Keresés

Részletes keresés

szuszmok Creative Commons License 2003.05.31 0 0 78
Amarok0,

tudod, hogy mi a véleményem a macskákról, macskázásról, tenyésztésről. nem vagyok hajlandó engedni a kölykeim árából, mert becsülöm a macskáimat annyira, hogy ezt ne tegyem, illetve a kiállítási eredményeink sem erre predesztinálnának. De velem is előfordult már, hogy adtam cicakölyköt ajándékba valakinek, akinél négy gyerek örült neki. nagyon boldog és kiegyensúlyozott cica lett belőle.

nem hiszem, hogy a cica/kutya szeretete azon múlna, hogy mennyi a cica ára. van, aki minden pénzt megadna egy cicámért, de nem adom oda neki soha. s olyan is van, akinek én ajánlottam fel, hogy adok neki ajándékba, mert tudom, hogy a világon a legjobb dolga lenne nála a cicababámnak, csak nem engedheti meg magának, hogy annyi pénzt adjon érte. vagy van, mikor részletre veszi a gazdi, mert nem alázom meg azzal, hogy nem adom meg neki a lehetőséget.

szerintem ez gondos gazdaválasztás kérdése elsősorban. és az elvek maximális betartása.

Előzmény: amarok0 (77)
amarok0 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 77
Csupaszabo,
én a világszép skót juhászkutyámat nőknapja másnapján találtam hajnalban EGY KUKÁBAN, 3 hónapos lehetett, gyönyörü és ápolt. Nőstény, de a törzskönyvét nem dobták mellé. Igértek érte már nagy pénzeket (semmi kincsért nem adnám), kérdezték, hogy Angliából hozattam-e, vagy az X kennelből való?
Tehát, nőstény a kedves, és ha kölykei lesznek, azok se lehetnek törzskönyvezve.
Bevallom, én ingyen is odaadnám olyanoknak, akikről tudnám, hogy szeretni fogják őket. Ez ellen többen is kikeltek, hogyha ingyen adom, semmi értéke nem lesz a kutyának.
Ezért ütött most szöget a fejembe, hogy ahová ingyen adtad, egy év mulva már nem volt meg a kutya.
Mit tegyek?
Előzmény: csupaszabo (76)
csupaszabo Creative Commons License 2003.05.31 0 0 76
Mokuss! Idézek Tőled egy mondatot:" A pénz állatokon keresztül való keresése pedig az állatok kihasználását vonják maguk után."
Ezzel csak egyetlenegy gondom van: ha pénzt keresel bármilyen tevékenységgel, akkor valakit (legyen az ember vagy állat) kihasznált. Vagy használsz. Ha Te munkáltató vagy és alkalmazol X embert, megszervezed a munkát, amit Ők elvégeznek, majd a munkáért járó pénzből osztasz nekik is valamennyit, akkor is kihasználod őket, nem?
Egyébként ugyanolyan kihasználás az is, ha valaki a saját állatszeretetétől eltöltekezve egy lakótelepi lakásba bezsúfol több tucat állatot. Ismerek ilyet, akinek van vagy 5 kutyája, 6 macskája, nimfapapgájai, halai, gekkói, kaméleonja, a jófene tudja még mi minden. És el van magától varázsolva, hogy Ő mennyire szereti az állatokat. Pedig azért megkérdezném azokat az állatokat is, nekik mekkora élvezet egy 52 m2-es lakásban ilyen zsúfoltságban élni? Mellesleg van feleség és 3 gyerkőc is. Szerintetek ez nem egyfajta állatkínzás?
Más. Tenyésztők és szaporítók. Ha megnézitek az utcán kóborló kutyákat, a nagy többségük bizony nem fajtatiszta egyedm hanem keverék, sokszor meghatározhatatlan genetikai hátterű keverék. Az ilyen kutyák BIZTOS hogy nem tenyésztőknél születtek, hanem az úgymond állatbarátoknál, akik nem gondolják végig tettük súlyát, amikor engedik toivábbszaporodni kutyájukat.
Sokszor támadják az állatvédők a tenyésztőket, hogy nagy pénzekért adják a kölyköket és ezért marad annyi szerencsétlen kutyus a menhelyeken, pedig bele kellene gondolni, miért is adnak ki az emberek több tízezer Ft-ot egy fajtatiszta, törzskönyvezett kölyökért? Mert valami elvárásuk van a kutyával szemben. Egy meghatározott karakterű kutya tetszik nekik, és ezt nem biztos hogy megtalálják a menhelyi keverékeknél. Mondok egy példát: ha nekem a pici, göndörszőrű, játékos, igen élénk kutyusok tetszenek és ilyet szeretnék a kilencedik emeleti lakásomban tartani, akkor nem fogok a menhelyről egy 50 kilós, fekete, bugyuta arckifejezésű, folyton nyálzó, sokat zabáló kutyát hazavinni. Mert nem az tetszik. És senkinek nincs joga a másikra erőltetni az akaratát.
Jómagam is tenyésztő vagyok, meg kell valljam, nem a kölykökért kapott bevétel miatt tenyésztem a fajtámat. Ha most csinálnék egy teljes rovancsot, a tenyészszuka beszerzésén és felnevelésén, elbíráltatásán kívül a költségeim még mindig nem jöttek be, pedig már csak 1 kis kankölyök vár gazdára. Ha őt is átlagáron el tudom adni, akkor lesz nullszaldós az alom felnevelése.
Hiszen kifizettem 100.000 Ft fedeztetési díjat, vettem eddig 3 nagy zsák szupertápot, zsákonként 15.000 Ft-jával, kétszer oltattam az egész bagázst kombinálttal, ez eddig majdnem 20.000, az anyát ellés után állatorvossal megnézettem, plusz a féreghajtó tabletták, ez volt 17.000 Ft. Ezen felül a törzskönyvekért és a tetoválásért, valamint a tetoválómester kiszállási díjára fizettem összesen 30.000 Ft-ot. Hirdetésekre a mai napig elköltöttem újabb 18.000 Ft-ot. Vagyis az alom szűk önköltsége 200.000 Ft volt. Ehhez vedd hozzá a felszerelési tárgyakat, a szuka etetési költségeit, a takarítás és mosogatás költségeit, a főznivaló kajákat és a gázfogyasztást. Mindjárt mínuszba is kerülök!
És én nem adom drágán a kölyköket, ha a rivális tenyésztők megtudják az áraimat, igencsak fújni fognak rám. De nekem a tenyésztés HOBBY-tevékenység, nem pénzkereseti forrás. Hogy akkor miért nem adom ingyen a kölyköket? Mert egyrészt nem vagyok milliomos, hogy ezt megengedhetném magamnak, másrészt éppen elég kölyköt adtam oda ingyen, a legtöbb már 1 év múlva elpusztult. Mert a gazdiknak nem volt pénzük vagy nem akartak pénzt kiadni /inkább ez utóbbi!/ oltásokra, nem akarták a kerítést megcsináltatni. Inkább hagyták, hogy a kutya elvesszen vagy elpusztuljon.
Úgy tudom, a menhelyi kutyákat sem lehet ingyen elvinni. Nagyon helyesen.
Előzmény: mokuss (29)
asta Creative Commons License 2003.05.28 0 0 75
Mivel azt írtad, hogy a bulldogot nem lehet túlteníészteni, merészkedem ide egy kérdéssel:
A barátnőm, aki ajándékba kapott egy francia bulldog szukát 4 évesen (most 6 éves), fedező kant keres Lillikének.
A kutyi nagyon jó (sokszoros dijnyertes) szülőktől származik, fehér fekete foltos, ő maga CACIB minősítésű és tenyésztésre alkalmas jelzése van. Hogyan keressünk párt neki. Valószínűleg augusztusban várható a tüzelés.
Előzmény: femaledoggy (71)
Tibbe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 74
A " tömeg " is bünös.!
Mert megveszi a szomszédból az aranyos kiskutyát....
Azt, hogy leutazgatni pár száz km-t a kutyát kiválasztani, látogatni őt.....-azt kevesen csinálják.........
Még, hogy a fele válasz nélkül maradt....Minden.......
Előzmény: lanina (73)
lanina Creative Commons License 2002.11.15 0 0 73
Érdekes, pont ma volt a J-showban a kereskedelmi tv-n egy műsor erről. Nagy dolgok hangzottak el, de jó fele nyitottan válasz nélkül maradt..
Nem akartam egy tenyésztőt egy szaporítóhoz hasonlítani, mert tudom hogy van különbség, szerencsére, csak sajnos úgymond a tömeghez leginkább a szaporító jut el.
Örülök hogy leírtad a véleményedet, engem mindenképpen érdekelt.
Tibbe Creative Commons License 2002.11.15 0 0 72
Szivesen, máskor is...
femaledoggy Creative Commons License 2002.11.15 0 0 71
vegyes érzelmekkel olvastam ezt a topicot. Mindenkinek van igazsága.
1. nem lehet minden kutyát ivasrtalanítani. Mi lenne, ha valaki szeretne egy kiskutyát?
Kihalnának a kutyák.
2. tenyészteni kell, nem szaporítani. Én is tenyésztek, a kiskutyáim előjegyzésre érkeznek, vagy nem, mert nem is lesznek. A bulldogot nem könnyű túlszaporítani, ha születnek babák, örülni kell, mint buzi a f....szának.
3. A már ,,sikeresen" túlszaporított kutyafajták további tenyésztését korlátozni kellene, és csak a legtökéletesebb egyedek tenyésztését engedni.
4. A legjobb megoldás az lenne, mint amit már pár fajtaklub kezdeményez, hogy megszabni, egy szukának hányszor lehet szülnie életében.
5. Csak olyanoknak adni tenyészengedélyt, akik egyébként dolgozó emberek, mert az valószínűbb, hogy nem a kutyákból él.
6. Minden kutyának egységes vételárat szabni, olyat, amin nem lehet haszna a tenyésztőnek.
Megjegyzem, nekem sincs a kiskutyákon, talán esetleg 1-1 zsák tápra futja.

lehet sokmindenen morfondírozni, viszont a túlszaporítást egy módon lehetne meakadályozni, mégpedig a kereslet visszafogásával.
Én minden tőlem elkerült kiskutyám sorsát nyomon követem. személy szerint nyugodt lehetek, mert mindenki a megfelelő helyen van. persze én marha távol állok a szaporítoktól.
én a kutyáimmal EGYÜTT élek. Ők az elsők mindenben, semmiben nem szenvednek hiányt, és ha az orvos elkér húszezreket, mert nálam egy ,,tömeges oltás" 30-40 ezer forint. hát nem érdekel, nekik is kell a megfelel védelem, ellátás. Minden másnap fő a husi, jön a nasi, vitaminok, és senkivel sincsenek problémák.
ne általánosítsátok a tenyésztőket a szaporatókkal, akik kis ketrecekben, abaktalan garázsban tartják a kutyákat, örökös ellésre fogva.
mert láttam lentebb ilyen kifejezést: tenyésztő/szaporító.
Azt hiszem ezt páran kikérhetjük magunknak.
Tőlem is vittek ki kiskutyát Németországba, Horvátországba, Ausztriába. de nem kereskedőn keresztül, hanem a leendő gazdi, iderepült repülővel, mosolygó arccal felkapta az oltásokkal, kiviteli engedéllyel, export pedigree-vel felszerelt kuttyot és elrohant.
1 hónap múlva levelet írt, mellékelve fényképet a kicsiről, plussz idiótán mosolygó családról.
Hát így is lehet ,,csonálni a tenyésztést", csak
ÁLLATSZERETET kell hozzá.
mellékesen van még 2 ékszertekim, egy görögtekim, 2 nimfa papgájom, és köszi mindenki jól van.
Nincs felesleges szaporulat, mindenki jó húsban és elégedetten, horkolnak éjszaka a házban, a fürdőszobában, az előszobában, a konyhában, a kertben/házban/infrafűtéssel.

Az ivartalanításhoz hozzáfűzném, hogy sok ember-példány nem menne át még a tenyészszemlén se, mégis szaporodik, és az egészséges, adófizető pénzén éldegél. Hát én inkább etetném a szép, de kóbór állatokat.
Ennyit erről.

Köszi, hogy végigolvastatok.

Tibbe Creative Commons License 2002.11.14 0 0 70
Ejnye-ejnye...
Pedig igazán stamm fiú az a Buborék!
Előzmény: lordofthechicagoblues (69)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2002.11.14 0 0 69
Még mindig nem!!!
Sajnos.
Az van, hogy igazából nem is igen kerestem, csak így, szájhagyomány útján. Már volt néhány lelkes jelentkező, csak lusták szervezni...
Amúgy mindenki, aki csak meglátta Buborékot, nagyon-nagyon lelkes lett, csak egyelőre ezen nem jutottunk túl. A kutyalányok egyébként születése óta fajtára való tekintet nélkül rajongják körül, úgyhogy a válogatós lányok nem őt rostálnák ki, ez egész biztos. :o)
Előzmény: Tibbe (61)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.18 0 0 68
Igen, ismerem a tablettát, meg az esemény utáni injekciót is.. A hormonháztartást felboritja.Én ezeket nem használom.mert én meg éppen tenyésztek..tehát rendesen kell tudnom, ki, mikor, kivel,,,,,,,
Akivel nem tenyésztenek, jobb az ivartalanitás, mindenképp humánusabb..mindenkinek...............
Előzmény: lanina (67)
lanina Creative Commons License 2002.10.18 0 0 67
Van egy vadászgörényem.
A fogamzásgátlóról csak annyit, hogy oké, nem veszik be minden nap, de tudod létezik olyan tabletta amit ha bead az ember az állatnak, akkor 3-4 hónapig biztos védett lesz...ergo kikerülhető az ivartalanítás.
Előzmény: Tibbe (65)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.18 0 0 66
Azért tesszük meg az ivartalanitást az állatokkal olyan könnyen, mert nem veszik be naponta a fogamzásgátló tablettát,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tehát ebből a szempontból nem brutális a dolog......felvilágositó irodalmat sem olvasnak az állatok , hogy lehet elkerülni a nemkivánt szaporulatot........
Előzmény: lanina (53)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.18 0 0 65
Ó, szegény......most hol tartssz állatilag???????
Előzmény: lanina (64)
lanina Creative Commons License 2002.10.10 0 0 64
Sehol...azóta sajnos tüdőgyulladásban meghalt Cidri és gellérthegyi kilátást kapott..
Előzmény: Tibbe (63)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.09 0 0 63
Most hol tartotok az egérlétszámot illetően?:
Előzmény: lanina (-)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.09 0 0 62
Ezt a linket is népszerűsiteni kellene..IME!
Előzmény: mokuss (59)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.09 0 0 61

Igazán érdekelne a téma....
Találtál már lányt a kutyusodnak, vagy nem jó helyen keresgéltél?????????
Vagy hol lehet a probléma.....valami csak van, ha nem jöttek össze a dolgok.........
Az a baj, hogy a tibeti lányok nagyon válogatósak.....a gazdáik meg fölöttébb.Nem?????,
Előzmény: lordofthechicagoblues (44)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.06.18 0 0 60
Na, ezt is tisztáztuk...
Előzmény: mokuss (59)
mokuss Creative Commons License 2001.06.08 0 0 59
Előzmény: lordofthechicagoblues (58)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.05.26 0 0 58
Hát ez az, hogy valószínűleg őkelme szerint is vicces dolog lenne...
Előzmény: lanina (57)
lanina Creative Commons License 2001.05.24 0 0 57
Műkutyalány??? Ez vicces :)
Előzmény: lordofthechicagoblues (56)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.05.24 0 0 56
A gondunk nem ez, hanem inkább az, hogy a műkutyalányt viszont még nem, de ha lenne is ilyen, nem hozná őkelmét lázba szerintem...
Előzmény: lanina (55)
lanina Creative Commons License 2001.05.24 0 0 55
Igen, így már elég egyértelmű. Egyébként, ha jól tudom a fogamzásgátló tablettát már az állatoknak is feltalálták..
Előzmény: lordofthechicagoblues (54)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.05.23 0 0 54
Sőt, ténylegesen az a helyzet, hogy nem ragaszkodnánk az utódnemzéshez sem, csupán a kutyánk ilyetén vágyait szeretnénk levezet(tet)ni, ha valaki ebben tudna segíteni egy készséges és néha valami hasonlóra vágyó kutyalánnyal, akinek nem muszáj, hogy legyenek kiskutyái az akcióból...
Így érthető volt?
Előzmény: lanina (53)
lanina Creative Commons License 2001.05.09 0 0 53
Én annyit szeretnék csak hozzátenni, hogy véleményem szerint csak a tucat és divatkutyák vannak túlszaporítva. Ezért nem látni, mondjuk ezerszám az utcán bobtailt /nekem is ilyen van/, vagy tibetit, de mondjuk minden masodik kutya nemetjuhasz vagy roti. Az igeny szabja meg a szaporitast nem a tenyesztok, sajnos. Mellesleg en a kutyamat elvittem tenyeszszemlere, mert igen igeretes kiallasa van, es egyaltalan nem volt ellenere. Elvezte, hogy meg lett furdetve es szepen ki lett fesulve, foglalkoztunk vele naphosszat, es a kiallitason sok mas bobtival is talalkozhatott, ami azelott nem volt meg. Es kekszallagosokok lettunk, ennek szerintem o is orult. De fedeztetni meg nem tudtunk menni, mert keves a lany bobti Mo-n. De ha mennenk is, akkor sem anyagi haszon miatt, nem tenyeszallatot vettem, hanem kedvencet, akinek a szexualis eletere is oda kell figyelni nemcsak az etetesre es egyeb dolgokra.
Az ivartalanitas egyebkent szerintem igen brutalis dolog, de neha sajnos szukseg van ra. De azert jobb lenne mas megoldasok utan is nezni. En sem hereltetem ki a szomszed bacsit, mert neha "rajta van a tavasz", vagy mert rosszul viselkedik. Az allatokkal miert tesszuk meg megis oly konnyen???
mokuss Creative Commons License 2001.05.08 0 0 52
nálam is családtag a kutya, meg a macska is... de a piac, a szaporító cég nem családtagnak tekinti a kutyikat, hanem húzóágnak...

persze nagy öröm, mikor kicsik születnek, de ennél sokkal nagyobb fájdalom, mikor mo mar mar romania allattartasi szintjehez kozelít... (kobor kutyik tomkelege - persze itt a kobor kutyikat gyorsabban szelektálva kinyírjak...)

nem célozgatok senkire sem, de a szaporítást az eszt végző emberek majdnem teljesége üzletnek tekinti...

viszont ha tényleg nagy a kélyvágya a kutyidnak, hogy tosszon (má boccs :))) ) 1et, akko keress neki párt, és ha tényleg csak a szex miatt akarod befedeztetni, akko az aktus utáni fogamzást gátló szurival el lehet érni, hogy ne legyen kiskuty...

bobtailt aztán tényleg nem láttam még kóborként, valószinű azért, mert ez a fajta szaporítása nem torkollott lázas hajszába...

Előzmény: bonaveno (51)
bonaveno Creative Commons License 2001.05.08 0 0 51
Tudod, nálunk a kutya teljesen családtag. Mellesleg én soha nem vittem kiállitásokra, pont azért, mert nem akartam, hogy az én hobortom miatt neki szenvedni kelljen attol, hogy felkészitsék a versenyre. Egy bobtailnál elég huzos.
Viszont szeretnék neki jot, de nem mindenáron, ezért is nem akarom hogy ha már kiskutyák, akkor keverékek. Lordhoz hasonloan én is kiskutyát szeretnék, nem a pénzt.
Előzmény: mokuss (49)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.05.08 0 0 50
Azt hiszem, eléggé félreértettetek valamit.
Én nem pénzkeresetnek tekintem a kutyám szexuális életét, sajnálom, ha valaki így gondolta.
A lord szerencsére erre nem szorul rá.
Ha összejönne egy másik szép tibetivel, valószínűleg egy kölyköt kérnénk.
Előzmény: mokuss (47)
mokuss Creative Commons License 2001.05.07 0 0 49
amiko 18 eves votam, nagyon pattogtam 1 kutyert, me az elozo ehalt, es csak 1 macskam vot.
szereztem egy szaporitotol 1 staffordshire szukat, miko megvettem kemeny tizezreke, akko ezt monta: majd ha betoti a 2-t iratkozzak fo a MEOE hoz, vigyem tenyesszemlere, uttessem be a kannyava, es teli leszek pezze...

atereztem a temat, es kecsekteto vot... tenyesszemle, kiallitasok, tagsag, torzskonyvezes, tetovalas... szamojjunk csak 1 allattarton mennyit szed le az ebtenyeszto szervezet?
szamojjunk csak mennyi ember szaporit mo-on? ...

ez oriasi kar az elolenyeknek, es a tarsadalom allattarto megitelesenek is...

na folytatom: 2 eves lett a kutyom, miko befedeztettem egy vilag b, meg mittomen milyen nevu kuttya,,, 9 kuty sokk gond, majdnem 90%-a az erdeklodoknek kulfoldi exporter vot... akiket alapbo ehajtottam a k.a***kba...
asszem jo gazdikat kerítettem nekik, de a remelt haszon nem jott...

nagyon dominans a kutyim, de 6 eves korara mehgyulladast kapott... ivartalanitas komplett kolcsege 22eft...

csodalatos valtozas a kutyamnal: jatekosabb, szeleburdibb, gyamoltalanabb lett, mint kolyokkoraba, es man nem hagy vertocsat az agyamon, nem akarja kinyírni koborkent befogadott masik szukamat, sokkal masabban erzi magat, szinte fel van udulve non stop...

tehat szaporitas helyett ivartalanitas kell.

mass:
a macskam 1 ik lany, a masik ffi. a lany 4 eve volt 3 eves, miko a csöpp kandurt az utcan felholtan talaltam... a kandur nem vot fel eves, amiko eloszor meghuzta a lanymacskat, lettt 3 macs... utana ra 6-7 hora kov fialas, 6 kolyok...
elrohantam, kihereltettem a kandurt, aki 1 evesen 9 utodot teremtett...
azota nincsenek kis koloncok, de ki tudja méert, miko a lanymacskam tuzel, a kandur jokat beszeget vele... ez erdekes...

semmi utod.

Előzmény: bonaveno (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!