Tudja kedves Watson, nem az a baj, hogy rezső kormánypárti, hanem az, hogy pofátlan és következetlen. Egyszer bevallja, egyszer tagadja Demokratás önazonosságát, VIP jelenlétét. Ha valaki ezt szóba hozza, moderátori pallosért hörög. De legjobban akkor tajtékzik, ha valaki megkérdezni meri: ki fizeti a révészt?
1. nem vagyok cionista, mert akkor nem Magyarországon élnék, hanem Izraelben
2. már másutt elmondtam, de a kedvedért megismétlem: fordítóként dolgozom, többnyire régészeti szakkcikkeket, tanulmányokat, könyvek fordítok angolra, magyarra ritkábban (kivánságra mellékelhetek egy "publikációs" (= összegyűjtött fordításaim) listát.
ha azon az alapon nézzük, hogy hány folyóiratnak, könyvkiadónak fordítottam, több tucat folyóiratnak és könyvkiadónak lennék a "munkatársa", a Nemzeti Múzeumnak és az MTA Régészeti Intézetének pedig egyenesen a "főmunkatársa" vagyok, mivel az utóbbi években rendszeresen csak ez utóbbi kettőnek fordítok.
3. fordító vagyok, önálló cikkem csak egy jelent meg, a Mitteilungen des Archaologischen Institutes c. évkönyvben (a Régészeti Intézet kiadványa), ami az öcsödi neolitikus település egy részproblémájáról szól
csókoltatlak téged
és Big Clinton haverodat is
(őt különösen, mivel roppant etikus módon többször is nyilvánosságra hozta IRL adataimat, mindezt egy, még Varga Steve korában kapott levél alapján, amiben szerepelt az IRL nevem)
1. nem az a baj, hogy macskaköröm cionista,
hanem az, hogy gyáva, mert nem meri nyíltan vállalni sajtótevékenységét és hangosan hörög, ha valaki megemlíti, hogy milyen újságnak dolgozik és milyen cikkeket írt.
Rezső igazán megható hogy topicot nyitottál rólam, ezt köszönöm neked, igazán jól esett.
Igaz 3 napig szüneteltették a beírásaimat de ez nem a világ vége.
Jó lenne tudni miért várt a moderátor 2 napot hogy tilalomra tegyen, az indoka pedig teljesen értrhetetlen, nem is írtam olyat amivel vádolt, dehát az ő történelmi ismeretei is hiányosak.
Még egyszer köszönök mindent Rezső, nem felejtem el:
Márai Sándor: "(...) azt hiszem, a zsidóság nagy általánosságban, San Franciscótól
Moszkváig, történelmének egyik legveszedelmesebb játékát játssza, amikor kollektíven vádat
emel mindenki ellen, aki nem zsidó."
Kedves Rezső, a válasz: igen. Aljas emberek ők.
Megrágalmaznak mindent és mindenkit,
még Márai Sándorral is ezt tették,
akit egy napon sem említhetnénk velük.
Részlet Márai naplójából:
"Az amerikai magyar zsidók egy része ö idejében kivándorolt újságírók, filmesek, egyféle szellemi munkaterületen nyüzsgô alnép ö s néhány hozzájuk hasonló emigráns keresztény azt a vádat terjeszti rólam, hogy náci voltam, Hitlert dicsôítô írásokat tettem közzé, egy követ fújtam a fasisztákkal. Mindebbôl egy szó sem igaz, egyetlen sor írásomat, nyilatkozatomat nem tudnák soha bizonyítékul felmutatni.
Mindebbôl csak annyi igaz, hogy nem vagyok zsidó, hanem keresztény és magyar. S a tetejébe valószínűleg tehetséges is vagyok, vagy voltam. Ezt nem bírják megbocsátani. De a fasisztákat soha nem szolgáltam, minden módszerüket, szempontjukat elítéltem, éppen úgy, mint ahogy elítéltem a kommunisták módszereit és szempontjait. Védekezni nem érdemes e vádak ellen. Mégis, azt hiszem, a zsidóság nagy általánosságban, San Franciscótól Moszkváig, történelmének egyik legveszedelmesebb játékát játssza, amikor kollektíven vádat emel mindenki ellen, aki nem zsidó. Egy napon tudatosítják ezt az emberek. Tragikus nap lesz.
1. nem az a baj, hogy Lovas antiszemita,
hanem az, hogy gyáva, mert nem meri nyíltan vállalni,
ezzel szemben hangosan hörög, ha valaki leírja róla...
2. nem az a baj, ha valaki esetleg két s-sel írja Lovas nevét
hanem az, hogy a haverjai szintén rögtön hörögni kezdenek, hogy galád módon leantiszemitázzák Lovast, aki pedig tényleg az...
Esetleg pontosan meg kellene adni a fellehetőség helyét, idejét...
Moczar tábornok volt és főkomcsi. Az 1968-as (egyébként szocializmus ellenes és nacionalista) lengyelországi eseményeket a zsidók elleni támadásokra használta ki, a nem tulzottan zsidóbarát lengyel közvélemény közönye mellett.
Ismeg nem kekeckedni akarok, de ki is járt a Mea culpában, zsidóságot sértő beírások miatt? Csak a tények kedvéért.
Na és? 2600 hozzászólásból igazán nem nehéz találni kettôt, hármat, amit antiszemitaként fel lehet fogni – különösen egy deklaráltan provokáló fikanick esetében. Csak azt felejted el, hogy én voltam az, aki daisy2-re (“Horn Gyula félzsidó?”) és speakerre rászólt, amikor zsidózott.
Volt ilyen, vagy nem volt ilyen? Van e olyan mai, nagy Izrael barát, aki akkor, az Izrael ellen MIG-eket, Scud-okat (és katonát) küldő SZU-t támogatta teljes mellszélességgel? Aki újságiróként, munkásőrként, hirszerzőként harcolt a cionisták ellen? Ott ahova a Párt éppen állitotta őt? Béluskabácsi sose látott ilyet??? :-o
Tán tessen kicsit körbenézni otthon, a Népátszabóéknál. (Esetleg a tükörben is meg lehet próbálni)
SZVSZ pontosan teccik azt tudni körülnézés nélkül is, hogy NEM NEKEM kellene ennél a témánál " kínosan magam elé vigyorogni, oppardon't mormolni,..."
Ez a pálinka az Index állatorvosi lova. Volt zsidó, zsidóellenes, keresztény, vallásos, ateista, gyümölcslé,pálinka. főszerkesztő, ellenzéki, kormánypárti.
Mikor voltam zsidóellenes, keresztény, vallásos ill. ellenzéki? :-O
Ez a pálinka az Index állatorvosi lova. Volt zsidó, zsidóellenes, keresztény, vallásos, ateista, gyümölcslé,pálinka. főszerkesztő, ellenzéki, kormánypárti.
Vagy tényleg dilis, vagy minket tart hülyének.
Volt ilyen, vagy nem volt ilyen? Van e olyan mai, nagy Izrael barát, aki akkor, az Izrael ellen MIG-eket, Scud-okat (és katonát) küldő SZU-t támogatta teljes mellszélességgel? Aki újságiróként, munkásőrként, hirszerzőként harcolt a cionisták ellen? Ott ahova a Párt éppen állitotta őt? Béluskabácsi sose látott ilyet??? :-o
Tán tessen kicsit körbenézni otthon, a Népátszabóéknál. (Esetleg a tükörben is meg lehet próbálni)
SZVSZ pontosan teccik azt tudni körülnézés nélkül is, hogy NEM NEKEM kellene ennél a témánál " kínosan magam elé vigyorogni, oppardon't mormolni,..."
(jól megmondani nem bűn, erény. jól mellétrafálni - kétségtelen kockázat. nem marad más neked: kínosan magad elé vigyorogni, oppardon't mormolni, hazamenni, csendben lenni. öngól is gól, elmondani százszor: gólszerző vagy. holnap újult erővel lehetsz nagyhangú madár. varnyú.)
(Ugye, drága béluskabácsi, millen egyszerü is volt, a Népszabadság fénykorában. Amikor a párttitkárelvtárs, az ingadozó, kérdezősködő elvtársak mellének szegezte a kérdés: "elvtárs komenista vagy? Mer, ha igen, akkor Izrael a te ellenséged, a kettő együtt nem megy." És az elvtársak egyből tudták, hol a helyük! Büszkén, nyiltan vállalták, jól belevágték az impirilisták, meg az akkor dacból izraelbarát reakciósok pofájába. Nem volt ám divat ez a zárójelek közé tett célozgatás.)