Keresés

Részletes keresés

locsemege Creative Commons License 2008.01.03 0 0 295
Előzmény: BWillie (292)
locsemege Creative Commons License 2008.01.03 0 0 294
Ha Linuxra konzolon kell ilyen program, szerintem alkalmasabb lenne bash script-ben megírni. Nem kell fordítani, akár nyitva is maradhat az editor - persze menteni kell a módosításokat -, másik konzolon azonnal kipróbálható. Színeket pedig ANSI escape szekvenciákkal csinálhatnál valahogy így:

echo -e 'Ez a \033[32mzold\033[0m szin, ez meg a \033[31mpiros\033[0m.'
Előzmény: BWillie (292)
NevemTeve Creative Commons License 2008.01.03 0 0 293
És ezen a 386-os gépen linux van?

Nem puszta hülyeségből tettem fel a kérdést, hanem azért, mert ez egy fontos információ lenne.
Előzmény: BWillie (292)
BWillie Creative Commons License 2008.01.03 0 0 292

Nem lehetne, hogy a programkódra koncentráljunk, ne pedig arra hogy lebeszélj arról hogy megcsináljam? Már bocsi!

NevemTeve Creative Commons License 2008.01.03 0 0 291
És ezen a 386-os gépen linux van?
Előzmény: BWillie (290)
BWillie Creative Commons License 2008.01.03 0 0 290
De egy 386 -os gép konzolon nem nagyon tud tudtommal Java scriptet.
NevemTeve Creative Commons License 2008.01.03 0 0 289
Szerintem messze a JavaScript a legjobb erre a célra.
Előzmény: BWillie (288)
BWillie Creative Commons License 2008.01.03 0 0 288
Általános iskolás oktatáshoz kellene egy program. A lényeg, hogy a gyereknek az a feladata: a piros négyzetbe írd be az osztandót, a kék négyzetbe az osztót, a zöldbe az eredményt.
NevemTeve Creative Commons License 2008.01.02 0 0 287
Elárulnád, hogy milyen fejlesztés ez? Hátha le tudunk beszélni róla... lehet, hogy van kézreállóbb eszköz, a Tcl/Tk-tól a JavaScriptig...
NevemTeve Creative Commons License 2008.01.02 0 0 286
ncurses-nek hívják, de nem egészen triviális feladat...
http://www.tldp.org/HOWTO/text/NCURSES-Programming-HOWTO
Előzmény: BWillie (282)
dj Creative Commons License 2008.01.01 0 0 285
Konzolon így lehet c++ kommunikáció:

Szövegszerkesztővel létrehozod a main.cpp fájlt az alábbi tartalommal

#include <iostream.h>

int main ()
{
int i;
cout << "Irj be egy szamot: ";
cin >> i;
cout << "A beirt szam: " << i;
return 0;
}


Forditás:
$ g++ -Wno-deprecated main.cpp -o proba

Futtatás:
$ ./proba
Előzmény: BWillie (284)
BWillie Creative Commons License 2008.01.01 0 0 284
Nekem nem grafikus felületen kell hanem konzolon.
dj Creative Commons License 2008.01.01 0 0 283
Szerintem válassz egy számodra szimpatikus grafikus toolkitet ( Motif, Qt, GTK+, ... ) és nézd meg, hogy milyen példákat találsz a doksiban.
Előzmény: BWillie (282)
BWillie Creative Commons License 2008.01.01 0 0 282
Sziasztok! Segítség kellene. Valaki nem tudna egy programrészletet írni nekem ami egy szöveg beviteli mezőt csinál a képernyöre. Arra gondolok mint a Pascal window utasítása. Köszönöm ha segít valaki!
NevemTeve Creative Commons License 2007.04.03 0 0 281
Mert ha van, akkor valószínűleg az "indent regifile.c >ujfile.c" parancsra gondolsz.
Előzmény: NevemTeve (280)
NevemTeve Creative Commons License 2007.04.03 0 0 280
Szerinted van ennek a kérdésnek értelme?
Előzmény: andieri (279)
andieri Creative Commons License 2007.04.03 0 0 279
Sziasztok!

Nem tudtok nekem abban segíteni h mi az a parancs parancssor alatt ami egy argomentumot vár ami lehetőleg egy c progi legyen és azt nekem szépen megformázza?

Előre is köszi.

Andi
NevemTeve Creative Commons License 2005.03.11 0 0 278
Biztos bennem van a hiba, de csak a bináris verziót találtam az oldaladon...
Előzmény: ictboy300d (277)
ictboy300d Creative Commons License 2005.03.11 0 0 277
Üdv Mindenki!

Készítettem egy kis progit Linux alá, mely segítségével fileokat lehet titkosítani ill. visszaállítani. Ha valakit érdekel, töltse le nyugodtan, próbálgassa, valamint adjon még ötleteket, mit kellene vele csinálni...

Köszi: Ictboy

File titkosító progi
thuram Creative Commons License 2005.02.15 0 0 276
Kösz a segítséget, végülis fontos, hogy winre is müködjön úgyanis ha egyszer kész lesz akkor win alatt (is) szeretném használni. Mostantól április végéig viszont mással kell(ene) foglalkoznom igy megprobálom letísztitani az eddigieket, átfgoom rágni addig a filet amit küldtél illetve az én c filejaimat megprobálom tökéletesiteni:)

NevemTeve: Kösz a gdb-s segítséget.
Előzmény: KoporShow (273)
thuram Creative Commons License 2005.02.15 0 0 275
Elolvastam régebben a Kerninghan Ritchie félét, de akkor nem használtam semmire, most elolvastam a Gábor Dénesest, de szerinted amikor elolvastam most minden szónak bekellene ugrania a könyvből? Na aszem mostantól amúgy sem lesz rá időm, ezzel foglalkozni úgyhogy megnyugodhatsz nem fogok feltenni több kérdést...

Előzmény: DonQuijote (271)
KoporShow Creative Commons License 2005.02.15 0 0 274
Na, a forum megint lenyelte a backslash-eket. A sztringben mind a t, az r es az n elott egy backslashnek kell allnia.
Előzmény: KoporShow (273)
KoporShow Creative Commons License 2005.02.15 0 0 273
Az "strlen(t)==4"-re gondoltal.

Igazad van, ugyanis a newline-t is beleszamolja, tehat 5. A problema evvel meg az, hogy a Windows alatt meg lehet, hogy 6 lenne, mert ott ket karakterrlel zarul a sor. Ebbol kifolyolag en megtartanam a 4-et, de a kovetkezokepp tesztelnem:

if( strcspn(t," trn")==4 && ...

Igy a sorvegi space-ek es tabok sem kavarnanak be.
Előzmény: thuram (270)
NevemTeve Creative Commons License 2005.02.15 0 0 272
Hát a strlen(4) meg a strlen(5) eléggé gépfüggő módon müködne... ha egyáltalán lefordulna...

a gdb-ben a set-nél használd a precízebb

set var s='X'

formát
Előzmény: thuram (270)
DonQuijote Creative Commons License 2005.02.15 0 0 271
"a typedef illetve define al definiált tipus illetve állandokat minden .c ben külön irjam be ahol használom?"
Jajj.
Te, nem kéne elolvasnod mondjuk a "Tanuljuk meg a C nyelvet" könyvet először? Akkor már tudnád mi az az include fájl meg mit jelent az a sok hülye csillag...
Előzmény: thuram (270)
thuram Creative Commons License 2005.02.15 0 0 270
Találtam egy (kis) hibát a progi(d)ban, azt kijavitva már müködik:)

Legalábbis nálam strlen(4) helyett strlen(5) kell mert az fgets mőgé tesz még valami ''-t..

Akkor lenne még néhány primitiv kérdésem:)

a typedef illetve define al definiált tipus illetve állandokat minden .c ben külön irjam be ahol használom?
Azaz pl typedef xyxy int et használom 1.c ben de 2.c ben is ugyanezt szeretném..

Ha a függvények argumentumában char *valtozo szerepel akkor ez egy karakter tömböt vár? Nekem néhol még sok a * pl az eval függvényedben:) azzal nem tudok mit kezdeni egyenlőre:) a decode fv ed nagyon tetszik..
Előzmény: KoporShow (269)
KoporShow Creative Commons License 2005.02.14 0 0 269
"C parancsok" nincsenek. Vannak kulonbozo "fuggvenyek". Ez attol függ, hogy ilyen könyvtarakat hasznalsz. Van persze a standard könyvtar, amelyet mindne C forditoval együtt szallitanak, de ez csak a minimum.

Ha "C standard library"-ra rakeresel a Google-n, akkor az elsö talalat:

http://www.infosys.utas.edu.au/info/documentation/C/CStdLib.html

ami eleg jo referencianak tünik ;)
Előzmény: thuram (268)
thuram Creative Commons License 2005.02.14 0 0 268
Tehát ezt látom a gdb ben:

9 while (( s= getchar()) !='n') {

beirom hogy set s='X'

erre kapom Ambiguous set command "s='X'": .

set s=100

Ambiguous set command "s=100": .

Ezt még az általam generált kódon probáltam..

KoporShow: rájöttem, hogy lehet módosítani az email cimet szóval már kicseréltem egy jóra. Most fogom átnézni az általad küldött kódot, de első ránézésre a többi c flet is átfogom írni ennek hatására kicsit, hogy profibbnak látszodjon:). Van egy két sor elsőre amit nem értek még megprobálok utánanézni hátha rájövök, egyébként nem tudtok olyan oldalt ahol felvan sorolva az összes c parancs (gyorsan lehet keresni köztük) rövid leírással esetleg példával?
Előzmény: NevemTeve (267)
NevemTeve Creative Commons License 2005.02.14 0 0 267
kicsit pontosítsd a dolgot...
Nekem megy a

set x=100
set x=x+1
set x='C'

utasitasok mindegyike
Előzmény: thuram (263)
KoporShow Creative Commons License 2005.02.14 0 0 266
Szerintem az egyenlosegjel a bajod, de nem ismerem annyira a gdb-t.
Előzmény: thuram (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!