Keresés

Részletes keresés

kannibál Kovács Creative Commons License 2022.01.18 0 0 4419
MadSane299 Creative Commons License 2021.12.29 0 0 4418

És mit keres ezen CR7? Ennyire kell komolyan venni ezt a listát is :-]

Előzmény: kannibál Kovács (4417)
kannibál Kovács Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 4417

https://telex.hu/sport/2021/12/29/az-ev-tiz-legjobb-ferfi-sportoloja-koze-valasztotta-szilagyi-aront-a-nemzetkozi-sportujsagiro-szovetseg

 

Minden normális grémium Lewandowskit választotta a legjobb játékosnak. A France Football szénné égette magát. Ez van.

Amúgy le a kalappal Szilágyi Áron előtt.

ave én Creative Commons License 2021.12.15 -3 0 4416

értsd már meg, hogy Messi ha fejreáll se tudott volna idén EB-t nyerni, vagy odaadni Lewának a tavalyi Aranylabdát

Előzmény: kannibál Kovács (4413)
ave én Creative Commons License 2021.12.15 -4 0 4415

azt a tornát kb. ő nyerte meg egyszemélyben

 

 

Lewától nem is kellett volna ez az Aranylabdához, csak meg kellett volna verni Szlovákiát. nem sikerült

 

Benzemának Svájcot. neki sem sikerült

 

és bizony Jorginhónak sem sikerült berúgnia azt a büntetőt, amivel nem esnek ki egymás után a második VB-ről

 

 

Előzmény: kannibál Kovács (4413)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2021.12.14 -1 2 4414

Azért az érdekes elképzelés, hogy ha valaki a BL és EB győztesek Venn-diagrammjának metszetében áll, az máris fő esélyes legyen az Aranylabdára. Egyéni díjnál szó nem esik egyéni teljesítményről, képességről, bármiről, csak a címek?.. Vicc!

Előzmény: kannibál Kovács (4413)
kannibál Kovács Creative Commons License 2021.12.14 -1 4 4413

Tévedsz. Messi nem érdemelte meg az Aranylabdát, mert semmi extrát nem csinált azon kívül, hogy csapata - és hangsúlyozom, hogy nem ő - nyert egy másodrangú tornát. Minden tiszteletem a Copa Americáé, de kb, annyit ér az Európa-bajnokság mellett, mint mondjuk az Európa-liga a Bajnokok Ligája mellett.

 

Mindezt azért mondom, mert nálam Lewandowski mögött valamelyik olasz játékos lett volna a második, amennyiben én is szavazhatok. És bár nem vagyok egy nagy Jorginho-rajongó, de a BL-győzelemmel együtt már produkált annyit, hogy "ezüstlabdás" legyen.

Előzmény: ave én (4407)
Miller a sör Creative Commons License 2021.12.14 0 0 4412

Csak Fantázom!

Előzmény: maribor (4411)
maribor Creative Commons License 2021.12.14 0 0 4411

Szia, én ritkán írok a fórumra, inkább csak olvasgatok. Te nagyon szimpatikus dolgokat írogatsz. Biztos nagyon jó fej vagy IRL is. Szívesen összebarátkoznék veled, megihatnánk egyszer egy bambit.

Előzmény: Miller a sör (4410)
Miller a sör Creative Commons License 2021.12.14 0 1 4410

Mit aggódsz kis komcsi, már nem a Barszában van, neked már nem kell szopkodnod a törpét.

Előzmény: lyukas csokoládé (4409)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2021.12.14 -1 1 4409

Legalja véglény.

Előzmény: Miller a sör (4408)
Miller a sör Creative Commons License 2021.12.14 -4 3 4408

Mondjuk az autista törpe tényleg visszavonulhatna már a picsába, mert nagyon unalmas már az istenítése. Nagyon úgy néz ki, hogy az Aranylabdát kötelezően neki adják majd akkor is ha szakkommentátor lesz  és évente csak három hírverő meccsen lép pályára.

A térdeplős niggere sok karaktert nem pazarolnék mert a Forma 1-et nem követem, de őszintén örülök, hogy beszopta a faszt (mert rasszista vagyok).

Előzmény: ave én (4407)
ave én Creative Commons License 2021.12.13 -7 1 4407

mondjuk most szépen kibújt a szög a zsákból: valójában KK is tudja, hogy Messi megérdemelte az Aranylabdát - csak épp ő unni méltóztatik

 

nyilván Verstappent is ugyanúgy megpróbálja racionalizálni, mint ahogy Lewát próbálta. minden ilyen "Hamilton is cserélhetett volna gumit, és különben is, ideje új bajnokot avatni" reakció mögül egy rohadt ellenszenves tulajdonság bújik elő:

 

nem bírjátok áldozatnak látni a gyűlöletetek tárgyát

 

a holocaust, 9/11 stb. tagadása mind pont ugyanerről szólnak...

ave én Creative Commons License 2021.12.13 -6 0 4406

kb. senki nem tekinti világbajnoknak Verstappent

Előzmény: kannibál Kovács (4405)
kannibál Kovács Creative Commons License 2021.12.13 0 3 4405

messzike aranylabdáinál csak Hamilton világbajnoki címei voltak unalmasabbak.

 

Vestappen! köszönöm!

lyukas csokoládé Creative Commons License 2021.12.11 0 0 4404

Jó egyéni teljesítmény minden esetben befolyásolja a csapatét is, különben mitől lenne jó? Az más kérdés, hogy ez - ha a csapat nem tudja kihasználni - nem feltétlenül hoz eredményt. Nem csak győzelemben, gólokban, hanem akár játékban sem.

 

Sajnos évekig kellett néznem egy olyan csapatot, ami kollektívaként teljesen diszfunkcionálissá vált, és csak egyéni teljesítményeknek (konkrétan általában Messi egyéni teljesítményének) köszönhetően tudott egyáltalán a felszínen maradni. Gyakran fordult elő, hogy ő volt a legjobb a pályán, az ellenfél pedig jobb volt csapatként. Aztán néha nyert így a Barca, néha nem. Szóval ez hogy "általában" erősen vitatható lenne nem egészen igaz. De talán neked ez idegen dolog, hisz a te kedvenc csapatod jobb időszakaiban remekül funkcionál egységként és általában nem kis részben ez hozta az eredményeket is. Nem mindenhol van ez így.

 

Előzmény: verkri (4403)
verkri Creative Commons License 2021.12.11 0 0 4403

"Nincs jó egyéni teljesítmény, ami ne befolyásolná a csapatét. Van viszont jó egyéni teljesítmény, ami mellett a csapat mégis elbukik."

 

Egyrészt szerintem van, másrészt nem a csapat elbukásáról, hanem a gyengébb csapatteljesítményről volt szó, ami feltételezi, hogy a másik csapatban hasznosabb egyéni teljesítmények is  voltak.

 

"És? Nincs ellentmondás a kettő közt. A két fél mondat egyszerre lehet igaz."

 

Lehet, de általában erősen vitatható lehet.

 

"Nem a kifejezés használatával van a gond, hanem hogy mire utalsz vele. Mert az enyhén szólva is ironikus lenne, ha futballvaknak neveznél bárkit olyan vélemény alapján, ami el se hangzott."

 

Milyen vélemény? Állítás volt, hogy a pályán nyújtott teljesítmény és az elért eredmény nem mindig korrelál egymással, és pont ugyanezt a gondolatotc alkalmaztam az első meccsre. 

Előzmény: lyukas csokoládé (4402)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2021.12.11 0 0 4402

"Nem én mosom össze, maga a futball csapatjáték, nincs külön értéke az egyéni teljesítménynek, ha nem befolyásolja a csapat teéjesítményét."

Nincs jó egyéni teljesítmény, ami ne befolyásolná a csapatét. Van viszont jó egyéni teljesítmény, ami mellett a csapat mégis elbukik.

 

"Csak azt, hogy mindkét meccsen a mezőny legjobbja volt, pedig ott volt a pályán egy jobban játszó csapat."

És? Nincs ellentmondás a kettő közt. A két fél mondat egyszerre lehet igaz.

 

"Minthogy előszőr te használtad a kifejezést, mondhatnám, hogy ezt a mondatot a számból (a billentyűzetemből)  vetted ki."

Nem a kifejezés használatával van a gond, hanem hogy mire utalsz vele. Mert az enyhén szólva is ironikus lenne, ha futballvaknak neveznél bárkit olyan vélemény alapján, ami el se hangzott. De látom ez a része kényessé vált, úgyhogy lapozzunk.

Előzmény: verkri (4401)
verkri Creative Commons License 2021.12.11 0 0 4401

Nem én mosom össze, maga a futball csapatjáték, nincs külön értéke az egyéni teljesítménynek, ha nem befolyásolja a csapat teéjesítményét. Már írtam is korábban, hogy az egyéní díjakat értelmetlennek tartom,, az Aranylabda a szememben népszerűségi verseny.

 

"Nem is állítottam ennek ellenkezőjét, sőt, kifejezetten le is írtam, hogy az első meccset Messi szinte egyedül nyerte meg."

 

Csak azt, hogy mindkét meccsen a mezőny legjobbja volt, pedig ott volt a pályán egy jobban játszó csapat.

 

 "Megelőlegezem a bizalmat, hogy nem engem akartál futballvaknak nevezni, mert az azt jelentené, hogy komoly szövegértési problémákkal küzdesz. Bizonyára nem erről van szó."

 

Minthogy előszőr te használtad a kifejezést, mondhatnám, hogy ezt a mondatot a számból (a billentyűzetemből)  vetted ki.

Előzmény: lyukas csokoládé (4400)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2021.12.11 0 0 4400

Tehát visszakanyarodunk oda, hogy a jó egyéni teljesítményt összemosod a csapat eredményességével. Ha meg így gondolkodunk, akkor értelmetlen "egyéni" díjról beszélni. Messi mindkét meccsen nagyon jól játszott, hogy mellette egy diszfunkcionális csapat állt, az nem az ő hibája és semmit nem von le a telejsítményéből. Hogy Messi egyéni teljesítményei mennyit emeltek a csapatén, azt talán jól tükrözi az, hogy hol tart a Barca most nélküle. (Persze csak azoknak, akik előtte nem vették észre mennnyire sokat jelentett ő a csapatnak.)

 

"Én úgy emlékszem, az első meccsen a Barca le lett focizva a pályáról, éppen csak a gólokat  szerezték ők (lásd futballvakság)."

Nem is állítottam ennek ellenkezőjét, sőt, kifejezetten le is írtam, hogy az első meccset Messi szinte egyedül nyerte meg. Megelőlegezem a bizalmat, hogy nem engem akartál futballvaknak nevezni, mert az azt jelentené, hogy komoly szövegértési problémákkal küzdesz. Bizonyára nem erről van szó.

Előzmény: verkri (4399)
verkri Creative Commons License 2021.12.11 0 0 4399

Én értettem, hogy neked tetszett a játéka, csak korábban az eredményességről volt szó. Én úgy emlékszem, az első meccsen a Barca le lett focizva a pályáról, éppen csak a gólokat  szerezték ők (lásd futballvakság). A visszavágón meg éppen olyan jelenetekre emlékszem, amikor ordító helyzetben inkább megvárták, amíg Messi is odaér, és visszapasszolták neki. Összességében az a  jó egyéni teljesítmény, ami a csapat teljesítményét emeli. A csapat pedig a győzelemért  van a pályán.

Előzmény: lyukas csokoládé (4398)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2021.12.10 0 0 4398

Világosan fogalmaztam és azt se hiszem, hogy ne tudtad volna megérteni, ha akartad volna. A hangsúly azon volt, hogy jól játszott mindkét meccsen. A "volna" pedig arról, hogy a futballvakok csak akkor veszik észre a jó játékot, ha a szemüket szúrja ki a végeredmény (azaz gólokkal). Ha a kulcspasszait nem puskázzák el a csapattársak mindenki felismerte volna a jó játékát. Pedig hát egyéni teljesítményt aligha szabad a csapattársak hibái alapján mérni.

Előzmény: verkri (4397)
verkri Creative Commons License 2021.12.10 0 0 4397

Igen, az érthetetlenül megfogalmazott gondolatokkal sokan nem tudnak semmit sem kezdeni.

Előzmény: lyukas csokoládé (4395)
ave én Creative Commons License 2021.12.10 -2 0 4396

pedig egyszerű:

 

Messinek az Aranylabdához meg kellett vernie a Maracanában Brazíliát. neki sikerült. Lewának Szentpéterváron Szlovákiát. neki nem sikerült

 

Lewa védelmére szóljon, hogy Szlovákia még a magyar válogatotton is kifogott

 

 

 

 

Előzmény: lyukas csokoládé (4395)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2021.12.10 0 0 4395

Igazad van, meg kell próbálom még egyszerűbben fogalmazni, vannak itt akik képtelen megérteni...

Előzmény: verkri (4394)
verkri Creative Commons License 2021.12.10 0 0 4394

Inkább te érvelj figyelmesebben.

Előzmény: lyukas csokoládé (4358)
MadSane299 Creative Commons License 2021.12.10 -1 0 4393

Be copy-pastezve az általa idézett mondatot a google-be az aranylabda magyar wikipédia oldala jön le.

 

Komolyan lehet venni egy olyan újságírót aki a magyar wikipédián tájékozódik...

Előzmény: MadSane299 (4392)
MadSane299 Creative Commons License 2021.12.09 -1 0 4392

https://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/apro-betu-nagy-csalodas-vincze-andras-jegyzete-2863413

 

De. Pontosan ezt írta:

 

"Szóval, itt az áll, hogy „A Ballon d'Or, vagyis az Aranylabda az európai labdarúgás egyik legfontosabb trófeája, amelyet a legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgó kaphat meg.”

Na...

Ez a díj tehát klasszikus értelemben az európai porondon kiemelkedően teljesítő labdarúgót illetheti meg, nem mellékesen azt a futballistát, aki – mint Aranylabda-szavazó magyar újságíró olvastam és olvasom el most oda és vissza többször is ezeket a bizonyos töpörtyű betűket – az öreg kontinens fociporondján emlékezeteset alkotott."

 

A gond csak az, hogy a forrást nem adja meg honnan olvassa ezt (igazi fidesz propagandista) de gondolom egy 2007 előttről származó cikkben olvassa mivel:

 

"Originally, it was awarded only to players from Europe and widely known as the European Footballer of the Year award. In 1995, the Ballon d'Or was expanded to include all players from any origin that have been active at European clubs. The award became a global prize in 2007 with all professional footballers from around the world being eligible."

 

Igazából 1995 és 2007 között is nyerhette volna egy dél-amerikai, mert a kitétel annyi volt, hogy játszon európai klubban. Arról nem szól a fáma, hogyha megnyeri a Copa Americat akkor azt a szavazók ne vegyék figyelembe.

 

2007-től pedig egyértelmű hogy a világ bármely pontján játszó játékosra lehet szavazni. Még egyértelműbbé téve, hogy nem csak az európai bajnokságok, EL, BL és EB teljesítményt kell számításba venni.

Előzmény: Törölt nick (4391)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.09 0 0 4391

Hát ebben is eléggé mellé trafáltál bohóc :) V.A.  soha nem írta azt, amit te gondolsz. Csak picit nagyobb a rálátása, mint egy elvakult Messi-imádónak, mint amilyen te is vagy. Persze, mindenki Messi-imádónak születik, csak vannak olyan emberek, akik kinövik ezt az elvakultságot.

Előzmény: ave én (4389)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.09 0 0 4390

Parádés észrevétel, mert SOHA NEM VOLTAM Bayern-szurkoló :)

Előzmény: ave én (4388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!