a szimatom azt súgja, hogy az így befolyt pénzből még egy tyúkólat sem építhetnék, nem hogy villát :-)
Komolyra fordítva a szót: azért próbáljuk meg a gyűjtést, ha Pallag úr is támogatja az akciót. A bizalom erősítése érdekében a banki értesítőket feltehetjük a netre. Szerintem nem reménytelen a dolog, de egyelőre még nem tudtam felvenni a kapcsolatot a főszereplővel.
További ötlet: Pallag-vonal. 90-es telefonszám, ahol további exclusive információkat lehet megtudni az olajügyről, személyesen Pallag úrtól. Az így befolyt pénz is a számlára kerülne. (Az amerikaiak biztos így csinálnák :-)
Dark: villára gyűjtesz???
Egy kicsit bizalmatlan vagyok....
De különben egyetértek.
Lehet hogy nem véletlenül lett kinevezve a bizottság élére. Szerintem nem számítottak rá hogy bármit is kiderít. Elindított egy lavinát, ami már meghaladja a képességeit és nem tud vele mit kezdeni. Mindenképpen melléállok.
Köszönöm az e-mail címet, próbálom felvenni a kapcsolatot Pallag úrral (a KGB egyelőre még nincs a nyomomban :-)
Amint sikerül, részletesen beszámolok.
Ha tud valaki más kapcsolatteremtési lehetőséget (pl. mobilszámot), azt is szívesen venném.
ui.: A rádió híradása szerint Pallag úr kész elfogadni a támogatást.
Szerintem a ficko:
a.) amator, vagy inkabb dilettans;
b.) fele annyira sem az "igazsag" kideritese volt a celja, mint az ismertseg, nepszerueseg meszerzese.
Ebben most szep parja az az MSZP-s kepviselo, aki orszagos nyilvanossag elott is felvetette ugyanezt a gyujtos otletet. Mivel a pasi mellesleg frakcio tag, azaz mindenfele bizottsagok tagja, az ehhez kapcsolodo plusz penzekkel egyutt, ne jojjon azzal, hogy nincs penze kifizetni Pinter Sanyat es a rendorarvakat, mert mindjart osszekarmolom magam. Szerintem egyszeruen pofatlansag rolunk legombolni meg egy kis olajpenzt, amikor mar az eddigieket is mi fizittuk ki. :-(
Pallag úr jószándékát talán ellehet fogadni, de az nem kétséges, hogy dilletáns módon végezte a munkáját, sőt a bizottság többi tagjának munkáját is lehetetlenné tette, szinte egy személyben kisajátitotta a munkát. Enne lett az eredménye a nagy semmi. A vizsgálat során elkövetett hibáiért nem hiszem, hogy másoknak kell vállalnia a szankciókat. Számtalan cél van Magyarországon és a világban ami támogatásra szorul és érdemes. Ilyen a rendőrávák támigatása is. De ezt mindenki a maga nevében tegye meg, ha arra érdemesnek tartja. És ne vállalja át, egy jogerősen elítélt ember büntetését. És azt sem, hogy Pintér Sándor úr mások pénzéből jótékonykodjon!
Pallagnak? Egy vasat sem! Ilyen primitív embert ritkán lehet látni. Az igaz, hogy ő kezdte el Békésben piszkálni az olajügyeket, de aztán megalapozatlan nyilatkozataival, ostoba vádaskodásaival rengeteget ártott. Most már szvsz elfogják kenni az ügyeket, hiszen Pallag lehetetlenné tette az egész vizsgálatot.
Ha már címlapra került a topic az Indexen, használjuk ki a nyilvánosságot, és keressünk további támogatókat...
Én a magam részéről továbbra is állom a felajánlást. Ha Pallag úr (vagy valamelyik ismerőse) olvassa a topicot, kérem, küldjön egy mail-t, hogy felvehessük a kapcsolatot. Ha beleegyezését adja, szívesen vállalom a technikai lebonyolítást (számlanyitás, rendszeres tájékoztatás, stb.) is, de az lenne a legjobb, ha már egy meglévő, a nyilvánosságért és a szólásszabadságért kűzdő alapítvány felvállalná a szervezést.
Schlecht Csaba?
Hát miért is emlékezne pontosan. Végül is egész mindennapos dolog, hogy az ember 14 (az államnak összesen mintegy 300 millió forinttal adós) céget ad el egy nap alatt egy töröknek.
Vagy neked nem?
Ezt nem értem 8-)
Hát szerintetek nem igaz az, amit megszavaztak a polgár urak (némi fasisztoid hátszéllel) miszerint mindenr?l a Németh-kormány és a Horn-kormány (aki végülis meg merte lépni a f?t?olaj áremelését, szemben a 90-94 közti MDF-esekkel) tehet? Hogy közte mi történt, borítsa s?r? homály, mint Schlech Csaba emlékezését (asszem inkább amnéziának kellene nevezni). Pallag azt hitte, hogy a "tiszta" kez? kormány uralma alatt meg lehet nevezni a maffiózókat: tévedett. Ez a kormány nagyobb b?nöz?kb?l áll össze, mint akiket mostanában lecsukogatnak... És persze a maffia is akkor csendesedik el, ha valamelyik keresztapa sokkal nagyobb hatalomra tesz szert, mint a többiek. A vetélytársakat meg le lehet ültetni.
Úgy látszik működőképes a Fidesz-Kisgazda koalíció azon politikája, hogy mindenért az előző kormányt és rendszert teszi felelőssé. Pallag tényleg egy balek, de azért mert nem látta át, hogy az egész csak kirakat-per. És ha szabad megjegyeznem hol volt a legtöbb kirakat-per? Melyik rendszerben? Akkor mit csinál a mostani kormány? Diktatúra van és felesleges bármit összedobni, azt képzelni, hogy a "nép"-nek van demokratikus hozzászólása és bármilyen ereje.
Ma reggel Kosztolányi "úr" volt az egyik televízió vendége, három újságíró bombázta kérdésekkel, persze semmire sem volt konkrét válasza. Egy ember betelefonált és megkérdezte, hogy miért van az, hogy az országgyűlés és a képviselők belső csatározásaival van elfoglalva minden politikus. Az ország érdeke senkit nem érdekel, országos ügyeken két nap alatt átszaladnak, csak a köpködés megy, és az senkit nem érdekel, hogy egyre nehezebb a középosztály helyzete, ha ugyan van még ilyen. Erre mi volt a válasz? Addig amíg az MSZP és az SZDSZ botránypolitikát folytat a józan gondolkodású kormány - ez szó szerinti idézet - nem tud megfelelően kormányozni. Nekem csak egy kérdésem lenne, melyik párt tagjaitól hangosak a botrányok manapság? Pallag egy szerencsétlen balek. Még az is lehet, hogy jól akarta csinálni a dolgát, de mivel ez túl sok kormánypárti érdeket sértett egyszerűbb kiszipolyozni és eltűntetni.
Egy biztos, én részemről EGYETLEN POLITIKUSNAK SEM ADNÉK EGY BÜDÖS FILLÉRT SEM!!!
Lehet, hogy ők is érintve voltak, de én nem!:((((( Ill. dehogynem, a benzin árán keresztül, negatívan:((((( És azt is tudom, hogy az átkosban, a prémiumunkon épített székházunkból a rendszerváltás után kirúgtak és nem jutott belőle egy huncut peták, nem úgy, mint egyeseknek, akik gyárat kaptak 1.- Ft-ért és most adakoznak a rendőrárváknak! És az "egyforintos" milliárdosok zöme MSZMP-s, munkásőr és főleg pufajkás:((((((, akik embertfeszítő munkával jutottak el vagyonukhoz. Mérget veszek rá, hogy nem igen akad közülük fideszes, fkgp-s és főleg miépes.
Pallagnak meg javaslom, hogy ne ülje le, mert az első anális dugás után esze nélkül fizet inkább:DDDDDD
Hülyék vagytok? A Pallagnak? Ajánljon neki a Kisgazdapárt meg a Fidesz! Vagy ti elhiszitek, hogy ebből a két talpig becsületes pártból (Torgyán, Székely, Orbán, Simicska, Kaya Ibrahim és Josip Tot Schlecht Csaba révén) senki nem volt érintve, ahogy azt Pallag "képviselő úr" állítja?
Hát igen, számíthattunk erre az ítéletre. Sajnálom és továbbra is tisztelem Pallag Lászlót.
Bizonyára ő is tisztában volt a tanuvallomás nyilvánosságra hozatalának veszélyével.
Mégis megtette, mert ezzel esélyt adott a politikai "elit" eltusolós hozzáállásának megtörésére.
Sajnos nem sikerült. És már nem is bízom benne. Tény a szőkítés országosan ment, elkövető pedig egy sem akadt. Ez tovább "növeli" a politikusokba és makulátlanságukba vetett hitemet.
Természetesen én is szívesen felajánlanék 1000 Ft-ot Pallag László javára.
Nehéz ügy, de ha a felajánlások meghaladnák 1250E Ft-t, akkor a maradékot
valmi módon (akár magánnyomozokkal) az olaj ügy tovabbi viszgálatára kellene fordódítani.
Ha ez megvalósulna további, nagyobb összegű felajánlasokra is kész vagyok.
"Pallag azt mondta leüli inkább, úgyis fáradt"
Ez csak egy hirtelen jött ötlet volt részéről. Polgári peres ügyben sajnos :-) leülni nem lehet semmit, csak büntetőeljárás esetén (ott meg hál'Istennek még nem tartunk), viszont a végrehajtó bekopogtat és visz mindent, kíméletlenül.
Érdekelne egyébként, hogy mennyi esélyét látnátok egy un. svéd típusú kormányzásra és közigazgatási rendszerre, aholis a katonai titkokon kívül szinte majdnem minden nyilvános (beleértve pl. a miniszterelnök hivatali levelezését is), másnap felkerül az internetre és szabadon hozzáférhető. A választóvonal ott van, ahol a hivatalos és a magánélet elválik, mert az utóbbi viszont (pl. az USA-hoz viszonyítva) sokkal inkább tabu. Kicsit normálisabb felfogás, mint ami itthon megy...
Szerintem ezzel a programmal választást lehetne nyerni, bár nem vagyok naív, és tudom, hogy ez itt és most illúzió.
Nos kedves Dark, te kotorászol az agyamban. Nekem is eszembe jutott. De Mr. Pallag azt mondta leüli inkább, úgyis fáradt. Nos azt is "dobjuk össze"?
Szvsz, ez jobb lenne, mivel úgyis arra megy ki az egész, hogy őt kivonják a forgalomból. Megjegyzem legalább valamelyest legális formát választottak ehhez.
A Moszkva-téri régi Kalefot ismervén a hajhék előjönnek?
Előszedjem?
Melyik fajta?
Van kutyám itthon! /+kanánári/
Ha valaki bántani merné szétszedném!!!
Agyonverném!!
De szembe is fogok szállni!
WIZES WG.
nahat, toredelmesen bevallom, hogy en irtozom, es sosem bizom a tomegben, verodjon az ossze barmilyen ugyert...veheted ezt ugy is mint feloldozast /igazolast arra, hogy nem vagy egy forradalmar alkat, mert ezek szerint meg sokan masok sem...:)
de legy realista:
>>Ha még ezer internetes kolléga ugyanezt teszi, akkor szerintem méltó leckét kap az egész T. társulat.<< ebbol max x penze lesz a Pallagnak, vagy jo estben az ugyenek. ennyi.
Ebben az orszagban/ebben az oraban:)/ soha senki nem hiszi el , hogy a nyilvanossagnak lehet igazi ereje.valahol ez ertheto. Sokaig nem tapasztalhatta ezt meg senki, es nagyon gyorsan torolve is lett ennek az eselye. Persze, akkor lenne a legsulyosabb a helyzet, ha mar Moszkva szintjere jutnank...de biztosan nem tudhatunk meg arrol, mifele felelmek huzodnak meg a hatterben...nem csodalkoznek, ha igaz lenne a tippem:(
Ennek ellenere is mondom, hogy ha mar Te magad nem is vagy un. forradalmar alkat, akkor valami jobb metodust kellene talalni az "uszitasra"...:) Az is lenne olyan ertekes, mint egy milla begyujtese, sot. Tobbet erne.
Na ja. Én sajnos nem vagyok forradalmár alkat :-) bár az elmúlt tíz évben több alkalommal kedvem lett volna az utcára vonulni (az aktuális kormánytól és széljárástól függetlenül, többféle témakörben).
Valahol azért el kell kezdeni, én a részemről ennyit tudok tenni. Ha még ezer internetes kolléga ugyanezt teszi, akkor szerintem méltó leckét kap az egész T. társulat. Az itélet ugyan (még) nem jogerős, de ahogy Pallagot elnézem, a végén fizetnie (esetleg megfizetnie?) kell majd. Hiába, széllel szemben nem tanácsos, tornádóban állva meg még annyira sem, mert a végén úgyis vizes lesz a bokánk.
ui.: Hallottátok, hogy ma kicsit ráijesztettek Pallag ügyvédjére (alaposan "átvizsgálták" a lakását és megölték a kutyáját (szegény, ő az egész ügyben a legártatlanabb, miért vele kellett kezdeni?)). Nem akarok paranoiás lenni, de valaki vagy fondorlatosan és szisztematikusan félre akarja vezetni a közvéleményt, vagy véletlen egybeesés, vagy... de ezt verziót inkább hagyjuk (bár szerencsére nincs kutyám).
Nehéz ez a téma. A történelemben előfordult már olyan is, hogy nem a pénzt adták össze, hanem a fegyvereket, amivel megdöntötték a korrupt rendszert.
Különben egy meatingen egy rendőrtiszt a Pintér Sándort csak egyszerűen Keresztapánknak nevezte.
..."utaljunk át Pallagnak egy ezrest, és mutassuk meg, hogy van civil társadalom, van véleményszabadság, a politikusok meg tehetnek egy szívességet. Nekem ez ennyit megér. "
kar, hogy ma konnyebb egy ezrest felajanlani, mint utcara menni.