Keresés

Részletes keresés

Szipolykaa Creative Commons License 2022.06.22 0 0 46324

Szia Greve!

Nem is tudom, mit mondjak. Én nagyon szeretnék sokáig élni!!!!! Száz évig legalább! Te a legjobb úton vagy az én álmom felé :-D

Igen, sajnos ez azzal jár, hogy az ember elveszíti a vele egyidőseket. Sokszor a fiatalabbakat is. Ez nagyon szomorú, mégis meg kell vele birkózni valahogy. A legfontosabb, hogy a gyerekek, unokák jól vannak. Ha még néha meg is jelennek, az meg még jobb!

Mi megvagyunk, élünk csendesen. A gyerekek egyetemre járnak: az egyik informatikát tanul, a másik gyógyszerészetet. Nagyon jó szakma mind a kettő.

Idén ősszel emegyünk a férjemmel nyaralni (vagy őszölni). Spanyolországban fogunk két hétig utazgatni, nem egyhelyben ücsörgünk. A Pireneusok alján mászkálunk majd. Még nem is voltam vele nyaralni, pedig 35 éve együtt vagyunk...

Előzmény: Greve-1 (46322)
Boszorka Creative Commons License 2022.06.20 0 0 46323

Nicsak egy kortárs! Azt hittem ilyen öreg csak én vagyok itt az indexen.  Tényleg egy átok ez a hosszú élet, mert idővel kihalnak a bárhol élő beszélgetőtársak:-(

Előzmény: Greve-1 (46322)
Greve-1 Creative Commons License 2022.06.19 0 0 46322

Szia Szipolykaa!

 

Ismét itt vagyok 4 év után és nem tudtam megállni, hogy ne szóljak hozzád.

Itt vackoltam egy pár régi pc-vel és mit ad a jó Isten, megjelent ez a régi fórum, a régi szép idökböl.

 

Azóta már sokan nincsen életben, föleg az 56 os honfitársaink. Az én esetem is elégge szomorú, mivel egyetlen barátom sincs már életben, de hát ugyan úgy az egész környezetem is totál üres lett az utolsó években. Igen, ez az átka a hosszú életnek azok részére, akik sokáig élnek (én jómagam 87 éves vagyok).

 

A saját családom létszáma az viszont állandóan bövül, mivel a 8 unoka közül már többen párat találtak magukna és Ök is családot alapitottak. Hála a Teremtönek, mindannyian jó egészségnek örvendünk és mindenki megtalálta a helyét, az itteni társadalomba.

 

Remélem, hogy Nálad is a családodban minden a legnagyobb rendben OK és hogy az élet napos oldalán éltek!

 

Üdvözlette:

dániából - Greve

(Karl & Lisbeth Lieber)

 

 

 

 

Előzmény: Szipolykaa (46293)
BHC352 Creative Commons License 2020.10.27 -1 0 46321

Akárhol vagy a világban, bármerre utazol, erről jó, ha tudsz! Mindenkiben felmerültek már a kérdések: vajon melyik bankszámla a legkedvezőbb? Hogyan tudok minél kedvezőbben külföldre utalni? Nem járok majd rosszul, ha a nyaralásom alatt a bankkártyámat használom? Hol váltsak pénzt és mikor érdemes? Hogyan tudok kedvezményesen külföldről hazautalni?Ha ismerősen hangzanak a kérdések, jó helyen jársz, mindez Neked szól! Még nem ismered a legjobb, leggyorsabb, legolcsóbb pénzküldési módot, ami egyre ismertebbé válik a külföldön élő magyarok körében is? Regisztrálj itt: LINK 

Miért ez a legjobb módja az utalásnak?A Transferwise egy 2011-ben indult startup cég, kitűnő ötlettel. Két úr fejéből pattant ki, akik Angliában dolgoztak. Egyikük euróban kapta a fizetését, amit mindig át kellett váltani fontra, a másikuk pedig a fontban kapott fizetését váltotta euróra, hogy fizethesse az otthoni rezsit. Mindketten sokat buktak a váltáson minden hónapban. Kitalálták, ha szerveznek egy közösségi rendszert, ahol egymásra találnának a szereplők, akkor megúszhatják a pénzváltást. Külföldi utalások esetén a bankok magas díjakat számítanak fel, rossz árfolyamot használnak.Az elv: ha „A” Magyarországról 100 Euro-t szeretne utalni „B”-nek, “C” pedig ugyanezt akarja, csak fordítva, Németországból Magyarországra “D”-nek, akkor küldjük el az országon belül “A” pénzét “D”-nek, “C” pénzét pedig “B”-nek. Nincs drága külföldi utalás és nincs semmi pénzváltás, hiszen csak az adott országban szerveztük meg a pénz forgását.Gyorsan, akár órákon belül is a címzett számláján lehet a külföldi utalásod. Garantáltan a legjobb árfolyamok, a lekedvezőbb módon átváltott pénz, rejtett költségek nélkül.PRÓBÁLD KI DÍJTALANUL! Az első utalásod 150e értékig INGYENES ha erről a linkről regisztrálsz! Regisztrálhatsz az általános oldalukon keresztül is, viszont akkor nem jár a díjmentes utalás. Ne ess abba a csapdába, amibe én. Saját bankkártyát is igényelhetsz, fizethetsz vele bárhol, pénzt vehetsz le róla, nyaraláskor is használhatod, úgy vált mintha utalnál... A világ számos pontján kényelmesen fizethetsz mindenféle rejtett költség, előnytelen váltási árfolyam és ezek gyakran magas díjai nélkül. A bankkártya a világon bárhol használható, ahol elfogadják a Mastercardot.A számládon több pénznemben tarthatsz összeget, egyszerre. Köztük váltogathatsz, használhatod (utalhatsz, felvehetsz) azt a devizát, amelyre éppen szükséged van.Ha a számládon van pénz euróban és euróban fizetsz egy weboldalon, az euró egyenleged csökken, egyéb költség nem merül fel. Ha forintot veszel fel automatából és van elegendő forintfedezeted, ez is teljesen költségmentes, amennyiben nincs elég, akkor felajánlja, hogy a számlán lévő más valuták váltását (a jellemző kedvező középárfolyamon).Havi 200 GBP összegig teljesen ingyenes a pénzfelvétel az automatákból. Amennyiben valutaváltás szükséges a tranzakció során, ennek díja mindig egyértelmű, áttekinthető, világos és kedvező: 0,35% es 2% között mozog.Ide kattintva nyithatsz egyszerűen, gyorsan és ingyenesen számlát: LINK Regisztrálj és olvass utána!

Györgyivagyok Creative Commons License 2020.08.17 0 0 46320

Segítséget szeretnék kérni, csak hogy olvassák el, és döntsenek józan ítélő képességük szerint....! Ez egy valódi kérés, igazi bajban lévő családtól...! Magyarország, Székesfehérvár....Köszönöm.

https://givemychance.com/kampanyok/154AlpXPKf07NobaUsH5H1LA

Beebob Creative Commons License 2020.06.05 0 0 46319

Sziasztok,

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Olyan valaki keresek, aki budapesti, és szokott rendszeresen Belgrádba utazni, esetleg hosszabb ideig ott tartózkodni. Tudom, hogy a járványhelyzet miatt most minden más... Esetleg van valaki,  aki 2020. július vége -augusztus eleje környékén Budapestről oda utazik?  Van valaki, aki magára ismer? : -) 

 

Erzsi 1221 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 46318

Kb. 1/2 éve olvastam, izgalmas volt. Vissza olvastam a régebbi írásaidat is, tetszett. 

Előzmény: Boszorka (46317)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.24 0 0 46317

Nem tudom mikor olvastad, lehet, hogy most már nem lesz érdekes, bár nemigen emlékszem, hogy miket írogattam már össze az évek folyamán. Nagy utazások már nincsenek, megöregedtem.:-(

https://isolde-amerikakinok.blogspot.com/

Előzmény: Erzsi 1221 (46316)
Erzsi 1221 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 46316

Boszorka!

Kérlek írd mëg a bloGod címét. Végig olvastam, 1x, de most nem találom. Isolda, Amerikai kínok...valami ilyesmire emlékszem. Nagyon tetszett. 

Előzmény: Boszorka (46315)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.19 0 0 46315

FB-től nem vagyoknagyon elragadtatva. Nekem már csak az index volt az igazi terepem. Most néha a saját blogomon élem ki a grafomániámat.

Előzmény: lükepék (46314)
lükepék Creative Commons License 2020.02.19 0 0 46314

Fb-in is lehet zárt csoportot csinálni, és lehet ott agymenni :)

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.17 0 0 46313

Szipollyal mi is újra egymásra találtunk! Talán nincs miről beszéljünk, azért fulladhatott be a topik? Mindenki jól van, él és virul :-)

Boszorka Creative Commons License 2020.02.17 0 0 46312

Ma reggeli meglepetés, hogy előjött ez a rég eltünt topic a süllyesztőből. Igen, kár ezért is meg a többi eltüntért is. Nem tudom ki hova lett, egyedül Szipolykáról lehet tudni valamit, ha nagyritkán benézek a facebookra, amit egyébként utálok.

Havel Ina Creative Commons License 2020.02.17 0 0 46310

En meg emlekszem rad, lukepek...Remelem minden rendben veletek.... kar ezert a topikert.....

Előzmény: lükepék (46310)
lükepék Creative Commons License 2019.09.02 0 0 46310

Ehh pont itt nem olvastam már évek óta :)

A blogot én is néha felkeresem, de rájöttem, hogy nem sok időd/kedved/energiád lehet rá.

Előzmény: Szipolykaa (46297)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.09 0 0 46308

Igyekszünk!

Előzmény: Boszorka (46305)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.09 0 0 46307

Idösödö urak, hahaha, csak halkan, férjem is most volt ötven, teljesen bedölt szegény. Túl fogja élni, csak fura kimondani, amikor néha nagyon idétlenül tudunk röhögni valamin.

 

Amazon egyelöre biztosnak látszik, de már óvatos vagyok, mert az elötte levö helyröl is úgy nyilatkozott, hogy onnan megy nyugdijba, aztán egyre rosszabbul érezte magát. Bár az egy fiatalabb cég volt, fiatalabb kollégákkal, akiknek a hét végi bulizás volt fontos, nem értették egy negyvenes pasi doégait, képzelheted. Örültem, amikor eljöhetett onnan. Itt legalább nem mindenki huszonéves, és nem nézik ki a kora miatt. 

 

Remélem, minél később kell munkakereséssel foglalkoznia a férjednek, gondolom, rajta tartja a szemét a lehetöségeken. Ez a bizonytalanság pocsék, de csak nem határozza meg a mindennapjait, nem? Úgy gondolom azért, hogy a szakmai gyakorlata azért elég sokat nyom a latban, nem egy betanítandó kezdő.

 

Öcsémnek hasonló a helyzete, családi válllakozásnál dolgozik, a fönök mostanában beteges, a kuncsaftok személyes ismerősei, haverok, fogynak mostanság... úgyhogy aggódik kissé, meddig húzza a vállalkozás, se még nem nézett körül.

 

A lakás... tekintve a fölénk végleg költözött elég zajos családot, most már akkor sem kellene ha lenne rá pénz, haha. Nem egy épitészeti csodák ezek az épületek, s akkor még finom voltam. Láttad!

 

Nahát, szürkére emlékeztem. Annyi örömöt adhat egy ilyen pár házi állat, nekem nagyon hiányzik.

 

Az állampolgárság, igen, kellene, a nyugalom miatt is... apám megőrülne, ha megtudná, hogy ilyesmit forgatok a fejemben, az biztos. Nagy hazafi. Amúgy most éppen az angolok szálltak rá a hivatalra, sokan újra felfedezték a szégyellt ir ösöket, most hogy kell nekik az eu-s utlevél :-/

 

Lényeg, elvagyunk mi Európában, ugye? Megvan a kis nyugodt életünk, egészségünk (kopp-kopp), saját kis köreink. Jó ezt tudni.

Előzmény: Szipolykaa (46306)
Szipolykaa Creative Commons License 2018.06.08 0 1 46306

Igen, arra emlékszem, hogy valami haver házába mentetek, de a háttérben ott lappangott az esetleges valamikori megvásárlás lehetősége is, ha jól emlékszem. De az is lehet, hogy csak egy kósza ötlet volt, vagy rosszul értelmeztem valamit.

Na azért az Amazonnál dolgozni annyiból nem lehet rossz, hogy aránylag biztos munkahely, legalábbis annak képzelem. Mi még mindketten a régi helyen, a Férj munkahelye folyamatos krízisben, a főnöknő már a hatvanas éveinek a második felét tapossa, Férj meg tegnapelőtt volt ötven, szóval ki lehet matekozni, mi lesz a dolog vége. Csak azt nem, hogy mikor. Az biztos, hogy minél később, annál jobb nekünk addig is, és annál kegyetlenebb lesz utána - mondjuk úgy, hogy nem hemzsegnek az állások németül akcentussal beszélő, idősödő urak számára.

Na mindegy, ezen ráérünk majd akkor búsulni, egyelőre szép az élet. Minket se vet fel a pénz, de nem igazán izgat. Ami fontos, arra jut. Lehetne egy autó helyett kettő, vagy mehetnénk egzotikus helyekre nyaralni, és akkor nem itt kapnék hőgutát, hanem mondjuk a Maldívokon, de ezek kevésbé fontos dolgok. A fontos, hogy a család jól van, a kert rendben, a KÉT macskát imádjuk, a cserkészcsapat személyében megtaláltuk az itteni családunkat is, és nem gyűlölünk bemenni reggelenként a munkahelyünkre.

Igen, a cica még ugyanaz, Tüsike, de nem szürke, hanem cirmos. Két évvel a beköltözése után csatlakozott hozzánk Rosie, egy ugyancsak cirmos, de kislány, fehér zoknikkal.

2008 óta megvan az állampolgárság. Hat év után megcsináltam, Férj két évvel később. Titeket is csak biztatni tudlak. Jobb a biztonság, ki tudja, mi jön még odahaza.

Előzmény: Törölt nick (46304)
Boszorka Creative Commons License 2018.06.08 0 0 46305

Jó olvasni ilyen régebben kint élők jól alakuló sorsát. Elégedettek vagytok és ennél szerintem nem is nagyon kell több az életben. Öregedésről majd ráértek 20-30 év múlva gondolkozni. Addig élvezzétek a lehetőségeket és az életet.

Előzmény: Törölt nick (46304)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.08 0 0 46304

Turistaként észak még mindig csodaszép. Vannak új helyek, sokat fejlesztettek a meglévőkön is.

 

Nem sajátban, azt majd, egyszer, máshol, talán... egy 'sajátkisház' álma azért megvan még. 12 éve egy baráti lakást bérelünk, régi haverét, aki kiköltözött Ausztráliába, de megtartotta a lakást befektetésként. Egy lyukkal odébb álltunk, egy Bray nevű kisvárosban lakunk Dublintól délre. Az a ház, amire emlékszel, azóta már sajnos több kézen átment, legutóbb diáktanyaként láttam meghirdetve, értsd minden szobát külön, söt, a mi szobánk kétszemélyesre volt varázsolva. Az emlékek azért megmaradtak.

 

A határ miatt megy az aggodalmaskodás, még emlékszem, amikor lebontották a tornyokat és eltüntek a táblák, most pedig megy az egyezkedés, hogy ne legyen hard border az északírekkel, sok északír jár ide dolgozni, és viszont, no és a kereskedelem, és vásárolni is mennek fel a népek, mert ott barátiabbak az árak... Van olyan farmer, akinek a farmját pont elvágja a 'határ', azokkal mi lesz? Amúgy elmennek a fülem mellett a politikai hírek, mert csak a gyomorsavam gyűlne tőlük, inkább a sütés :-) de az ágyról lefordultam aznap reggel, amikor a rádió bemondta, hogy megszavazták a Brexitet.

 

Férjet pár éve levadászta az Amazon, nagyon boldog, újra élvezi a munkáját, s örömmel dolgozik. Én pedig kisvállalkozóként sütök, de hát azt tudod. Lefoglal, lehetek kreativ, nem fulladok bele unalmas rutinba, de ugyanakkor nem is gazdagszom meg belőle, sajnos. Pénz lehetne több, de valamit valamiért. S emellett csendben öregszünk ;-) A választás után (megint) megfogadtuk, hogy intézzük az állampolgárságot, csak a papírokat vagyok lusta összeszedni, mert kb. egy lexikonnyi anyagot kérnek, s utána a dolog még mindig nem garantált.

 

Macskám továbbra sincs :-( nem lehet a sütés miatt. A kis szürkéd megvan még? Ugyanott dolgoztok?

Előzmény: Szipolykaa (46303)
Szipolykaa Creative Commons License 2018.06.06 0 0 46303

> Ha megyünk Északra, s meglátom a Craigavon felé mutató táblát, azért eszembe jut, hogy szerencse, hogy nem ide költöztetek. S nemcsak a Brexit miatt.

 

Ó, de kedves vagy :-) Azért a brit kisvárosoknak van hangulatuk... És akkoriban bárhová, értsd: BÁRHOVÁ mentünk volna, Ausztráliába konkrétan DHL Expresszel küldtük az állásjelentkezésünket, és bizony még Brazíliát is nézegettük. Azért tényleg jobb így, hogy Németországban maradhattunk. Vannak álmaim (tanya Türingiában, lugasos házikó valami horvát szigeten), de amikor elkezdem nézegetni a Google Earth-öt nagy álmodozva, mégiscsak az a végeredmény, hogy nemigen akarok már innen elköltözni.

Veletek mi van? Szoktam ám olvasgatni a blogodat, de abból leginkább a sütésről írsz. Ugye már nem ott laktok, ahol annak idején meglátogattunk? Nektek sikerült sajátba mennetek? A Brexittel kapcsolatban milyen a közhangulat? Nagyon tökönlőtték magukat ezek a szerencsétlenek.

Előzmény: Törölt nick (46302)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.06 0 0 46302

Jó olvasni, hogy kellemesen élsz/tek. Csak ismételni tudom magamat, gratula. Rajtad/rajtatok kivül egyetlen ismerösöm van, aki kemény munkával ma már ott tart, hogy tehermentes a ház, jó egyetemen a gyerekek és nyugodt az életük. Kemény évek vannak mögöttük, de megérte nagyon.

 

Ha megyünk Északra, s meglátom a Craigavon felé mutató táblát, azért eszembe jut, hogy szerencse, hogy nem ide költöztetek. S nemcsak a Brexit miatt.

Előzmény: Szipolykaa (46295)
Boszorka Creative Commons License 2018.06.05 0 1 46301

Igyekszünk talpon maradni, mert körölöttünk a légüres tér van csak.

Előzmény: Szipolykaa (46300)
Szipolykaa Creative Commons License 2018.06.05 0 0 46300

Ez igen! Szép idoskorotok van.

Előzmény: Boszorka (46299)
Boszorka Creative Commons License 2018.06.03 0 0 46299

Semmi különös. Már csak Europában utazgatunk, nemrég voltunk Berlinben is. Térdemet megoperálták tavaly, így most vígan teszem a köröket. 83 illetve 88 évesek leszünk pár hét múlva, de köszönjük jól vagyunk.

Előzmény: Szipolykaa (46298)
Szipolykaa Creative Commons License 2018.06.03 0 0 46298

Boszika, veletek mi a helyzet?

Előzmény: Boszorka (46296)
Szipolykaa Creative Commons License 2018.06.03 0 0 46297

Hajós Eszter néven futok a fészen. Nem ez az igazi nevem, tudod.

 

Köszi az érdeklődést egyébként! A fiam másodéves egyetemista, a Humboldton tanul informatikát. A leányka most érettségizett, a Freie Universitätre fogja beadni a jelentkezését gyógyszerészet szakra. Jó esélye van rá, hogy felvegyék, de egy picike részben az is benne van a pakliban, hogy esetleg mégsem (legalábbis nem azonnal). Reménykedünk ;)

Előzmény: Boszorka (46296)
Boszorka Creative Commons License 2018.06.03 0 0 46296

Azért időnként egy mondta, hogy minden megy a maga útján, kert szép gyerekek ezt vagy azt tanulnak sikerrel, beférhetne. Csak, hogy ne veszítselek el teljesen. Facebookot kezdettől nem szerettem és ez azóta se változott. Szerintem nem is vagy bejelölve ismerősnek. Ha sokat gondolkozom, talán beugrik a neved és megkereslek, ha nincs még 6 azonos nevü. De mindegy, azért itt és most csak előkerültél.

Előzmény: Szipolykaa (46295)
Szipolykaa Creative Commons License 2018.06.03 0 0 46295

Igen, mostanában nincs időm, kedvem és főképpen ihletem a bloghoz. Eléggé ugyanazok a dolgok történnek velem: dolgozom, vezetem a háztartást, hetente négyszer-ötször sportolok, gondozom a kertet, és eljárok a cserkészetre. Ezek mindegyike sok örömöt hoz (még a háztartás is: szeretek sütni-főzni, barkácsolni), ugyanakkor eléggé időigényes, és bizony ha aközött választhatok, hogy este kilenckor, amikor már azért eléggé fáradtan befekszem az ágyba, még blogoljak egyet vagy inkább elolvassak pár oldalt egy jó könyvből, bizony az utóbbi mellett döntök. Apróságokat beteszek a Facebook-ba, legfőbbképp cuki állatos videók teszik ki a szociális tevékenységemet (szívesen élnék így IRL is). A politizálásról ápr 8-án teljesen leszoktam. Egyszóval az életem se nem változatos (ami nem baj!), se nem mások számára izgalmas...

Előzmény: Boszorka (46294)
Boszorka Creative Commons License 2018.06.03 0 0 46294

Ha jól látom a blogodról is eltüntél, pedig engem mindig érdekel mi van veletek. A többiek is érdekelnének, de azok már teljesen felszívódtak.:-(((

Előzmény: Szipolykaa (46293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!