Keresés

Részletes keresés

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2014.05.18 0 0 354

Brávó! Jöhet a negyedik hozzászólás! :-)

Előzmény: daddogóós (353)
daddogóós Creative Commons License 2014.05.18 0 0 353

Életbiztosítás? Nyugdíjbiztosítás? Inkább a párnája alá tegye mindenki a megtakarított pénzecskéjét, mert való igaz, hogy ott nem kamatozik, de kevesebbet sem fog érni annál, mintha holmi biztosítós alkuszra bízná a pénzét.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 352

Köszi, nagyon hasznosnak tünik, végigolvasom

Előzmény: RetteNETes Lalyos (350)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2014.03.04 0 0 351

Ha tényleg nyugdíjbiztosítás volt a téma, akkor ajánlom figyelmedbe a kollégáim által összerakott oldalt... Függetlenek vagyunk, nem csak egy biztosító termékét áruljuk... az oldal: nyudijbiztositas.com

 

Választ kaphatsz minden kérdésedre, összehasonlít, elemez...

Előzmény: RetteNETes Lalyos (350)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2014.03.04 0 0 350

Minden év március 19-e tájban a pénztáraknak nyilvánosságra KELL hozniuk az elmúlt évi teljesítményüket.

Ezt a megkeresheted az PSZÁF/MNB honlapján, de azoknak a pénztáraknak az adatai, akiknek jómagam is közvetítek megtekintheted nálam is, IDE KATTINTVA a 2012-es (idén majd a 2013-as év adatai jönnek ki...). Az előző évek adatai is megvoltak, de "áldozatául" estek egy portálmotor cserének... :-(

 

Néhány jótanács: Ahogy mondtam:

 

  • Szerintem sokkal érdekesebb a 10 éves teljesítmény, mint egy-egy év kiemelkedő hozama.
  • Az általad firtatott kérdésre pénztáranként változhat a válasz, ugyanis nincs egységes minimumdíj.
  • Pénztáranként változik az is, hogy a megtakarításaidnak mennyi százalékát használják működési költségre, mennyi a likviditási tartalék (amiből kifizetnek), mennyi kerül befektetésre neked.

 

Egyébként ha jól sejtem a MetLife-os ügynök nem nyugdíjpénztárba szeretett volna beléptetni.... :-)

 

Amit el akart adni - szerintem - az nyugdíjbiztosítás...

 

Ebben az esetben is érdemes keresgélni, tájékozódni!

Az összehasonlításban tudok segíteni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (349)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.04 0 0 349

Gyanúsan kevés infot kaptam az üzletkötőjüktől. Ez valami biztositási ügynök betegség, a magabiztos, kissé erőszakos  fellépésével rá akar beszélni - sajna ez nálam nem müködik. Mondott egy viszonylag magas összeget, hogy ENNYIT kell fizetni havonta. Speciel engem az érdekel, mi van ha megbetegszem vagy elveszitem a munkámat és  szüneteltetnem kell ? Mi van ha megemelik a nyugdijkorhatárt ? Rákérdeztem mibe fektetik a pénzt, de arról is csak általánosságban beszélt. Azt se tudom , milyen garanciát vállallnak.

 

Úgy gondoltam kapok egy dossziényi tájékoztatást, adatokat. Francokat.

 

Hetek óta nézegetem az ajánlatokat, önkéntes nyugdijpénztárakat, fórumokat, de nagyo kevés info van, mindenki a saját termékét tukmálja.

 

Lehet találni független, objektiv összehasonlitást, véleményeket ?

 

 

 

 

Előzmény: RetteNETes Lalyos (348)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2014.03.03 0 0 348

Nekem mondjuk az lenne az első kérdésem, hogy mennyi az átlagos 10 éves hozamráta...

Előzmény: Törölt nick (347)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.03 0 0 347

mennyi szokott lenni az önkényes nyugdijpénztáraknál a havi összeg ? Az OTP-nél 5 ezer. Tudja valaki, hogy a metlife-nál mennyi ? Nem találom a honlapon

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2014.02.07 0 0 346

Gondoltam megvárom amíg a két hozzászólásos olvtárs beszámol hogyan alakul a tanácsadó szolgálata...  :-(

 

Egyébként nem tudom civilben mivel foglalkozol, de az elvárásaidnak megfelelően biztos ingyen végzed azt amit...

 

:-(

Előzmény: kesejlyű (345)
kesejlyű Creative Commons License 2013.11.04 0 0 345

Speciel én is szívesen segítek bárkinek INGYEN megkötni online azt a biztosítást, amit kér. Szwili Ön bizonyára nem ingyen teszi, gondolom szép haszonnal dolgozik. Ez a különbség köztünk.

Előzmény: Szwili (344)
Szwili Creative Commons License 2013.10.30 0 0 344

Ha nem egy biztosítási ügynököt kér meg, akkor ki az aki korrektül tud segíteni? Ügynökök között is nagyon sok különbség van. Konkrétan én is az vagyok és volt olyan ügyfelem, nem is egy, hogy azért kötött velem szerződést, mert a korábbi már meglévőre azt mondtam, hogy jó, tartsa meg. Nem tudok abban a témakörben szebbet, jobbat és még olcsóbbat is adni. A jó ügynök nem akarja kihasználni az ügyfél "tájékozatlanságát", hanem az a dolga, hogy a neki legmegfelelőbb megoldást keresse meg. Ez az alapja a hosszútávú kapcsolatnak. (De ez nem csak itt értendő!)

Előzmény: singer 884 (343)
singer 884 Creative Commons License 2013.10.20 0 0 343

Pedig tök egyszerű. Ha nem megy, akkor kérjél meg valakit, hogy segítsen! De ne egy biztosítási ügynök legyen, mert akkor az ő zsebébe fizetsz...

Előzmény: Mjuli87 (342)
Mjuli87 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 342

A lakasbiztositasok.hu oldalon rengeteg féle biztosításról van leírás, és el tudtok jutni róla más típusú (mint pl. az életbiztosítás) biztosításokra. Még kalkulátoruk is van (akárhogy is működjön működjön az, nekem mindig valami irreális jön ki, de én nem is értem ennek a nyelvezetét). Gondoltam megosztom, ha már ilyen témát látok és ilyet olvasok =D amúgy értékelném, ha valaki tudna cserébe adni egy oldalt, ami esetleg össze tud hasonlítani biztosításokat!! 

hevezoli64 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 341

Tisztelt fórumozók!

 

Van egy union európai életút program, befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosításunk 2009 óta. A neten elérhető általános szövegeket elolvastam, látom az elszámoló lapokat, de nem világos minden.

Kérem, ha valahol erről írnak, vagy itt a fórumon szerepelt a téma, adjátok meg az elérhetőséget.

Üdv.

subber7 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 340

Márpedig ha a Te fizetésed a költségvetés 70%-a, akkor ha megfelelően akarsz gondoskodni a családodról, mindenképpen kötnöd kellene egy kockázati életbiztosítást, így a biztosítót nem tudod kikerülni. Amikor azon gondolkodsz, hogy ha mégis életben maradsz, akkor kidobott pénz lesz a biztosítás, akkor gondold át azt is, hogy ha netán mégis meghalnál, akkor (ha nem ketten éltek) valószínű több ember élete fog kisiklani akár örökre. Családfenntartóként "kötelező" az életbiztosítás. Én a kockázati életbiztosítást javaslom, a megtakarítást ne a biztosítóhoz vidd, hanem máshova.

Előzmény: R.A.T (339)
R.A.T Creative Commons License 2013.08.22 0 0 339

Sziasztok.

Biztos sokan kérdezték már   és próbáltam vissza is olvasni becsszó  de valaki segíthetne eligazodni.

Tehát...35 éves vagyok és kicsit késve de szeretnék havi szinten félre rakni egy kisebb összeget (10-20eFt).először nem is ez volt a fő cél hanem ha történne velem valami akkor a családomnak az anyagi biztonsága megmaradjon ,sajnos az én fizetésem állja a családi költségvetés 70%-t kb. Szóval arra gondoltam hogy kötök egy kockázati életbiztosítást de,aztán meg arra is gondoltam hogy lehet hogy kidobott pénz lesz ha ne adj isten életbe maradok  Ezért tovább kombináltam és már fel is hívtam egy üzlet kötőt hogy ajánljon valami vegyes vagy is, megtakarítással kombinált biztosítást.

Aztán elkezdtem olvasni.....és szinte egy fórumon se ajánlják a biztosítókat.

Na tehát mibe is fektessem a pénzem??  havi cirka 10-20eft, akár több évre is lekötöm.

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2013.05.08 0 0 338

Valószínűleg UL terméket vettél... Csak néhány kérdés:

  • Hányszor nézted meg 8 év alatt, hogy milyen eszközalapokban van a pénzed?
  • Vagy hányszor kerested ezzel a kérdéssel az üzletkötőt akivel megkötötted a szerződést?
  • Miért pont azokba/abba az eszközalap(ok)ba pakoltad a pénzt?
  • miért vettél UL terméket?
  • Tartalmazott-e kockázati kiegészítőket a szerződés?
Előzmény: csilkat (337)
csilkat Creative Commons License 2013.05.07 0 0 337

A Generalinál a pénz 8 év alatt 3 millióból 1,2 milla lett! Jó üzlet -jó befektetés! Ők annyit mondtak -így jártam. Vígasztaltak - más is járt így. Én megosztom: ha valakinek túl sok a pénze vigye a Generalihoz - ők tudják hova tenni!

Lipo Szóma Creative Commons License 2013.01.11 0 0 336

A Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület vezetőinek egy része hosszabb ideje úgy érzi, hogy a 45 milliárd forintos vagyonnal bíró biztosítót valaki el akarja foglalni. Az egyesületi formában működő Dimenzió vezetésében kőkemény harc dúlt idén az állítólag kívülről mozgatottak, és a függetlenek között. Úgy tűnik, hogy a cégfoglalás sikeres lehet, ám a PSZÁF is gyanúsnak tartja a biztosító körüli kavarásokat.

 

El lehet foglalni egy biztosítót?

A 30 ezer tagot számláló, 45 milliárdos vagyonú Dimenzió vezetőinek nagyobbik része lemondott, mert úgy érezték, kívülről manipulálják a biztosítót. A PSZÁF is aggódik, miközben úgy tűnik, sínen van a befolyás legalizálása. Tovább »

forrás: Index.hu

Raven23 Creative Commons License 2012.12.08 0 0 334

és a tisztelt hozzászóló 2009ig mennyi adókedvezményt vett igénybe a biztosítása után?

:)

 

Előzmény: Tatu716 (328)
subber7 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 333

A Talizmán biztosítás hagyományos biztosítás, amely befektetésnek nem minősülhet, bár 20 évvel ezelőtt nem is voltak olyan módozatok, amiket befektetésnek is lehetett tekinteni. Ezért jelen esetben a hozam sem értelmezhető kifejezés. A hagyományos biztosításokat - még ma is vannak ilyenek, s bizonyos élethelyzetekre kifejezetten jó megoldások - nagyjából úgy kell elképzelni, ha extra biztosítás nincs hozzá kötve, akkor befizetett 100 forintból kb. 25-30 megy biztosításra, a többiből pedig csak magyar államkötvényt vehet a biztosító. Értelem szerűen ez max. kitermeli a biztosítás költségét, de hozzá nem tud tenni. Így ha lejár, s életben van a biztosított, akkor elmondhatjuk, hogy visszakapta a pénzét, s közben volt egy "ingyen" biztosítása, amit szerencsére nem vett igénybe. Sovány vigasz, de ez van. Itt nem az ING a hibás - vagy bármely más biztosító hasonló termék esetén -, hanem ezek a módozatok ilyenek.

Előzmény: Tatu716 (328)
sutongi tti olleh Creative Commons License 2012.01.19 0 0 329

Milyen biztosítási rész volt ebben? A kockázati rész - értelemszerűen - megy a levesbe. Tehát nem a 823e befizetésedre kapod a kifizetést, hanem annál (jóval) kevesebbre. Ennek fényében néd a helyzetet. De miért nem kérdezed meg a a biztosítót a részletekről?

Előzmény: Tatu716 (328)
Tatu716 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 328

Az Ing biztosítónál 20 éves 003 Talizmán nyugdíelőtakarékossági biztosítást kötöttem.befizettem 823,000.- forintot most a lejáratkor 1052000,00 Ft akarnak kifizetni, vagyis  húsz év alatt 200.000.- al nőtt a befektetésem és többszörösen  elvesztettem a pénzem értékét.Ennyire érdemes biztosítást kötni.  Más is járt igy?

 

Waratah Creative Commons License 2006.07.02 0 0 327

bocs. Elolvastam. Semmi extra, ugyanolyan mint a többi UL, csak attól függ, hogy jönnek össze a válaszott alapok teljesítményei. Ki mondta?:) boszorkányok gömbje kell hozzá?:) Annyifajta Ul és befalap van már, kinek kinek vérmérséklete szerint lehet válogatni.

Amúgy...korekt kis feltételszöveg, már amennyire konyítok hozzá. 

 

Előzmény: djibouti (299)
djibouti Creative Commons License 2006.06.29 0 0 326
Ne okoskodj! :D Én már láttam targoncást is, akit operátornak hívtak munkakörileg.
:DDD
Előzmény: raber2 robert (325)
raber2 robert Creative Commons License 2006.06.27 0 0 325

Kedves Operátor!

 

Ha jól sejtem te moderátor vagy. (Az én szegényes szókincsem szerint az "operátor" és a "moderátor" szavak nem egyazon jelentésűek, és a te szereped a kapanyéllel a moderátor  fogalmát meríti ki, nem pedig az operátorét.) A kezedbe adott kapanyél végen nincsen véletlenül kapa? Ha van, akkor inkább kapálgassál vele a beírások között, és vágd ki a gyomokat. Mondjuk kapálgasd ki az olyan beírásokat, amelyekben kizárólag személyeskedő, sértegető mondatok vannak. Nem sokkal lejjebb van is egy ilyen bizonyos kzt nick klaviatúrájáról. Kivághatod a reklámízű beírásokat is, de akkor megnézheted, hogy mi marad. Nem sok az biztos már ha következetes vagy, és szigorúan mindent kivágsz a kapáddal. Az üzleti témájú fórumokra sokszor azzal a céllal írnak be emberek, hogy csináljanak egy kis reklámot maguknak, a kicsi bizniszüknek. Mi nem fogunk akkor sem szerződni az INDEX-szel, ha innen kitiltasz bennünket. Esetleg visszajövünk más nick alatt. Olyan ez mint a parlagfű. Visszanő úgyis. Bár szerintem nem olyan ártalmas, csak néhány embernek okoz allergiát. Szerintem hagynod kellene az ilyet, mert ez semmilyen valós üzleti érdeketeket nem sérti.

 

Az meg külön meglepő, hogy nem magánlevélben figyelmeztetsz engem, hogy valamit nem jól csináltam, hanem a nyilvános fórumon. Ez beleillik a netiketbe? Esetleg az én hátamon akarsz hivatásod magaslatába felkapaszkodni?

Előzmény: Operator (324)
Operator Creative Commons License 2006.06.25 0 0 324
Ennek a kzt-nek küldetése van. Meg akarja menteni az emberiséget a biztosítóktól, meg az ügynököktől.

A fórum keretei közt nekem is hasonló küldetésem van, csak nekem az elhivatottság mellett kapanyél is van a kezemben, ami pünkt akkor szokott elsülni amikor szükség van rá...

Lefordítva üzleti nyelvre: A fórumokon a direkt üzleti tevékenység tiltott, kivéve ha le vagy szerződve az Indexszel. Arról pedig tudnék...
Előzmény: raber2 robert (320)
djibouti Creative Commons License 2006.06.25 0 0 323
Természetesen hiba lenne általánosítani. A „torkon lenyomó” eladástechnika sarkított megfogalmazás. Egy biztosítási üzletkötőnek, tanácsadónak (az egyszerűség kedvéért nevezzük ügynöknek), nincs más esélye. Azt kell eladja amit megszabnak neki. Amennyiben ez szerencsésen egyezik az ügyfél igényével, akkor minden rendben. Tudom, hogy biztosításra mindenkinek szüksége van. Ezt tőlünk nyugatabbra már nem kell annyira ragozni, és nálunk is egyre fogy azok tábora, akik abszolút negatívan állnak hozzá. Én is adok el belőle bőven.

Más cégek statisztikáit nem ismerem. A vállalatnak a statisztikáiban az AEGON közelít a 50%-hoz, a biztosítók küzül. Hozzá kell tennem, hogy a szerződéseink kb. 20%-a életbiztosítás. A többi 80% banki termék, ltp, eg.pénztár és nyugdíjpénztár. Nálam ez az arány hónapról hónapra változik.
Előzmény: Aegon Tanácsadó (322)
Aegon Tanácsadó Creative Commons License 2006.06.24 0 0 322
Djibouti tudod, hogy jópárszor egyetértettem Veled, de a "torkon lenyomott" eladástechnikát én személy szerint nem alkalmazom. Mindent az ügyfél igényei és elvárásai alapján adok el, és nem erőszakosan. Még egy olyan szakmai kérdésem lenne Hozzád, és kérlek a legőszintébben válaszolj nekem (ahogy láttam a fórumon őszinte ember vagy), hogy úgy hallottam, hogy a legtöbb bróker/alkuszcégek az Aegon életbiztosításait értékesítik. Válaszod előre is megköszönöm!

Üdvözlettel: Aegon Tanácsadó
Előzmény: djibouti (319)
kzt Creative Commons License 2006.06.23 0 0 321

Robika, az épeszű ember észreveszi hogy jópárszor hazudoztál a témában.  Give it up, szokj le a hazudozásról és keress valami melót ahol megelégednek szinteddel. Idővel talán még tisztességes embernek is tartanak.

Előzmény: raber2 robert (320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!