Keresés

Részletes keresés

köbüki-x Creative Commons License 2001.06.01 0 0 62
Hali Akyra!
A csúcson abbahagynit nem az olvasásra, hanem az írásra értettem, de amint látod, nem 1cerű, egyébként a csúcsnak mi köze a számokhoz?
Nekem a WS nem egy új tanítás, hanem az én gondolataim más tollából...
A Tao Te King (Nem WS fordította?) nekem kínai volt, azért kezdtem a Micimackóval. Nem olyan waczak az. A Malackásat nem olvastam, mert azt gondoltam, minnél többet tesz a szerző az eredeti jó gondolatokhoz, annál messzebb kerül az eredeti szándékától. Túl magya ráz.
A szexet nem becsülöm alá, amikor azt gondolom, a lélekhez nincs több köze, mint az evésnek, vagy a levegővételnek. Azt is lehet jól, meg rosszul csinálni, lélektelenül, mint azt ma divatos, meg lélekkel is, mint az ma nem annyira. (Nekünk a nő szőke...)
Még egy gondolat az abbahagyásról, ismerve a saját szándékaimat is: "Mihelyt belátod, hogy az emberiséget nem kell boldoggá, békéssé, bölccsé tenni: ennek módját is megtudod és nem élsz vele." (WS) Szal visszafogom magam. Üdv.
köbüki-x Creative Commons License 2001.05.31 0 0 60
Rosszul emlékeztem, helyesen
Weöres Sándor: A teljesség felé.
Megtaláltam a neten is:
http://www.sztaki.hu/~smarton/irodalom/weores.htm
Üdv.
Előzmény: köbüki-x (59)
köbüki-x Creative Commons License 2001.05.31 0 0 59
Puffneki! A konkurrens folyamatkezelés ugye. Most olvasom, mit írtatok, gondolom ti meg amit én... Soha életemben nem voltam a fórumon, az origón kezdtem kb. ezelőtt két héttel, azt átjöttem ide is, itt értőbbnek tűntek egyes hozászólások. A köbüki rám nem jellemző név, MZ/X nevű entitás levelére poénból ezt vettem fel az origón, itt nem lehetett, oszt megtoldottam xszel. Én nem érzem magam profinak, azér jöttem ide, de jól esik. Hiúság - kedvenc bűnöm (lucifer az ördög ügyvédjében). Emilcímem van, ha van valami érdekes nálatok, írhattok oda is. Azt a címet egy héten 1cer megnézem... A zenes bicikliápolást nem olvastam, bár szemeztem vele, helyette inkább megvettem Paul Davies egy remekét. Ja, ha lehet olvasnivalót ajánlani, akkor Weöres Sándor. Az nekem marhára bejött. Út a tökéletesség felé, ha jól emlékszem. Jócakát, dolgoznom is kell.
Előzmény: köbüki-x (58)
köbüki-x Creative Commons License 2001.05.31 0 0 58
Hali Akyra!

"Ha igazán ki akarnék bukni a helyedben" : Nem akarok kibukni, ezért nem is vizsgálom, találkoztam velük. Akit az uccaházszám, telefonszám, egyéb személyes adat érdekel, azt lekközelebb az adószámom fogja, nem a lelkem :)

"valóban erre van szükségünk" : Igaz, nem a mazsolázás, a tett a fontos...

"Pedig igazság annyi, ahány lélek": Én naív vagyok, mármint azt hittem, az igazság nem relatív, legalábbis nem mindig, és megtalálható, hogy mikor igen, mikor nem. Vagy a jobb: hagyom a fenébe. Ha boldogok a lelki szegények, felesleges meggazdagodni. Meg igazság annyi, ahány gondolatmenet, most hogy így megnézem.

"ne ítélkezz, hogy ne ítéltess": imho ez inkább a tettekre, mint az eszmékre vonatkozik.

"Régebben én is sokat töprengtem: létrehozni egy univerzális vallást": én most is törpengek, de nem vallásalapításon, hanem azon, mi az, és mi nem az, amit az fejem bevehet.

"Van egy rakás taoista csoport": én a taoizmust a Micimackóból ismerem, nem vallásként élem meg, hanem hozzáállásként. Ez most nem látcik, mert írok, meg keresgélek, és hát a Kist úgy találta meg MM, hogy nem kereste, csak megtalálta 1cer, szal lehet, hogy nem kéne keresnem, és akkor megtalálnám?

"olvastad a Jelenések könyvét": igen, emiatt világfájdalmam van, ha külpolitikát olvasok. Így azután csak elvétve teszem, TV egy héten 1cer, a Hét. Az is elég horror nekem.

"ők építettek most Izraelben valami terasz-kert szerűséget": gázom sincs, én ezeket nem tudtam róluk, csak a vallásegyesítési elképzelésüket brossúrán. Azér kérdeztem.

Asszem az aktivitásomat az összes vallási topicpan minimalizálom, jobb kiszállni a csúcson, mint szavakat csépelni a végtelenségig. A csúcsot természetesen nem a saját hozzászólásaimra értem, hanem a pár nap alatt beszerzett kincsekre. A válaszodat, ha lesz, azér elolvasom.

Üdvözlettel: köbüki.

Előzmény: Törölt nick (54)
noway Creative Commons License 2001.05.31 0 0 56
Hát már zen kerékpár-ápolásról is megjelent könyv!!!! bah..

Azt olvasd csak el,
fantasztikusan jó könyv, kissé megtévesztő címmel...

Előzmény: Törölt nick (54)
The Metatron Creative Commons License 2001.05.30 0 0 53
Akyra mindegy, hogy milyen nevet választ magának, megismerszik az írásairól. Bár szvsz egy-két dologban igen köti az ebet a karóhoz, de aki a szeretet ösvényén jár, azt Isten is vállon veregeti és megadja az igazságot, mégha az illető tiltakozik is ellene. Mert az igazság izgalmas is.
A kulcsmondatot elmondtad: követi-e a szavakat tett. Erre pedig a Fórum nem igazán alkalmas.

Igaz-e, Percheron?

Előzmény: köbüki-x (52)
köbüki-x Creative Commons License 2001.05.30 0 0 52
Kedves Akyra,
engedd meg, hogy így látatlanul vállon veregesselek. Engem ezeken túl csak az izgat, hogy hogyan találhatjuk meg az utat fölfelé? Kérlek keress rám az index fórumain ha érdekel a véleményem, hadd ne ismételjem magam. Mindenesetre örömmel tölt el, hogy a k. vallás mai is létező, világuralmi törekvésű politikai eszmerendszerként megnyilvánulása, és a hatalmas nyomás, ami minden fórumon az útkeresőkre zúdul, nem veheti el minden ember kedvét! De a gondolatainkat követi-e tett? Csináljunk egy olyan fórumot, ahol kimazsolázgathatjuk a vallásokból azokat a momentunokat, amelyek az igazságról, és a szeretetről szólnak. A te írásod nekem buddhaillatú, de a bibliában szerintem szintén vannak, és a koránt ha megszereztem, biztosan abban is találunk olyan morzsákat, amit olyan útkeresők írtak, akik közel álltak Istenhez.
Jut eszembe, mit tudtok a "bahá-i"ról? Nekem olybá tűnik, hogy az egy ilyen törekvés volt.
Előzmény: Törölt nick (51)
kanka Creative Commons License 2001.05.29 0 0 50
Kedves Akyra,

Ezek jol osszeszedett gondolatok, es tetszenek. Koszonom :-)
(de ugy erzem, meg folytatod)

Udv
kanka

Előzmény: Törölt nick (48)
kanka Creative Commons License 2001.05.29 0 0 49
Kedves Cserfa,

Koszonom, hogy szoltal, intezkedem, amint tudok. De elotte letoltom azt az 1500 (!) levelet, amit kaptam ket honap alatt a mail cimemre :-))

Udv
kanka

Előzmény: CSerfa (47)
CSerfa Creative Commons License 2001.05.28 0 0 47
Kedves kanka!

Ez a topic nickemet tartalmazza címében. Tégy ugyan, ahogy neked tetszik, de ki kell mondanom, nem kedvelem Pathmastert, nem tartom tisztességesnek a Fórum-társak között. Kerülöm is őt, ignorálom becsülettel, ellentétünk hosszabb időre feloldhatatlan.
Szóval örülnék, ha nickemmel jelzett topicban Pathmaster nem fordulna elő.
De, mondom, tégy, ahogy jónak látod.

CSerfa

Előzmény: kanka (46)
kanka Creative Commons License 2001.05.28 0 0 46
Eloszor is elnezest kerek Pathmastertol, hogy bemasolom a hozzaszolasat ide, de nagyon passzol, es ehhez lenne kerdesem is.

"Pathmaster válasz erre | adatok | e-mail 2001-05-28 10:41:54 (251)

Kedves Feanor!

Azt írod, számodra teljes mértékben elfogadható, hogy egyedül Isten jó önmagában.

A bűnről viszont tudjuk, hogy az szembefordulás Istennel, tehát szembefordulás a jóval. Ami pedig szembefordul a jóval, az rossz.

Azt te is elismerted, hogy a bűn irányultságában rossz, de azt modod, hogy ettől még a megvalósítása lehet jó is és rossz is. Meggyőződésem, hogy a rossz csak a testi megnyilvánulások szintjén lehet ilyen esetleges, mert magán viseli a test tökéletlenségének jegyeit.

Abban igazad van, hogy csak egyetlen önmagában létező princípium létezik: Isten, aki jó.

Aki azt állítja, hogy a bűn önmagában rossz, az nem az állítja, hogy a bűn önmagában létezik, hiszen ha csak önmagában létezne, akkor mivel fordulna szembe. A bűn azért rossz önmagában, mert a jósággal való szembefordulás a lényege; ezért nem csak hogy elképzelhetetlen a rossz nélkül, de a bűn súlyosságát is a rosszasága határozza meg (tehát, hogy milyen mértékben fordul szembe a jóval).

Tekinttel arra, hogy a Lélek ott fúj, ahol akar, ezért az én szememben a népi vallásosság nem feltétlenül jár messzebb az igazságtól, mint a csiszolt filozófia. Egészen egyszerűen másként közelíti meg a valóságot.

Mindez a probléma pedig azért vetődött fel, mert cipo3 a halálhoz hasonlította az orgazmust, amit te (tekintettel arra, hogy az orgazmus jó, a halál pedig rossz) súlyosan sántító hasonlatnak tekintettél.

Üdvözlettel: Pathmaster

[előzmény : (248) Feanor, 2001.05.28 09:17] "

Az en kerdesem gyakorlatilag, hogy meg mindig nem tudom elkepzelni azt, hogy egy istennel, (a teremtorol van szo, ne feledjuk!) hogyan lehet szembefordulni? Es ha szembe lehet (tehat a lehetoseg adott :-), ugyis mondhatnam, hogy a lehetoseg teremtve van), akkor az miert rossz?

Udv
kanka

csipkebogyo Creative Commons License 2000.11.03 0 0 45
Szia Musaical!

Amikor azt irtam,hogy Jézus az alap akkor nem a fizikai testre gondoltam,hanem rá mint személyiségre.Ismerni Őt azt jlenti,hogy tudjuk Ő Isten elsőszulott fia,tudjuk,hogy mit jelent a megváltás.Ez jelenti a helyes ismeretet amibol alakul ki az igaz hit.
Szerintem nem kell megismerni semmilyen mestert ahoz,hogy el lehessen donteni igaz dolgot tanit e vagy sem.Pont azért mert ha van már valakinek egy igaz alapja akkor arra rátéve bármit meg tudja itélni,hogy helyes e vagy sem.
És mibol gondolod,hogy a mestered tokéletes?A kulsoségekbol?Vagy a tanitása miatt?
Ne érts félre nem piszkálni akarlak,nem akarlak semmirol sem meggyozni,csak kiváncsi vagyok.És ki ő egyáltalán?

Szia

Előzmény: Törölt nick (43)
CSerfa Creative Commons License 2000.11.02 0 0 44
Musaic!

Kérdéseidet számozd meg, mert különben nem tudom, mi az, amire kéne válaszolnom. De megpróbálok arra válaszolni, ami fontos lehet:

• Jézus az Egyházat hagyta itt, ami a Rajta, és az apostolokon épül fel. Aki Jézust követi, nem veti el az apostolokat, sem az Írást, sem az apostoli tanítást. Aki elveti a Bibliát, Jézust sem követheti. Mert a Biblia Jézusról szól: "És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, a mik ő felőle megirattak." Mert Jézus az Ige: [Ján. 1.1] "Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge."
  • Kérded, hogyan élt Jézus? Jézus kezdettől fogva él, (nem élt, hanem él, értelmetlen Róla az mondani, hogy Ő volt, hanem Ő van.) Róla szól a következő idézet: [Zsid. 1.10] És: Te Uram kezdetben alapítottad a földet és a te kezeidnek művei az egek; Azok elvesznek, de te megmaradsz, és mindazok, mint a ruha megavulnak. És palástként összehajtod azokat és elváltoznak, te pedig ugyanaz vagy és a te esztendeid el nem fogynak" Érted?
  • Tudod, hogy élt Jézus a földre jöttekor? [Fil. 2.6-8] "Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig." Hát így élt a földön. Nem úgy, mint ahogy ezt te hirdeted. Ugye?

További (feltételezett) kérdéseidre:

• Akik szellemi erőt használnak, és nem "szabályosan", azok hiába használják Jézus nevét, mert maga Jézus beszélt róla, hogy a nevében tett nagy csodák sem igazolnak senkit: [Mát. 7.22-23] "Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők."
  • Akik másoknak hirdetnek, vagy akik beszédeit, tanítását másoknak hirdetik, ugye, ezek a mesterek. Ha a Biblia igaz, ezek csak akkor igazak, ha az apostoli tanítást hirdetik tisztán.[1 Tim. 6.3-4] "Ha valaki másképen tanít, és nem követi a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges beszédeit és a kegyesség szerint való tudományt, Az felfuvalkodott, a ki semmit sem ért, hanem vitatkozásokban és szóharczokban szenved,..." és nézd, hogy kiáll a Biblia az apostoli tanítás mellett: [Gal. 1.8-9] "De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok. A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen." Tehát a te "tökéletes mestereid" átkozottak az apostol szerint, istentelen kevély emberek szerintem. Ha már erről kérdeztél. Igaz, mesternek sem kéne őket nevezni Jézus szerint.
  • Amit írsz, hogy nekem "SEMMI nem lenne elég arra, hogy Jézus létét bizonyítsa. SEMMI. Az sem, ha előtted állna, és azt mondaná: "helló CSerfa. Jézus vagyok."", ezt bizony nagyon jól írod! :-))) Mert maga Jézus mondta: [Luk. 21.8] "Ő pedig monda: Meglássátok, hogy el ne hitessenek benneteket: mert sokan jőnek el az én nevemben, kik ezt mondják: Én vagyok; és: Az idő elközelgett; ne menjetek azért utánok."
    Azaz azok a "mesterek", akik nem tartják az apostolok beszédét, tanításait (a Bibliát) fontosnak, a fejükre is állhatnak, vagy akár tüzet is hozhatnak le az égből (mert bizony, ilyen is lezs) nekem ők csak istentelen kevély emberek, akik restek voltak azok elhívésére, mit Jézus hirdetett, csak megtetszett nekik az erő, meg a dicsőség, stb.

Kettőnkről, hogy én sértenélek:
    Ha Cyrano de Bergeracról hallottál, tán tudod, a kis lovagon elhelyezett +1 testnyílást, persze a verse végén. Tette ezt azért, mert aszonta a kislovag: önnek az orra nagy. Tanulság, ha nyílik egy topic az én nickemmel (tiszteletemre tán), s én szabadkozom, miért nem szólok hozzá, bigottnak nevezve magamat, akkor te miért nevetsz ezért rajtam? Erre nem jogos a te "mestereidet" kiosztani, tudod, amúgy bibliai alapon? És ne gondold, hogy a Bibliát félretenném! Tudod-e, hogy az Ige kétélű kard? Támadó és védekező fegyver, bizony. Nem kéne hát mondanod, hogy ez a CSerfa téged megsértett, én bizony kerültem ezt. Bizony, csak választ adtam, megmutatva "mestereid" istentelenségét, már, ha a Biblia igaz. Aztán nem figyelted meg, Jézus hogy beszélt az emberekkel, a tévelygőkkel? Nem jár a tévtanok képviselőinek más, mit az ilyen szelíd kedves beszéd. Mire emberi reagálás persze, ha esetleg megharagszanak a krisztusi emberre, ahogy magát Jézust is meg akarták ölni kedves beszédeit hallván, hiszen jól kiosztotta őket, be is teltek haraggal, meg is akarták ölni (Luk. 4.22-29.)

Kérlek, vedd figyelembe hát, én kerülöm, kerülném a vitát. De, mint máshova írtam, a kegyesség )istenfélelem) erejét nem szabad tagadni, sőt, akik ezt teszik azokat kerülni kell. És mindig késznek kell lenni megfelelni, ha nem értelmetlen szóharc. És lehet, hogy ez nem értelmetlen, mert úgy gondolom, néha illik kicsit megfelelni a Jézus erejét áhítozó, de tanításait kerülő hókuszpókoknak, vagy azok tisztelőinek.

Ám, ha gondolod, én szívesen abbahaogyom. Gondold meg a dolgot, mert ugyanakkor megáll az, hogy ítélet elé állunk egyszer, mint mindenki (persze, a reinkarnisták ezt is ködösítik.) És ott nem lehet mondani, hogy sohasem halottad. Igaz, én sem mondhatom :) De, ha igazam van, nem jó ez a vita neked, mert nem gondolom, hogy te Izrael Istene követője kívánsz lenni, de nekem sem jó.
    Ha meg szóharcnak bizonyulna a vitánk, én abbahagyom.
    De gondold meg, kérlek, mennyi fáradsággal közöltem veled ezeket, tekints terjedelmes írásomra és ha nem muszály, ne bántódj meg :))

CSerfa

• Előzmény: Törölt nick (41)
    Törölt nick Creative Commons License 2000.11.02 0 0 43
    Kedves Csipkebogyó!
    Csak arra kívántam rámutatni, hogy nem utal semmi arra, hogy Jézus teste a kulcs. Az Erő a lényeg, ami rajta keresztül áramlik.
    Akiről én tudok, Ő bizony tökéletes mester.
    Úgy látszik tényleg analfabéta vagyok, és nem írok érthetően: Nem hívatja magát mesternek.
    Ne várja senki, hogy ezt meg fogom indokolni, x dolgokkal, y bizonyságtételekkel, és egyéb csodákkal. Ennek abszolút nincs semmi értelme.
    Ezért mondom mindig (csak egyeseknek nehéz a felfogóképessége ilyenkor): Menjen el és nézze meg a saját szemével. Bizonyosodjon meg róla, hogy akivel találkozik kicsoda?
    Mondhatok akárkinek bármit, nincs értelme addig, amíg nem tapasztalta azt (vagy mást) maga is. Gondolom ebben azért egyetértünk.
    Az alapról: szerinted Mi az alap? Jézus teste, Jézus mint személy, és/vagy a rajta ható IstenERŐ?
    És még mindig szeretnék egy pár dolgot hallani a tökéletes mester/ember életére vonatkozólag.
    Hogyan kell élnünk? (egyébként más ismerni, és más élni. az ismeret nem követeli meg annak élését.)
    csipkebogyo Creative Commons License 2000.11.02 0 0 42
    Szia Musaic!

Nekem kicsit furcsán cseng,hogy " élő tökéletes spirituális mester".
    Egyedul csak Jézus volt tökéletes itt a Földön.
    Sajnos vagy nem sajnos nem mondhatjuk senkire,hogy tökéletes,mert mindenkiben csak rész szerint van meg az ismeret.És minden igaz tanito felulről a Szeretetből kapja az Igét és nem az ő érdemeire való tekintettel,azaz ő semmit sem tud tenni,csak alázattal és engedelmességgel tud lenni Isten felé.
    Én kicsit furcsának tartom,hogy vki hagyja magát mesternek szolitani,de ez mindenkinek a saját lelkiismeretére van bizva.És persze nem ez alapján kell megitélni,hanem az alapján amit tanit.
    "Mik azok az ismérvek amik alapján el lehet donteni,hogy valaki Jézus nyomdokaiban jár?"
    Igaz ezt nem tolem kérdezted,de szeretnék rá válaszolni.
    Nem az Ő nyomdokaiban kell járni hanem magunkat kell átadni neki,az ént feladni.
    Ki a hamis mester?
    Aki nem ismeri Jézust,az nem a Szeretetbol tanit.
    Jézust ismerni nem azt jelenti,hogy a fizikai személyt hanem a szellemiséget.És aki ismeri Őt annak a cselekedeteiben is megmutatkozik ez.
    Fontos az igaz alap,és az alap Jézus.

Szia

Előzmény: Törölt nick (41)
    Törölt nick Creative Commons License 2000.11.02 0 0 41
    "És nem másokra kéne mutatnod, hogy ilyen mester, meg olyan, mert egyrészt ez semmire nem jogosít téged, nagyobbá sem tesz, másrészt a te "mestereid" szerintem semmit nem érnek, ahogy erejük sem, igazságuk meg nincs, mert nem Istennek adják a dicsőséget, hanem maguknak (meg embereknek)." Mondá CSerfa nekem.
    Csak egy kérdésem van ezzel kapcsolatban (amellett hogy ezzel meg tudtál sérteni): honnan vetted, hogy nem istennek adják a "dicsőséget" a tökéletes mesterek? Honnan vetted hogy maguknak adják a dicsőséget????? honnan???? honnan???
    Egy tökéletes mester soha nem mondja magáról hogy az. Mindig továbbadja azt istennek, és az előtte lévő mesternek. Persze hülye vagyok, hogy belemegyek ebbe, mert ezekre is vannak kijelentéseid, amikkel csak megbántasz másokat.
    Én inkább mesterírásokat olvasok, nem a magaméit publikálom...
    JA!
    Tedd meg légyszi, és ezt komolyan KÉREM, hogy írd le ide egyszerű szavakkal (úgy hogy én is megértsem, mellőzve a bibliai allűröket), HOGYAN ÉLT JÉZUS?
    Mik azok az ismérvek, amik alapján el lehet dönteni, hogy valaki Jézus nyomdokain halad, vagy hamis mester??
    És mégegyszer: én nem mutatok semmit. Nincs hókuszpókusz. Félreolvasod a mondataimat (szerintem szándékosan).
    "Keresd meg azt, akiről azt mondják: az élő, tökéletes spirituális mester. Menj oda, ismerd meg, beszélj vele, LÁSS, TAPASZTALJ. Utána majd beszélhetünk erről a témáról. Addig nem látom értelmét. Könnyű más hitét netán tapasztalatát kétségbe vonni, és itt Magyarországon kényelmesen a bibliára hagyatkozni. A biblia azonban HELYETTED nem tesz meg semmit. Neked személyesen kell utánajárnod a dolgoknak"
    Aki ebből azt olvassa ki, hogy én mutogatok valamit, meg csodatételről beszélek, hát.... szerinted mit kellen mondanom erre?
    Mindezekkel együtt ara gondolok, neked SEMMI nem lenne elég arra, hogy Jézus létét bizonyítsa. SEMMI. Az sem, ha előtted állna, és azt mondaná: "helló CSerfa. Jézus vagyok."
    Tedd meg, hogy a fenti kérdéseimre válaszolsz, mert tényleg érdekel..!
    CSerfa Creative Commons License 2000.11.02 0 0 40
    Kedves Musaic!

Én a Bibliára szoktam hivatkozni, ennyiben igazad van. De én a magamét írom. Nem könyvből, nem a könyvet. A magamét.

Hogy neked a Biblia nem mérce, mi gondom vele? Sok embernek nem az, eddig még nem vitáztam velük erről, veled miért tennék kivételt?
    Hanem aki Jézusra hivatkozik, az nem becsületes, ha a Szentírást elveti, mert Jézus azt mondta, abból egy pontocska el nem vész, hanem betöltetik. Meg Jézus azt mondta, Isten Ábrahám Istene, Izsák Istene, meg Jákób Istene. Meg azt mondta, aki az ajtón, azaz Ő magán, Jézuson megy be Istenhez, az Istené, de aki nem az ajtón, az tolvaj, rabló, stb. Azaz, aki Jézus erejét szeretné, Jézus cselekedeteit, tartozik is úgy élni, ahogy Ő. Ez van a Bibliában, és ezt vélem én is a saját meggyőződésem szerint. Azaz csaló, tolvaj vagy rabló, aki szellemi erőkkel szeretne élni, és Jézust emlegeti, de nem keresztény. Persze, ha nem keresztény, akkor oké, semmi közöm hozzá. De aki mondja, hogy Jézussal, Jézus szerint, Jézus nevében, és nem úgy él, mint ami apostoli rendelés, az bizony csaló, hamis, tolvaj, stb. Ez a véleményem, gondolom ez nem tilos.

Amit Jézusról vélekedsz, hogy nem is Jézus mondta, tudd meg, Jézust azért ölték meg, mert Istennek vallotta magát (ember létére Istenné tette magát, Isten Fia Isten, ahogy az ember fia ember, vagy bármi fia bármi), ő Izrael Istene, ahogy az apostolok is Istennek tartották. Tudod, Jézus az, aki készítette az egeket és a földet, aki az egeket palástként összehajtja, stb. Ez Jézus Krisztus, aki azt mondta, nem innen jött, mint a többi ember, hanem felülről! Ez a Jézus, aki mielőtt Ábrahám lett volna, van. Nem volt, van! Fogalamad sincs ég és föld Uráról, csak írogatsz butaságokat.

Amit a gyakorlatról írsz, nos én élem azt, amit hiszek. És életemen meg is tudom mutatni. Sok éve. És próbáltan. És nem vagyok erő nélkül, sem természetfeletti nélkül. Neked bizonykodni nem fogok, de írásaim fenn vannak, ha akarod, utánam olvashatsz.
    Nem beszédben áll az erő, gondolom, ha nekem tulajdonítasz ilyesmit, magadból indulsz ki. De rám vádad nem áll.
    Szóval ez nem jött be neked.
    És nem másokra kéne mutatnod, hogy ilyen mester, meg olyan, mert egyrészt ez semmire nem jogosít téged, nagyobbá sem tesz, másrészt a te "mestereid" szerintem semmit nem érnek, ahogy erejük sem, igazságuk meg nincs, mert nem Istennek adják a dicsőséget, hanem maguknak (meg embereknek).
    Ha már kötekednél, velem nem tudsz, nem is kéne, mert te semmit meg nem tudsz mutatni, legfeljebb hókuszpókuszokat, vagy olyasmit, mi ígéret, hogy jönni fognak emberek, és tesznek jeleket (éppen Jézus ígérte ezt, és mondta, ezekre ne hallgassunk.)
    Míg én megállok cselekedetben, beszédben egyaránt.
    És remélem nem gondolod, hogy neked, vagy minden viszonylag új Fórum-társnak bizonykodni fogok? Bizony, jobb lenne a békesség, bizonykodást, véleménykifejtegetést tőlem ne várj, Ariel szavaival élve (A Mária-kultusz topic Ariel 1999.10.23 13:07 (47) hozzászólása): "... ugy gondolom a legtobbunk mar belefaradt a vitatkozasba. olvasd el a sok-sok topicot, ott talalsz jopar kritikat. ne vard el, hogy minden uj husi miatt mindenki ujra es ujra leirja a velemenyet." Én ezzel teljesen egyetértek.
    Minek kötekedsz hát? Legalább olvasnál utána annak, kibe belekötsz! Hogy magadhoz illő ellenfelet keresnél!

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (39)
    Törölt nick Creative Commons License 2000.11.02 0 0 39
    Kedves Cserfa!
    Már bocs, mikor írtam, hogy Jézus istentelen?
    Neked is felteszek pár kérdést:
    Mit tudsz arról az erőről, ami Jézuson keresztül áramlott? Miért hiszed, hogy ez az erő testetlenül kószál a világban? Miért tenné ezt isten velünk? Miért szüntetné meg a lehetőséget, hogy egy másik testen keresztüláramolva fizikailag kommunikálhasson velünk? Mennyivel, és miért különbek a régebbi korok emberei, hogy minket velük szemben isten elhanyagol bennünket??
    A bibla nekem nem mérce. Már bocs. Miért kellene annak lennie? Mikor mondott Jézus (illetve a rajta keresztül áramló ERŐ) olyat, hogy "persze, pár ezer év múlva majd olvassátok el emlékirataimat, és abból üdvözülhettek"?
    Jézus megmondta: "senki nem juthat az úrhoz, csak énáltalam". Nem Jézus elméje, és teste mondta ezt, hanem a rajta áramoló IstenERŐ.
    Mellesleg a tökéletes mesterek közül egy sem hívatja magát mesternek.
    Elvágva minden vitát ezzel kapcsolatban: Keresd meg azt, akiről azt mondják: az élő, tökéletes spirituális mester. Menj oda, ismerd meg, beszélj vele, LÁSS, TAPASZTALJ. Utána majd beszélhetünk erről a témáról. Addig nem látom értelmét. Könnyű más hitét netán tapasztalatát kétségbe vonni, és itt Magyarországon kényelmesen a bibliára hagyatkozni. A biblia azonban HELYETTED nem tesz meg semmit. Neked személyesen kell utánajárnod a dolgoknak.
    Engem soha nem érdekelt a biblia. Nem futottam egyházak után. Most sem. Viszont találkoztam valakivel, akiről azt mondták, hogy Ő a Tökéletes Mester. Ettől a pillanattól kezdve a biblia is új (értelmes cuccaira) fényben tűnik fel előttem.
    A rossz születéséről tett kijelentésedre:
    A rossz a tudatlanságból következik.
    A tudás pedig nem könyvekből, elméletből, hanem GYAKORLATból következik.
    Na2. :)
    Előzmény: CSerfa (37)
    Törölt nick Creative Commons License 2000.11.02 0 0 38
    Kedves Csipkebogyó!
    Mit tudsz istenről? Mit tudsz a fizikai sík feletti cuccokról?
    A te helyedben inkább azt írtam volna, hogy "innen, ebben a "valóságban", ezzel az elmével (polaritás), nem bizonyítható".
    Egyébként gondold végig a kérdésed: mi szükség a karmára? A karma nem más mint következmény. Ok-okozat. Gondold meg, mi lenne ebből a világból ok-okozat összefüggés nélkül? Most komolyan: szánj rá mondjuk negyed órát, hogy átgondold.
    Más:
    Jézus mikor mondott olyat, hogy soha nem jön vissza közénk?
    Mikor mondott olyat, hogy "persze, majd megint eljövök, ugyanolyan szakállasan, hosszú csillogó fekete hajjal" ?
    Mikor mondta hogy UGYANABBAN a testben támad fel?
    Én nem tudom. Te igen? írd meg.
    A cselekedet miért rossz?
    Szerintem maximum következményei vannak (leszámítva az abszolút odaadást)..
    Önerőből nem szabadulhatsz, de a mesterről (bármelyikről) akkor nyilatkozz, és csak arról, akivel találkoztál, beszéltél.
    na :)
    Előzmény: csipkebogyo (36)
    CSerfa Creative Commons License 2000.10.31 0 0 37
    Kedves Musaic!

Örülök, hogy megnevettettelek!
    Ám te is megtetted velem, mert ennyi butaságot bibliai mázba csomagolva már rég nem olvastam.
    Való igaz, Isten ítél, már e földön is az igazak boldogabbak, a bárányok maradnak meg, és a farkasok halnak ki vagy legalább éheznek. Amit lehetne larmának tartani.
    De, hogy Jézust kevernéd az istentelenséggel, ez, ne haragudj, de már szinte ...
    Hanem tudod, mit ír a Biblia?
    Olyat, hogy: [Eféz. 1.4] "magának kiválasztott minket Ő benne a világ teremtetése előtt...", meg [Csel. 15.18] "Tudja az Isten öröktől fogva minden ő cselekedeteit.", meg [2 Tim. 1.9] "Aki megtartott minket és hívott szent hívással, nem a mi cselekedeteink szerint, hanem az ő saját végezése és kegyelme szerint, mely adatott nékünk Krisztus Jézusban örök időknek előtte"

Nyoma sincs karmának, Isten az idők előtt kiválasztotta övéit (ha a Biblia igaz), és minket ismert! Nem előző életünket, hanem minket!
    Szó sincs többszöri születésről, stb. Mármint a Bibliában. Csak a ti mestereitek, meg okosaitok zavaros tévtanaiban.
    De szvsz Ábrahám Istenéhez, Izsák Istenéhez és Jákób (Izrael) Istenéhez az ilyesféle hívőknek (karma, lélekvándorlás, stb.) semmi közötök.

Tán ennyivel tartoztam, meg annyival, megmutassam, lám, így születik a rossz! Azaz valaki úgy lép fel, mint aki tanít!
    [Mát. 18.6] "Aki pedig megbotránkoztat (tőrbe ejt) egyet e kicsinyek közül, akik én bennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék." Jobb tehát nektek, ha tudatlannak tartom mestereiteket, kik nem tudják, mit beszélnek, mert akkor még érdemes értük imádkozni.

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (35)
    csipkebogyo Creative Commons License 2000.10.31 0 0 36
    Szia Musical!

Ugy érzem muszáj válaszolnom ill. reagálnom a véleményedre.
    Szerinted szukség van a karmára?
    Mert szerintem semmi szukség nincs rá.
    A karma hamis tudatállapot(igy is meg lehet fogalmazni),nem valóság!
    Épp ezért meg lehet szuntetni,semmi szukség nincs rá.
    irod,hogy a mester meg tud szuntetni bizonyos karmát beavatáskor.
    De milyen mester?
    Csak egyvalaki tudja a karmát az egyén számára érvénytelenné tenni: Jézus.
    Mert hit által él az ember.
    A karmát nem tudja senki ledolgozni,hiszen amikor azon dolgozol,hogy az elozoeket ledolgozd ujabbak termelodnek.
    Mert mi a kulonbség a jo és a rossz cselekedet kozott?
    Semmi.
    Egyformán rossz mindketto,mert én cselekszem.
    Önerőből és ugynevezett mester által nem lehetséges megszabadulni alola,csak Jézus által.

Az angyalok nem képesek egyéválni Istennel erre csak az emberek képesek-irod.
    Az ember képes erre?Mi az ember?
    Mert nem az ember a lényeg hanem a lélek.
    Az angyal a segités miatt van e világban,és amikor már nem lesz rá szukség akkor idotlenné válva Isten részévé tud válni.De ehez nem kell emberré lennie.
    "ne hivassátokat magatokat mesternek" mondá Jézus.

Szia

Előzmény: Törölt nick (28)
    Törölt nick Creative Commons License 2000.10.26 0 0 35
    Bigott vagyok!
    Bigott vagyok!
    Bigott vagyok!
    :)))

kanka Creative Commons License 2000.10.26 0 0 34
    Kedves Cserfa!

Latod, speciel Musaichoz en sem tudok hozzaszolni :-)
    Tudod mit? Szerintem nem is vagy te annyira bigott :-)csak max. meg nem gondolkoztal el rajat, bar szerintem mar gondolkoztal rajta :-) Milyen iranyra gondolsz?

Udv
    kanka

Előzmény: CSerfa (33)
    CSerfa Creative Commons License 2000.10.25 0 0 33
    Kedves Kanka!

Íme, elnéztem ide, hátha hozzá tudok szólni.
    Nos, nem tudok, mert én bigott vagyok ám :) (Ilyen irányt vett topicokba én nem szóltam szólni.)
    De minden idejárónak kellemes csevejt :)

CSerfa

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.25 0 0 32
    Kedves Brumm!
    Az igazat megvallava ez nem irányzat.
    Van egy élő mester, és egy társaság, aki segíti azokat, akik el akarnak jutni hozzá. Utazásokat szerveznek, májusban jön Mester magyarországra, hasonlók. Sawan-Kirpal Ruhani Mission Magyarországi Közössége a neve. Én nem szeretem ezt, de nem tehetek ez ügyben semmit. Ennek a szervezetnek több mint 1000 központja van a világon, és mindegyiknek megegyezik a tevékenysége. Mindegyik célja a mesterhez való eljutás, és a vele való külső kapcsolat tartásának segítése. Mivel én belülről látom ennek a szervezetnek a működését, nyugodt szívvel mondhatom, hogy senki sem anyagi érdekből teszi mindezt. A közösségnek nincs bevétele a keresőkből.
    Mester is saját keresetéből él, és tartja fenn családját. Mielőtt átvette a művet Darshantól, az AT&T speech and image processing (ha jól tudom, de az AT&T és az igazgatóhelyettesség biztos) igazgatóhelyettese volt. Mérnöki végzettsége van.
    A fentiekről magam győződtem meg, és láttam, hogy sem anyagi, sem tárgyi juttatást nem fogad el.
    Mindent amit mond és ad, ingyen adja. A mai napig nem kért tőlem senki egy fillért semmiért.
    Az utazások szervezéséért persze fizetni kell, de minden forint (és valuta a külföldi utakra), az utazás költségeire (busz, szállás) megy el. Mivel a magyarországi hálózatot viszonlag jól ismerem (7. éve), nem láttam példát mesternek való pénzgyűjtésre, sem saját célokra (meggazdagodás).
    Mégegyszer: az út és a mester nem köti a tanítványt semmilyen egyházhoz, vagy felekzethez. Közvetlenül a tanításra és a tudásra koncentrálva adja át azt, amire a tanítványnak szüksége van (ez persze sokszor más, mint amit én akarok :), de utólag mindig észreveszem, hogy igaza van).
    Van egy honlap is (nem ultramodern, de ez van. nem a honlapra koncetrálnak, hanem ami benne van).
    http://www.sos.org
    Ide lehet kérdéseket is feltenni.
    Törölt nick Creative Commons License 2000.10.25 0 0 31
    Kedves Kanka!
    A karma nem rossz.
    A jó vagy rossz címkét csak mi ragasztjuk rá valamire, ezt mindketten tudjuk. Ha azt mondom, keresek 5000 forintot, és munkanélküli éhező vagyok, akkor ez jó. Ha előtte 20000 forintot kerestem, akkor rossz.
    Az hogy x dolog hogyan esik, az a mi értékelésünk függvénye.
    Inkább azt mondom: van olyan dolog ami közelebb visz istenhez, és van ami távolabb.
    A "rossz" tettek távolabb visznek, a "jó" tettek közelebb.. nem tudom tovább bonyolítani.. :))
    Esetleg.. a karmával úgy függhet ossze a rossz, hogy olyan helyzetben vagyunk mondjuk, hogy x dolog (karmikus visszahatás) rosszul esik.. hmm.. nemtok most jobbat.. :)
    kanka Creative Commons License 2000.10.25 0 0 30
    Kedves Musaic!

Hat ezt joolmegmagyaraztad, ebben a formajaban hozzaszolni (kopni-nyelni) sem tudok :-)
    Habar igyekeztem faradt szellemi kepessegeimhez merten is alaposan elolvasni, nem ugrott be, hogy te hogyan latod: hogy keletkezett a rossz?
    Valami olyasmit sikerult kihamozni, hogy a karma es a rossz egymassal osszefugg, sot, ugy vettem ki, hogy a karma=rossz?

Udv
    kanka

Brumm Creative Commons License 2000.10.25 0 0 29
    Szia Musaic,

Ide tévedtem, elolvastam válaszod. Egy kérdés merült fel bennem, ez melyik vallás irányzat?
    Nem hiszem, hogy ami bennem van, azt valaki más irányítja..... tisztít, ad stb.
    Szóval melyik irányzat? Bővebben utána néznék, ezért kérdezem, mert addig nem szállok vitába, míg nem ismerem meg valamilyen szinten.
    Köszönöm
    Brumm

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.25 0 0 28
    Próbálok némi magyarázatot fűzni a pontokhoz. Most nem írom, hogy kivel értek egyet, vagy nem.

1. Készletkarma (szamcsita; a mester beavatáskor megsemmisíti). a sok-sok születés alatti "életeink" felhalmozódott karmája.
    2. Jelenlegi életünket meghatározó karma (pralabda; ehhez csak igen korlátozottan nyúl a mester). Ez határozza meg jelenlegi életünk kiinduló alapjait, születés, képességek, hajlamok, balesetek, nyeremények, stb.
    3. A most termelt karma (krijamana). Ezek a test halála után hozzácsapódnak a készletkarmához.
    Az aktuális születésnél a készletkarmából egy darab átkerül a 2. karmacsoportba, és elkezdjük ledolgozni.
    A 2. karmához azért nem nyúl a mester, mert teszem azt, x-nek tartozunk ledolgozni valamit mondjuk a 40-es éveinkben, és addig nincs ledolgoznivalónk (ez persze elég extrém eset). A mester megszünteti ezt a kapcsolatot, és mi akár meg is halhatunk, mert nincs szükség a további életünkre ebben a testben, mert a karma "kiegyenlítődött". Biztos vannak más okai is, most csak egyet mondtam.
    A vak ember esetében Jézuson keresztül egy kivételesebb dolog jöhetett létre, ami nem általános. A vak ember pedig elkezdett látni, mert megszűnhetett a jelenlegi életének egyik maghatározó karma-eleme.
    Mindezekhez sietve hozzáteszem: a karma NEM BÜNTETÉS, hanem kiegyenlítődés.
    Az egyház üzletből mondja ki a bűnt, hogy: gyere, fizess, és megszabadítunk a bűneidtől, te is buta". Más kérdés, hogy az egyház nem tehet semmit ebben az ügyben. Csak az egyén("megbánás"), és isten ("megbocsátás" karmaeltörlés).

Tudni kell, hogy a karmát vagy ledolgozással lehet semlegesíteni ("jó", és "rossz" karma is van), vagy a mester képes "elégetni".
    A lényeg ebben az, hogy annyi karmánk van (több millió élet is lehet), hogy mi egy élet alatt SOHA nem tudunk annyit ledolgozni, mint amennyi a készletkarma. És ki tudja, mikor születünk ismét emberi testbe. A cél, hogy minél hamarabb, még EBBEN az életben elérjük azt a tisztaságot, hogy istennel eggyéválhassunk.
    Ha már felvetettétek az angyalokat: úgy tudom, még az angyaloknak nevezett lények (nem a fizikai síkon "élnek" ezért nem látjuk őket (és nem hiszem hogy olyan szárnyik vannak, bár ki tudja)és ők )sem tudják azt, amit az ember. Nem képesek eggyéválni istennel. Erre csak az ember képes. A (z állítólag) 8.4 millió létforma közül csak EGY képes erre, az ember.
    Ezért értékes az emberi születés. És mi elpazaroljuk mindenfélére....
    Na ezt jól megelmagyaráztamugye?
    :)

kanka Creative Commons License 2000.10.25 0 0 27
    Van -e meg valaki, aki belevetne magat ebbe a gondolatposvanyba?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!