Keresés

Részletes keresés

XNC Creative Commons License 2023.04.10 0 0 6

A kulturált magatartás elvárható.

De én azért azt a lopást és rongálást még meggondolnám.....

Előzmény: Csokis (3)
tiamat Creative Commons License 2000.10.13 0 0 5
"Egyes esetekben le kell tudni nyelni, hogy az iskola nem hatóság...."

Ajánlom mindenki figyelmébe az "Érdekvédelem" c. fórum "Tisztelik-e a tanárok a Diákok Jogait?" topicját!

Előzmény: Thomas (4)
Thomas Creative Commons License 2000.10.13 0 0 4
Naná, hogy ne feszitsen a gyerek a telefonnal az órán, meg egyáltalán, viszont jó ha elérhető, akár "biztonsági okokból is" a prepaid jónak tűnik már csak lopás esetére is. A finneknél ez működik.
Munkaszervezési okokból is jó ha elérhető a gyerek, hátha nem kell feleslegesen érte menni , vagy éppen érte kell menni,stb. Persze ezt meg lehet oldani nyilvános fülkével és normális személyzettel is akik kezelni tudják a helyzetet.
Alighanem az idő majd megoldja a helyzetet és lassan bejön hozzánk is a mobilizálódás, de addig is az embereken múlik a dolog kezelése.
Egyes esetekben le kell tudni nyelni, hogy az iskola nem hatóság....
Csokis Creative Commons License 2000.10.13 0 0 3
Engem pl. nem zavart, ha valamelyik kolok telefonalt a szunetben. (1 db nyilvanos telefon volt az egesz suliban, kepzelhetitek a sort elotte.) Viszont amikor oran valamelyik "nagyonmajer" kirakta a telefont a padra megmondtam, hogy ha megszolal, en kivagom az ablakon es lesz..om mennyibe kerul egy bunkofon. Elhitte, kikapcsolta, tobbet nem volt vita. Szoval szerintem vegyel egy prepaid kartyast, aztan gazdalkodjon vele.
tiamat Creative Commons License 2000.10.13 0 0 2
Mint "alulfizetett pedagógus", első tanácsként azt ajánlanám, hogy szólj a suli igazgatójának a portán történő esetek miatt.
Ha ez sem segít, akkor nyugodtan vegyél mobilt a srácnak, ha van esze, ne használja órán.
Előzmény: hc (-)
szalka Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1
Ha ennyire problemas az ugy, a legegyszerubb, ha veszel egy kis csipogot a gyereknek. Nem telefonalja szet a penztarcadat, viszont barmikor tudsz neki uzenni, es olcso a keszulek es pici es az uzenes is viszonylag olcso. A hatranya, hogy o viszont nem tud neked visszauzenni, dehat ez a legkevesebb, neked ugyis foleg a masik iranyu kommunikacio kell.
Előzmény: hc (-)
Ozon Creative Commons License 2000.10.13 0 0 0
a száma 06-00-000-00-00
;)))
Előzmény: hc (-)
hc Creative Commons License 2000.10.13 0 0 topiknyitó
Ma délelőtt változás állt be a délutáni programomba. Tehát át kell programozni a gyereket is. Nosza a telefon az iskolába. Háromnegyedóráig foglalt, majd közlik, hogy a tanerő órán van, nincs itt, nem találom, stb. Ha viszont a gyereket kérem, azt kerek-perec megtagadják!!
Jogosan? Nem sérti ez gyermekeim jogait? Természetesen nem óra közbeni hívásról van szó és nem is arról, hogy hazafelé vegyen egy kiló kenyeret.
Ha pedig veszek egy mobilt a kölöknek - azonkívül, hogy eltelefonálja a gatyámat és elhagyja - az piros posztó az alulfizetett pedagógusok szemében.
Mi a megoldás??

hc

PS: a telefon általában azért foglalt, mert a bunkó portása a rendszerkészülékről pletykál a barátnőjével is így automatikusan minden bejövő számra foglaltat ad.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!