elterjedtséggel - szálltak szembe a konzervatív architektúra mindent uralni akaró esztétikájával.

Írd meg itt, hol, milyen kábelcsatornát láttál, ami felvillanyozott, vagy új arculatot adott egy rég megunt épületkülsőnek vagy -belsőnek.

Tamara, aki nem lány

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!